Dodaj do ulubionych

Żłobek Miejski Legionowo

22.10.13, 09:22
Hej, jestem mamą dziecka uczęszczającego do Żłobka Miejskiego. Niby wszystko jest super ale martwi mnie, że grupa 6 ( nie wiem jak inne) nie wychodzą na spacer. Teraz w żłobku jest duży. Dzieci powinny odpowiednią ilość czasu przebywać na dworku.... Jeszcze nie słyszałam aby moja pociecha była na dworku, jedynie na tarasie. Ale to przecież nie to samo. W przedszkolach wiem, że z góry mają polecenie aby dzieci przebywały określoną ilość czasu na dworze....
Obserwuj wątek
    • ania_szwarc Re: Żłobek Miejski Legionowo 22.10.13, 11:22
      A pytałaś o to opiekunki albo Panią dyrektor?
    • mama-malucha Re: Żłobek Miejski Legionowo 31.10.13, 14:20
      Ja też jestem mamą malucha z 6 grupy i też mnie ona niepokoi , z tego co rozmawiałam z mamami z innych grup były bardzo zadowolone, mnie niepokoją też inne kwestie, np. to że ani razu nie widziałam aby panie bawiły się z dziećmi, za każdym razem kiedy zaprowadzam dziecko i kiedy po nie przychodzę (czasem jest to "niespodziewanie"), widzę taki sam obrazek- panie siedzą wygodnie na krzesełkach i zajęte są rozmową ze sobą, a dzieci bawią się zawsze same. Poza tym raz byłam świadkiem całkiem przypadkiem jak pani szarpnęła dziecko i krzyczała na nie, a tak chyba być nie powinno, pani dyrektor jest bardzo sympatyczną osobą i myślę, że powinna bliżej przyjrzeć się tej grupie. Uważam, że panie powinny raczej zająć się dziećmi, jakoś fajnie zorganizować im czas, ja rozumiem rozmowa rozmową, niech sobie gadają to normalne, ale chyba przychodzą tam do pracy z dziećmi a nie na ploteczki. Mam nadzieję, że te zachowania zmienią się, ale puki co ja na pewno będę dokładnie przyglądała się tej grupie.
      • miss10 Re: Żłobek Miejski Legionowo 01.11.13, 21:19
        Porażające jest to co tu piszecie. Porozmawiajcie koniecznie z dyrektorką, ona prawdopodobnie nic o tym nie wie nie mając sygnałów od rodziców, a nie sądzę aby akceptowała takie zachowanie. Jednakże trzeba powiedzieć, że w placówkach edukacyjnych jest pewein harmonogram dnia, a w nim - czas na swobodną zabwaę dzieci. W przedszkolach jest podobnie - jest realizacja podstawy programowej (edukacja) i czas na zabawę dzieci tzw swobodna, gdzie panie jedynie dzieci pilnują i obserwują.
        A cię-zko się dostać do złobka? -
        • jsk77 Re: Żłobek Miejski Legionowo 02.11.13, 09:59
          Porażające jest ale podejście niektórych rodziców i oczernianie "Cioć" pracujących tam. moje dziecko również chodzi do żłobka i podkreslam że nie pierwszy rok.owszem na dwór w okresie jesiennym i zimowym nie wychodzą ale w okresie wiosennym i letnim sa codzień na dworku. to że panie rozmawiały - nie wierze ze żadna z parcujacych osób nie rozmawia w swojej pracy z druga osoba. to ze szarpneły- nie bardzo rozumię bo gdybym ja zobaczyła taką sytuacje starałabym sie odrazu ją wyjaśnić. Owszem pani Dyr jest bardzo sympatyczna osoba ale nie zapominajcie że to panie na grupach pracuja z naszymi dziecmi. w grupie gdzie chodzi moje dziecko panie sa zadowolone, usmiechnięte i...spędzaja wiecej czasu z naszymi dziećmi niz my sami.moje dziecko wchodzi do żłobka zadowolone bez zadnych problemow i dziwi mnie podejście niektorych osób skoro jestescie niezadowoleni-siedxcie z dziećmi sami w domu bedziecie mieli pewnosc ze jest wszystko po waszej myśli.nie oczerniajacie bo robicie wielką krzywde innym . pozdrawiam wszystkie ciocie ze żłobka które wkładaja wiele pracy w opiekę nad naszymi dziećmi.
          • mm3713 Re: Żłobek Miejski Legionowo 05.11.13, 09:27
            A może zdradzisz mi w której grupie jest Pani dziecko? Mój synek chodzi już drugi rok i nie kojarzę aby było chociaż raz na dworze! W okresie letnim również nie.....
            Nie narzekam na żłobek, mam do niego duże zaufanie, ale tu muszę powiedzieć, że też NIGDY nie spotkałam się aby Ciocie bawiły się z dziećmi Zawsze siedzą przy biurku a dzieci mają parę klocków na podłodze.... Dobrze że jest rytmika.... ale płatna. Chyba że mój pech... wpadam w takich godzinach że mają prawo Ciocie siedzieć WSZYSTKIE przy biurku.
            • kicek52 Re: Żłobek Miejski Legionowo 05.11.13, 22:06
              Skoro masz taki kłopot, że dzieci nie wychodzą na dwór a zabierasz dziecko wcześnie jaki masz problem - idź z synkiem na plac zabaw bądź na długi spacer. Nie rób problemu, bo jak na razie to tylko ty rozpaczasz. Moje dziecko też jest już starym żłobkowiczem i wiem że wychodzą na dwór, bo niejednokrotnie przekazywałam dziecko ciociom na plac zabaw. Poświeć synkowi czas, nadrabiajcie godziny spędzane w żłobku. Ciesz się patrząc na synka jak super się rozwija i robi postępy ucząc się nowych rzeczy. Nie drąż tematu nie warto, sama świata nie zbawisz. Podziękujmy Naszym CIOCIOM z gr. 6 i nie tylko, że tak troskliwie opiekują się naszymi pociechami, pomagają wykształcić ich charaktery a niejednokrotnie nie jest to łatwe , bo niestety bunt dwulatka daje znać o sobie.
            • kicek52 Re: Żłobek Miejski Legionowo 05.11.13, 22:51
              a propos kawki , którą piją ciocie skoro tak bardzo Cię drażni kup im herbatę.
              Uważam , że należy zamknąć już ten wątek. W czerwcu możemy ocenić pracę opiekunek a teraz dajmy im spokojnie pracować i troszczyć się o nasze dzieci. Z pozdrowieniem mama najwspanialszej córki na świecie. :)
      • kicek52 Re: Żłobek Miejski Legionowo 04.11.13, 21:29
        o tej godzinie to chyba byłaś w pracy jak pisałaś czy dziecko siedziało obok i oglądało bajeczkę, bo na pewno nie bawiłaś się z nim siedząc przy kompie. Moje dziecko też uczęszcza na grupę 6 i w przeciwieństwie do Ciebie jakoś miałam okazję zobaczyć jak ciocie bawią się z dziećmi, śpiewają,rysują. Czy gdyby było tak bardzo źle na tej grupie to dzieciaczki wchodziły by tak chętnie z uśmiechem na buziakach? nie obrażaj i nie wyciągaj pochopnych wniosków zajmij się dzieckiem po odebraniu ze żłobka,staraj się z nim spędzić każdą wolną chwilę a nie zajmuj się rozsiewaniem bzdur. Ciocie są miłe uśmiechnięte zawsze udzielają wyczerpujących informacji o dziecku a jak jest jakiś problem to zawsze starają się pomóc, doradzić wesprzeć. Za ich trud i ciężką pracę należą się podziękowania a nie obelgi. dlatego następnym razem zastanów się jak będziesz chciała kogoś niewinnie skrzywdzić. Rozmawiaj więcej z opiekunkami a nie mamami z innych grup
        • mm3713 Re: Żłobek Miejski Legionowo 05.11.13, 09:28
          Zgadzam się w zupełności!!!!!
          • mm3713 Re: Żłobek Miejski Legionowo 05.11.13, 09:32
            Myślę, że mimo wszystko mamy szczęście że nasze dzieci chodzą do Państwowego Żłobka. Mają tam fachową opiekę, wiadomo że nikomu się nie dogodzi, ja mam dylemat z tym wychodzeniem na dworek, ogólnie nic nie mogę zarzucić żadnej Cioci nic złego! Moje dziecko chodzi szczęśliwe do żłobka i to jest dla mnie sygnał że WSZYSTKO jest OK :)
            • pola_kp Re: Żłobek Miejski Legionowo 06.11.13, 10:30
              Moim zdaniem jeśli ktokolwiek ma jakieś wątpliwości dotyczące opieki/bezpieczeństwa/zdrowia dziecka to należy to sprawdzić/skonsultować/porozmawiać. Nie zamykajcie ust rodzicom, bowiem kiedyś ktoś może przejść obojętnie wobec poważniejszego problemu. Szczególnie dotyczy to dzieci, które same jeszcze nie potrafią nam wszystkiego przekazać.
    • a_annja Re: Żłobek Miejski Legionowo 13.11.13, 17:28
      Witajcie, mam to szczęście i wiem, że mój maluszek dostał sie do żłobka od wrzesnia 2014. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji jaki jest koszt żłobka. Jak jest w Legionowie? Będę wdzięczna za informację.
      • polokokt Re: Żłobek Miejski Legionowo 13.11.13, 19:27
        ale to juz wiesz że się dostał do naszego złobka? Bo listy przyjetych tutaj to sa publikowane jakoś tak w okolicy wakacji :)
        • a_annja Re: Żłobek Miejski Legionowo 13.11.13, 19:45
          Mam taka nadzieje, synek urodzil sie w czerwcu i mam dosc wczesny numer. Pani Dyrektor powiedziala, ze mamy 100 % szans. Mam nadzieje ze nie zmieni zdania :)
      • pola_kp Re: Żłobek Miejski Legionowo 13.11.13, 21:01
        W sumie około 550 zł
        • a_annja Re: Żłobek Miejski Legionowo 14.11.13, 11:05
          Tj calosc, czyli wwyzywienie, platne godziny?
          • kakama77 Re: Żłobek Miejski Legionowo 14.11.13, 12:23
            Najłatwiej by było po prostu zapytać w żłobku. Koszt pobytu 320 zł, rada rodziców 40 zł, zajęcia dodatkowe 20 zł za każde, wyżywienie 8 zł dziennie. Opłaty reguluje Uchwała Nr VII/79/2011 z 20 kwietnia 2011 r. w sprawie ustalenia wysokości opłaty za pobyt oraz maksymalnej wysokości opłaty za wyżywienie dziecka w Żłobku Miejskim w Legionowie, nie wiem czy jest bardziej aktualna wersja. Dziwne trochę, że pani już wie, że dziecko jest przyjęte, ludzie czekają po 2 lata na przyjęcie do żłobka, ja złożyłam dokumenty ponad rok temu i takiej pewności nadal nie mam.
            • a_annja Re: Żłobek Miejski Legionowo 14.11.13, 12:59
              Dziękuję za informację. Szczerze mówiąc zaczełam sie bać, może faktycznie się nie nastawić, tylko poczekać na listy. Też mnie to zdziwiło biorąc pod uwagę jak trudno się dostać do żłobka. Choć słyszałam o przypadkach wśród znajomych, że u jednych większego problemu nie było a inni czekali i sie nie doczekali. Nie wiem jakie numery mieli i jak długo to trwało.
      • 1975zenon Re: Żłobek Miejski Legionowo 22.11.13, 11:19
        z wyżywieniem płace między 460 a 480 zł miesięcznie
        • 1975zenon Re: Żłobek Miejski Legionowo 22.11.13, 11:24
          a właśnie rada rodziców i zajęcia dodatkowe 40 + 40

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka