Dodaj do ulubionych

Przenoszenie wątków na cafe

16.11.13, 18:39
Właśnie zniknął wątek z komunikatem o przenoszeniu wątków na Cafe Legionowo.
Kilka cytatów z tego komunikatu:
"które wykraczają poza rejon Powiatu Legionowskiego" - rozumiem, że np wątek o nielegalnych wyścigach spełnia kryteria do przeniesienia?
I jeszcze: "inni moderatorzy zwykle usuwają podobne dyskusje, bo nic nie wnoszą" - to ma być groźba? To że wycinają to jedno, ilu użytkowników mają takie fora to już zupełnie inna rzecz.
Nie prościej było by zająć się moderacją reklam, kultury i linkowania?
A tematy poruszane w tym wątku pozostawić użytkownikom forum. To my powinniśmy decydować o czym chcemy dyskutować bo to forum jest dla nas a nie dla moderatora.
A może się mylę?
Idąc takim tropem jak w.iwo, to z Cafe Legionowo za chwilę wydzielone zostanie kolejne forum gdzie będą przenoszone posty o np. spółdzielni.
A my mamy skakać z forum na forum i szukać tego co nas interesuje i o czym dyskutowaliśmy, z nadzieją, że nie zostało to przeniesione w Cafe Kosmos...
A może jak się moderatorowi nie podobają te dyskusje to niech sobie idzie moderować np. własny ogródek a to forum zostawi w spokoju?
Co Wy na to?
P.S. mam nadzieję, że ktoś to przeczyta zanim moderator wywali mnie w kosmos :)
Obserwuj wątek
    • w.iwo Re: Przenoszenie wątków na cafe 16.11.13, 18:56
      wątek który został usunięty miał link do strony na Fb o nielegalnych wyścigach... i tylko dlatego został usunięty... pan Bimm może pisać z innymi o wyścigach ale... bez linku

dyskusje o moderowaniu inni zwykle wycinają, bowiem regulamin określa sposób korespondencji z moderatorem, skarg na moderatora itp... ja przenoszę na Cafe
      to zasada, która funkcjonuje tu od dawna
    • alakla Ani mru-mru 16.11.13, 19:01
      A trzeba było siedzieć cicho i się nie wychylać i już jesteś na Cafe ze swoim wątkiem.
      Chcesz wygrać z moderatorem?

Pozdrawiam i życzę sukcesu
      • w.iwo Re: Ani mru-mru 16.11.13, 19:21
        moderator jest od sprzątania, a nie od walczenia z forumowiczami
        i zwykle jak to określa regulamin, odpowiada na pytania drogą mailową... co patrząc na ostatnie wydarzenia, wydaje się całkiem rozsądne ;]

napiszę to co Jarexie w poczcie, to zasady które mają już kilka lat
        dyskusję o moderacji, o zupie pomidorowej, o żartach, o brzozach, o polityce, odrobaczaniu psów będę przenosić na Forum Cafe

ostatnio drugi moderator chciał ograniczyć tematy tylko do Legionowa
        co kilka miesięcy coś nowego
        jeśli jest pomysł na rozszerzenie formuły Forum Legionowo można to zmienić, ale musi być to decyzja większości forumowiczów
        • jarexa Re: Ani mru-mru 16.11.13, 19:27
          "jeśli jest pomysł na rozszerzenie formuły Forum Legionowo można to zmienić, ale musi być to decyzja większości forumowiczów "
          Tylko jak forumowicze mają podjąć decyzję o formule Forum Legionowo jeśli posty na ten temat są przenoszone na inne forum?
          To jakaś paranoja jest :)
          • w.iwo Re: Ani mru-mru 16.11.13, 19:51
            prosto

jeśli uważasz że Forum Legionowo powinno dotyczyć również innych tematów, nawet ogólnopolskich, załóż wątek z pytaniem co sądzą o tym inni...
            ale zasady muszą być jasne, wpisane w nagłówku forum bo przy następnej okazji ktoś kto założy wątek o cerowaniu skarpetek a ja go przeniosę to znów będzie taka sama dyskusja...

nie o moderatorze ale o zasadach, bo moderator musi zastosować się do zasad
            a zasady zawsze można zmienić

widzisz, nikt z zainteresowanych tematem wyścigów nie był na tyle zainteresowany by napisać do mnie i w kilku zdaniach przekonać mnie że się mylę... równie dobrze mogłabym napisać że nie podobają mi sie forumowicze ;]
            jak więc traktować ten temat poważnie?

mają mail, gg, Fb ale nie... nikt nie założył drugiego wątku na ten temat, by kontynuować dyskusję na temat wyścigów... to utwierdza mnie tylko w przekonaniu że link mógł być umieszczony w celach reklamowych... zresztą na stronie Fb młodzi ludzie piszą wyraźnie że widzowie są im potrzebni...
            • jarexa Re: Ani mru-mru 16.11.13, 20:08
              Ok. ok.
              Zobaczymy co z tego będzie.
              Kopać się z koniem nie zamierzam.
              W końcu czerpałem stąd informacje i dzieliłem się nimi z innymi.
              Ale nic na siłę...
              • w.iwo Re: Ani mru-mru 16.11.13, 20:56
                "Szanowna Pani Moderator - trochę się Pani gubi. Rozumiem, iż pierwszy raz został naruszony wątpliwej jakości punkt regulaminu, który jakoś nie jest naruszany poprzez promowanie linków do gazety Powiatowej.
                Promocji ta strona o "ustawkach" wyścigowych nie potrzebuje, ponad 3 tysiące polubień są warte zastanowienia, zaś proszę zobaczyć co się dzieje z tymże forum?
                Czymże jest Cafe Forum Legionowo? Wymyśliła sobie Pani Forum, które ma jeszcze mniejszą oglądalność i wysyła Pani na oślą ławkę, to co Pani nie pasuje?
                Sugeruję jednak mały rachunek sumienia, czy na pewno jestem dobrym moderatorem i czy na pewno jestem bez winy?
                Proszę nie niszczyć tego forum z frazesami na ustach. "

1. nie wiem czy jest Pan zainteresowany reklamowaniem tej stronki czy jedynie chce Pan zwrócić uwagę na problem, ale umieszczenie linku oznacza tylko jedno - kolejne polubienia, ekscytację... na Fb sami użytkownicy przyznają że zależy im na ściągnięciu jak najwięcej ludzi...

2. Forum Cafe powstało kilka lat temu decyzją samych forumowiczów, można odnaleźć te wpisy w archiwum

3. nie jestem dobrym moderatorem... normalny moderator nie wdawałby się w dyskusje i surowo przestrzegał zasady, że informacja o powodach usunięcia wątku jest dostarczana tylko autorowi postu...

4. nie zamierzam podnosić atrakcyjności forum, poprzez kierowanie tam młodych ludzi, którzy mają niebezpieczne ciągoty do sportu który jest nie tylko nielegalny ale i niebezpieczny

jeśli Panu zależy na dyskusji i uświadomieniu problemu, proszę założyć wątek o tym, jednak proszę by nie wstawiać linku
                otrzymał Pan jasną drogę skargi, proszę napisać do drugiego moderatora lub do administracji, jeśli padnie decyzja o przywróceniu wątku z linkiem, zrobię to bez ociągania

proszę też korzystać z maila, chciałabym być dobrym moderatorem i stosować się do punktu:

pomoc

i cecha dobrego moderatora
                • w.iwo Re: Ani mru-mru 16.11.13, 21:07
                  to jest ośla ławka ośla ławka
                  to jest forum o moderacji forum o moderacji
                  • bimm Re: Ani mru-mru 16.11.13, 22:04
                    Szanowna Pani Moderator, ma Pani rację - jest Pani słabym moderatorem. Proszę przyjrzeć się statystykom forum i zastanowić się czemu jest tak marnie...
                    Proszę przypomnieć sobie, iż usunęła Pani najpierw 1. próbę wątku o wyścigach z linkiem i zrobiła to Pani bez ostrzeżenia.
                    A później, kiedy uznałem, że zapewne link jest powodem musiała Pani pokazać, kto rządzi i wysłała Pani wątek na jakieś wydumane forum Cafe.
                    Zamiast na siłę próbować udowodnić swoją rację sugeruję jednak odrobinę refleksji, dokąd zmierza to forum.
                    • roxy361 Re: Ani mru-mru 21.11.13, 13:15
                      I właśnie takim sposobem nie skorzystałam z prawie darmowej wycieczki w przewodnikiem po Wawie bo zniknął mi wątek-ot tak był i wyparował. Zanim go tu znalazłam to było po wszystkim. Dziękuję Szanownej Moderacji.
                      • zchotomowa Re: Ani mru-mru 21.11.13, 21:31
                        roxy361 napisała:

> I właśnie takim sposobem nie skorzystałam z prawie darmowej wycieczki w przewod
                        > nikiem po Wawie bo zniknął mi wątek-ot tak był i wyparował. Zanim go tu znalazł
                        > am to było po wszystkim. Dziękuję Szanownej Moderacji.

Ja oczywiście straciłem sto milionów, Iwo oddawaj moje sto baniek! Tu bylatakainstrukcja gdzie one sa a teraz nie widzę tej instrukcji. Iwo, dawaj kasę!

Prawda jest taka, ze malo wdzieczna role moderatora wypelniaja tu dwie osoby. Pro Bono. Jedna jest zwyczajnym uzurpatorem i bez działania drugiego moderatora (Iwony) już dawno całe to forum dotyczyłoby przedłużania rzęs; reszta wątków albo byłaby terytorialnie niezgodna z wizja psycho albo tez "zanizalaby poziom".

Chcecie wiecej linków do stron zachęcających do łamania prawa? Tak bimm, to do ciebie.

Marcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka