Dodaj do ulubionych

Anna Jantar

14.03.18, 18:33
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23141786,mija-38-lat-od-smierci-anny-jantar-odslaniamy-kulisy-katastrofy.html#Z_MTstream
Pamiętają Państwo Annę Jantar? Do dzisiaj dźwięczą mi w pamięci fragmenty zdań i melodii Jej piosenek, jakby niesione wiatrem i równie nagle zrywane, jak zerwane zostało życie Pani Anny w potwornej katastrofie. Mija 38 lat (nie wiedzieć kiedy) a piosenki żyją. Może nie tylko w mojej pamięci? Były bardzo ładne, melodyjne, z tekstami sympatycznymi i pogodnymi - nawet kiedy były niezbyt radosne.
Piękny głos pięknej kobiety.
Sam fakt że do dzisiaj pamiętam piosenki Pani Anny (wprawdzie fragmentami) dowodzi, że były wartościowe - byle czego przecież się nie zapamiętuje...
Może pora przypomnieć sobie kilka, w całości? : )
Obserwuj wątek
      • 1agfa Re: Anna Jantar 14.03.18, 18:55
        Dziękuję, Sorellino - kłaniam z wdzięcznością.
        Słuchawki...i słucham : )

sorel.lina napisała:

> Agfo, mówisz, masz! smile
    • 1agfa Re: Anna Jantar 14.03.18, 18:51
      weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,22841369,jeszcze-pol-roku-pozniej-wyjmowalismy-z-samolotu-fragmenty.html
      Tutaj (link powyżej) wywiad z ówczesnym antyterrorystą na Okęciu, p. Dziewulskim. Jego opis zdarzeń, okoliczności, zjawiska hien które jeszcze przed nim i jego zespołem (a znaleźli się na miejscu błyskawiczni) zdążyli dobrać się do mienia ofiar.
      Skrzydło samolotu ścięte, uszkodzone podczas opadania samolotu...
      Stan ofiar śmiało można porównać z późniejszymi tragediami lotniczymi.
      Jest również bohater, który w ostatnim locie, ostatnich sekundach życia (rzadka to cecha), starał się i przytomnie zdołał ominąć obiekt na ziemi, unikając w ten sposób jeszcze większej liczby ofiar, ratując życie tym, którym jeszcze mógł pomóc.
      Jest w artykule zdjęcie...

https://bis.gazeta.pl/im/05/ca/15/z22850821O.jpg
      • sorel.lina Re: Anna Jantar 14.03.18, 18:57
        1agfa napisał:

> Jest również bohater, który w ostatnim locie, ostatnich sekundach życia (rzadka
        > to cecha), starał się i przytomnie zdołał ominąć obiekt na ziemi, unikając w
        > ten sposób jeszcze większej liczby ofiar, ratując życie tym, którym jeszcze mógł
        > pomóc.

Ciche bohaterstwo. Nie bohaterszczyzna.
        Chwała Mu za to.
        • 1zorro-bis Re: Anna Jantar 14.03.18, 19:20
          ....kuzyn mojego ojca....
          • sorel.lina Re: Anna Jantar 14.03.18, 19:23
            1zorro-bis napisał:

> ....kuzyn mojego ojca....

Możesz być naprawdę dumny ze swojej rodziny, Zorro
    • poe-poi Re: Anna Jantar 14.03.18, 23:57
      Witaj Agfo, rzeczywiście miała urzekający głos - mnie porusza szczególnie w:
      www.youtube.com/watch?v=6aei68AjGj0Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka