Dodaj do ulubionych

czy zmieniac operatora internetu?

28.10.14, 09:14
"Zależy nam na Państwa satysfakcji, dlatego nieustannie inwestujemy w rozwój sieci internetowej UPC. Informujemy, że od 1 grudnia 2014 r. dwukrotnie przyspieszymy Państwa internet. jednocześnie wysokość miesięcznej opłaty z tytułu świadczenia usługi Internet UPC zostanie podwyższona o 7 zł brutto" "Jak zapewnia Biuro Obsługi Klientów UPC Polska, listy wysyłane są do klientów, którym zakończył się promocyjny okres zobowiązania. Osoby, które nie zgadzają się na zmiany mają prawo do rozwiązania umowy z operatorem, pisemne wypowiedzenie należy dostarczyć do 30 listopada 2014 roku."
Obserwuj wątek
    • mautypia Re: czy zmieniac operatora internetu? 05.11.14, 14:00
      Szanowni Państwo!

W liście z dnia 24.10.2014 proponujecie mi podwojenie szybkości internetu z jednoczesnym wzrostem ceny za tę usługę.

Ale ja o tę usługę nie prosiłem!!!

Czy Państwo będąc w sklepie kupujecie towar po który przyszliście, czy też ten, który sprzedawca wciśnie Wam w rękę?

Natomiast pospolitą bezczelnością cechującą wczesny/prymitywny kapitalizm, który w rozwiniętych krajach zachodnich należy dawno do przeszłości, jest Wasza alternatywna propozycja rezygnacji z umowy, jeśli nie odpowiadają mi Wasze warunki.

To tak, jakby powyższy sprzedawca wmawiał mi kupno dwóch szczoteczek do zębów, choć chciałem jedną, a kiedy odmówiłem, odebrał mi obie (za pierwszą już zapłaciłem!) i powiedział wynocha ze sklepu.

Jest to ordynarny szantaż, na który może sobie pozwolić tylko monopolista. Czy aby nie przeceniacie swojej pozycji na rynku???

Wystarczyłoby w zupełności, gdyby wywiązali się Państwo ze swoich dotychczasowych zobowiązań, czyli dostarczyli mi obiecane w pierwszej umowie 15 Mb/s.
      W rzeczywistości dostarczacie mi 3 do 3,5 Mb/s (WiFi), mimo, że ja zgodnie z umową płacę pełną opłatę, a nie jedną piątą, co gwoli sprawiedliwości powinienem był robić. Tak niski przesył powoduje, że strony internetowe często nie otwierają się i nie mogę korzystać z łączności internetowej.

Ponieważ najwyraźniej nie jesteście w stanie dostarczyć mi obiecanych w umowie parametrów (15 Mb/s), co jest żenujące przy aktualnym stanie techniki, ponadto stosujecie mafijne metody marketingowe,

proszę o rozwiązanie umowy abonenckiej w najbliższym, możliwym prawnie terminie.

Z poważaniem
      • zdebeq Re: czy zmieniac operatora internetu? 05.11.14, 15:15
        Nie wiem czy czytają forum..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka