Dodaj do ulubionych

Desperacja?

20.05.16, 15:49
Ręce opadają. Serce krwawi. Umysł się buntuje.
Pani premier! Dlaczego obraża Pani Polaków, również mnie?
Nie mam nic wspólnego z PZPR, PRL, korytem itp.
Ale nie popieram Pani rządu. Czy to wystarczy, by mnie oskarżać o zdradę? Czy wystarczy, by mnie Pani zakwalifikowała do "Targowicy"?
Jestem Polką i jestem Europejką - nie widzę sprzeczności. Jestem Polką, bo jestem Europejką. Jestem Europejką, bo jestem Polką. Nie Pani oceniać mój patriotyzm.
Uważam, że łamie Pani prawo odmawiając wydrukowania orzeczenia TK.
Uważam, że nie do Pani należy ocena, czy orzeczenie to jest wyrokiem, czy też nie. Do Pani Prezesa również to nie należy.
Niech Pani nie krzyczy, nie wrzeszczy. Racja nie z zależy od siły głosu.
Myślę, że jest pani w głębokiej desperacji, dlatego żal mi Pani. Tak po ludzku. Po kobiecemu.
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Desperacja? 20.05.16, 16:20
      Sorell.....a czego Ty jeszcze od soltysowej ,co to broszki odpustowe kolekcjonuje - wymagasz?big_grinbig_grinbig_grin
    • sorel.lina Re: Desperacja? 20.05.16, 16:22
      Popatrzcie gdzie się znaleźliśmy! Nie umiemy już rozmawiać o naszych zwykłych, codziennych sprawach. O tych "egzystencjalnych" także nie. Dokąd zaprowadził nas ten jeden, niepozorny człowiek z niebywałymi ambicjami, z chorym na manię wielkości ego?
      Odbiera nam energię, chęć działania, rozmowy. Odbiera poczucie sensu.
      Sprawia, że jedyny dla nas bodziec to tzw. polityka. A gdzie przyjaźń, uczucia, zainteresowania, przemyślenia, refleksje? Gdzie chęć dzielenia się tym, co nas dotyka, porusza?
      Gdzie nasze dyskusje, spory, kłótnie nawet? Gdzie?
      Gdzie Vidavil. Szaliczek, Karen, Ulisses?
      Eeeech!
      • dunajec1 Re: Desperacja? 20.05.16, 18:36
        Tak zartem mowilem ze wracam do kraju, odradziliscie mi, dziekuje za to.
        • 1zorro-bis Re: Desperacja? 20.05.16, 18:53
          a po ilu latach chciales wrocic? Ja mimo wszystko sie TYM krajem dalej zajmuje, mimoze to pare wiosenek juz minelo.....big_grinOd wyjazdu na stale, oczywiscie...
          Acha....wedlug tzw. pani premier - mowienie "ten kraj" zamiast "ta Polska" - to oznaka zdrady i targowicy....big_grinbig_grin
          To tak gwoli przypomnienia.....big_grin
          • wscieklyuklad Interesy w dłoń, w dłoń, w dłoń! 20.05.16, 20:24
            Interesu zawsze broń!

W jakimż Żalu Nieutulonym dzisiejszy wieczór spędzić mi dane!
            W jakimż Niezaspokojeniu tkwić mi będzie?
            Nic tego nie ukoi!
            Nic tego nie wypleni!
            Nikt zmienić tego niezdolny!

Ja - pochylony nad śmiercią (jak chciał KKB), materią przygniecion Ważkie Słowa zgubiłem, Niezwykłe postradałem Przemowy!
            bettyeksperymentshitlo z Seymowey Mufnicy Wzrokiem Potępieńczym po Sali i Zgromadzonych w Niejże wodząc Jadem plwała!

Suweren, Suwerena, Suwerenowi, Suwerena (znowuż), Z Suwerenem, i O Suwerenie!
            I Suwerenie!!!!! wreszcie.
            De-klinacji deptanie!
            De-klinacji inklinowanie!
            De-klinacji inkryminowanie a nad nami się w istocie Znęcanie!
            Histerii atak! Bredzenia niewyczerpaność zasobna!
            O Byt swój walka w na Policzkowy Pocałunek czekaniu!

I On ucałował!
            I On usty swemi Inkarnowanemi Dank złożył!
            I On Róż Pudrowany Obślinił Wargę swą w D-3 Projekcji na Jej odcisnąwszy Całunie !

Słucham tedy łapczywie Bredzenia Histeryczki onej!
            Słucham bełkotu spod przepony samej dobytego - Słowo przełykowo-wślizgowe, Brednia Tysiąclecia.

Jużem miał Żyły swe Lancetami-Lancetnikami napoczynać, by Karę Należną Własną Wymierzyć Na Suwerena Dłonią Podniesioną a w Trumnie Ni chybi Uschnięciem Naznaczoną, kiedym Gębę Znajomą na Ekranie przydybał.
            A Gęba cytat z siebie dobywa. Przełykowo-wślizgową maksymkę.
            "Nie damy gwałcić naszych interesów! - Gęba prawi.

I ja z Gębą się godzę.
            I ja Gębie witusiowodontkillaswaszczykowskiej Gębę własną podaję, gdyż nie ma to jak Gębą się odwdzięczyć Gębie!

Nic dla mnie cenniejszego, niż Interes własny.
            Nic ohydniejszego nad Interesu mego Gwałcenie bez Przyzwoleństwa choć Cienia.
            Tedy Interes w Dłoń własną ująwszy a ode Veny siekania odstąpiwszy, na boki spoglądam, czy aby kto do Gwałtu na Interesie Moim w Dłoni własnej Ukrytym się nie sposobi!
            Mój Interes jest Suwerenny!
            Mój Interes jest mi posłuszny!
            Mój ci On, mój ci, własny!
            Gwałcić go Siłom Wrażym Jewropejskim, Libertyństwu Wrażemu nie dam!
      • k.karen Re: Desperacja? 20.05.16, 20:56
        Jestem, Sorell, jestem smile

Masz rację, Szydło obraziło, ale tylko i wyłącznie swój elektorat. Takiej pogardy i arogancji władzy do własnego elektoratu, bo to są głównie ludzie prości, niewykształceni, albo już w podeszłym wieku, to nie widziałam jak żyję. Oni nie mówią do Ciebie, do mnie, do nikogo kto na nich NIE głosował. Oni mówią tylko do "swoich" i plują im w twarz (choćby podwyżką emerytur śr. 4 zł, a także nowym pomysłem, że emerytom nie będzie wolno dorabiać do świadczenia) a ich elektorat mwi, że to deszcz pada. Nie słucham ani jej, ani nikogo z pisowców. Kurwizji nie oglądam wcale, a na innych stacjach, jak podają informacje to wyłączam. Mnie takie coś jak pis nie jest w stanie obrazić, podobnie jak w tym słynnym cytacie profesora Bartoszewskiego o pijaku w autobusie.

Zrobić mi przykrość, obrazić to mógłby tylko ktoś mi bardzo bliski lub przyjaciółka/przyjaciel, ludzie dla mnie najważniejsi, a politycy, zwłaszcza z tak paskudnej, zakłamanej i odrażającej partii na pewno nie. Traktuję ich jak tego przysłowiowego, zarzyganego pijaka w tramwaju.

Pozdrawiam smile smile smile
        • wscieklyuklad Re: Desperacja? 20.05.16, 22:02
          https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13254558_1029042783838425_5587563364844320989_n.jpg?oh=fd042ebbd2241c9ee291e28753e98784&oe=57D89597
          • wscieklyuklad Re: Desperacja? 20.05.16, 22:05
            https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13240555_1028982647177772_5256371942143598871_n.jpg?oh=524446013430ce617bb4dbab0d01d29a&oe=57E1C7F0
            • wscieklyuklad Re: Desperacja? 20.05.16, 22:11
              polska.newsweek.pl/zobaczcie-ile-razy-szydlo-uzyla-slowa-suwerennosc-rekord-,film,386062.html
              • wscieklyuklad Re: Desperacja? 20.05.16, 22:12
                https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/13245332_1778290129071674_5571846148776659455_n.png?oh=a82d66b88cff06ff610be84042cf39ac&oe=57CD0B42

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka