13.12.14, 19:07
rosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław!
Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław!

Przepraszam, że skończyłem ten wiwat.
Zapisy obrad z udziałem Szanownego Pana I Sekretarza Josifa Wissarionowicza Dżugaszwilego (ksywka Stalin) oraz telerekordingi z obrad pod przewodnictwem Szanownej rodziny Kimów obligują do adoracji wieczystej, a ten, kto pierwszy ośmielił się przerwać "burnyje apładismienty" z reguły musiał żegnać się życiem.
Proszę o skan z tego postu do fragmentu zakończonego ostatnim wykrzyknikiem.
Posłuży mi jako dowód bezgranicznego zachwytu nad Jarosławem Wielkim!
Obserwuj wątek
    • 1agfa Re: Ja 13.12.14, 19:42
      Nie liczy się, WU i nic Cię nie uratuje (w razie cUś), w Twoim wiernopoddańczym adresie brakuje mianowicie słów przepełnionych nadzieją o Zbafffffcy.
      Litera U w słowie "cUś" nieprzypadkowa: to stołek na którym zasiądziesz w przypadku spełnienia się tego nadziejnego życzenia tongue_out
      Pomyślę jeszcze jak prędko zaczną znikać ze zdjęć (w razie cUś) osoby kompletnie nic nie znaczące, "przypadkowo" towarzyszące smile.
      Pamiętam zasłanianie liter na gdańskim lotnisku, to tylko mała zapowiedź big_grin

Jarosław! big_grin big_grin

Wu napisał:

> Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław! Jarosław!
      (bardzo wielkie mnóstwo tych wyrazów), widziałem, poświadczam!
      • hardy1 Re: Ja 13.12.14, 19:46
        Podpadliście obaj. Najmniejsza kara dla Was to to "U".
        Jak śmieliście niezgodnie z linią partii jakieś "Jarosław" podstępnie krzyczeć?!
        Wytyczne były jasne - Jara Sław! Jara Sław!".
        No. To już grzechy wasze niedługo będą pomierzone i rozliczone.
        • wscieklyuklad Re: Ja 13.12.14, 19:49
          Mylisz się Hardy!
          Ja wyraźnie słyszałem, że skandowano: Jaraj i sław!
          • hardy1 Re: Ja 13.12.14, 20:00
            "Jaraj i sław" to wolno było dopiero po manifestacji, w czasie powrotu. Dla odpoczynku.

W czasie "dla mediów" było obowiązujące: "Jara Sław!". W kolejności: "Ja - raj i sław!".
            No.
      • wscieklyuklad Re: Ja 13.12.14, 19:48
        Och wielkie dzięki, wybawco mój i pocieszycielu! Świadku Prawojarosławości mojej i potencjalnej ofierze U w krześle.
        Pozwolę sobie podziękować przy okazji, za wizję kary tak łagodnej - by nie rzec wręcz sympatycznej!
        O czym świadczy link niniejszy:

pl.wikipedia.org/wiki/Krzes%C5%82o_inkwizytorskie
        Gotów jestem na swoje łono przyjąć kamień o wiele cięższy - nawet Syzyfowy!
        • dunajec1 Re: Ja 13.12.14, 20:19
          WU, ale ten stolek inkwizytorski byl poswiecony woda swiecona, tak ze .....no nie bede gadal wiecej.
          A co do "zbafcy", ech....
        • 1agfa Re: Ja 13.12.14, 20:24
          To U to nie byle co, jak opisywały ofiary poddawane wielogodzinnym "zabiegom" śledczych.
          Jednakże krzesło pod linkiem...Straszne. Co innego przeczytanie-kiedyś-tam-gdzieś, co innego zobaczyć ten obrazek, tak dokładny! W ślad idzie wyobrażenie sobie delikwentów płci obojga umieszczanych na tym inkwizytorskim krześle i ich cierpień...Opis precyzuje, że krzesło "pracowało" w Niemczech jeszcze w połowie XIX w., czyli w czasie (i obok) rozwijanej bogatej kultury, zwłaszcza muzycznej.
          Wizja ścinająca krew w żyłach.

Jarosław!! wink

wscieklyuklad napisał:

> Och wielkie dzięki, wybawco mój i pocieszycielu! Świadku Prawojarosławości moje
          > j i potencjalnej ofierze U w krześle.
          > Pozwolę sobie podziękować przy okazji, za wizję kary tak łagodnej - by nie rzec
          > wręcz sympatycznej!
          > O czym świadczy link niniejszy:
          >
          > rel="nofollow">pl.wikipedia.org/wiki/Krzes%C5%82o_inkwizytorskie
          > Gotów jestem na swoje łono przyjąć kamień o wiele cięższy - nawet Syzyfowy!
          • 1zorro-bis Re: Ja 14.12.14, 08:43
            ten kaczy kurdupel powinien byc aresztowany i postawiony przed sadem. To co on robi to jest jawne nawolywanie do obalenia demokratycznie wybranego rzadu.
            A to jest chyba karalne?smirk
            Czegos takiego w Europie chyba jeszcze nie bylo.
            Sorry, robil cos takiego Hitler i Pilsudski. Adolfa aresztowali i wsadzili a Pilsudski KZ-ty pozakladal.
            To samo sie chyba kurduplowi marzy.....
            • k.karen Re: Ja 14.12.14, 10:01
              Jeden z działaczy Solidarności, który 13 grudnia roku pamiętnego został internowany, powiedział że Kaczyński robi bardzo dobrze, ponieważ kolejny raz skutecznie zniechęca do siebie i pis potencjalnych wyborców.
              • 1zorro-bis Re: Ja 14.12.14, 11:37
                czesc Karen.
                Ale ni jest to dzialalnosc nielegalöna? Nie wiem, ale chyba takie wiece & hece przeciwko rzadowi sa niezgodne z prawem. Od tego ma kurdupel Sejm....smirk
                Ogladalem wczoraj oszoloma i ......ech szkoda gadac.
                • hardy1 Re: Ja 14.12.14, 12:23
                  Prawo do demonstracji i wieców jest.

Co do haseł i okrzyków - to"na siłę" można znaleźć odpowiednie paragrafy. Tyle, że przyniosłyby pewnie odwrotny skutek - "jesteśmy prześladowani przez państwo PO!".

Lepsze jest to, co napisała Karen - Jarozbaw ze swoją partią w ten sposób sam odstręcza ewentualnych sprzymierzeńców czy wyborców. Zostaje ten sam od lat oszołomski rdzeń zdeklarowanych wyznawców. To zaś za mało na wygranie wyborów, czy zawieranie sojuszy powyborczych. Na szczęście.

Paradoksalnie więc - dobrze, że takie transparenty niosą w swoich wiecach.
                  • 1zorro-bis Re: Ja 14.12.14, 12:29
                    wiesz Hardy, pewnie to i racja. Ale na przyklad w niemchech zadna partia opozycyjna nie wyprowadza tysiace swoich zwolennikow na ulice zeby demo´nstrowac przeciwko prawowitemu rzadowi. Protestuja zwiazki zawodowe, chuligani, kibole - ale czegos takiego co ten kaczy kurdupel w Polsce wyprawia to naprawde nie widzialem.
                    Przeciez on jawnie nawoluje do obalenia rzadu. I te hasla "precz z komuna" - to ci ludzie potrzebuja raczej szybko psychiatry.smirk
                • k.karen Re: Ja 14.12.14, 12:30
                  Cześć, Zorro.

To właśnie są blaski i cienie demokracji. Gdyby zabroniono Kaczyńskiemu na takie demonstracje, dopiero byłby (uzasadniony wtedy) wrzask o łamaniu demokracji i swobód obywatelskich.
                  Czy w Twoim obecnym kraju demonstracje odbywają się inaczej? Nie sądzę, myślę że wyglądają podobnie.
                  • 1zorro-bis Re: Ja 14.12.14, 13:00
                    Karen, nie, nie wygladaja podobnie . Bo za takie teksty oskarzajace prezydenta kurdupel mialby w Niemczech prokuratora na karku i rozprawe sadowa o znieslawienie. On myli demokracje z anarchia.smirk
                    wyborcza.pl/1,75478,17126552,30_tys__osob_na_marszu_PiS_w_Warszawie__Kaczynski.html
                    • k.karen Re: Ja 14.12.14, 20:38
                      W Niemczech może tak, ale niemiecka demokracja jest dużo starsza od polskiej i był czas na wypracowanie dobrego prawa. Polska jeszcze ciągle uczy się demokracji, prl-owska mentalność i doświadczenia z lat komuny są ciągle dość żywe, choć szczęśliwie coraz bardziej na wymarciu. Poza tym nie jestem pewna, czy chciałabym widzieć prezydenta Komorowskiego zniżającego się do poziomu Kaczyńskiego - "bałwana, durnia i szkodnika", jak nazwał go Frasyniuk i oglądania cyrku w sądzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka