sorel.lina 13.05.15, 22:08 ...czy hyperpatriotyzm? Po prostu dudaizm! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wscieklyuklad Re: Nowa religia 13.05.15, 22:18 W tym mieszkanku z pewnością żyje współczesny inteligent o komuszym rodowodzie. Poprzez ucieczkę w symbolikę religijno-bożkową, najwyraźniej odreagowuje jakiś potworny stres. Stres nie jest raczej wywoływany wdychaniem odoru psich odchodów, gdyż mieszkaniec parteru uczynił rzecz najrozsądniejszą z rozsądnych i najoczywistszą z oczywistych. Otóż zamiast kupować brytana, na jakiego go nie stać - skutecznego mordercę kundlosraczy, posadził sobie rodzaj żywopłocika uniemożliwiającego podsrywanie podoknia. Całość oddaje znamienicie podniosły nastrój okołowyborczy elektoratu marionetki Szanownego Pana Prezesa Jarosława Polskę Zbaw Kaczyńskiego. Jest także zapowiedzią przyszłego kanonu architektonicznego, w którym akcenty religijne i bałwochwalcze będą obowiązywały pod groźbą tiurmy. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Nowa religia 13.05.15, 22:24 To juz sie modla do niego? A na tace tez juz mu daja? Odpowiedz Link
sak.ral Re: Nowa religia 13.05.15, 22:44 Panie, któryś w nasze serca wlał pragnienie szczęścia! Przywiedź nas bezpiecznie do Twego ołtarza. Pomóż tak prowadzić nasze przyszłe życie rodzinne, żebyśmy trwali w przyjaźni z Tobą i wiernie wypełniali zadania, do których powołujesz. Niech nasza miłość nie ustanie. Spraw, byśmy o nią dbali. Niech porozumienie między nami stale się pogłębia, daj, abyśmy w Tobie stanowili najprawdziwszą jedność. Prosimy Cię o zdrowie i siły do pełnienia Twojej woli. Czuwaj nad nami Twoją Opatrznością. Pomóż nam osiągnąć takie warunki materialne, abyśmy mogli sobie służyć bez przeszkód, w radości i pokoju. Chroń od niebezpieczeństw. Naucz nas żyć w zgodzie i przyjaźni z naszym otoczeniem, by zasłużyć sobie na ludzki szacunek. Nie dopuść Panie, aby powszednie troski i zmęczenie przesłoniły cel, dla którego żyjemy i splątały naszą drogę do Ciebie. Spraw, abyśmy u schyłku naszego wspólnego życia mogli ufnie powtórzyć za Twoim Apostołem: "Do końca potykałem się należycie, dobiegłem do mety, wiary dochowałem. Teraz czeka mnie jedynie wieniec sprawiedliwości, którego użyczy mi Pan, sędzia sprawiedliwy". Amen. Odpowiedz Link
sak.ral Re: Nowa religia 13.05.15, 22:56 Rok 2015 | Józef Michalik (biskup przemyski): (...) Przegrywamy dlatego, że nie jesteśmy zjednoczeni w wierności Bogu, Ewangelii, Kościołowi. Przegrywamy, bo dobrzy ludzie często milczą godząc się na in vitro, aborcję, na ideologię gender. Przegrywamy, bo chętnie słuchamy fałszywych proroków, niejednokrotnie przebranych w strój duchowny, którzy obłudnie wołają o reformę Kościoła, zamiast reformować siebie (...). Odpowiedz Link
hardy1 Re: Nowa religia 14.05.15, 07:48 Podnóżek już jest. Pod balkonem. Można się modlić. Ale ale, może słabo widzę, ale... gdzie jest Prezes, Mojżesz-Zbawca Narodu, który wyprowadzi nas z odmętów zatraty na czyste , spokojne wody polskości? I co on na to? I gdzie jest Antoś Macierewicz? Ach, Antos jak zwykle w cieniu, taka rola jego jest. Ujawni się w odpowiedniej chwili. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Nowa religia 14.05.15, 11:03 Mojżesz miał brata, Aarona, który najwyższym kapłanem był, ale publicznie nie występował! Ponoć "wymowny" nie był. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Nowa religia 14.05.15, 15:16 Nie chce mi się języka strzępić ale wypadałoby mi zwrócić uwagę bpowi , że źle zarządza i kieruje przemyskim kościołem. Może niech tę swoją działkę lepiej uprawia.... w interesie wiernych i państwa watykańskiego. W ciągu godziny (latem ub. roku) porównałem liturgię i zachowania wiernych w katedrach katolickiej i prawosławnej Przemyśla. Katedra kk - wnętrze zaniedbane, w zmroku, wierni jacyś smutni, wyłącznie starzy, słuchają smutnych pieśni organisty, kazanie oderwane od życia , same religijne slogany , przygnębiające nie optymistyczne wrażenie. A przy tym budynki kurii jak zabytki o znaczeniu światowym - wypacykowane. Powiedziałem o tym młodemu księdzu , który szedł z grupą młodych ludzi. Pochwaliłem go jednocześnie, że działa z grupą młodych ludzi (szli na próbę chórku). Kościół prawosławny - w trakcie mszy z udziałem bpa warszawsko-przemyskiego - jaśniutki, wypacykowany, ozłocony, oświetlony, moc ludzi młodych, śpiewy piękne wiernych i chóru, sztandary kościelne , atmosfera dostojna i podniosła. Biskup mówi : (...) Przegrywamy dlatego, że nie jesteśmy zjednoczeni w wierności Bogu, Ewangelii, Kościołowi. Przegrywamy, bo dobrzy ludzie często milczą godząc się na in vitro, aborcję, na ideologię gender. Przegrywamy, bo chętnie słuchamy fałszywych proroków, niejednokrotnie przebranych w strój duchowny, którzy obłudnie wołają o reformę Kościoła, zamiast reformować siebie (...). Wg mnie Biskup pomylił role. Utożsamia przegraną PiS z przegraną kk ? To skandaliczne oświadczenie. ****(...) Przegrywamy dlatego, że nie jesteśmy zjednoczeni w wierności Bogu, Ewangelii, Kościołowi Przegrywacie z własnej winy, z powodu małego zainteresowania powierzonymi obowiązkami pasterzy (ewangelizacją), z powodu uganiania się za mamoną i przyjemnościami życia świeckiego, z powodu pełnienia roli politycznej w państwie świeckim. ****Przegrywamy, bo dobrzy ludzie często milczą godząc się na in vitro, aborcję, na ideologię gender. Przegrywacie z powodu trzymania się kurczowo średniowiecznych poglądów , blokowania postępu i praw człowieka, narzucania prawa kanonicznego obywatelom państwa świeckiego, wyolbrzymiania problemów światopoglądowych dla podniesienia własnych ról i znaczenia kk w życiu Polaków. . *** Przegrywamy, bo chętnie słuchamy fałszywych proroków, niejednokrotnie przebranych w strój duchowny, którzy obłudnie wołają o reformę Kościoła, zamiast reformować siebie (...). Reformę Kościoła narzuca słusznie papież a abp nazywa go fałszywym prorokiem, przebranym w strój duchowny ? To wypowiedź skandaliczna. Beton w kk jest na dziś (wg mnie) głównym powodem odchodzenia młodych od koscioła. Dziwne , że polski episkopat tego nie dostrzega. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Nowa religia 14.05.15, 15:18 errata graficzna ostatniego fragmentu postu: abp Michalik: *** Przegrywamy, bo chętnie słuchamy fałszywych proroków, niejednokrotnie przebranych w strój duchowny, którzy obłudnie wołają o reformę Kościoła, zamiast reformować siebie (...). Wg mnie: Reformę Kościoła narzuca słusznie papież a abp nazywa go fałszywym prorokiem, przebranym w strój duchowny ? wink To wypowiedź skandaliczna. Beton w kk jest na dziś (wg mnie) głównym powodem odchodzenia młodych od koscioła. Dziwne , że polski episkopat tego nie dostrzega. Odpowiedz Link
sak.ral Re: Nowa religia 14.05.15, 15:19 Mariuszu,uczuciowy jesteś kocham Józefa Michalika Odpowiedz Link
czuk1 Re: Nowa religia 14.05.15, 15:49 Dziękuję za katolickie rozgrzeszenie, za moje ostre oceny wypowiedzi kochanego przez Ciebie abpa Józefa Michalika. Ja nie jestem tak przykładnym katolikiem bo razi mnie pycha, nieodpowiedzialność i niesubordynacja kleru wobec wezwań Papieża, zaniechania ewangelistyczne, aktywne wchodzenie kleru w obszar władzy państwowej i zastępowanie jej. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Nowa religia 14.05.15, 16:05 "Przegrywamy, bo dobrzy ludzie często milczą godząc się na in vitro, aborcję, na ideologię gender." Freudyzm w czystej postaci moi Drodzy! Jeśli ktoś godzi się, lub milcząco przyzwala na to, co wymienione powyżej, to w żadnym razie nie może być dobrym człowiekiem!. Jest bowiem zwolennikiem cywilizacji śmierci i w prostej linii emisariuszem Bezlebuba, Mefistofelesa, a może nawet i samego Lucy-fera!(jak wynika z "nazwiska" - naczelny Szatan jest rodzaju żeńskiego = żelazna Lucy!) i kto wie, może bunt opisywany w Starym Testamencie był po prostu pierwszym przypadkiem kłótni małżeńskiej (co tłumaczyłoby pozorność wyłącznie męskiego pierwiastka w boskości! - jeśli tak, to doszło przynajmniej do separacji o ile nie wręcz do niebiańskiego rozwodu!) Człowiek prawdziwie dobry dąży do eliminacji cywilizacji śmierci, czyli ze wszystkich sił zwalcza in vitriowców, aborcjonistów, że o genderystach nie wspomnę! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Nowa religia 14.05.15, 16:26 tylko DUDA czyni cuda! Alleluja i.....do Dudy! Odpowiedz Link