Dodaj do ulubionych

coś bym zjadł

25.03.11, 01:05
:)
nowa knajpa róg Słowackiego i Kopernika

przejeżdżałem obok, z zewnątrz wygląda całkiem fajnie, ktoś już korzystał?
Obserwuj wątek
    • a-ksie Re: coś bym zjadł 25.03.11, 09:43
      A to nie jest róg Słowackiego i Sienkiewicza? Byłam tam w zeszłym tygodniu i muszę przyznać, że miło mnie zaskoczyło to miejsce. Wystrój bardzo ładny, stoliki różnej wielkości, nawet 10 osób może razem usiąść:) Pizza od 17,50 ale do końca marca promocja 20% Piwo 7,50 (Tylko to spróbowałam bo dość późno przyszliśmy) Są tam również różnego rodzaju sałatki , pasty, desery. Bardzo fajne miejsce na spotkanie z przyjaciółmi jak i na randkę:) Czynne do 22 i co najważniejsze całkowity zakaz palenia, bo już przekonałam się, że w Legionowie to jakaś fikcja. Mam nadzieję, ze poziom się utrzyma i więcej takich miejsc powstanie w Legionowie:)
      • a-ksie Re: coś bym zjadł 25.03.11, 09:45
        Może faktycznie Kopernika:)
        • w.iwo Re: coś bym zjadł 25.03.11, 18:02
          ja dzieciaki na pizze do Maxima ciągnę
          na kafkę do Leszka
          na ciacha do Verony
          dla siebie szukam miejsca, gdzie można coś smacznego zjeść i porozmawiać w klimatycznym miejscu :) chętnie skorzystam z podpowiedzi
          • chanel05 Re: coś bym zjadł 12.09.11, 01:29
            Coffeetown przy Piłsudskiego, budynek UM. Fajny klimat maja, muzyczka, wi fi, klima w środku.
            • w.iwo Re: coś bym zjadł 12.09.11, 01:50
              co można smacznego zjeść w Legionowie?
            • olitsa Re: coś bym zjadł 12.09.11, 13:29
              Dzięki za wcale nie nachalną krypto reklamę.
              W Coffeetown może jest fajny klimat, wi fi i muzyczka, ale kawa jest OKROPNA. Wstrętna lura bez smaku. Zamówiłam Americanę i zostawiłam ją na stoliku.

We włoskiej piłam Latte i dużą czarną. Smak bez zarzutu. Standard.
              Poza tym podają dobre tiramisu (w pucharku).
              Sprawdzaliśmy też pizzę, melona z szynką, różne sałatki. Wszystkie dania poprawne. Może z wyjątkiem melona, który sprawiał wrażenie pokrojonego dużo wcześniej.
              Białe wino stołowe dobre. Czerwone takie sobie.
              Podsumowując jest to jedno z niewielu przyzwoitych miejsc w Legionowie. Chorwacka też jest fajna, ale jedzenie ma takie sobie. Ceny podobne. Na tyle wysokie, żeby były zaporowe dla lokalnej ludożerki.

30m dalej jest Euforia, w której wszystkie potrawy w menu mają podaną zawartość kcal. Rozumiem, że to zasługa pani szefowej. Jednak to miejsce bez klimatu. Bardzo powolna obsługa. Nie mogę jednak oprzeć się wrażeniu, że wszystko tu zmierza w kierunku kolejnej legionowskiej mordowni.
              • madziulec Re: coś bym zjadł 12.09.11, 21:13
                Nie wiem dlaczego, ale mam nieziemskie wrazenie, ze Verona podupada.
                Bylam tam ostatnio jako staly klient (mam nawet karte stalego klienta) na lodach i niestety.. to juz nie to. Przykro mi ;( Smak lodow jakis skiepszczony, kelnerki jakby robily łaskę, potem jedna z nich usiadła sobie przy stoliku z koleżanka i po prostu plotkowala, bo wiatr hulal po lokalu, tylu bylo gosci.
                • polokokt Re: coś bym zjadł 13.09.11, 10:31
                  w sobotnie i niedzielne wieczory ludków jest raczej sporo.
                  • madziulec Re: coś bym zjadł 13.09.11, 11:38
                    Dlaczego sporo?
                    Bo co masz do roboty w sobote czy niedziele w Legionowie? ALbo idziesz sie uchlac albo jedziesz do Warszawy albo sie snujesz po Legionowie...
                    Takie masz atrakcje.
                    Nie kazdy jedzie do hipera w Warszawie (bo tych z innymi atrakcjami uwierz mi jest niewiele osob), nie kazdy sie od razu przy budce z piwem urznie, wiec leca na lody i juz.
                    • w.iwo Re: coś bym zjadł 14.09.11, 13:03
                      Dziś koło targu zobaczyłam coś takiego jak BIDA. Ktoś wie co to takiego?
                      ciekawa nazwa ;)))
      • pleg Re: coś bym zjadł 27.03.11, 23:56
        zza szkła wygląda fajnie

jak tylko coś zjem to wrzucę recenzję
    • polokokt Re: coś bym zjadł 13.09.11, 10:45
      jesli juz o czyms do jedzenia, to ostatnio otworzyli ponownie (nowy wystroj i nowi wlasciciele) restauracyjke na Jagiellońskiej (jadąc od poczty po prawej stronie, zaraz przed Kazimierza Wielkiego). Nazywa sie Stara Kwiaciarnia (dla tych co pamiętają, była tam kiedyś kwiaciarnia).
      Bylem, jadłem - według mnie na sobotni czy niedzielny obiad jak sie nie chce gotowac w domu, jest OK (stosunek cena/jakos/klimat).

W porównaniu do Carskiej, to w Carskiej potrawy ładniej podane, smak porównywalny (jedna potrawa lepsza tu, inna tam). Minusem Carskiej byl czas obsługi. Jednak długo troche czekalismy na wszystko, mimo ze bylismy jedynymi goscmi.

Pozdrawiam
      • polokokt Re: coś bym zjadł 23.05.12, 08:36
        mały update....
        Stara Kwiaciarnia już się zwinęła. Teraz otworzyli w tym samym miejscu "Restauracja Legionowska". Byłem wczoraj na daniu obiadowym. Za 15 PLN od osoby można wybrać jedną z dwóch zup i jedno z dwóch dań głównych (wczoraj był chłodnik i kalafiorowa a na drugie gulasz z kopytkami i surówki albo antrykot z czymś tam). Generalnie jak za tą kasę na prawdę uczciwe porcje i smacznie. Napoje płatne dodatkowo (jest świeżo wyciskany sok pomarańczowy).

Poza tym można zamówić dania z karty, ale ja na razie poprzestałem na "zestawie gotowym".
        Karta dosyć ciekawa, bo każda kartka w menu, z jednej strony ma kolejny rozdział Menu, a z drugiej jakiś wycinek opisu historii Legionowa okraszony zdjęciami.

Generalnie jak dla mnie, na tą chwilę po pierwszej wizycie, jedzenie lepsze niż w jadłodajniach typu Papu czy Łasuch. Zobaczymy czy się to nie zmieni...
        • madziulec Re: coś bym zjadł 25.05.12, 08:18
          Plizka z adreesami ;)
          • polokokt Re: coś bym zjadł 25.05.12, 12:33
            Restauracja Legionowska, to tak patrząc na maps.google to jest mnej wiecej Jagielońska 21. Przedostatni budynek przed skrzyżowaniem z Kazimierza Wielkiego jadąc od centrum. Aktualnie jest tam "ogródek" przed wejsciem, wiec nie trudno zauważyć. A przy ulicy stoi tablica z informacja a obiedzie za 15 PLN (napoje dodatkowo płatne, pepsi 5 PLN).

Pozdrawiam
            • w.iwo Re: coś bym zjadł 06.06.12, 16:57
              ktoś wie gdzie się podziała indyjska ?
              • polokokt Re: coś bym zjadł 11.06.12, 13:35
                niestety chyba zlikwidowali. Tel nie dzialal ostatnio jak dzwonilem, lokal pusty...
                • madziulec Lody 12.06.12, 01:09
                  No może sie nie najemy, ale trafiłam na dobre lody i z czystym sumieniem moge polecic.
                  Aha, w Veronie jednak zeszli juz na psy wg mnie.

Na przeciw stacji jest coś co sie nazywa Cafe Komoda i jest tez komisem dziecięcym. Wejsc, nie wstydzić się. Smaków mało, ale śmietankowe......................... Eh, niebo w gębie;)
                  • chanel05 Re: Lody 01.09.12, 22:06
                    Jeśli komus nie przeszkadza zapach typowy dla "second handów" to moze wytrzyma czekając az Pan wyda resztę z jakiegoś kredensu... Lody i zapach naftaliny to niezbyt smakowite połaczenie...
                  • polokokt Re: Lody 04.09.12, 18:22
                    lody pyszne, też polecam Cafe Komoda :)
    • polokokt winiarnia 04.09.12, 18:20
      to kontynuując cykl zwiedzania legionowskich lokali, polecam dzisiaj winiarnię znajdującą się w okolicach salonu Meblowego Emilia na rogu Słowackiego i Jagiellońskiej (dokładnie tam z zagłębieniu za Emilią, trochę w stronę błękitnego). nazywa się Centrum Wina, czy jakoś tak.

Polecam dlatego, ze atmosfera jest super. Bardzo miłe panie, można wypić dowolne wino, które kosztuje na półce do 100 pln na lampki. Czyli zakrecic sobie na lampke dobrego wina będąc na spacerze. Są tez inne alkohole na lampki (airkoniak, whisky...) , jak komuś zaschnie w gardle :)
      Poza tym widzę, że jest też dobre jedzenie. Oferta jedzenia może nie jest duża, ale dania wyglądają (na razie nie jadnełem) na jakieś bardziej wyszukane. A jak się zamówi wcześniej, to może też być np. kaczka.

Ogólnie polecam odwiedzić, bo ja wszedłem przypadkiem będąc na spacerze i od tamtego czasu byłem tam już kilka razy w ciągu dwóch tygodni :)

PS
      A jak odwiedze nową/przeniesioną restaurację do UM to też nie omieszkam zrecenzować. Na razie widziałem kartę dań, jest kilka fajnych pozycji, ale.... cenowo niestety dosyć drogawo. Dla 2 osób do obiadu bez 100 PLN nie ma co podchodzić. Ale szanse dam :)
      • shilla0 Coś bym zjadł 12.02.13, 22:04
        Na 90% wiem że Restauracja Legionowska i Łasuch to ci sami właściciele. Koleżanka pracowała w tej właśnie starej kwiaciarni. Raczej mówiła prawdę. Szkoda troszkę starej kwiaciarni. Starali się wpakowali kasy i nie poszło. Legionowo to niestety takie miejsce że nie wiele kwestii idzie. Np nie poszedł mój ulubiony grecki kebab. Nie l;ubię kebabu ale z oliwkami i feta był super.
    • shilla0 Magda G. w Carskiej! 15.02.13, 10:00

Kiedy to będzie w TV?
      Jak ktoś wie proszę o jakiś cynk.
      • kopczyniak Re: Magda G. w Carskiej! 22.03.13, 06:14
        Byłem w tej carskiej 2 razy po tych rewolucjach. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia zielonego co w ramach tych rewolucji było zrobione oprócz malowania wnętrza.

Zalety:
        - ładny kolor ścian
        - czyste naczynia i sztućce, dobrze umyte i suche

Wady:
        - w ciągu dnia w porze obiadowej, obsługa jest raczej zdziwiona że przyszedł klient
        - pani podająca danie nie odróżnia ciasta francuskiego od drożdżowego
        - wszystkie napoje są w malutkich butelkach w cenach z hotelów **** gwiazdkowych, nie ma możliwości zamówienia w większej butelce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka