11.10.04, 11:33
tak się zastanawiam nad tym gdzie się teraz chodzi na spacery? jak byłam
młoda i piękna no to na randki szło się najpierw do jakiejś kafejki na lody i
soczek potem na spacerek np. do parku w jabłonnej albo połazić "na domkach" i
podyskutować "o arhitekturze". a teraz? nie chodzi tylko o młodych gniewnych.
jeżeli chodzicie na spacerki to gdzie? no dobra, jak chodzicie z psem gdzieś
dalej a nie tylko na około bloku to też się pochwalcie.
Obserwuj wątek
    • e-legionowo Re: spacerek? 11.10.04, 11:49
      patriszia napisał:

> tak się zastanawiam nad tym gdzie się teraz chodzi na spacery? jak byłam
      > młoda i piękna no to na randki szło się najpierw do jakiejś kafejki na lody i
      > soczek potem na spacerek np. do parku w jabłonnej albo połazić "na domkach" i
      > podyskutować "o arhitekturze". a teraz? nie chodzi tylko o młodych gniewnych.
      > jeżeli chodzicie na spacerki to gdzie? no dobra, jak chodzicie z psem gdzieś
      > dalej a nie tylko na około bloku to też się pochwalcie.

orany ktos tu jeszcze pamieta domki nad "bajorkiem" i jeszcze jak powiesz ze
      pamietasz "bajorko" sprzed wykopania kanalku i ze chodzilas do sp1 to bedzie
      cyrk :))
      co do spacerow to moj pupil jest niskopodwoziowy i nie toleruje lasu :(
      a w lato jak podróżuje czasem z nim na piechotkę do babci mieszkającej kolo sp1
      to ledwo dociera :(

• kwitkows Re: spacerek? 11.10.04, 13:33
        Pamietam kopanie kanalku, domki byly jeszcze niedawno... no i oczywiscie SP1 ;-) Swoja droga zawsze sie zastanawialem dlaczego bajoro i okolica nazywa sie "lesniczowka". I okazalo sie, ze przed wojna byla tam fakycznie lesniczowka a bajoro nawet ma swoja nazwe (juz nie pamietam jaka).

Ze spacerami faktycznie jest problem. Nie ma tu juz nic czego bym nie widzial. Czas isc na spacerek... samochodem gdzie dalej i dopiero potem piechotka.
        • e-legionowo Re: spacerek? 11.10.04, 13:44
          kwitkows napisał:

> Pamietam kopanie kanalku, domki byly jeszcze niedawno... no i oczywiscie SP1 ;-
          no z tym niedawno to bym raczej okreslil jako "niedawno" z 10 lat juz ich nie ma
          to najmarniej. heh z ciekawosci ktory rocznik? bo ja 74

> ) Swoja droga zawsze sie zastanawialem dlaczego bajoro i okolica nazywa sie "le
          > sniczowka". I okazalo sie, ze przed wojna byla tam fakycznie lesniczowka a bajo
          > ro nawet ma swoja nazwe (juz nie pamietam jaka).
          to z lesniczowka to wiem, ale z bajorkiem to nie wiedzialem:)

> Ze spacerami faktycznie jest problem. Nie ma tu juz nic czego bym nie widzial.
          > Czas isc na spacerek... samochodem gdzie dalej i dopiero potem piechotka.
          jakis czas temu duzo podrozowalem sluzbowo po Polsce i wlasnie spacerki
          uskutecznialem tam lokalnie, a Legionowo i okolice raczej tez znam bardzo
          dobrze, aczkolwiek niektore rejony nieodwiedzane od kilku lat i to z okladem
          • kwitkows Re: spacerek? 11.10.04, 14:02
            Ciut mlodszy jestem - 78... Spacery uskuteczniam w tereny zgodnie ze zboczeniem - forty, bunry, koszary ;-)
      • patriszia Re: spacerek? 11.10.04, 13:42
        no niestety kopania nie pamiętam, ale jak bym się rodziców spytała :)
        • e-legionowo Re: spacerek? 11.10.04, 13:48
          patriszia napisał:

> no niestety kopania nie pamiętam, ale jak bym się rodziców spytała :)
          no ladnie, no teraz mnie z kwitkosiem niezle postarzalas :P
          • patriszia Re: spacerek? 11.10.04, 15:13
            no chyba jakieś 5 lat :)
            no bo koło 75 było to kopane?
            • e-legionowo Re: spacerek? 11.10.04, 15:30
              patriszia napisał:

> no chyba jakieś 5 lat :)
              > no bo koło 75 było to kopane?
              oj nie przesadzaj, nie bylem takim brzadcem skoro pamietam kompanie tego
              kanalku, a gdyby to bylo w 75 to mialbym pol roku w porywach do roku :)
              • patriszia Re: spacerek? 11.10.04, 15:36
                to kiedy kopali "leśniczówkę"?
                • e-legionowo Re: spacerek? 11.10.04, 15:44
                  patriszia napisał:

> to kiedy kopali "leśniczówkę"?
                  ja nie pisze o kopaniu lesniczowki, a o kopaniu kanalku ktory ja mial laczyc z
                  czyms tam dalej, czy jakos tak :) bo samo "bajorko" to pamietam od
                  najwczesniejszych lat bo moja rodzinka mieszkala na poczatku na bukowcu wiec
                  najczesciej sie chodzilo na spacery z malym brzacem wlasnie nad bajorko,
                  pamietam z pozniejszych czasow ze od strony Legionowa bajorko zaczynalo sie duzo
                  wczesniej, wlacznie z trzcinami i malym "bagienkiem", a domki chyba 3-4 staly
                  blizej bajorka, a chyba nastepne 2-3 bardziej w glebi, dopiero za czasow
                  poczatkow zabaw w harcerstwo w 5 klasie podstawoki byl robiony przekop kanalku
                  dalej w las, ale w kwestii czasu moge sie myslic troche
                  • kwitkows Re: spacerek? 11.10.04, 15:54
                    Mniej wiecej, ja mieszkalem wtedy na Daliowej i jeszcze szkoly nie odwiedzalem, wiec powiedzmy rok 85. Wtedy cos tam kopali i tak naprawde to nigdy sie nie dowiem po co to bylo robione. To mi sie w pamieci zbiega to w czasie z kopaniem przez las wodociagu polnocnego (czy jakos tak).
    • pkownacki Re: spacerek? 11.10.04, 16:57
      zapraszam do Wieliszew... na łąki krubińskie, wieliszewskie, albo do Rezerwatu
      Łęgi Wieliszewskie i koniecznie moja Komornica i kanał komornicki z bobrami..w
      sam raz na spacer
      • patriszia Re: spacerek? 12.10.04, 11:50
        tyle na te bobty poluje a żaden nie dał się jeszcze pogłaskać, cholery jakie :)
        • arusa Re: spacerek? 12.10.04, 22:15
          jako mieszkanka Jablonny pozachwalam troche moja gmine :)
          kilku godzinny spacer przez park w Jablonnie (mozna zachaczyc o
          galerie-oranzerie), przez las, wzdluz walu do Wisly...super :D polecam!
          • e-legionowo Re: spacerek? 13.10.04, 01:11
            arusa napisała:

> jako mieszkanka Jablonny pozachwalam troche moja gmine :)
            > kilku godzinny spacer przez park w Jablonnie (mozna zachaczyc o
            > galerie-oranzerie), przez las, wzdluz walu do Wisly...super :D polecam!

jesli jablonna to polecam nie zdarzyc na ostatniego nocnego prywaciaza :)) malo
            samochodow, szeroko, ladny ksiezyc, 5km z Bukowa do Legionowa, extra relaks:))
            tak pisze to troszke ironicznie, bo wlasnie udalo mi sie wybawic dwójke
            spacerowiczów od przymusowego "zwiedzania" jablonny ;)
        • pkownacki Re: spacerek? 13.10.04, 18:21
          z glaskaniem bobrow to bym uwazal:)
          www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=109136 mam i lepsze ale to akurat
          jest w necie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka