Dodaj do ulubionych

odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na rondzie

24.06.05, 14:50
hello,

gdyby któraś z Pań mieszkających w okolicy Legionowa Przystanek miała ochotę
sprawdzić nowy salon "Szyk", który mieści w budynku "pod zegarem" na rondzie,
to odradzam.

dziś rano tam poszłam, pierwszy raz - zachciało mi się pedicure, a do mojej
stałej pedicurzystki umówiona jestem na nieco odleglejszy termin. anyway -
jakieś dziewczę i pani ok. 40tki zapisały mnie na dziś na 14.00, poinformowały
o koszcie zabiegu (40 zł, czyli 10 mniej, niż zwykle płacę, ale wolę jakość
niż cenę) i mniej więcej odpowiedziały na pytanie, czy pedi używa frezarki,
czy żyletki.

o 14.00 zjawiłam się w salonie. okazuje się, że pedi jest tu ta sama pani,
która przacuje (albo pracowała) też u Darka w solarium - wiem, że nieźle robi
pedicure, ale kompletnie nie radzi sobie z frenchem na stopach i na dodatek
jest średnio uprzejma, ale nie dla kultury chodzi się na pedicure.

przy stoliku manurowym siedzi jakaś pani, ale nic to, myślę - pewnie już
wychodzi. niestety, za chwilę dowiaduję się od pedicurzystki, że muszę
poczekać ok. 50 minut, bo ona ma klientkę. prycham smiechem i wychodzę.

to jest nowy salon. klientów nie ma jakoś obłędnie dużo. czy to, co opisałam
powyżej, ma być oryginalną metodą na przyciągnięcie nowych? na mnie nie działa.

nawiasem mówiąc, pedicure byłby zdaje się robiony w salonie, do którego
wszyscy wchodzą, zero prywatności. brrr!
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 24.06.05, 14:52
      Znajoma wpadła i trzeba było ją obsłużyć.
      • anexxa Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 24.06.05, 15:43
        domyślam się. ciekawe, czy ta pedicurzystka ma wystarczająco dużo znajomych.
    • aganiok32 Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 24.06.05, 15:22
      Na szczescie konkurencja w tej dziedzinie jest ogromna :-)
      • anexxa Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 24.06.05, 15:43
        oczywiście, toteż domyślam się, że ta parodia salonu niebawem padnie;)
    • misio_patysio Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 24.06.05, 15:42
      jak to dobrze być facetem :)
      • anexxa Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 24.06.05, 15:44
        masz inne problemy, których ja nie mam, jestem pewna:)
        • agnie_szka9 salon fryzjersko-kosmetyczny PRESTIGE 25.06.05, 12:49
          Moja Mama prosiła żeby to wklepać tu, więc spełniam jej prośbę.

dot. salonu kosmetyczno-fryzjerskiego PRESTIGE na 3 Maja.

Wydawało mi się, że klient przychodzący do fryzjera regularnie co dwa tygodnie
          od roku na godz. 11.00 - to klient, którego wypadałoby szanować.
          Otóż nie.

Zapisana z dwutygodniowym wyprzedzeniem udałam się do salonu. Prawie już
          siadałam na fotel kiedy okazało się, że p. fryzjerka ze zdziwioną miną
          poinformowała mnie, że zostałam "wykorektorowana" (?), bo "ktoś" odwołał moją
          wizytę i na to miejsce wpisano inną klientkę. Wobec czego muszę poczekać albo
          najlepiej niech przyjdę jutro.

No nie! Ja niczego nie muszę. Również nie muszę dochowywać wierności p.
          fryzjerce.
          Zakładów tego typu (no może nie wszystkie są PRESTIGE) jest dużo, a nawet
          bardzo dużo - ceny podobne, ręczniki również. Podrepczę, poszukam i znowu
          trafię na niezłego fachowca tej branży.

Zastanawia mnie tylko jedno. Skąd "ktoś" wiedział, że jestem umówiona w środę
          na godz. 11.00 i zadał sobie tyle trudu, żeby zadzwonić bądź przyjść i podać
          się za mnego pełnomocnika?
          No dziwny jest ten śiwat.

A może powinnam była poczekać i zobaczyć kto wdarł się w łaski "mojej" p.
          fryzjerki?
          Zaczynam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam wychodząc z salonu i dziękując
          kulturalnie za współpracę.

Pociesza mnie tylko fakt, że szukając sobie odpowiedniej fryzjerki zniszczę
          obuwie i będzie mógł zarobić szewc.

Uważam, że mam niezłe podejście do życia.
          Bye PRESTIGE!!!

M.

To tyle moja Mama.

Od siebie dodam, że ja też korzystałam z usług tej samej p. fryzjerki.
          A co gdybym była umówiona przed jakimś ważnym spotkaniem i by się okazało, że
          zostałam "wykorektorowana"? Uff, wolę nie myśleć.

Chyba poszukam kogoś bardziej odpowiedzialnego.
          • bimm Re: salon fryzjersko-kosmetyczny PRESTIGE 25.06.05, 13:02
            akurat ja nie mam takich problemow, ale moje kolezanki chwala sobie Mariusza,
            ktory opuscil no jak mu tam..Laurenta:) i zalozyl swoj salon...
          • anexxa Re: salon fryzjersko-kosmetyczny PRESTIGE 25.06.05, 20:10
            cóż, to przykre. na szczęście mnie się tam nic podobnego nie zdarzyło, jestem
            kojarzona po nazwisku, a nawet po głosie i taka sytuacja wydaje mi się mało
            prawdopodobna.
            • agnie_szka9 Re: salon fryzjersko-kosmetyczny PRESTIGE 27.06.05, 09:50
              anexxa napisała:

> cóż, to przykre. na szczęście mnie się tam nic podobnego nie zdarzyło, jestem
              > kojarzona po nazwisku, a nawet po głosie i taka sytuacja wydaje mi się mało
              > prawdopodobna.

mnie też taka sytuacja wydawała się mało prawdopodobna, dopóki sie nie
              wydarzyła. obie z mamą też byłyśmy kojarzone po nazwisku, i co?

cóż, jeśli ktoś poddaje moją wypowiedź pod wątpliwość, a jest w dobrych
              stosunkach z p. fryzjerką, to może sprawdzić "wykorektorowane" nazwisko z godz.
              11.00 w dniu 15.06 (poprzednie wizyty miały miejsce 2.06, 18.05, itd do roku
              wstecz).

anexxa, ja też mogę napisać, że jeśli chodzi o salon Szyk - to taka sytuacja
              wydaje mi się mało prawdopodobna....

przeczytałam wątek i opisałam co się stało w naszym przypadku.

Nie odradzam tak jak Ty, wizyt w salonie, tylko piszę ku przestrodze.

pozdrowienia
              • anexxa Re: salon fryzjersko-kosmetyczny PRESTIGE 27.06.05, 09:59
                Agnieszko, nie planuję prowadzić dochodzenia - tylko wyraziłam swoje zdumienie.
                Wolno mi, jak sądzę.
                • agnie_szka9 Re: salon fryzjersko-kosmetyczny PRESTIGE 27.06.05, 10:38
                  Ależ oczywiście, że Ci wolno.

miłego dnia i więcej wiary w opisane historie innych.
    • arusa Re: Jabłonna 25.06.05, 23:22
      Korzystałam z usług kilku fryzjerów w Legionowie i Warszawie. Jednak najlepszy
      okazał się salon "Beata" w Jabłonnie przy ul. Zegrzyńskiej, gdzie korzystam z
      usług fryzjera, z manikiuru oraz pedikiuru, miesci sie tam rowniez solarium.
      Zawsze jestem zadowolona z uslug, obsluga mila, zawsze sie dopasują do moich
      prosb terminowych.
      Słyszałam tez wiele pochlebnych zdan nt. tego salonu od mieszkańców Jabłonny,
      L-wa czy nawet Warszawy.
      Pozdrawiam!
      • i-man Chotomów? Czy ktoś poleca kogoś od "cure"? 26.06.05, 18:15
        Czy w regionie Chotomowa warto poszukać specjalistki od "cure"?
        Jest kilka reklam w "dookoła nas" (dawniej "dookola chotmowa"), ale są różne
        opinie... Np. nad "Tokajem" ulokował się jakiś salon, ale już się mówi, że to
        nie o to chodzi...

I-man
    • toja53 Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 25.06.05, 23:58
      Jakby kobiety były chociaż jeden tydzień w ciele mężczyzny wiedziałyby że
      niektóre tematy są tematami
      tabu.Stopy ,rozstępy,obstrukcja,kosmetyczki,okres,podpaski,problemy
      fizjologiczne są dla normalnego faceta tematami fizjologiczno obrzydliwymi,jak
      wymiotowanie na kacu,czy problemy z erekcją.
      Są zboczeńcy "fetyszyści stóp" ale to margines.
      Ja jako facet nie dopuszczam nawet myśli że moich stóp może dotykać inny
      człowiek ,a jak facet to obrzydliwe.
      Jeszcze za to płacić??? jeszcze o tym pisać??? sorry zbiera mie na wymioty.
      • anexxa Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 26.06.05, 11:39
        Och, oczywiście. Dużo lepiej mieć naturalne, skamieniałe pięty i żółte, popękane
        pazury, jak wielu panów. I pań też, ale to już inna sprawa.

Żart, mówisz? Hm. Ufam, że nie trenujesz do jakiegoś konkursu na komika roku.
      • juros1 Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 26.06.05, 11:53
        toja53 napisał:

> Jakby kobiety były chociaż jeden tydzień w ciele mężczyzny wiedziałyby że
        > niektóre tematy są tematami
        > tabu.Stopy ,rozstępy,obstrukcja,kosmetyczki,okres,podpaski,problemy
        > fizjologiczne są dla normalnego faceta tematami fizjologiczno
        obrzydliwymi,jak
        > wymiotowanie na kacu,czy problemy z erekcją.Czy leczyłes sie psychiatrycznie?
        > Są zboczeńcy "fetyszyści stóp" ale to margines.
        > Ja jako facet nie dopuszczam nawet myśli że moich stóp może dotykać inny
        > człowiek ,a jak facet to obrzydliwe.
        > Jeszcze za to płacić??? jeszcze o tym pisać??? sorry zbiera mie na wymioty.
    • toja53 Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 26.06.05, 00:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32&w=25675268
      • toja53 Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 26.06.05, 10:44
        To był żart.cha cha.
        marta 53kg żywej wagi.pa,pa.
        • agnie_szka9 salon prestige 27.06.05, 09:56
          acha, chciałam jeszcze dodać, że pomimo tego co się wydarzyło
          to p. Marta jest bardzo dobrym fryzjerem i zawsze byłam zadowolona z jej usług.

Przed ważnym spotkaniem czy ślubem radzę jednak zadzwonić wcześniej i się
          upewnić, czy przypadkiem "nikt" nie odwołał naszej wizyty
          :-))
          • magno-lias Re: salon prestige 27.06.15, 15:35
            Totalny brak profesjonalizmu!!! Ostatnio wykupiłam groupon na strzyżenie, modelowanie + regenerację keratyną i climax (sauna). Zabiegi regeneracyjne ogólnie ok - nie wymagają one ingerencji fryzjerki, ponieważ wszystko robi maszyna usmiech.gif Jednak cała reszta - masakra... Nigdy nie wyszłam aż tak zawiedziona od fryzjera.
            Po pierwsze, czekałam prawie pół godziny zanim zaczęto się w ogóle mną zajmować. Ale to można w jakiś sposób zrozumieć, bo ciężko zaplanować czasem dokładnie czas zabiegów.
            Najbardziej irytujące jednak było to, że moja fryzjerka co chwilę gdzieś odchodziła - czy to zająć się innymi klientami, czy to pogadać z koleżankami stojącymi przed salonem. Dlatego spędziłam tam 2 godziny, a same zabiegi, strzyżenie itd. trwało ok. godziny!
            Ponadto, efekt żaden. W ogóle nie widać, że byłam u fryzjera. Ba...sama lepiej bym sobie wymodelowała włosy. Samo strzyżenie, które trwało w sumie jakieś 10/15 minut zupełnie nic nie zmieniło. Tak naprawdę to było podcięcie końcówek...
            Bardzo mnie też zaskoczył stan czystości salonu. Szczotki pełne czyichś włosów, kładzione na brudną i zakurzoną szafkę, suszarka podnoszona z podłogi, na której podejrzewam leżały nie tylko moje włosy (!).
            Po przyjściu z salonu, wzięłam szczotkę, rozczesałam włosy i je upięłam...nic innego mi nie pozostaje jak poczekać aż wrócę z miesięcznego wyjazdu i pójdę do innego fryzjera. Mam nadzieję bardziej profesjonalnego.
            Nie wiem jak wyglądają inne zabiegi w salonie Prestige, jednak zważając na jakość usługi fryzjerskiej, na pewno nie wybiorę się na inne zabiegi.
            Także cieszę się, że był to groupon, który kupiłam za 70 zł, zamiast - jak to widniało na stronie groupona - za 185 zł. Szczerze mówiąc, w życiu bym nie dała za tej jakości usługi. No i wiadomo, że nigdy tam nie wrócę, ani też nie polecę tego salony nikomu.
            Osoby czytające mój post, mogą odnieść wrażenie, że jestem jakąś marudą, wymagającą nie wiadomo czego za takie pieniądze. Jednak zwykle jestem bardzo wyrozumiała dla osób, które proponują mi tego typu usługi. Tym razem - niestety nie mogłam się powstrzymać przed zwróceniem Pani/Paniom w tym salonie uwagi oraz napisaniem niniejszego posta.

Zapomniałam dodać o okropnych ręcznikach papierowych... Podczas sauny zostały mi one położone na bluzkę. To co się działo potem - masakra. Nie miałam czasu się przebrać z pracy, więc przyszłam w białej, cienkiej bluzce. Cała para z sauny kapała mi na nią. Pani dała mi jedynie dodatkowy ręcznik papierowy do wycierania ewentualnie kapiącej wody. Hmmm...nie miałam tego zabiegu nigdy, ale chyba tak być nie powinno. Klientka nie musi się ubierać w najgorsze ciuchy, aby przeżyć te zabiegi. Co gdybym przyszła przed jakąś imprezą typu wesele?
            Aj to modelowanie jednak było chyba najgorsze z tego wszystkiego. Pani zostawiła mi na głowie wielkie szczoty, aby mi się te włosy troszkę pofalowały i poszła, a ja zostałam z wbijającymi się w głowę szczotami. A efekt żaden. Przecież to był nie pierwszy raz jak byłam u fryzjera i wiem jak takie modelowanie powinno wyglądać, aby było widać widoczną zmianę. Przede wszystkim - aby choć trochę było widać, że było się u fryzjera!!!! Odradzam! Szkoda, że nie przeczytałam tych wpisów na forum wcześniej, ponieważ widzę, że nie tylko ja mam aż tak duże zastrzeżenia do tego salonu. Prestige...phi. Chyba nazwa niezbyt pasuje do tego miejsca...
            Pozdrawiam
            • thea19 ale to chyba pomylka 29.06.15, 13:44
              bo szyk to inny salon niz prestige.
    • majka7273 Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 26.10.14, 15:15
      Witam, Jestem klientka salonu kosmetycznego >>SZYK >> w Legionowie, mam 65 lat iii czesto korzystałam do tej pory z róznych salonów kosmetycznych w Legionowie. ale cały czas szukałam salonu który spełni moje oczekiwania,, OTÓZ znalazłam taki salon -SZYK- , jest tam miła sympatyczna obsługa ,ceny konkurencyjne A ZABIEGI PROFESJONALNE -polecam wszystkim paniom które chca miec PIEKNA CERE .które beda.wygladac pomimo swoich lat MŁODO, PO 3 zabiegach moja skóra na twarzy nabrała blasku i młodzienczego wygladu ...POLECAM TEN SALON WSZYSTKIM PANIOM KTÓRE CHCA ZACHWYCIC SWOJA URODA <<POZDRAWIAM Teresa
      • zdebeq Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 26.10.14, 23:48
        Niestety, nie jestem klientem tego salonu, ale kilka dni temu przejechałem obok rowerem, dzisiaj ponownie i także zauważyłem, że mój tyłek jakiś taki mniej wygarbowany od siodełka, a teraz się okazało, że Polsat nie śnieży. Samochód odpalił za pierwszym razem, a jajka na miętko gotują się szybciej.
        pozdrawiam Grażyna
      • torrnadko Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 27.10.14, 18:00
        ja także polecam salon SZYK w legionowie. Dziewczyny są solidne, miłe, a ceny bardzo atrakcyjne. Poszłam tam z polecenia i chodzę już od kilku miesięcy.
        • zdebeq Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystane 28.10.14, 08:02
          Ja także polecam, dziewczyny solidne i gotowe do pracy 24h. Dobrze że pracują całą dobę, w święta kościelne i państwowe.
          Najlepsza jest taka jedna zezowata. I robotę ogarnie i bagażu popilnuje.
          A i jeszcze cenna uwaga, można do nich normalnie bez problemu wejść z psem i udzielają rat 0%.
          Gorąco polecam Czesława
    • torrnadko Re: odradzam - salon "szyk" Lwo Przystanek na ron 27.10.14, 18:09
      a i jeszcze jedno, opinia "odradzam" pochodzi z 2005r. w SZYKU pracuje już zupełnie inny zespół. Swoją drogą to też bym się wkurzyła gdyby mnie potraktowano jak anexxe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka