Dodaj do ulubionych

Złe oznakowanie.

27.05.11, 11:44
Obecnie ul. Dietricha będąca ulicą jednokierunkową ma zamknięty wjazd od strony 3-Go Maja a znak "zakaz wjazdu" od strony ul. Piłsudskiego jest zasłonięty. Niby wszystko w porządku ale nadal nie zostały zasłonięte znaki zakazu skrętu (ani w prawo, ani w lewo) w Dietricha, więc skręcając w Dietricha aby dojechać do posesji muszę łamać przepisy. Kierowcy na mnie trąbią (i oczywiście mają rację), mi jest głupio.
Dlaczego ani straż miejska ani policja nic nie zrobi, ani tym bardziej urzędnik z UM, który wydał zgodę na zmianę organizacji ruchu, przecież do jego obowiązków należy sprawdzić poprawność oznakowania.
Niby nic ale niedosyt jest, niby szczegół ale życie składa się ze szczegółów
Oczywiście pisanie pytań do prezydenta przez stronę miasta pozostają bez echa, o odpowiedzi nie marząc, ale to mnie już nie dziwi.
Obserwuj wątek
    • rzecznik_um Re: Złe oznakowanie. 27.05.11, 12:16
      cyberwolf napisał:

> Obecnie ul. Dietricha będąca ulicą jednokierunkową ma zamknięty wjazd od strony
      > 3-Go Maja a znak "zakaz wjazdu" od strony ul. Piłsudskiego jest zasłonięty. Ni
      > by wszystko w porządku ale nadal nie zostały zasłonięte znaki zakazu skrętu (an
      > i w prawo, ani w lewo) w Dietricha, więc skręcając w Dietricha aby dojechać do
      > posesji muszę łamać przepisy. Kierowcy na mnie trąbią (i oczywiście mają rację)
      > , mi jest głupio.
      > Dlaczego ani straż miejska ani policja nic nie zrobi, ani tym bardziej urzędnik
      > z UM, który wydał zgodę na zmianę organizacji ruchu, przecież do jego obowiązk
      > ów należy sprawdzić poprawność oznakowania.

Szanowny Panie, to nie urzędnik z UM, tylko PWK wprowadziło tymczasową organizację ruchu w ul. Dietricha, zmiana organizacji wynika z zaistniałej awarii i nie była planowana. Zgłosiłam już w PWK problemy z oznakowaniem z prośbą o interwencję.

> Oczywiście pisanie pytań do prezydenta przez stronę miasta pozostają bez echa,
      > o odpowiedzi nie marząc, ale to mnie już nie dziwi.

Nie wpłynęło pytanie dotyczące ul. Dietricha do rubryki Pytanie do Prezydenta. Zapewniam Pana, że odpowiedzi udzielane są na wszystkie pytania zgodne z regulaminem rubryki. Niektóre z nich wymagają zebrania dodatkowych informacji, odpowiedzi mogą pojawić się do 14 dni od wpłynięcia pytania. System umieszcza odpowiedź pod datą wpłynięcia, więc nie zawsze odpowiedzi udzielane w danym dniu pojawiają się jako pierwsze.

Pozdrawiam
      • polokokt Re: Złe oznakowanie. 27.05.11, 13:16
        a to nie jest tak, ze ostatecznie za oznakowanie ulicy odpowiada zarządca/właściciel czy ktoś? To tak każda firma może sobie przyjść, bez zgody na zmianę organizacji ruchu wprowadzić swoje oznaczenie i juz? Myślałem że u nas tak jak w Warszawie, mamy osobę, która odpowiada za oznakowanie dróg.
        Pozdrawiam
        • cyberwolf Dziękuję za interwencję 27.05.11, 16:55
          Super to forum się sprawdza lepiej niż Pytanie do Prezydenta. Oznakowanie już poprawione, Dziękuję.
          Co do zajmowania pasa drogowego i zmian organizacji ruchu to jest taki fajny formularz, który trzeba wypełniać (osoba prywatna to jeszcze musi za to zapłacić) a potem ktoś się musi nad nim pochylić i wyrazić zgodę lub nie. Przynajmniej, tak jest w Wa-wie kiedyś musieliśmy to załatwiać przy pracach elewacyjnych w budynku, w którym mamy biuro. Oczywiście w wyznaczonym czasie pojawiła się także straż miejska w celu weryfikacji rzeczywistości z danymi w formularzu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka