Dodaj do ulubionych

Tragiczny wypadek

03.01.13, 20:13
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,13140113,Smiertelne_potracenie_na_pasach__nie_zyje_10_latek.html
Podobno światła nie działają od wczoraj. Czy ktoś za to w ogóle odpowiada???
A dlaczego nie świecą lampy???? Czy to kolejne oszczędności?
Obserwuj wątek
    • 3goust Re: Tragiczny wypadek 03.01.13, 21:01
      A dlaczego nie świecą lampy???

Oświetlanie ulic nie jest obowiązkowe, właśnie po to mają samochody lampy... tak wiec można uliczne wyłączać...

Jest to wielka tragedia zapewne dla rodziny, dwa dni temu słyszeli o tragedii rodziny z Białołęki gdzie petarda raniła pięcioletnią córeczkę... dziś to oni i ich synek są na nagłówkach wszystkich portali. Dziecko pewnie wracało ze szkoły, pokazywało jako to jest samodzielne. Rodzice byli dumni, że ich synek wraca sam...

Smutne? owszem, ale prawdziwe załamanie doznałem gdy zjechałem na komentarze pod artykułami [onet/tvn warszawa/wp]. Tyle nienawiści i wypominania rodzicom tego dziecka nie widziałem już dawno. Tym rodzicom zginęło dziecko... a pomyśleć że są ludzie którzy mimo wszystko nie ugryzą się w język....
      • dagrod2007 Re: Tragiczny wypadek 03.01.13, 22:04
        Składam najszczersze kondolencje rodzicom , rodzinie, najbliszym . Każda śmierć jest bolesna a śmierć dziecka tym bardziej .
    • goraca_ziuta Re: Tragiczny wypadek 04.01.13, 09:52
      straszna tragedia...
      wszyscy powinniśmy bardziej uważać szczególnie jeśli siedzimy za kierownicą pojazdu
      ubierajmy dzieci w odblaski, ale przede wszystkim wolniej wolniej wolniej
      i zwracajmy uwagę na innych nie tylko na czubek swojego nosa
      jeśli zauważymy, że przejście jest ciemne i niebezpieczne powiadamiajmy służby
      • kka69 Re: Tragiczny wypadek 04.01.13, 17:42
        W informacji na stronie gazety jest podane, że auto zatrzymało się 70 metrów od pasów.
        Ciekawi mnie z jakiej prędkości jazdy jest taka droga hamowania?
        A w miejscu wypadku jest ograniczenie prędkości do 50km/h

• misiek1974 Re: Tragiczny wypadek 04.01.13, 19:29
          Samochód zatrzymal się 70 m od pasów czyli może wynikać, że dziecko po pasach nie przechodziło. Jadąc koło tego wypadku widziałem worek, który przysłaniał ciało, leżący tuż przed samochodem. Samochód by raczej po dziecku przejechał a nie pchał taki kawał.
          Dzisiaj już wszystkie światła tam działają. Czy naprawdę potrzeba było takiej tragedi aby ktoś sie nimi zajął.
          Przy obecnej władzy w naszym kraju liczą się tylko pieniądze a obywatel jest na dalszym miejscu.
          • jarexa Re: Tragiczny wypadek 04.01.13, 19:58
            Poczekajmy na oficjalne wiadomości.
            Z drugiej ręki słyszałem, że dziecko nie przechodziło po pasach tylko za skrzyżowaniem, w miejscu nie oznakowanym. Takie dziwne miejsce - z jednej strony pole, z drugiej praktycznie tylko pawilony. Co takie dziecko tam robiło w taką pogodę i o takiej porze? Mówiąc szczerze nie puściłbym swojego dziecka w tym wieku i w taką pogodę (po ciemku) w takie miejsce...
            Na pewno tragedia dla rodziny dziecka ale i dla kierowcy i jego bliskich...
            Przy okazji apel do tych, którzy chodzą lub jeżdżą rowerami po ciemku: odblaski, latarki, kamizelki!!! To może uratować życie!!!
            • kka69 Re: Tragiczny wypadek 04.01.13, 20:44
              Dla mnie było by dziwne , że ktoś przechodzi tak ruchliwą ulicę jedynie 70 metrów od przejścia, tym bardziej, ze na tej drodze są bariery energochłonne , więc poza przejściem nie jest łatwo przez nie przejść.
            • 3goust Re: Tragiczny wypadek 04.01.13, 21:00
              jarexa napisał:
              Takie dziwne miejsce - z jednej strony pole, z drugiej praktycznie tylko pawilony. Co takie dziecko tam robiło w taką pogodę i o takiej porze?

Wracało ze szkoły? Przy ulicy granicznej jest wieżowiec, ogrodzone osiedle, ten blok należy pod Jabłonnę jeszcze wiec musi dziecko udawać się każdego dnia do szkoły w Jabłonnie... Wiec nie chcąc dużo iść skracało sobie pewnie drogę..
        • 3goust Re: Tragiczny wypadek 04.01.13, 20:56
          kka69 napisał:
          > A w miejscu wypadku jest ograniczenie prędkości do 50km/h

I z tą durnotą należy walczyć. 70 km/h w Legionowie, a wśród pól Jabłonny 50 km/h ...
          Dodatkowo że mam papier w którym wyraźnie jest że odcinek występuje jako 100 km/h i z taką prędkością na szczęście jeżdżą kierowcy.
          • kka69 Re: Tragiczny wypadek 05.01.13, 09:27
            Papier to tylko papier.
            Ważne są znaki na drodze, które wskazują na ograniczenie do 50km/h.
            A po takim wypadku to może i 30km/h tylko będzie i videoradar jeszcze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka