Dodaj do ulubionych

Jedzonko na cmentarzu

02.11.12, 09:58
Heh, no i tak to już się stało chyba naszym legionowskim zwyczajem, że jak kto głodny to 1-go listopada może podjeść sobie na legionowskim cmentarzu.
Hot-dog Za 6 PLN a kiełbaska za 8 pln, czy jakoś coś koło tego...
Nie wiem, może jestem staroświecki, ale w kiblu i na cmentarzu jeść nie będę.
Obserwuj wątek
    • misiek1974 Re: Jedzonko na cmentarzu 02.11.12, 13:23
      b4rt76 napisał:

> Nie wiem, może jestem staroświecki, ale w kiblu i na cmentarzu jeść nie będę.

To ty raczej nowoczensy jesteś, że na cmentarzu nie jadasz. Zwyczaj zwany Dziadami polegał na dzieleniu się z duszami posiłkiem. Zwyczaj już prawie zanikł.
      • tabaher-2 Re: Jedzonko na cmentarzu 02.11.12, 13:50
        > > Nie wiem, może jestem staroświecki, ale w kiblu i na cmentarzu jeść nie b
        > ędę.
        >
        > To ty raczej nowoczensy jesteś, że na cmentarzu nie jadasz. Zwyczaj zwany Dziad
        > ami polegał na dzieleniu się z duszami posiłkiem. Zwyczaj już prawie zanikł.
        Pewnie,
        Która duszyczka przetrawi to ścierwo. Dziś w kiełbasie jest tylko 20% kiełbasy. Kiedyś to co innego...
        • misiek1974 Re: Jedzonko na cmentarzu 02.11.12, 14:13
          tabaher-2 napisał:

> > Pewnie,
          > Która duszyczka przetrawi to ścierwo. Dziś w kiełbasie jest tylko 20% kiełbasy
          > . Kiedyś to co innego...

Jeszcze będą straszyć za to, że chcesz je po śmierci otruć :D
    • polokokt Re: Jedzonko na cmentarzu 02.11.12, 15:04
      bo powinno byc tak jak u cyganw. impreza na grobach, pogaduchy, jedzenie bez napinki. A tak to sie zastanawiamy czy hotdog to wypada czy nie. A tak kazdy by przyniosl bigos, kotleta i popitke i byloby git a i zmarły nie sadze ze by sie chetnie nie pobawil na milej imprezie.

Pozdrawiam
      • kropek77 Re: Jedzonko na cmentarzu 02.11.12, 19:49
        bardziej drażnią oczy baloniki

a jedzenie...jak się jeździ od cmentarza do cmentarza, często z dzieckiem ale bez prowiantu w torbie, to hot-dog nie taki straszny jak go malują
        • fiorente Re: Jedzonko na cmentarzu 05.11.12, 11:34
          Dokładnie, ludzie często cały dzień spędzają w drodze od cmentarza do cmentarza, a restauracje i bary pozamykane... Zresztą, przecież tego hot-doga można zjeść przed wejściem na cmentarz.
          • b4rt76 Re: Jedzonko na cmentarzu 05.11.12, 12:34
            No ale tak bez alkoholu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka