majka485 20.03.14, 19:46 niestety wpadł mi do wody. gdzie w legionowie mogłabym go naprawić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
metron1 Re: zalany telefon 20.03.14, 22:28 Popytaj w serwisach GSM tam gdzie naprawiają telefony, serwis powinien mieć myjkę ultradzwiękową do wyczyszczenia telefonu Wszystko zależy też do jakiego płynu wpadł telefon, jeżeli do czystej wody to jest spora szansa na jego uratowanie, wszystkie inne płyny powodują szybką korozję elektrochemiczną która skutkuje uszkodzeniem elementów telefonu Jeżeli chcesz uratować telefon to wyjmujesz z niego baterię, kartę i wszystko co możesz wkładasz to do wody destylowanej i płuczesz dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: zalany telefon 20.03.14, 22:41 mi kiedyś telefon wpadł do...że tak powiem.. wielkiego ucha. Położyłem na kaloryferze. Najpierw odzyskał wyświetlacz, potem smsy, potem dzwonienie. Ale to srajfon, a one podobno dobrze uszczelnione. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: zalany telefon 20.03.14, 22:57 Najgorsze co może się przytrafić to zalanie telefonu colą, kawą, sokiem itp. Po takim zalaniu bardzo szybko zachodzi korozja i telefon trafia szlag Mojej żonie też wpadł do kibelka, wystarczyło suszenie i działa do dziś Odpowiedz Link Zgłoś