Dodaj do ulubionych

PUB W LEGIONOWIE

30.08.04, 11:23
Witam,
gdzie w Legionowie można po południu usiąść w jakimś miłym miejscu i spotkać
się ze znajomymi ?
pozdrawiam:)
Basia
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: PUB W LEGIONOWIE 30.08.04, 12:31
      Nie wiem czy wolisz klimat taki typowego pubu tracajacego spelunka, czy raczej
      klimat kawiarenkowy. Ale wymienie pare miejsc, lepszych i gorszych. Najlepiej
      przejsc sie do kazdego i przekonac sie ktory odpowiada wlasnym gustom.
      1 kawiarnia/pub (z naciskiem na to pierwsze) Olimpia w Blekitnym Centrum.
      Bardzo mily lokalik, smaczne lody firmowe, generalnie mi sie bardzo podoba
      2 w tym samym Blekitnym Centrum i rowniez na parterze miesci sie Pub Akwarium.
      Taki sobie pub, posiedziec i pogadac mozna (chyba ze akurat jest karaoke i jest
      glosno muzyka). A czy w milej atmosferze to juz roznie bywalo za moich czasow.
      3 kawiarenka Marysienka. Przy Szkole podstawowej nr 6 (w okolicach targowiska
      miejskiego). Lokalik starszej daty, ale tez mozna posiedziec w milej
      atmosferze, wypic kawke, zjesc lodziki, muzyczka leci w tle. Tez spoko lokalik.
      Kiedys jak nie bylo Olimpii to byl chyba najlepszy lokalik na zaproszenie
      dziewczyny na lody :)
      4 Pub/pizzeria Lucia na ul. Warszawskiej (w okolicach stacji benzynowej Shell -
      w strone warszawy). Mozna posiedziec i pogadac, genealnie tez nie najgorzej,
      ale wystroj nie powala na kolana.
      5 Pub Przekret przy Rynku Miejskim (ale to nie ten ogrodek na srodku parku).
      Miesci sie przy aptece na rogu. Bylem kilka razy i calkiem mile wrazenie.
      6 Pub/kawiarnia (kiedys takze pizzzeria, niestety nie pamietam obecnej,
      najnowszej nazwy) na przeciwko poczty glownej na ul. Jagiellońskiej. Za
      poprzedniego wlasciciela bylo przyjemnie i calkiem milo sie siedzialo
      wieczorkami z paczka znajomych. Byla chyba jedna kanapa skorzana z fotelami :)
      7 jest jeszcze kilka pizzerii: Dominium na 3-go maja (pizze jak dla mnie maja
      srednie, ale lokal calkiem mily), Da Grasso przy Mc Donalds (a w zasadzie to po
      przeciwnej stronie po ukosie na ulicy jagiellońskiej.... (tu pizze
      zdecydownanie jak na moj gust lepsze, ale wystroj lokalu i wielkosc sporo
      gorsza - wiec co kto woli, lepsza pizza czy lokal)
      Czy cos jeszcze, z pewnoscia tak. Co moment pojawiaja sie jakies nowe i
      popewnym czasie znikaja. Osobiscie polecil bym Olimpie, Przekret albo wlasnie
      ten Pub na przeciwko poczty (majac nadzieje ze zmiana wlasciciela nie wplynela
      znaczaco na lokal).
      Pozdrawiam
      • bbbbb2 Re: PUB W LEGIONOWIE 30.08.04, 12:42
        witaj:)

Bardzo serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedż, nawet ją sobie
        wydrukowałam i będzie służyć jako mapka, nie ma to jak pomoc ze strony
        mieszkańców którzy znają swój teren:)
        Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam.
      • madziulec Re: PUB W LEGIONOWIE 30.08.04, 13:58
        Radzilabym ze wzgledu na pasqdne zarcie Lucie wykreslic...
        Chcociaz widac z ilosci gosci raczej czyms innym ich sie tam przyciaga....
      • patriszia Akwarium bym wykreśliła 30.08.04, 14:14
        zawsze kupa dzieci i dresiarstwa, w weekendy gdy są dyskoteki ponad norme
        pijanych, którzy wymiotują i "siusiają" gdzie popadnie.

jest chyba jeszcze coś takiego jak gryff ale tam też kupa dzieci

pod wiaduktem jest dyskoteka czyli siedziba osiłków w dresach.

jednogłosnie polecam 3 lokale marysieńkę i olimpie przez cały czas a lucie od
        niedzieli do środy bo od czwartku do soboty są tam imprezy i czasami menelowate
        towarzystwo przychodzi.
        • polokokt Re: Akwarium bym wykreśliła 30.08.04, 15:05
          Nio tak, zapomnialem dodac ze w Akwarium to raczej srednia wieku w okolicach 17-
          18 lat i ja ze swoimi 24 to juz raczej czuje sie tam jakos tak nieswojo :),
          chyba ze po 23:00 kiedy to znow przebywa tez jakies dziwne towarzystwo wiec ja
          juz jakies pol roku nie bylem. Mimo ze do malych i plochliwych nie naleze to
          jakos nie bawi mnie juz rozwiazywanie problemow emocjonalnych niektorych
          mlodziencow po alkocholu (pamietam jak kiedys jeden koles w Akwarium wstal z
          calym stolikiem obstawionym kuflami bo jakis gosc przy sasiedniem stoliku
          dziwnie sie patrzyl na Jego dziewczyne :) ).
          Jest jeszcze faktycznie dyskoteka pod wiaduktem. W zyciu nie bylem, znajomi sie
          raz wybrali i powiedzieli ze nigdy wiecej. Ja mam niestety watpliwa pzyjemnosc
          wracania tamtedy do domku w weekendy z symbolicznego browarka i niestety goscie
          swoim wygladem i manierami na zewnatrz budynku nie zachecaja mnie do wejscia do
          srodka. Zreszta w sylwestra jak wracalem to tez tylko uwazalem ktorefy isc zeby
          nie dostac w dziob.
          Co do jedzonka to juz zalezy co kto lubi, trza samemu prubowac, bo juz kiedys
          byla dyskusja tu o pizzeriach i wyszlo w sumiena to ze kazdy lubi troszke co
          innego. Zreszta nie wiem jak Wy, ale ja wole zjesc w domku, przynajmniej wiem
          co jem, a do lokali chodze na soczek albo piwko, zeby pogadac po calym tygodniu
          ze znajomymi.
          Ale jesli chodzi o kulturalne lokale, gdzie nie bedziesz sie ogladala za siebie
          czy od kogos nie dostaniesz zaraz to faktycznie Olimpia, Marysienka, Przekret w
          Rynku (choc tu o ile w lokalu jest milo, to wychodzac o 23 w sobote moze nas
          przywitac nieciekawe towarzystwo w parku z pobliskiego ogrodka piwnego - choc
          jak tak sie zastanowic to w sumie wszedzie moze sie jakies podpite towarzystwo
          trafic), no i ten lokal na przeciwko poczty. Pizzerie w tym rankingu
          pominalem :)
          Pozdrawiam
          • patriszia jeszcze kilka lokali 31.08.04, 13:48
            wzmianka do tego czegoś pod wiaduktem, to dawny van pur, po raz wtóry
            właściciele nie chcieli im pewnie udostępnić lokalu no to się przenieśli. van
            pur padał wielokrotnie a jak głoszą plotki to za nie płacenie za prąd.

Kebab Adana, w pawilonach koło błękitnego, ten ze stroboskopem. można zjeść i
            wypić piwko ale to czynne chyba do 23.00

Pub u Krzyśka, koło kebaba, czasami jest tam sympatyczna atmosfera a czasmi
            mordownia, trzeba poprostu trafić

Jakiś pub pod nimi nigdy nie byłam ale wygląda na mordownie.

U Todzi idzie się gdzieś między domki koło stadionu, nigdy nie byłam ale jak
            jeżdżę na rowerku w tamtych okolicach to nigdy nie był otwarty, nie wiem czy w
            ogóle jeszcze istnieje.

Amfitrion, po za tym że restauracja to można piwko wypić, kiedyś tak było, dano
            nie byłam.

co do picia po za lokalami, to Legionowska Policja przymyka na to oko gdy się
            siedzi kulturalni nie hałasuje i nie śmieci i gdy to jest późnym wieczorkiem w
            może być nawet park "oligoceński" albo ten przy kościele/targowisku.
            • pkownacki Re: jeszcze kilka lokali 07.09.04, 11:03
              Todzia...
              najsympatyczniejszy barman-ulbieniec klientow (jednoczesnie wlasciciel)
              aler niestety za duzo tam bilardzistow i dymu ale jednak bezpieczne miejsce
    • patriszia cafe w pałacyku w Jabłonnej? 07.09.04, 09:05
      no właśnie, ponoć tam coś jest, ktoś coś słyszał, ktoś tam był, ktoś może coś
      więcej napisać?
    • blannka Re: PUB W LEGIONOWIE 07.09.04, 13:54
      Coś było słychać o Todzi, ale czy to jeszcze istnieje to sama nie wiem. Mi się
      jeszcze podoba w "Złotym Smoku" na Warszawskiej/Sobieskiego-jedzonko jest
      dobre,tanie i nawet tam ładnie.Polecam jesli ktos lubi chińskie dania i nie
      wierzy w "wypychane sajgonki".
      A na piwko?Dobrze, że koleżanka ma bar nad Zalewem...przynajmniej jest
      spokojnie :)
      • mariolkka Piwko i Pizza 07.09.04, 17:55
        Ja polecam pizzerie Dominium milo i przy piwku mozna posiedziec, sa stoliki na
        dworze super :)) a i przy okazji pycha jedzonko pizza i nie tylko, spaghetti i
        takie rozne dania wloskie :)
        • patriszia a grajkowie jeszcze tam są? 08.09.04, 07:45
          no może "koncerty" jest trochę na wyrost ale swego czasu chyba w piatki grywał
          tam jakiś zespół
          • mariolkka Re: a grajkowie jeszcze tam są? 08.09.04, 09:36
            Niestety ale nie wiem :( jakos nie udalo mi sie tam byc w jakis piatek :(
          • margo99 Re: a grajkowie jeszcze tam są? 28.09.04, 08:03
            patriszia napisał:

> no może "koncerty" jest trochę na wyrost ale swego czasu chyba w piatki
            grywał
            > tam jakiś zespół

grają w każdy piątek, również polecam ten lokal :) Czysto, przyjemnie, miła
            obsługa i dobre jedzenie
    • rebe78 Re: PUB W LEGIONOWIE 27.09.04, 22:07
      Polecam Pizze Dominium Al.3-go maja 22 i polecam piątkowe wieczory, Gra kapela
      w kazdy piatek, najlepsza pizza, dania wloskie i knajpa.
      • margo99 Re: PUB W LEGIONOWIE 28.09.04, 08:02
        rebe78 napisał:

> Polecam Pizze Dominium Al.3-go maja 22 i polecam piątkowe wieczory, Gra
        kapela
        > w kazdy piatek, najlepsza pizza, dania wloskie i knajpa.

Cześć rebe78!! :) :D
      • margo99 Re: PUB W LEGIONOWIE 28.09.04, 08:02
        rebe78 napisał:

> Polecam Pizze Dominium Al.3-go maja 22 i polecam piątkowe wieczory, Gra
        kapela
        > w kazdy piatek, najlepsza pizza, dania wloskie i knajpa.

Cześć rebe78!! :) :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka