Dodaj do ulubionych

Gratulacje

03.04.11, 21:36
Naszemu współmieszkańcowi, kierowcy niebieskiej skody fabia sedan z ul. Komornickiej 42, który dziś poczuł się wyjątkowo oburzony zwróceniem mu uwagi przez moją żonę, żeby nie przejeżdżał na skróty od strony ul. Kolejowej na Komornicką przez nasz "pas zieleni" :) tratując zasadzone na nim krzewy ("gdzie to jest napisane, że tu nie można wjeżdżać?", "to moja sprawa, krzewy i tak się nie przyjmą, bo są za gęsto (?) zasadzone" i na końcu, błyskotliwe: "niech się pani nie wpierd..."), gratuluję poziomu kultury.

z sąsiedzkimi pozdrowieniami

F.A.
Obserwuj wątek
    • mumin78 Re: Gratulacje 04.04.11, 23:38
      Po pasie zieleni, klombach i chodnikach niestety to coraz częstszy widok. Baranów przybywa. Z drugiej jednak strony niepotrzebnie oddzieliliście się od Kolejowej nie wiem kogo to był pomysł ale teraz musicie objeżdżać całe osiedle no i frustratów przybywa próbują na skróty bo na Pałacowej skończyły się wyścigi.
      • michalbudaj Re: Gratulacje 24.05.11, 13:28
        Witam Sympatycznego Sąsiada:)

w przeciwieństwie do nieznanych mi osiedlowych "baranów i frustratów" jak to Pan uroczo ujął, ja przejeżdżałem w miesiącach zimowych i wczesną wiosną "ogigloki" a nie klomby czy pasy zieleni więc nie poczuwam się do winy:) Pana dalsza wypowiedź jest jak miód na moje czytające oczy:) Na Pana pytanie czyj to był pomysł odpowiadam tego samego sąsiada, który tak się oburzył moim karygodnym zachowaniem i dalszą reakcją. Tylko z winy tego sąsiada zostały zablokowany na posiedzeniu wspólnoty . pierwotne plany przejazdu między ulicą Komornicką a Berłową i to przez tego Pana mamy taki problem jaki mamy.Co do końca wyścigów ulicą Pałacową to trudno się ścigać na metrowych murkach ustawionych tam przez ludzi, którzy chcą jak sądzę płacić za chwilę odszkodowania za rozwalone zawieszenia samochód tamtędy przejeżdżających. Prędkość już nie gra tu roli, jadąc z prędkością 1 km/h również można tam sobie uszkodzić samochód. Gratuluje znakomitego pomysłu. Myślenie ma przyszłość i to kolosalną:) Moje przeboje z sąsiadem z Komornickiej są pokłosiem tych murków, bo zwalniaczami się tego nazwać nie da, nie zamierzam objeżdżać całego osiedla tylko dlatego że jeden mieszkaniec postanowił zrobić sobie z drogi osiedlowej prywatny teren:)

pozdrawiam serdecznie

Michał Budaj
    • michalbudaj Re: Gratulacje 24.05.11, 12:58
      Witam Sąsiada,

po pierwsze gratuluje cywilnej odwagi i chowania się za inicjałami w sieci i za żoną w życiu, ja w przeciwieństwie do Pana mówię co myślę z otwartą przyłbicą i co chyba dużo ważniejsze nie robię z drogi osiedlowej prywatnego folwarku ( vide ostatnie płotki i kwiatki ustawiane za murem okalającym Pańską "posesje" ). Przypominam to nie jest już Pana teren ani własność. Przemilczę także "tajemnicze" karteczki zostawiane mi za wycieraczką samochodu o treści cytuję z pamięci" proszę nie parkować samochodu wzdłuż mojej posesji", raz jeszcze przypominam płot okalający tzw. "Pańską posesję" jak droga osiedlowa przed murkiem nie należy do Pana, jest własnością całej wspólnoty i jeśli developer nie zagwarantował odpowiedniej ilości miejsc parkingowych ani garaży dla mieszkańców to niestety ale trzeba sobie radzić i być zwyczajnie człowiekiem. Czasem jednak jeśli argumenty rozumu ani serca nie trafiają niestety trzeba powiedzieć coś w twardych, męskich słowach i w tych przypadkach nie jest to brak kultury tylko bycie do bólu konkretnym. Co do tzw."krzewów" zwracam honor, w momencie kiedy zauważyłem że jednak się zazieleniły przestałem je przejeżdżać, staję po ich drugiej stronie od ulicy Berłowej i nie ma sprawy. Jeśli uważa Pan ,że mamy między sobą jakieś niewyjaśnione sprawy to bardzo proszę o kontakt. W momencie kiedy włączył mi się alarm w samochodzie doskonale wiedział Pan pod, który numer wysłać żonę ( sic!) więc jak sądzę teraz też nie będzie Pan miał problemu z trafieniem:) Dla utrudnienia dla Pana przy tropieniu moich kolejnych karygodnych "wybryków" zmieniłem samochód. ale wierzę w Pana wrodzony instynkt śledczy. Proszę pozdrowić Żonę:)
      Przy okazji polecam lekturę innego wątku naszego osiedlowego forum, pióra naszej dobrej Koleżanki Pauli Osiadacz, która opisuje sprawę wjazdu na Komornicką od strony Berłowej.Podpisuję się pod Jej postem w 100%. Ta sprawa również powróci na spotkaniu wspólnoty i nie jest jeszcze pewne czy prztrwa idiotyczny "pas zieleni", który zamiast zdobic utrudnia życie nie tylko kierowcom ale także mamą z dziećmi!
      PS. Jeśli będziemy mieli okazję możemy odwiedzić Pana również większą grupą współmieszkańców jak ładnie to Pan ujął i możemy podyskutować sobie w większym gronie. Proszę mi wierzyć w przeciwieństwie do Pana jestem lubiany na naszej ulicy i osiedlu:)

z poważaniem

Michał Budaj
      • nietensasiad Re: Gratulacje 24.05.11, 20:27
        Witam,

"sasiedzki2011" z powodu zapomnienia hasła zmienia nick na "nietensasiad". Dobór nazwy nowego nicka nie jest przypadkowy i chyba w tym miejscu już Panu wiele tłumaczy.
        Dlatego spraw "prywatnego folwarku", płotu, karteczek za szybą, alarmu w samochodzie czy odwiedzin w większej grupie współmieszkańców nie będę komentować.
        Jak rozumiem moja żona przypadkiem znalazła się na sąsiedzkiej linii ognia i została przez Pana wzięta za osobę którą nie jest. Dlatego pewnie nie było jej dane uświadczyć argumentów "serca ani rozumu". Nadal śmiem twierdzić, że zwrócenie się do niej słowami "niech się pani nie wpierw..." było chamską odzywką.

pozdrawiam

F.A.
        • michalbudaj Re: Gratulacje 08.06.11, 14:21
          Witam,

trafiłem jak kulą w płot, moje zdolności śledcze są jak widać marne, mam przy tym niewyparzony język za co wrażliwą Małżonkę serdecznie przepraszam ale moje zdania na temat idiotycznego odcinania się od berłowej rachitycznymi krzokami jest niezmienne

pozdrawiam

Michał
    • michalbudaj Re: Gratulacje 24.05.11, 13:36
      ...i jeszcze jedno, jak się ma Pana nick do Pańskiego zachowania? Pozostawiam bez komentarza i ponawiam zaproszenie do odwiedzin:)

z poważaniem

Michał Budaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka