Dodaj do ulubionych

Legionowo 2012

13.12.11, 17:23
Na stronie miasta jest wzmianka o budżecie:
www.legionowo.pl/pl/strefa-mieszkanca/aktualnosci;kategoria-wszystkie;id-3267
Martwi mnie, że nie ma informacji o aquaparku. A przecież w tym roku wydano sporo środków na projekt, więc naturalną konsekwencję byłoby rozpoczęcie prac budowlanych w okolicy marca-kwietnia 2012. Wiem, że z racji okrojonego budżetu czasy na inwestycje nie są najlepsze, ale umowa z wojewodą też jest wiążąca. Chyba że miasto planuje na ten cel "przerzucić" środki otrzymane ze sprzedaży PEC, bo i takie informacje w listopadzie się pojawiały? Jest na forum ktoś zorientowany w tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Legionowo 2012 13.12.11, 18:15
      Ciekawi mnie dlaczego w pozycji buzdetu jest przedszkole specjalne, ktore rzekomo mialo byc powiatowe.
      No, ale...
      • guayazyl1 Re: Legionowo 2012 13.12.11, 19:12
        Przedszkole może być powiatowe ale na realizacje tego zadania robią zrzutkę poszczególne gminy. Będzie to więc Jabłonna, Wieliszew, Nieporęt, Serock no i Legionowo.
        • godgod Re: Legionowo 2012 13.12.11, 19:20
          Kasa PECU już pewnie wydana. Trzeba będzie spłacać kredyty za poprzednie lata, a w kolejce stoi PWK, ZTM, no i co z odszkodowaniami za grunt pod miejskimi ulicami ?
          • e.voytaszek Re: Legionowo 2012 13.12.11, 19:51
            No właśnie że nie. Jeszcze nie sprzedano PEC, na razie znana jest lista chętnych do kupna, stąd brak w budżecie takich pozycji inwestycyjnych jak szpital (chociaż projekt),zakup terenów po wojsku, czy właśnie aquapark.
            • godgod Re: Legionowo 2012 13.12.11, 21:34
              To właśnie miałem na myśli. Nie cieszmy się z przyszłego dopływu gotówki do kasy miasta, bo pewnie już wiadomo na co pójdzie. A już na pewno kasa nie zostanie wydana na jeden projekt, tylko po kawałku, przez kilka następnych lat bedzie wzmacniać budżet miasta. Pec to chyba ostatni duży zaskórniak naszego miasta. No chyba, że jeszcze PWK, ale kto to kupi...
              Szpital - zapewne nie powstanie, bo to kosztuje troche więcej niż kupno działki i postawienie budynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka