26.02.16, 11:55
Piotr Wieczorek
Przed chwilą

Idziemy. Nie ważne kto pójdzie z nami. My, Naród Polski, córki i synowie tej ziemi. Mówią o nas podłości, ale z ich ust każda podłość brzmi jak komplement. W porównaniu …

Komuniści i złodzieje, wegetarianie, cykliści, oderwani od koryta, resortowe dzieci, gestapo czy żydokomuna – przyjemnością będzie dla mnie maszerować w Waszym towarzystwie. Już wiem że będzie nas dużo. Bardzo dużo. Idziemy w obronie zagrożonej demokracji, którą „imperium zła” chce wykorzystać do swoich celów. Po każdym ze 100 dni rządów budzimy się w coraz bardziej ograniczonej wersji demokracji, zbliżamy się do demokratury. Autorytaryzm? Orbanizacja? Jak zwał tak zwał, naszej zgody na utrzymanie ‪#‎dobrejZmiany‬ nie ma i nie będzie.

Nie będzie naszej zgody na paraliżowanie Trybunału Konstytucyjnego.

Nie będzie naszej zgody na zawłaszczanie mediów publicznych i zamianę ich na media narodowe.

Nie będzie naszej zgody na permanentną inwigilację.

Nie będzie naszej zgody na bezkarność prokuratorów jeśli złamią prawo.

Nie będzie naszej zgody na ograniczanie prawa własności – czy to ziemi, czy to czegokolwiek.

Nie będzie naszej zgody na dzielenie polskich dzieci na gorsze i lepsze

Nie będzie naszej zgody na likwidację służby cywilnej.

Nie będzie naszej zgody na forsowanie tez o trotylach, parówkach i puszkach po coli.

Nie będzie naszej zgody na nepotyzm, niekompetencję, krótką ławkę itd.

Stańmy razem, zjednoczeni, my z prawa i my z lewa, my wierzący i my niewierzący – w obronie demokratycznego państwa prawa. W obronie szarganych wartości i autorytetów. W obronie opluwanych : Profesora Bartoszewskiego, Lecha Wałęsy, Tomasza Grossa….
W 1984 roku Jacek Fedorowicz wykonał „Portret nieznanego mężczyzny z wąsem (II Połowa XX wieku)". W sobotę bądźmy wszyscy nieznanymi wąsaczami smile
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: Jutro.. i wczoraj... 26.02.16, 12:26
      Min. Piotr Gliński podsumowując 100 dni rządu na niwie kultury poinformował o rozpoczęciu programu tworzenia "dzieł" historycznie i patriotycznie słusznych...

Reżyser Xawery Żuławski, syn Andrzeja Żuławskiego i Małgorzaty Braunek, posiadający w swym reżyserskim dorobku miedzy innymi film "Wojny polsko - ruskiej", serial "Krew z krwi" oraz kilka odcinków serialowego "Pitbulla", wystosował apel do rządu, który umieścił na swoim profilu, a w którym pisze m. in. :

Władzo ! Odp***dol się ! Zostaw nasze drzewa, żubry, lisy, zostaw naszego Wałęsę, daj spokój naszej kulturze, odczep się od internetu, odczep się od naszych pieniędzy i podatków. Dbaj o nas a nie niszcz ! Władzo błagam odp***dol się ! (pisownia oryginalna)

A ja widzę to tak, przejęcie przez PiS pełnej kontroli nad Polską, zmiana konstytucji a la Orban, zmniejszenie miejsc w sejmie, 500 na drugie dziecko gwarantuje elektorat pozwalający na wygrywanie wyborów z 20/30 proc poparciem, dyskredytacja wszelkich autorytetów i symboli poprzednich lat (patrz Wałęsa, Bartoszewski itd), za rok nowa komisja Smoleńska postawi zarzuty premierowi Europy D. Tuskowi spowodowania wypadku lotniczego, ten odmówi stanięcia przed sądem, a w takiej zdradzieckiej Europie nie będziemy chcieli żyć, więc ... i komu cały ten ambaras jest na rękę ? Według mnie Rosji, która od przynajmniej 60 lat wodzi nas, rozhisteryzowanych histeryków, za NOS.

I jeszcze jedno: PiS nie ma żadnej klasy politycznej, żadnej kultury, cechuje ich wiara w wiarę, a nie wartości - pomyślcie ludzie jakim wspaniałym symbolem był okrągły stół - stół przy którym się rozmawia a nie strzela, tak, było to pokojowe rozwiązanie bardzo trudnej sytuacji i ta opcja rozwiązywania konfliktów najbardziej mi odpowiada: dialog z poszanowaniem innych. jestem dumny, że w tak niezwykły sposób pokonaliśmy nasze zaszłości, gniew itd. Okrągły Stół zjednoczył nas na chwilę w jednym kraju, nie strzelaliśmy i nie więziliśmy ludzi z poprzedniego systemu..., a dzisiaj słyszę z ust takiego miernego pana jakim jest Ziemkiewicz, że to był śmierdzący stół ?!?

• 1zorro-bis Re: Jutro.. 26.02.16, 12:37
      kurcze....chetnie bym poszedl. A tak bede tylko duchem z wszystkimi ....
    • vidavil-125 Re: Jutro.. 26.02.16, 13:12
      A kto to jest Piotr Wieczorek, kurwa nie znam go.
      A on k.... jakieś manifesty głosi: „Nie będzie zgody na to na tamto”
      A ja mam w d.... Piotrusia Wieczorka i nie zgadzam się żeby jakiś dupek
      w moim też imieniu jakieś niezgody pisał.
      • sorel.lina Re: Jutro.. 26.02.16, 13:21
        vidavil-125 napisał:

> A kto to jest Piotr Wieczorek, kurwa nie znam go.
        > A on k.... jakieś manifesty głosi: „Nie będzie zgody na to na tamto”
        > ;
        > A ja mam w d.... Piotrusia Wieczorka i nie zgadzam się żeby jakiś dupek
        > w moim też imieniu jakieś niezgody pisał.

Jeśli Vidavil nie zna Piotra Wieczorka, to skąd wie, że to dupek?
        Aha! Piotr Wieczorek też nie zna Vidavila. smile
        • vidavil-125 Re: Jutro.. 26.02.16, 13:30
          logiką, to Sorrelina zna Piotra Wieczorka i mnie to musi wystarczyć
          • sorel.lina Re: Jutro.. 26.02.16, 13:42
            Wieczorka znam tak, jak Vidavila. I dlatego mi to wystarcza. smile
            • 1zorro-bis Re: Jutro.. 26.02.16, 13:48
              Vidawil Walesy tez nie zna, wiec wedlug Vidawila Walesa to tez dupek....pewnie.smirk
              • sorel.lina Re: Jutro.. 26.02.16, 14:53
                "Jeśli samemu Lechowi Wałęsie nie udało się obalić własnego pomnika, to tym bardziej nie uda się to Jarosławowi Kaczyńskiemu".

Coś w tym jest... wink
                • vidavil-125 Re: Jutro.. 26.02.16, 17:41
                  Nie chodzi o Wałęsę
                  Tylko namnożyło się dupków którzy nawołują "chodźcie do mnie moja demokracja
                  lepsza"
                  • wscieklyuklad Re: Jutro.. 27.02.16, 09:57
                    https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xlt1/v/t1.0-9/12802875_968753146534056_8384438326148806295_n.jpg?oh=1aba02a85b7775fdf59db76dae8750a9&oe=576E56A7

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka