Dodaj do ulubionych

Żółta woda

03.02.13, 10:06
Czy ktoś wie dlaczego woda w studni oligoceńskiej w rynku jest żółta. Była awaria , nie było wody , mieli wymieniać filtry . Teraz jest woda to chyba te filtry wymienili ale przed wymianą woda była biała to znaczy normalna przezroczysta a teraz jest żółta .
Obserwuj wątek
    • modernlook Re: Żółta woda 03.02.13, 11:53
      aklq napisał:

> Czy ktoś wie dlaczego woda w studni oligoceńskiej w rynku jest żółta. Była awar
      > ia , nie było wody , mieli wymieniać filtry . Teraz jest woda to chyba te filtr
      > y wymienili ale przed wymianą woda była biała to znaczy normalna przezroczysta
      > a teraz jest żółta .
      Słyszałem taką wersję, że Urząd Miasta z powodu kryzysu finansów miasta, chce obniżyć koszt tej wody i mogli ją kupić w Chinach z Żółtej Rzeki, bo tam jest najtańsza.
      Miastem partnerskim Legionowa jest chińskie miasto JIUJIANG i podobno pomagali w tej transakcji. Najlepiej do wyjaśnienia tego importu wody zadać pytanie prezydentowi na stronie UM.
      www.legionowo.pl/pl/strefa-mieszkanca/strefa-mieszkanca-wspolpraca-zagraniczna
      • aklq Re: Żółta woda 03.02.13, 12:31
        modernlook zadałem pytanie > czy ktoś wie < a nie czy wie prezydent , jak nie masz nic do powiedzenia to po co klepać w klawiaturę :)
    • nielot_dodo Re: Żółta woda 03.02.13, 12:38
      Puste ruły szybciej się utleniały, to po prostu nalot rdzy. Po pewnym czasie, nie wiem dzień lub trzy wszystko dojdzie do normy - przepłuka się.
      • aklq Re: Żółta woda 03.02.13, 14:13
        nielot_dodo napisał(a):

> Puste ruły szybciej się utleniały, to po prostu nalot rdzy. Po pewnym czasie, n
        > ie wiem dzień lub trzy wszystko dojdzie do normy - przepłuka się.

Ciekawa teoria , ja słyszałem inną teorię że to zółte to jest dużo żelaza w wodzie , żelaza a nie rdzy i jak chyba nie " przepłuka się "
        Może ktoś zna jednak prawdę .
        Moja prywatna teoria jest taka :
        Filtry które były popsute służyły właśnie do tego żeby woda nie była żółta czyli zażelaziona , a teraz pompa chodzi bez filtrów , może nie można ich tak łatwo kupić , może są za dużo kosztują . Pytanie tylko czy ta woda nadaje się do picia, czy jest przebadana.

• nielot_dodo Re: Żółta woda 03.02.13, 16:06
          Wypuść wodę z instalacji u siebie w domu (mieszkaniu), napełnij instalację po godzinie. Co płynie z kranu?
    • tabaher-2 Re: Żółta woda 04.02.13, 10:21
      Woda jest zolta bo na rynku nie ma ani jednego publicznego wychodka. Ja np jak wychodze z piwa wieczorem to ide do parku tam gdzie kamera nie widzi i leje w krzaki. Moze ta oligocenka jest ciagnieta jednak z mniejszej glebokosci bo ktos przykutwil na rurach ?

• guayazyl1 Re: Żółta woda 04.02.13, 10:46
        tabaher-2 napisał:
        Woda jest zolta bo na rynku nie ma ani jednego publicznego wychodka. Ja np jak wychodze z piwa wieczorem to ide do parku tam gdzie kamera nie widzi i leje w krzaki.
        ---------------------------
        Proszpana,
        po piwie to mozna mieć kłopot nie tylko z pęcherzem ale i ze wzrokiem. Jak się nałoży jedno na drugie to się leje właśnie w krzaki zamiast do niebieskiej budki co stoi przy wieży transformatorowej :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka