sorel.lina 12.07.15, 09:45 Zdechnę, ale nie odpuszczę! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k.karen Re: Groźby :D :D :D 13.07.15, 13:54 sorel.lina napisała: > A niech sobie grozi! ... a później się wali Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Groźby :D :D :D 13.07.15, 14:21 Właśnie przechodziłem obok takiej kamienicy przy Zgierskiej obok Rynku. Chciałem obejrzeć z bliska bo na info.pl napisali, że właśnie w nocy się waliła, co jest zresztą zgodnę z obracającą sie w ruinę Łodzią. Miałem trochę czasu, bo dopiero po godzinie od drugiego śniadania mogłem w kościółki obok miejsca pracy przyjąć Komunię św. Bo taka musi być przerwa między jedzeniem a przyjęciem Komunii Św. No to wykorzystałem ten czas na obejrzenie walącej sie kamienicy przy Zgierskeij opodal Rynku. Faktycznie - wali się. No to teraz zaspokoiwszy swoje potrzeby duchowe mogę podjąć kolejną w dniu dzisiejszym prace zawodową, gdy Ukochani Pacjenci juź sie mnie nie mogą doczekać i z wzajemnością, ale bez zbędnego szlochu. Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: Śledztwo 13.07.15, 15:47 Co do tego kota z obrazka to się zgadzam: ) To wścibskie, uparte i ciekawskie stwory. I mocno pamiętliwe. Kiedyś odebrałam kotu nornicę. Doszła do siebie, więc wypuściłam ją w ogród. Kota zagnałam do domu. Po czasie wyszedł i gdzie wrócił? - dokładnie w to miejsce, gdzie mu odebrano zdobycz. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Śledztwo 13.07.15, 15:58 sza.aliczek napisała: > To wścibskie, uparte i ciekawskie stwory. I mocno pamiętliwe. Tylko niektóre, Szaliczku, tylko niektóre! Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: Śledztwo 13.07.15, 16:07 a bo ja średnio lubię kociska : ) uwielbiam psy i żaden kot się według mnie nie umywa do psa. : ) Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Śledztwo 13.07.15, 16:19 A ja lubie i koty i psy. Ale nie wszystkie koty i nie wszystkie psy. A że zwierzaki są jak ludzie, to i jeśli chodzi o ludzi - mam podobnie. Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: Śledztwo 13.07.15, 16:33 też lubię wszystko, mam i to i to. ale zgodnie ze sporem o wyższość świąt ... : ))) - to psy i tylko psy : ) Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Śledztwo 13.07.15, 16:35 No to specjalnie dla Ciebie, Szaliczku. Chiara, wyżliczka mojej córki płynie sobie łódką swoich państwa do Cambridge Natomiast kotka Deenah pilnuje swojego "zamku", a kocurek Garfield wyleguje się na łóżku państwa Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Śledztwo 13.07.15, 17:09 Potwierdzam prawdziwość postów Sorell. Śledztwo obejmuje również zachowanie Garfielda - duże prawdopodobieństwo spożycia "Mocarza" Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: Śledztwo 13.07.15, 17:38 W mojej rodzinie też zwierzaki są łóżkowe : ) Od zawsze : ) Piękny pies : ) Kocisko (jedno?) też niczego sobie. Nie wiem czy pamiętasz, ale na Loży wklejałam kiedyś zdjęcie Niuńki i Malucha jak "walczyli" z balonikiem : ) Na Niuńce lubił spać Szaruś. Nieeee no temat rzeka - nomen omen : )))) Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Śledztwo 13.07.15, 17:57 Koty są trzy. W tym dwa łóżkowe i jeden "nocny wędrowiec". Wyżliczka jest... raczej okołołóżkowa. Pamiętam Niuńkę i Malucha i ich "walkę" z balonikiem. Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: Śledztwo 13.07.15, 19:58 Że koty uwielbiają wszelkie pudełka kartonowe, to zaświadczam! Nie zdarzyło się, by jeśli jakieś pojawi się w pobliżu, nie zostało zamieszkane : ) Odpowiedz Link
k.karen Re: Śledztwo 13.07.15, 20:43 Dla mnie kolejność jest taka: - pies - motorówka - kot Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: Śledztwo 13.07.15, 20:48 A zapytam się: jak sobie córka radzi z kocim i psim włosiem? Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Śledztwo 13.07.15, 21:10 sza.aliczek napisała: > A zapytam się: jak sobie córka radzi z kocim i psim włosiem? Szczerze mówiąc, nie wiem jak to robi, Szaliczku! Ale będąc u niej nie widziałam włosia na meblach. Czasem tylko trochę na podłogach, ale szybko je zbierała szczotką albo odkurzaczem. Acha i jeszcze jedno: codziennie szczotkują psa i koty, a co na szczotce zostanie, to do kosza - bo rubbish! Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Śledztwo 14.07.15, 17:29 I bądź tu mądry! Lepsze koty czy psy? Why Cats Are Better Than Dogs Why Dogs Are Better Than Cats Odpowiedz Link
hardy1 Re: Śledztwo 13.07.15, 18:42 Widzę na fotkach, Sorellino, że pies, jak zwykle - pilnuje, a kotka, jak zwykle - się wyleguje. Oto wyższość odpowiedzialności za "stado" psa nad kotem! Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Śledztwo 13.07.15, 19:39 Nie, kotka pilnuje swojego "Cat castle", a wyleguje się kot! Odpowiedz Link
hardy1 Re: Śledztwo 13.07.15, 19:51 ... a kotka powinna pilnować całego stada, a nie, egoistycznie, tylko swojego. Tak jak pies. No! Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Śledztwo 13.07.15, 19:52 ulisses-achaj napisał: > Ładna motorówka, Sorellino Może i ładna, ale właśnie córka dzwoniła, że... łódka miała awarię i teraz stoją w pobliskiej marinie. Wezwali taksówkę, żeby ich dowiozła do miejscowości, w której zostawili samochód i byłoby ok, gdyby nie... pies! Taksówkarz - muzułmanin (w UK teraz prawie wszyscy taksówkarze to Pakistańczycy) odmówił zabrania psa do auta, bo pies wg jego religii to zwierzę nieczyste i zbrukałoby jego wóz swoim dotykiem. Chris będzie musiał więc pojechać taksówką po swój samochód sam, żeby wrócić do mariny i zabrać do domu resztę rodzinki. Odpowiedz Link