25.11.14, 19:44
Ryśki, to fajne chłopaki - twierdził Stanisław Tym w kultowym "Misiu" - kwestia ta została też wykorzystana w spocie reklamującym oszczędzanie energii poprzez zakręcanie kaloryferów na czas wyjazdu.
Tymczasem i wśród Ryśków musi znaleźć się tuman (oby potwierdzający regułę).
Nie jest legutko, można stwierdzić, gdy czyta się sugestię Richarda L. - o zgrozo europosła, a zarazem jagiellońskiego habilitanta z platońskiej demokratycznej myśli politycznej.
Móżdżak ten wyznał: Polsce potrzebny jest Majdan na wzór ukraiński.
Chłopinie, a jednocześnie uniwersyteckiemu wykładowcy, marzy się oto demolka i ludzkie ofiary. Marzą sie snajperzy, palone opony, miasteczka namiotowe, barykady i krew płynąca Grodzką. Po to, by dorwać się wreszcie do chlewa bardziej niż brukselski pożądanego.

W trakcie ostatniej europejskiej konferencji dyskusyjnej, na jaką mnie przed tygodniem zaproszono (naturalnie na koszt organizatora), zaprezentowano m.in. film ukazujący Majdan "od kuchni". Wypowiedzi osób, które niosły pomoc medyczną poszkodowanym. Film pokazujący realny dramat ranionych, kalekich i rozpacz rodzin tych, których skrytobójczo pozbawiono życia. Także rozpacz bezradnych w misji leczenia.
Tuman zasiadający w europejskim gremium w swej zdewastowanej paranoją mózgownicy, snuje marzenia o rewolcie, w wyniku której nastąpi rozłam - kto wie, może już nie tylko poglądowy, ale - gdy uwzględnić geograficzny rozkład głosów elektorskich - także secesyjny?
Pisiarski bogoojczyźniany wschód i prorosyjski zdradziecki zachód?
Legutko- bo tak się chodzące nieszczęście zowie - chyba zbyt rzadko nawiedza Wawel i najwyraźniej unika kontaktu z mistycznym czakramem.
Napawanie się wizją przemocy po to, by przejąć władzę, jest wystarczającym certyfikatem zbydlęcenia jarosławnego otoczenia.
Bydło to jest gotowe wzniecić wojnę domową, by dać "demokratyczną szansę przejęcia władzy" przez opozycję.
Profesor Jacek Bartyzel przypomniał kiedyś w jednym z opracowań:
"Świadectwu komediopisarza Arystofanesa zawdzięczamy informację o metodzie obywateli do aktywności politycznej poprzez opasywanie tłumu przebywającego na agorze w prywatnych interesach sznurem powleczonym świeżą czerwoną farbą pozostawiającą hańbiący dowód absentyzmu na zebraniach"...

"Starzec i pi­jany są po dwak­roć jak dzieci" powiedział Platon
Legutko sprawia wrażenie pijanego starca.
Poczwórne zdziecinnienie to nowa wartość społeczna. Jest jak zimny kaloryfer - odpychająca i absurdalna.
Obserwuj wątek
    • 26maj Re: Wszystkie 25.11.14, 21:14
      chcą wyprowadzić ludzi na ulice jak powiedział JK
      • sorel.lina Re: Wszystkie 25.11.14, 22:27
        Ulica ma zawsze rację!
        Widziane i usłyszane przed chwilą w Szkiełku.

Oburzona pani w wieku mocno postbalzakowskim do kandydata na prezydenta Gdańska, pana Adamowicza:

- Na plac Demokratów przychodzą na spacer panie z pieskami, podnoszą nogę i sikają na płytę z nazwiskiem zasłużonego biskupa!
        - Te panie???
        - Nie, te pieski!

Vox populi, vox dei! big_grinbig_grinbig_grin
        • vidavil-125 Re: Wszystkie 25.11.14, 22:31
          Istnieje zapotrzebowanie mordobicia.
          Takie zapotrzebowanie występuje indywidualnie, grupowo i wielkogrupowo.

Nie wychodzenie naprzeciw takiego zapotrzebowania jest niedemokratyczne
          i antyspołeczne.
          Jestem za majdanem!
          Spokojnie
          Taki majdan powinien być zorganizowany w centralnej Polsce w sposób ciągły z punktem na palenie opon i punktem sprzedaży petard.
          Organizowane powinny być specjalne pociągi a w telewizji powinna iść Gala Mordobicia,
          z fragmentami najciekawszych walk.
          Ławki powinny być nie zamocowane i łatwe w użyciu a pomoc medyczna zorganizowana
          na miejscu i płatna.
          Mógłby być zorganizowany konkurs na najciekawsze napisy na transparentach rywalizujących
          grup.
          • sorel.lina Re: Wszystkie 25.11.14, 22:47
            vidavil-125 napisał:

> Jestem za majdanem!
            > Spokojnie
            > Taki majdan powinien być zorganizowany w centralnej Polsce

Dlaczego w centralnej? Wznioślej, dostojniej, godniej, wiekopomniej i patriotyczniej by pod Wawelem było. Turystyczniej i fotogeniczniej.

• dunajec1 Re: Wszystkie 25.11.14, 22:57
              A myslicie ze kosciol nie bedzie chcial wyprowadzic ludzi na ulice jak zacznie tracic sile a co za tym idzie i pieniadze? Obym sie mylil.
              • sorel.lina Re: Wszystkie 25.11.14, 23:05
                Eeee, procesje od zawsze na ulice wychodzą! Ja się ich nie boję. smile
            • vidavil-125 Re: Wszystkie 25.11.14, 23:11
              Sorelino
              Z centralną Polską wyszło bo zapomniałem i nie zamierzałem coś w podtekście.

Wyszło jak wyszło, to Sorelino jak już jest majdan to załóżmy z tego co piszesz
              Partię Regionów
              • sorel.lina Re: Wszystkie 25.11.14, 23:28
                vidavil-125 napisał:

> Sorelino
                > Z centralną Polską wyszło bo zapomniałem i nie zamierzałem coś w podtekście.

Ja też nie zamierzałam.
                A czy o czymś zapomniałam? Nie wiem, bo zapomniałam. smile

> Wyszło jak wyszło, to Sorelino jak już jest majdan to załóżmy z tego co piszesz
                > Partię Regionów

Z tym miałabym problem. W moich "regionach" nigdy nie było partyjnych tradycji. wink
        • tan.nawe Re: Wszystkie 26.11.14, 08:18
          I idą sbie potem ludziska, patrzą na płytę ku czci, a tam g...owin! smile
          • hardy1 Re: Wszystkie 26.11.14, 13:43
            ... i tu problem... Ominąć? Wytrzeć? Pokłonić się? Każde zachowanie może być niebezpieczne tongue_out
    • k.karen Re: Wszystkie 26.11.14, 08:54
      wscieklyuklad napisał:
      .
      > Nie jest legutko, można stwierdzić, gdy czyta się sugestię Richarda L. - o zgro
      > zo europosła, a zarazem jagiellońskiego habilitanta z platońskiej demokratyczne
      > j myśli politycznej.
      > Móżdżak ten wyznał: Polsce potrzebny jest Majdan na wzór ukraiński.
      > Chłopinie, a jednocześnie uniwersyteckiemu wykładowcy, marzy się oto demolka i
      > ludzkie ofiary. Marzą sie snajperzy, palone opony, miasteczka namiotowe, baryka
      > dy i krew płynąca Grodzką. Po to, by dorwać się wreszcie do chlewa bardziej niż
      > brukselski pożądanego.

Diabli wiedzą, co roi się w paranoicznych głowach naczelnych. Ale może Legutko chciał tylko zwiększenia liczby bazarów w Polsce?

https://d.polskatimes.pl/k/r/13/fe/f0/4d4696a75aa44_o.jpg?1353381563
      • hardy1 Re: Wszystkie 26.11.14, 13:45
        ... i nazwę "bazary" zmienimy na "gowiny". Gdzie legalnym środkiem płatniczym będą "jarkacze" wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka