Dodaj do ulubionych

giełda owoców i warzyw

11.01.14, 18:10
proszę o info gdzie w Legionowie ( lub okolicy), znajduje sie giełda owoców i warzyw.
Obserwuj wątek
    • tolida Re: giełda owoców i warzyw 11.01.14, 18:24
      tez sie chetnie dowiem, do tej pory słyszałam tylko o bazarze
    • pomagam-w-legionowie Re: giełda owoców i warzyw 11.01.14, 18:58
      Praska jest jak sama nazwa wskazuje w Ząbkach :), druga to Bronisze. Dalej jest już Płock.
      • jarexa Re: giełda owoców i warzyw 11.01.14, 21:28
        No nie róbcie sobie żartów :)
        Targowisko jest przy ul. Sobieskiego między ulicami Piłsudskiego i Krasińskiego.
        Jadąc od ul. Warszawskiej pierwsze to ciuchland, drugie to właściwie wszystko od mebli przez ciuchy po warzywa i owoce, a trzecie to prawie wyłącznie warzywa i owoce.
        Targi odbywają się we wtorki (słabo), w czwartki (średnio) i w soboty - tłumy.
        Od rana do jakiejś 14...
        • pomagam-w-legionowie Re: giełda owoców i warzyw 11.01.14, 21:33
          jarexa napisał:
          > No nie róbcie sobie żartów :)

Któż by chciał robić sobie żarty z szacownego tematu :)
          Pani Małgorzata wyraźnie pytała o giełdę, anie o bazar. Druga pani dołączyła się do pytania o giełdę. Zatem pofrunęły namiary na najbliższe giełdy
          • mieszkanieczbloku Re: giełda owoców i warzyw 12.01.14, 11:25
            Chciałbym zwrócić uwagę że historycznie w Legionowie miejsce gdzie się handluje nazywa się TARGIEM ,,,, nie Bazarem. Bazar to masz w stolicy.
    • tolida Re: giełda owoców i warzyw 13.01.14, 00:53
      racja, w Legionowie jest targ, nie bazar. A jeszcze słyszałam o jarmarku radia wnet, który był w soboty w "Koneserze" przy ząbkowskiej, to wiem ze tam sprzedawano w ilościach "hurtowyc" warzywa i owoce. Można było też kupić ekologiczny ser, mleko, drób, miody itp ale nie wiem czy to jeszcze jest, bo byłam w zeszłym roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka