Dodaj do ulubionych

Zmiany ZTM w Legionowie od września

20.06.11, 16:02
Co o tym sądzicie. Mieszkańcy osiedla młodych stracą linie 731 i 736 na rzecz lokalnej L-8. 731 ma kursować do Mickiewicza,736 do Kościuszki, 801 ma zostać całkowicie zlikwidowane. Na razie to propozycja i będą trwać rozmowy ZTM z władzami Legionowa i Jabłonny.
Obserwuj wątek
    • benieck Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 20.06.11, 16:28
      jarnuzo napisał:

> Co o tym sądzicie. Mieszkańcy osiedla młodych stracą linie 731 i 736 na rzecz l
      > okalnej L-8. 731 ma kursować do Mickiewicza,736 do Kościuszki, 801 ma zostać ca
      > łkowicie zlikwidowane. Na razie to propozycja i będą trwać rozmowy ZTM z władza
      > mi Legionowa i Jabłonny.

Było: forum.gazeta.pl/forum/w,93,125368389,125368389,Zmiany_w_komunikacji_ZTM.html
    • e.voytaszek Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 20.06.11, 16:29
      Zmiany ok, pod warunkiem że 731 zostaje po staremu.
      • plunio7 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 20.06.11, 21:04
        > Zmiany ok, pod warunkiem że 731 zostaje po staremu.

+ zostają przeguby,
        + na Przylesie jeździ nowa linia
        • pierwszy-z-brzegu Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 21.06.11, 10:56
          > > Zmiany ok, pod warunkiem że 731 zostaje po staremu.
          albo 736 zamiast ze Strużańskiej w lewo (patrząc z perspektywy kursu z Żerania) skręca w prawo, a następnie w Piaskową i dalej tradycyjnie na Osiedle Mł.
    • beauty_milunia Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 21.06.11, 12:58
      Oczywiście 731 musi zostać na tej trasie.Mieszkam na os.Młodych- pamiętam jaka była beznadziejna komunikacja 10 lat temu,więc nie można wracać do tego co było!!!Jednak nie wszyscy korzystają z pociągu i autobus jest niezbędny.A nowa linia L-8 to będzie linią turystyczną po naszym pięknym mieście Legionowo:-)
      • metron1 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 21.06.11, 14:20
        Początek przymuszaniu pasażerów do korzystania z autobusów już zrobiono. Z każdym nowym rozkładem jazdy pociągów SKM wprowadza się jakieś udziwnienia w rozkładzie na Piaski
        I tak po raz kolejny w weekend nie ma pociągu o godz 5.00, 5.30 z Piasek, pociągi jadą dopiero z Legionowa, ludziom zostaje dojazd do Legionowa
        Wieczorem podobnie , mało kto pracujący do 19 ma szansę zdążyć na pociąg 19.25 z Gdańskiej na Piaski, następny jedzie o 20.50. W międzyczasie jest kilka pociągów do Legionowa praktycznie co 20 minut
        Wszystko to jest zrobione tylko po to aby linia dowozowa miała sens
        • kka69 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 21.06.11, 17:03
          Pociągi faktycznie przejęły część pasażerów , w autobusach jest luźniej.
          Tylko , czy po likwidacji tych linii , nie wzrosną korki na Modlińskiej?
        • sloneczko21021 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 24.06.11, 20:23
          super, szkoda tylko, że ja nie mogę dojechać pociągiem do pracy bo pracuje przy selgrosie. Teraz jadę ok 25 min, a jak będzie po zmianach? Jechać z przesiadką? Kosmos. I jeszcze po drodze z małym dzieckiem do żłobka... ceny biletów umieją podnosić, a żeby dbać o komfort pasażerów to już nie bo po co :/
          • jaceeek Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 24.06.11, 21:47
            Nie chcę Cię denerwować, ale jeśli mniejsza liczba osób potrzebuje dotrzeć na Modlińską, a większa dostać się do SKMki, to zasadnym wydaje się skierowanie środków na obsłużenie pasażerów będących w większości. Przesiadka wcale nie będzie taka uciążliwa, jak wszystkim się wydaje, bo z przystanku Rondo Poniatowskiego (w stronę W-wy), na którym zatrzyma się L-8, będzie można wsiąść do 723 lub 731. Jedyny postulat, jaki mam od siebie do dodania, to konieczność określenie w przetargu na obsługę linii dowozowej parametrów taboru, w tym wypadku chodzi o pojazdy niskopodłogowe i z minimum dwoma parami drzwi. Coś takiego jak w L-9 nie wchodzi w grę.
            • madziulec Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 24.06.11, 22:29
              Wszystko fajnie, ale ...
              Pociagi sa maksymalnie zapchane, komfort jazdy prawie zerowy.
              Ludzie maja prawo WYBORU, na tym polega demokracja. Nie kazdemu pasuje Dw. Gdanski z zalozenia, choc wiekszosc rzeczywiscie jedzie do Warszawy.
              Jesli ktos np. jedzie w inne rejony Warszawy moze mu sie bardziej oplacac jechac autobusem, bo przesiadka z pociagu jest zadna.
              • benieck Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 24.06.11, 23:57
                W dodatku wycina się całkowicie dzienną komunikację w niektórych rejonach miasta (przyst. pl. Kościuszki, os. Jagiellońska, ul. Wyszyńskiego, część Parkowej). L-9 z dwoma kursami na dobę nie można nazwać ofertą. Kasuje się bezpośrednie połączenie gminy Nieporęt ze Starostwem Powiatowym (736). Po zapowiadanych zmianach od września będzie jeszcze gorzej. By dostać się do tak lansowanego pociągu czy do autobusu, który jednak dowozi gdzie indziej niż pociąg choćby Modlińska czy szeroko pojęty Tarchomin trzeba będzie chodzić nie małe dystanse pieszo.
                • madziulec Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 25.06.11, 09:08
                  Tak naprawde kazdy mowi, ze np. os. Bukowiec sie w tym nei liczy, ale... z tego co ja wiem (ale moje obliczenia sa oczywiscie tylko szacunkowe) tu na osiedlu jest ok. 400 mieszkan. Jesli w kazdym mieszkaja tylko 2 osoby to jest 800 osob do dowozenia i nam oferuje sie albo bieganie do stacji (dorosla osoba to jeszcze jak cie moge) albo autobus raz na godzine.
                  W przypadku dzieci i dojazdow do szkoly dojazdy sa naprawde niefajne.

Oczywiscie mozna powiedziec, ze kazdy mysli o sobie. Owszem. Bo jesli ktos mieszka w miare blisko centrum to rzeczywiscie ma jakis wybor sposrod 3 linii autobusowych, linii dowozowej do pociagu, a wiec i samego pociagu.
                  A inni co?
                  Buduje sie w Legionowie i nie mysli sie o dojazdach tych ludzi
                  • astra515 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 25.06.11, 11:49
                    a czy to miasto budowało na peryferiach miasta i ma teraz myśleć o dowozie czy prywatny przedsiębiorca (developer) ?
                    • madziulec Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 25.06.11, 13:36
                      No właśnie.
                      Czy Spółdzielnia to miasto??

No to ogólnie jak to by powiedział pewien człowiek "spieprzaj dziadu" i tyle. Czyli wal się i koniec. Nie należy się. Sama "se" organizuj transport
                      • 3goust Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 25.06.11, 20:47
                        Mam małe pytanie, czy chcielibyście aby do czynszu doliczyć wam ok 23zł/m-c a w zamian developer czy też później zarządca podstawił bus-a dla mieszkańców?Czy kupili byście takie mieszkania? gdzie w startowej fazie do każdego domu doliczymy, cenę zakupu autobusu?

• polokokt Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 25.06.11, 21:28
                          no to jest problem znany juz na Białołęce, gdzie powstało masę bloków, tylko okazuje się, że za tym nie idą pieniądze na infrastrukturę (drogi, szkoły, żłobki, inne punkty pierwszej potrzeby). Obecnie chyba kazde nowe pozwolenie na budowę musi tam spełnić właśnie jakieś wymagania odnośnie inwestycji w ogólnie dostępną infrastrukturę. Oczywiście za to wszystko ostatecznie zapłacą nabywcy mieszkań.

Tak a propo, ze strony marszalek.pl na temat Osiedla Bukowiec:

------------------------
                          wymarzone miejsce do zamieszkania oraz rekreacji
                          23 km od centrum Warszawy
                          7 km do Zalewu Zegrzyńskiego
                          czas dojazdu do Warszawy: samochodem 30 min., autobusem 40 min., koleją 25 min.
                          dogodne połączenie autobusowe: linia podmiejska 736 - przystanek autobusowy tuż przy samym osiedlu, 801, 723; linie prywatne TRANSLUD, L-BUS, Z-BUS
                          wymarzone miejsce do zamieszkania w otulinie Rezerwatu Jabłonowskiego
                          -----------------------

Nie wiem Madziulec czemu narzekasz ;)

Pozdrawiam
                          • madziulec Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 25.06.11, 22:33
                            Ja dziwne ale nie narzekam ;)
                            Bo nie jojcze, ze zmienia mi sie rozklad jazdy, ze jakas pani zemdlala w pociagu itp.
                            Ogolnie jesli jezdze pociagiem to o takiej godzinie, ze wsiadam i siedze (ostatnio mialam przyjemnosc podrozowac szynobusem, ktory jak wystartowal z Gdanskiej, tak zatrzymal sie w Legionowie i to mnie usatysfakcjonowalo w pelni - 15 minut dojazdu ;)

Ale jesli slysze egoistyczne podejscie innych, ze trzeba doplacac to mam ochote zapytac:
                            - kto z mieszkancow doplaca w rzeczywistosci do bezplatnego autobusu (i czy to nie jest tak, ze jest on oplacany z kasy miasta, gdzie i mieszkancy Nowego Bukowca sie dokladaja placac podatki)
                            - czy pozostali szanowni mieszkancy zauwazyli, ze nasza gmina dokalda sie ZTM-owi, a tu patrz p. 1 (czyli uwaga o podatkach i nie ma rowniejszych mieszkancow naszego miasta, chyba ze popatrzymy na orwellowskie teksty...)

Czy dalej bedziemy dyskutowac o niczym?
                            Bo inwestycja Nowy Bukowiec trwa od 2001 roku, o ile ktos nie pamieta i byla o ile pamietam jedna z pierwszych na tym terenie.
                            • kwitkows Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 26.06.11, 10:55
                              madziulec napisała:

> (i czy to
                              > nie jest tak, ze jest on oplacany z kasy miasta, gdzie i mieszkancy Nowego Buko
                              > wca sie dokladaja placac podatki)
                              Problem, że na naszym osiedlu zameldowanych jest mniej niż połowa mieszkańców. Więc dla miasta nie istnieją zarówno jeśli chodzi o komunikację jak i np. o przeszkola.
                              • madziulec Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 26.06.11, 23:43
                                Alez... moment ;)
                                Zawsze gdzies bedzi emieszkac "mniej niz polowa", z czegos gdzies tam bedzi ekorzystac "mniej niz polowa" itp.
                                Czy to oznacza, ze mozna sobie ot tak olac tych ludzi nalezacych do "mniej niz polowy"?
                                Bo dlaczego nie olejemy mieszkajacych gdzies indziej? Bo placa wiecej podatkow? A moze mieszka tam wiecej radnych? (wlasnie, ciekawe zagadnienie)
                                • 3goust Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 27.06.11, 10:02
                                  Jak by patrzyć na radnych to im komunikacja nie jest potrzebna, jeżdżą sobie samochodami bo kasują diety np: na paliwo;) A jak by patrzeć w tej kategorii to grudzie było by najlepiej skomunikowaną dzielnicą, oraz miejscowość stanisławów II czy I z miłościwie nam panującym.

Dlaczego Madziu uważasz że dla trzech osób trzeba ciągnąć metro a nie te trzy osoby powinny dojechać do metra?
                                  • madziulec Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 27.06.11, 11:14
                                    Po pierwsze to taka ze mnie "Madzia" jak z Ciebie Pankracy ;)
                                    Po drugie dba sie o całość społeczeństwa w danym mieście i nikt tu metra nie ciągnie, ale nie widzę powodu odcinania ilus tam mieszkańców kosztem innych
                    • metron1 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 26.06.11, 07:27
                      astra515 napisała:

> a czy to miasto budowało na peryferiach miasta i ma teraz myśleć o dowozie czy
                      > prywatny przedsiębiorca (developer) ?

Zaczyna się polskie piekiełko, zamiast wszyscy zgodnie protestować przeciwko absurdalnym zmianom w komunikacji zaczynają sobie robić wypominki
                      Cóż dla każdej władzy takie antagonizmy są wręcz wymarzone.
                      Nie martw się, to że teraz masz super komunikację nie znaczy że będziesz mieć tak zawsze
                      • jaceeek Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 26.06.11, 09:05
                        Kilka dni temu napisałem do rzecznika Prezydenta z prośbą o zorganizowanie debaty ws. zmian w komunikacji. Jak do tej pory nie dostałem odpowiedzi, właściwie nawet się jej nie spodziewam, ale nie zmienia to faktu, że dyskusja przydałaby się.
                        • zdebeq Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 26.06.11, 09:12
                          eetam debata,
                          lepiej powołać komisję sejmową.
                        • rzecznik_um Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 29.06.11, 11:10
                          jeżeli pisał Pan do rzecznika Prezydenta Legionowa to nic nie dotarło... proszę pisać na maila kancelaria@um.legionowo.pl albo na maila imiennego (tamara.mytkowska@um.legionowo.pl)
                • kwitkows Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 26.06.11, 10:49
                  benieck napisał:

> Kasuje się bezpośrednie p
                  > ołączenie gminy Nieporęt ze Starostwem Powiatowym (736).
                  No po prostu straszne... powiedz mi ile razy musiałeś coś załatwić w Starostwie? Ja mogę policzyć swoje wizyty tam na palcach jednej ręki. Tak samo w Urządzie Miasta. Raz na długi czas będzie trzeba pojechać z przesiadką i tyle.
                  • metron1 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 27.06.11, 13:17
                    No pewnie, żaden problem z przesiadkami, powiedz to tylko ludziom którzy aby dojechać autobusem z Legionowa do Centrum będą się musieli przesiadać 4 słownie CZTERY razy w jedną stronę
                    • rudy_63 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 27.06.11, 13:29
                      Ludziom, którzy z Legionowa do Centrum będą jechali z tyloma przesiadkami autobusowymi powiem, że potrzebny im dobry lekarz...
                      • metron1 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 27.06.11, 14:21
                        Poczekamy do zimy, kiedy staną pociągi lub z Legionowa przez 1,5h nie odjedzie żaden pociąg.
                        Powiedz mieszkańcom Osiedla Młodych którzy będą chcieli dojechać do Warszawy w takim przypadku że jest im potrzebny lekarz
                        Kilka tygodni temu z Legionowa nie pojechały pod rząd trzy SKM bo coś wydarzyło się na torach, w zimie będzie jeszcze gorzej
                        Ta reforma miałaby sens gdyby w Legionowie utworzono dowozówki do linii autobusowej która jedzie bezpośrednio do Centrum
                        Byłaby to alternatywa w wypadku awarii zapchanych już i tak pociągów
                        • zdebeq Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 27.06.11, 18:31
                          nie rozumiem Waszych dyskusji.
                          w Polsce zimy wcale nie są takie srogie. od wielkiego dzwonu zdarzają się jakieś większe awarie. a jeżeli ktoś oczekuje, że w przypadku kiedy spadnie w kilka godzin kilkadziesiąt centymetrów śniegu, to ztm, skm czy miasto ma stanąć na głowie, żeby broń Boże nikt się do roboty nie spóźnił, to jakieś nieporozumienie.
                          Warszawa i jej aglomeracja nie jest najlepiej skomunikowanym miastem, ale to ciągłe narzekanie jest naprawdę męczące. sprawdźcie kochani za jaką darmochę macie miesięczne bilety i ciągle narzekacie, że ceny Wam podnoszą.
                          Ja mieszkańcom Osiedla Młodych powiedziałbym, że muszą sobie dać radę podobnie jak chociażby mieszkańcom Skrzeszewa.
                          nie żyjemy w Emiratach gdzie z ropy się dopłaca do wszystkiego.
                          Ja całe życie musiałem dojeżdżać jak nie do szkoły to do roboty i obecnie jest naprawdę lepiej, więc się cieszę z tego co jest.
                          • madziulec Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 27.06.11, 20:13
                            A ja powtarzam, ze kurde czasy dojazdów "mlekiem" i polewaczkami to chyba sie skonczyly. I dazymy chyba do tego, by zarowno podrozowac krocej, taniej, szybciej jak i wygodniej, a nie: dluzej, wolniej i w fatalnych warunkach.
                            Wspominanie tu, ze za krola Cwieczka (czyli "jak chodzilem do szkoly") transport publiczny jakos tam wygladal zakrawa na kpine. Nie chce mi sie przypominac, ze w czasach Powstania Warszawskiego moja babcia Warszawe opuscila na piechote i doszla do swojej rodziny pod Grojcem, ale jakos nie chce isc w jej slady i codziennie na piechote latach do Warszawy do roboty.
                            • zdebeq Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 27.06.11, 21:00
                              madziulec napisała:

> Wspominanie tu, ze za krola Cwieczka (czyli "jak chodzilem do szkoly") transport publiczny jakos tam wygladal zakrawa na kpine.

no ja to nie pamiętam bo taki stary nie jestem, ale muszę wierzyć na słowo.
                              po prostu mówię, że może nie jest idealnie ale lepiej. staram się widzieć szklankę półpełną.
                              • madziulec Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 27.06.11, 21:39
                                A ja powtarzam, ze tu nei chodzi o porownywanie, ze "za czasow, gdy jezdzilem do szkoly", bo ja pamietam nie tak dawne czasy, gdy autobusu 736 nie bylo i biedne dzieci do szkoly jezdzily okazja.
                                Rozumiem, ze dzieci wasc nie masz i masz to gdzies.
                                Dorosly przespacerowac si emoze.
                                • puszek111 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 29.06.11, 12:33
                                  Jeszcze jedno utrudnienie trzeba wziąć pod uwagę. Władze Warszawy ograniczają wjazd i możliwośc parkowania prywatnych autobusów z podwarszawskich gmin do Centrum. W przypadku części dojeżdżających Transludem, będzie to zonaczało kolejne przesiadki, bo nie będzie można już dostać się bezpośrednio do Centrum jednym środkiem lokomocji. Dla niektórych jazda SKM (pomijając już rózne zdarzenia zimowe), to nie alternatywa, bo trzeba się przesiadać po 2 - 3 razy. Ludzie nie zrezygnują z dojazdów samochodami, jeśli środkami publicznymi będą jechac 2 razy dłużej z powodu przesiadek.
                                  • metron1 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 29.06.11, 13:34
                                    Podwyżki cen biletów, zwiększenie ilości przesiadek, wydłużenie czasu jazdy to wszystko spowoduje że sporej większości pasażerów komunikacja prywatna stanie się bardziej opłacalna i szybsza od komunikacji miejskiej
                                    Aby pasażerowie prywatnych linii nie mieli za dobrze wprowadzi się restrykcje
                          • metron1 Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 28.06.11, 08:40
                            Ludzie są wkurzeni bo ktoś próbuje im wcisnąć niezłe gó..o. Niestety zaraz pojawiają się wpisy że to gó...o nie jest wcale takie złe, jest wręcz dobre bo kiedyś było gorsze
                            Komunikacja w Legionowie po wprowadzonych zmianach pogorszy się, mieszkańcy Legionowa nie domagają się złotych klamek w autobusach a tylko tego aby nie niszczyć tego co przez tyle lat funkcjonowało w miarę sprawnie
                            Myślałem że postęp polega na poprawianiu standardu życia a nie jego pogarszaniu. Moja świętej pamięci babcia też zasuwała z buta 10 km z tobołami bo bilety były bardzo drogie
                            Mamy wrócić do tych czasów ????
                            • pierwszy-z-brzegu Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 28.06.11, 11:34
                              100% racji; na bank szykuje się gorszy układ dla mieszkańców tzw. III parceli i os. młodych. Zwróćcie uwagę, że w momencie kiedy zostanie zamkniety przejazd przez tory w ciągu ulic parkowa-wyszyńskiego, bez uruchomienia tam chociażby przejścia pieszego (na co sie niestety zanosi) mieszkańcy ulicy wyszyńskiego i do niej prostopadłych tj: kolejowej, narutowicza, kruczej, targowej, bandurskiego nawet "z buta" nie będą mieli opcji, aby dostać się do autobusowego połączenia z wawą. A wystarczy istotnie nie psuć tego co jest (731 z os. młodych czy 723 z ronda na "Przystanku"), lub jeśli ktoś koniecznie chce coś pozmieniać to niechże 736 zamiast ze strużanskiej pchać do centrum puści piaskową i dalej tak jak obecne 731, tzn. na os. młodych czy dalej do starostwa. Wówczas ten rejon ulic, który opisuję wyżej korzystałby z przystanku "Cmentarz". Niby proste, ale nie... ktoś kto nigdy nie przemiszaczał się z tego terenu w kierunku tzw. "cywilizacji" realizuje teraz swoją wizję...
                  • benieck Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 27.06.11, 16:29
                    astra515 napisała:

> a czy to miasto budowało na peryferiach miasta i ma teraz myśleć o dowozie czy
                    > prywatny przedsiębiorca (developer) ?

To akurat nie ma znaczenia gdzie są osiedla. To na gminie ciąży obowiązek zapewnienia komunikacji swoim mieszkańcom czy osiedla są w centrum czy na peryferiach. Czy zleci to innemu podmiotowi (ZTM) czy weźmie na siebie to już inna sprawa.

kwitkows napisał:

> benieck napisał:
                    >
                    > > Kasuje się bezpośrednie p
                    > > ołączenie gminy Nieporęt ze Starostwem Powiatowym (736).
                    > No po prostu straszne... powiedz mi ile razy musiałeś coś załatwić w Starostwie
                    > ? Ja mogę policzyć swoje wizyty tam na palcach jednej ręki. Tak samo w Urządzie
                    > Miasta. Raz na długi czas będzie trzeba pojechać z przesiadką i tyle.
                    >
                    Ja akurat nie, ale z tego co pamiętam powstanie linii 804 (potem 736) argumentowano zapewnieniem dojazdu do starostwa mieszkańcom gminy Nieporęt oraz skomunikowanie w dotąd nie objętych lub skasowanych 1.09.2007r. relacjach w obszarze miasta.
                    • kwitkows Re: Zmiany ZTM w Legionowie od września 27.06.11, 17:13
                      benieck napisał:
                      > Ja akurat nie, ale z tego co pamiętam powstanie linii 804 (potem 736) argumento
                      > wano zapewnieniem dojazdu do starostwa mieszkańcom gminy Nieporęt oraz skomunik
                      > owanie w dotąd nie objętych lub skasowanych 1.09.2007r. relacjach w obszarze m
                      > iasta.
                      Dojazd do Starostwa komunikacją być powinien, ale niekoniecznie z każdego zakątka powiatu bezpośrednim autobusem.
    • benieck Re: Nowy rozkład 29.06.11, 23:00
      Ładnie nas urządzili. 723 z Przystanku cały dzień co pół godziny (dodatki tylko do Mickiewicza), 731 z os. Młodych cały dzień co pół godziny, 736 co dwie godziny w międzyszczycie, tylko szczyt co godzinę. Na wspólnym odcinku FSO - rondo Poniatowskiego częstotliwość spada z 5/10 na 10/15. W weekend 723 też pocięte do pół godziny, za to 731 zasilone z 40 do 30 min. ,736 co dwie i pół godziny. Na wszystkich legionowskich liniach zawita też wysoka podłoga i to nawet w międzyszczycie. Z rozkładu wynika też, że część dodatków 723 pojedzie do PKP Przystanek bo jest więcej wysokiej podłogi i w jednej godzinie częstotliwość wzrasta do 20 min. (po 19).

ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=182&l=1&d=2011-07-01
      • tuska26 Re: Nowy rozkład 30.06.11, 08:50
        Witki mi opadły... Wątpię, żeby po wakacjach rozkład się zmienił. A ja zapierniczać dwa kilometry w śniegu i deszczu do stacji mam... W te i nazad.

Komu za to można dać w pysk?
        • 3goust Re: Nowy rozkład 30.06.11, 09:05
          najbliżej krajnow i ruta o ile krajnow to tylko rzecznik ruta decyduje;) wiec ;)
    • metron1 Pierwsze jaskółki 30.06.11, 10:00
      Ktoś całkiem niedawno pisał o sporadycznie opóźnionych pociągach. I tylko wczoraj opóźnione SKM do i z Warszawy, moja którą jechałem z Piasek dodatkowo rozkraczyła się w Legionowie i nie pojechała dalej, przesiadłem się do opóźnionego a jakże pociągu KM. Moja podroż zamiast 30 minut trwała godzinę
      Dzisiaj powtórka z rozrywki, w samym porannym szczycie SKM do Warszawy odjechała opóźniona ponad 20 minut
      Jak się coś rozkraczy to koniec
      • madziulec Re: Pierwsze jaskółki 30.06.11, 11:14
        Zawsze mozna wziąc przykłąd np. z Greków i troche poprotestować.
        Obawiam się jednak, że naze lokalne władze bimbaja sobie na to.
        • zdebeq Re: Pierwsze jaskółki 30.06.11, 18:19
          no no
          dzisiaj solidarność urządziła sobie piknik, było pewnie palenie kukieł, opon, fajerwerki, race i inne duperszmity. I muszę przyznać, że rzeczywiście miało to ogromny wpływ na skuteczność transportu miejskiego w centrum stolycy.:D
        • pleg Re: Pierwsze jaskółki 30.06.11, 18:52
          madziulec napisała:
          > Obawiam się jednak, że naze lokalne władze bimbaja sobie na to.

Oficjalne stanowisko miasto (z pytań do prezydenta na stronie www.legionowo.pl)
          Nie wiemy skąd bierze się informacja o małych busikach. ZTM zaproponował uruchomienie linii dowozowej obsługiwanej przez normalne autobusy i kursującej z większą częstotliwością. Pasażerowie, którzy chcieliby dojechać do Warszawy autobusem musieliby przesiąść się w centrum do autobusu innej linii. Jednak, w tej chwili nie ma jeszcze żadnej decyzji co do zmiany układu linii autobusowych, a proponowane przez ZTM zmiany zostały przez nas odrzucone. Poprosiliśmy ZTM o przedstawienie innych lub zmodyfikowanych propozycji w tej sprawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka