02.07.05, 21:28
Gdzie w pobliżu Legionowa albo w Warszawie można popływać na krytym basenie?
Szukam takiego który by miał także atrakcje dla dzieci.
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: Basen 03.07.05, 13:58
      Hejkum
      W legionowie to raczej zwykle basen sa :) a i o atrakcje trudno. Do wyboru mamy
      - basen przy Centrum Szkolenia Policji, trzeba wykupic karnet na miesiac
      (przeliczajac na godzine wychodzi drozej niz w aquaparku w wawie), czynny tylko
      w roku szkolnym, ale za to do 4 metrow glebokosci.... Niestety przydalby mu sie
      juz kapitalny remont, bo ja go jeszcze pamietam z lat okolo roku 90-tego i poza
      np szafkami wymienionymi na nowe nic sie praktycznie nie zmienilo.
      - Basen przy SP6, jak dla mnnie zbyt plytki
      - basen w Jablonnie, nie bylem wiec sie nie wypowiadam

A w wawie najblizej jest na basen przy trasie Toruńskiej, przy Pizzy Hut na
      Brudnie (Bródnie?) Jest basen, zjezdzalnie, jakies dzakuzi generalnie godzinka
      do poltorej spokojnego relaksu.
      Natomiast najlepszym basenem dla mnie jest Warszawianka (czyli Wodny park) przy
      Puławskiej (o ile dobrze pamietam. w okolicach dawnego Kina Moskwa, a obecnie
      SilverScreen) trzy zjezdzalnie, basen olimpijski (albo niewiele mniejszy) czesc
      rekreacyjna, babelki, sztuczna rzeka, czesc babelkow i sztuczna rzeka takze na
      otwartym powietrzu a do tego odnowa biologiczna (kilka rodzajow sauny, bicze
      wodne, komora lodowa...), poprostu czlowiek jest jak nowonarodzony :) Wada jest
      to ze to praktycznie z drugiej strony centrum warszawy, wiec troszke sie
      jedzie...
      Jest tez jakis aqua park na Żoliborzu ale to tylko slyszalem i na mapie to
      moglbym pokazac w ktorym miejscu, ale osobiscie tez nie bylem :)
      Pozdrawiam
      • jaskiniowyludek Re: Basen 03.07.05, 20:21
        Właśnie byłem dzisiaj na basenie o którym kolega wspominał, mam na myśli Wodny Park.
        Muszę powiedzieć że bardzo nam się tam podobało.
        Jak by ktoś był jeszcze tym tematem zainteresowany, to proszę, podaje odnośnik do strony gdzie jest ranking warszawskich basenów
        www.baseny.waw.pl/baseny.php.
        Co do "wady" Wodnego Parku którą wymieniłeś- jechaliśmy tam dzisiaj w jedną stronę godzinę, więc niewątpliwe jest to małe uciążenie a jeszcze większe w dniach roboczych kiedy jest większy ruch na drogach.
        Jeśli kogoś by to interesowało to chętnie podzielę się wrażeniami stamtąd.
        • jaskiniowyludek Re: Basen 03.07.05, 20:23
          www.baseny.waw.pl/baseny.php
        • polokokt Re: Basen 03.07.05, 20:54
          no wlasnie, mi czasem wieczorem jak jezdzilem na okolo 19:30 udaaje sie
          dojechac w 45 minut, ale to i tak sporawo, dlatego jak nie chodze na odnowe to
          jezdze na Brudno.
          I ten basenik ma jedna wade, a w zasadzie reguly platnosci itd. Otoz ja mam
          krotkie wlosy, wiec albo nie susze w ogole albo chwile pomacham tymi mizernymi
          suszarkami i sa suche. Ale jak dziewczyna ma dlugie i geste wlosy to jest
          makabra. Suszenie to ladnych kilkanascie minut, nie mozna podlaczyc swojej
          (lepszej) suszarki tylko trzeba korzystac z tego co tam jest, a do tego te ich
          automaty sa tak oddalone od siebie ze nie mozna skorzystac z dwoch na raz. Czas
          leci a za to sie placi.... I to jedyna taka powazna wada dla mnie :)
          Pozdrawiam
          • jaskiniowyludek Re: Basen 03.07.05, 21:04
            Tam właśnie przejeżdżałem (koło basenu na Bródnie) i pomyślałem że następnym razem będzie trzeba tam "zahaczyć".
          • justyna158 Re: Basen 05.07.05, 14:03
            no wlasnie, mi czasem wieczorem jak jezdzilem na okolo 19:30 udaaje sie
            > dojechac w 45 minut, ale to i tak sporawo, dlatego jak nie chodze na odnowe
            to
            > jezdze na Brudno.

moja kolezanka z Bròdna zawsze mawiala: Brudno to mozna miec w domu...
            • polokokt Re: Basen 05.07.05, 14:07
              a ja zawsze odkad zyje wiecznie mam problem czy mam to napisac przez "u"
              czy "ó" :) i chocbym nie iem ile razy sprawdzil na mapie to nastepnym razem i
              tak bede sie zastanawial :) Przepraszam, taki wybrakowany model i juz.... :)
              A w ogole nie wiem kto to wymyslil zeby miec dwie litery o takim samym
              znaczeniu, wymowie, tylko kurde pisowni innej, to jest jawen utrudnianie
              zycia :)
              Pozdrawiam
    • lilarose Re: Basen 04.07.05, 11:54
      Basen w Jabłonnie jest dość tani (8 zł za 45 min) i nie ma naliczania za minute
      zwłoki, ale jest dość mały. W legionowskiej szóstce dawno nie byłam, nawet nie
      wiem, jakie tam sa ceny obecnie, ale obecnie chyba cos tam remontują. Na
      Warszawiance jest spox, sympatycznie, tylko ceny trochę wysokie. A w tym
      basenie na Pradze ostatni raz byłam jakieś 15 lat temu, a więc przed jego
      przebudową.
      Znacie jeszcze jekies niezbyt drogie pływalnie w Legionowie i okolicach?
      • zuzka323 Re: Basen 04.07.05, 21:48
        A może Potocka? Jest tam dyży basen i 2 mniejsze i brodzik dla dzieci. Jest
        organizowana nauka pływania dla niemowlaków. Obok jest fitness i siłownia.
      • e_maciek Re: Basen 04.07.05, 22:38
        No basen na pradze ma dopiero około 1-1,5 roku, wiec nie wiem jak moglas tam
        byc?? Wczesniej tam nic nie bylo... I jest to najlepszy basen w okolicy, lepszy
        od Warszawianki :P
        • polokokt Re: Basen 05.07.05, 10:00
          ale na pradze jest basen na Inflanckiej (Przy rondzie Zaby w strone ronda
          Satżynskiego) i jest t basen ktory juz kilka ladnych lat ma.
          A basen o ktorym mowisz to pewnie ten na Bródnie a to zupelnie dwa rozne baseny.
          A basen na Brodnie nie jest najlepszy bo ma maly basen do pywania, mala czesc
          rekreacyjna i do tego nie ma odnowy biologicznej :)
          Pozdrawiam
        • lilarose Re: Basen 05.07.05, 13:40
          Miałam na myśli ten na Namysłowskiej :)
    • i-man DELFIN - skansen PRL - stanowczo odradzam! 07.07.05, 03:42
      Drodzy Ludzie,

Już prawie zapomniałem, bo złe rzeczy przepadają w niepamięci, ale wątek
      niniejszy obliguje mnie do wypowiedzi, a zatem:

Pływalnia Delfin to skansen PRL (ba, a nawet pruskiej lub C&K szkoły
      posłuszeństwa wobec urzędu i regulaminu - tu: szatni)

W zeszłym roku, zmuszeni przez "okoliczności zdrowotne" korzystać często z
      basenu. Wybraliśmy Delfina, bo znany był nam wcześniej. Za 1-ym razem było ok,
      otrzymalismy bilety "rodzinne" (za namową bileterki-szatniarki). 2-gi dzien, ta
      sama szataniarka odmawia nam sprzedaży biletu, tłumacząc to faktem, ze
      towarzysząca nam trenerka-rehabilitantka nie jest ...członkiem rodziny!
      3-ci dzień. Brak biletów na 20:00, przychodzimy godzinę później, spóźniamy się 2
      minuty ...koniec sprzedaży! Kasjerka ma w ręku kasę fiskalną i utarg wraz z
      zeszytem pod pachą. Proszę, Błagam, odwołuję się do ludzkich uczuć, do poczucia
      wspólnoty, do emocji związanych z rodziną. Nic. Bez skutku. "Kasa zamknięta".
      Sama "dyskusja" trwa 10 minut... Epitety pęcznieją, poziom dźwięku wzrasta. W
      końcu szatnia wygrywa. Odchodzimy z kwitkiem. Nie chcę dodawać, że byłem z
      dziećmi, że pora późna, że bylismy już godzinę wcześniej, itp. itd. Niet i
      basta! Co ciekawe reszta obecnych, posłusznie wykonuje "rozkazy"...

Od tamtej pory chodzimy na pływalnie w Jabłonnej, do ośrodka sportu (przy
      poczcie). Jest przesympatycznie, pełne zrozumienie, elastyczność, ludzkie
      podejście. A na dodatek taniej... i mniej tłoczno. Jednym słowem polecam!

a PRL rządzi nadal.
      • lilarose Re: DELFIN - skansen PRL - stanowczo odradzam! 07.07.05, 13:54
        Zgadzam się, Jabłonna jest najlepsza! Wpadam tam czasem po pracy i jestem
        zadowolona. Tylko słyszałam, że ma basen ma być czynny tylko do końca lipca :(((
        • i-man Re: DELFIN - skansen PRL - stanowczo odradzam! 09.07.05, 13:25
          lilarose napisała:

> słyszałam, że ma basen ma być czynny tylko do końca lipca :((

Ale za to bedzie gruntowny remont - przyda sie, bo zaplecze troche wiekowe...
          • ketchup25 Re: DELFIN - skansen PRL - stanowczo odradzam! 12.10.05, 18:39
            Witam
            po pierwsze nie jest to nazwa basenu , mowie tu o delfinie a tylko nazwa klubu
            tu trenujacego . po drugie zgadzam sie z opinia ze szatniarki niszcza atmosfere
            basenu, teraz po remoncie jest troche lepiej ale nadal jedze odstraszaja.
            Przychodze wczesniej aby zbytnio nie podpasc, a musze chodzic bo lekarze kaza :(
            dobrze ze jeszcze z ratownikami da rade sie dogadac :)
            • zuzka323 Re: DELFIN - skansen PRL - stanowczo odradzam! 12.10.05, 19:21
              Ciekawe dlaczego "odstraszają jędze" jest rodzaju żeńskiego??

Jak pytałam w CSP czy moge przyjść na basen z własnym sprzętem do nurkowania
              (wiadomo że tam organizowane jest także szkolenie odpłatne) to co usłyszaam? Że
              nie moge Z PRZYCZYN TECHNICZNYCH....ciekawe czy wode spuścili czy zatrudnili
              inteligentnego inaczej i zaznaczam nie była to kobieta:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka