hardy1
29.05.14, 15:09
3.000 lekarzy w Polsce podpisało deklarację, która jest przestępstwem - łamie polskie prawo. Oświadczają, że za nic mają prawo i prawa pacjenta, że " "moment poczęcia człowieka i zejścia z tego świata zależy wyłącznie od decyzji Boga".
Co to znaczy"? Że nie będą pacjenta leczyć, gdyż "jeżeli jest chory, to Bóg tak chciał"? Że nie wolno stosować antykoncepcji, zapładniania in vitro, przerywanie ciąży według przypadków określonych w polskim prawie, że uprawiać seks mogą tylko "małżonkowie złączeni świętym, węzłem małżeńskim", że...
Sami przeczytajcie. Wiem jedno - powinni natychmiast zrezygnować z zawodu lekarza, gdyż łamią polskie prawo, łamią złożoną przysięgę Hipokratesa i deklarują, że pacjent dla nich to zero. Mogą wykonywać inne zawody, gdzie nie będą mieli kontaktu z chorymi ludźmi lub potrzebującymi pomocy.
Dla mnie ich oficjalne oświadczenie, że będą łamać polskie prawo, przysięgę lekarską i prawa pacjenta, jest podstawą do wypowiedzenia im umowy o pracę i postępowania co najmniej dyscyplinarnego przed korporacją zawodową.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16049746,Deklaracja_fanatyzmu___Trzy_tysiace_lekarzy_chce_lamac.html#TRNajCzytSST