Dodaj do ulubionych

Leniwe Legionowo

13.11.14, 11:19
Godzina 9, a większość sklepów zamknięta. Czynne od 10, a nawet od 11 i co najwyżej do 18-19. Szok, bo o 9 pełno ludzi na mieście, zawsze jakiś klient by się trafił. Poszłam do kiedyś ulubionego sklepu z torebkami - otwarty od 11. 2 godziny nie chce mi się czekać, kupię na Allegro.
Wiem, że Legionowo jest sypialnią Warszawy, więc czemu sklepy są czynne tylko do 18, kiedy większość ludzi dopiero wraca do domu? Dziwne podejście do biznesu, tylko po co narzekać, że lokale za drogie, klientów za mało itd.
Obserwuj wątek
    • zdebeq Re: Leniwe Legionowo 13.11.14, 13:26
      popyt dyktuje podaż.
    • metron1 Re: Leniwe Legionowo 13.11.14, 21:25
      Identyczna dyskusja wywiązała się kiedy rzucono pomysł deptaka. Oczywiście pamiętamy argumenty handlowców ale....
      Jakiś czas temu byliśmy na zakupach w środku dnia. I tak idąc od Piłsudskiego zegarmistrz czynny od 15, do sklepu z bielizną obok bezskutecznie próbuje wejść potencjalna klientka, i na koniec ukoronowanie wszystkiego sklep z butami na Batorego jak dobrze pamiętam. Tam pani była tak zajęta rozmową przez telefon że nawet nie zauważyła wchodzącej klientki
      Do efektu całości dodajmy godziny pracy zupełnie nieprzystające do dzisiejszych realiów. Tłum pasażerów z pociągu maszeruje 18.02 Piłsudskiego i co może najwyżej powąchać klamkę bo większość sklepów jest już zamknięta
      Dodajmy do tego beznadziejne zaopatrzenie, brak sklepów specjalistycznych
      Wszystko to sprawia że większość klientów jedzie na zakupy do Warszawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka