anel_ma 27.05.15, 10:15 własnie sie dowiedziałam, ze powstała, koło Areny. Nawet dokonałam wizji lokalnej. Czy ktoś wie, od kiedy będzie działać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narewa Re: Tężnia 27.05.15, 19:46 Podobno w czerwcu, po zakończeniu wszystkich prac budowlanych, czyli dokończeniu ścieżek, zagospodarowaniu terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_dostepny_login Re: Tężnia 28.05.15, 07:52 Zwróciliście uwagę że do parku, w obecnym stanie, nie ma wygodnego wjazdu wózkiem dziecięcym? Są albo wjazdy ze stopniami albo przysypane kamieniami do manewrowania wózkiem dziecięcym bardzo niewygodne, Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Tężnia 29.05.15, 23:46 zwróciliście uwagę, że cały park to obszar największego zanieczyszczenia powietrza w Legionowie? Praktycznie od września do kwietnia odradzam spacery w tym rejonie miasta, mamy powtarzalne wyniki badani, potwierdzona także w najnowszym Raporcie Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska. Cały obszar od Sądu po Arene jest najbardziej szkodliwy dla zdrowia Waszych dzieci i Was samych. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Tężnia 30.05.15, 22:15 Nie dziwne, jeśli "lokalni truciciele" palą w kominie nawet w tak ciepły dzień jak dzisiaj... Masakra, ja nie wiem co ludzie palą przy +24 stopniach i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Tężnia 30.05.15, 22:57 Teraz dla odmiany o 22:37 jechałem rondem na Parkowej przy stadionie. Za oknem +15 stopni. Całe rondo przykryte gęstym, duszącym dymem. Ktoś z okolicznych mieszkańców "pod przykryciem nocy" coś wypala. Nie wiem czy takie coś można gdzieś zgłosić, tylko tak żeby ktoś się tym zainteresował w ciągu kilku minut a nie że za rok rozważy podanie... ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Tężnia 31.05.15, 08:53 niestety nie da się nigdzie zgłosić, trzeba wszystko wydmuchać Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Tężnia 31.05.15, 23:24 da się zgłosić: www.smogorzewski.pl pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
dzoana_85 Re: Tężnia 08.06.15, 05:36 Park SENIORA jest miejscem nie dla "wozkow dzieciecych", tylko dla SENIOROW. Wiec jesli maja byc podjazdy, to nie dla dzieci, ale dla wozkow inwalidzkich raczej. Sama mam male dziecko, wiec jestem obiektywna. Wszyscy jestesmy spragnieni parku z prawdziwego zdarzenia, ale zostawmy choc jedno miejsce dka starszycb, gdzie W SPOKOJU beda mogli odpoczac. Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Tężnia 08.06.15, 08:21 Dobre. Jest to obiekt użyteczności publicznej i podjazdy musza być. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoana_85 Re: Tężnia 08.06.15, 08:43 Oczywiscie, zdecydowane TAK dla podjazdow. Tylko chodzi mi o to, ze to nie jest plac zabaw. A, bo na jakiejs stronie tez czytalam uwagi, ze dlaczego nie ma tam placu zabaw dla dzieci i czy jest w planie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tabaher-2 Re: Tężnia 08.06.15, 12:48 W dzisiejszych czasach babcie zajmują się wnukami. Musi być plac zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: Tężnia 08.06.15, 08:40 A póki co, to rowerzyści rozjeźdzają trawniki.Od strony Areny już całkiem zniszczony trawniczek, na którym nawet trawa nie urosła, bo nie zdążyła. Odpowiedz Link Zgłoś