prawdziwy_jankiel
18.04.14, 16:52
www.legio24.pl/nasielsk-nowy-dworzec-kolejowy-za-rok/
www.legio24.pl/kate-ryan-gwiazda-15-dni-nowego-dworu-mazowieckiego/
Porównuję sobie te dwie sytuacje z naszymi podobnymi legionowskimi i zastanawiam się czemu u nas nic nie wychodzi. U nas nie mogą dokończyć budowy rozdmuchanego pięknego dworca dla którego dopiero wymyślają zastosowanie, ale to nic ważne że jest duży i będzie nasz. A tymczasem w nasielsku przymierzają się do niedużego ekologicznego budynku, tutaj można było tak samo przecież to nie jest stacja przesiadkowa i podróżni z torbami nie będą tu przesiadywać godzinami czekając na pociąg. O gustach się nie dyskutuje ale ja osobiście chętniej posłuchałbym Kate Ryan niż Ocean'y i dwóch blogerek których nazwisk nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Nie wspomnę już o tym że u nas tunel był już w budowie jak znajomy z N.D.M mówił mi że u nich mają budować wiadukt nad torami, i co, wiaduktem jechałem ponad pól roku temu a u nas tunel jeszcze nie otwarty i nie wiadomo kiedy go otworzą. Jak to jest że tam się udaje coś załatwić a u nas nie da rady, nie dziwię się że na pogłoskę o połączeniu powiatów (jeszcze przed primaaprilisowym żartem Legio24) N.D.M. zareagował stanowczym NIE.