Dodaj do ulubionych

klub "Pod kwadratowym globusem"

22.11.05, 16:59
od zuzki dostalem fotke...nawet wiecej niz jedna. niektore przepieknej
urody.fotke nazwalem zuzka w pletwach chociaz za cholere nie wiem czyje
pletwy do kogo naleza. zuzka poprosila zeby pokazac to Szanownemu Forumowi.
nie odmowie kobiecie takiej drobnostki, podlize sie zeby miec na wszelki
wypadek przody. no ale z drugiej strony jak tak?..ni z gruszki ni z
pietruszki?..zeby wszystko bylo cacy musi byc jakis wstep, rozwiniecie i
dopiero potem final. no wiec wymyslilem ze...

kiedy za oknem krajobraz jak z czarno-bialego telewizora, a przed sklepami
zwiastujace zime pierwsze, dopiero co zarzniete choinki...dobrze jest
pomyslec o miejscach gdzie zawsze cieplo i slonecznie.
moze kto pochwali sie podroza swojego zycia?..nie musi to byc od razu wyprawa
na Madagaskar :)

a oto rzeczona fotka:

photobucket.com/albums/a224/detektyw/?action=view¤t=zuzkawpletwach.jpg
Obserwuj wątek
    • aretah wooow!!! piękne!!! 22.11.05, 18:03
      :)
      • zuziknatropie Re: wooow!!! piękne!!! 22.11.05, 18:52
        Dzięki Qua wiem że na Ciebie zawsze można liczyć:))

Zuzka nie tyle chciała się pochwalić (no może troszkę..:) co zachęcić innych do
        odrobiny ruchu..:))

ps.miał być konkurs z nagrodą w postaci buziaka ale skoro wszyscy już wiedzą że
        na fotce jest zuzka to nagrody nie będzie:))))))
        • guayazyl1 Re: wooow!!! piękne!!! 22.11.05, 19:11
          och Ty zuziknatropie...odrobine ruchu to ja mam odpisujac na takie posty. ale
          przeciez zakladajac ten temat liczylem na wiecej niz skromny komentarz
          zalatujacy angielszczyzna (wooow).

czy wszyscy podrozuja wylacznie trasami Wieliszew,Michalow, Legionowo,Grudzie,
          Rembelszczyzna, Katy Wegierskie ?..a Szwajcaria (kaszubska) a Wlochy (pod
          Warszawa)?..
          cusz...bendem czekac...
    • madzia69 Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 22.11.05, 20:29
      ja plywam tylko z kolem a raczej na...
      i jak tak sobie dryfuje... po powierzchni przerazeniem napawaja mnie
      wyobrazenia potworow kryjacych sie w gleginach... moze dlatego ze wychowalam
      sie na paskudzie zegrzynskiej...
      teraz przynajmniej widze co to za potwory :)) za piete mnie lapia...
      • guayazyl1 Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 22.11.05, 20:47
        prawde mowiac to podziwiam zuzke bo ze mnie nurek tylko slodkowodny, a do tego
        ponizej piecdziesieciu centymetrow nie zapuszczam sie.to znaczy moze
        zapuscilbym sie ale ograniczaja mnie parametry wanny.ale ogolnie wode
        lubie.troche bardziej niz swietej pamieci Kaluzynski.
        • zuziknatropie Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 22.11.05, 21:08
          zwykle od wanny sie zaczyna....
          ale polecam spróbować głębiej to strasznie wciągające:))
          a pod wodą jest bardziej kolorowo niż nam się wydaje...nawet rekina można zobaczyć..
          • ma_baker "strasznie wciągające" 23.11.05, 10:16
            w przypadku nurkowania to raczej średnia zachęta ;-) hihi
            Ale fotka fantastyczna...podziwiam i doceniam odwagę! :-)
            • zuziknatropie Re: "strasznie wciągające" 23.11.05, 11:31
              wciągajace bo co jakiś czas chcesz dowiedzieć sie co jest niżej, dalej,
              głębiej...a nie dlatego, że coś chwyta za noge i wciąga pod wode...chociaż
              czasami można się zdziwić:)) Ryby z zębami i łypiące okiem lub rekin w
              pierwszym momencie jest przerażający, ale kto zaznał raz adrenalinki wie jak to
              działa:))
    • polokokt Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 23.11.05, 12:42
      Zuzka, powiedz co nie co o tej fotce, gdzie, kiedy, w jakims klubie jestes
      (moze legionowski nereus?), czy poprostu typowy wyjazd wakacyjny i skorzystanie
      z oferty lokalnego klubu czy jak to tam nazywaja (wiem ze w egipcie mozna
      jechac i wszystko mozna wynajac na miejscu, lacznie z opiekunem). A moze to
      Malediwy albo Bora Bora? :]
      Pozdrawiam
      • zuziknatropie Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 23.11.05, 13:37
        no dobra sprowokowaliście mnie:))

zacznę od końca nurkowy wyjazd na Dominikanę to ok. 5 tys na Malediwy ok. 8
        tys.....więc na razie odpada ale kto wie:))

Byłam na typowym Safari nurkowym St'John's. Safari od stacjonarnego różni się
        tym, że przez tydzień nie schodzisz na ląd a nurkowań masz dowoli czyt. 4 (w
        tym jedno nocne), a pierwsze o 6 rano:)) Na łodzi jest ok. 20 osób nurkujących
        (zależne od ilości kajut). Jest to trochę męczące, ale frajda olbrzymia
        zwłaszcza jak przypływa żółw lub delfiny. A i przede wszystkim nie ma tłumów
        pod wodą. Osobiście nie zaryzykowałabym także szukania klubu na miejscu...no
        cóż mam już swoich faworytów i wiem czego mogę się spodziewać:)) Poza tym lubię
        wiedzieć na kogo mogę liczyć a na kogo nie, a to ważne zwłaszcza pod wodą:)) O
        rany to temat rzeka...:))

Ponieważ troszkę jeżdżę tu i tam, to tak pomyślałam w życiu nie pojechałabym do
        Egiptu i nie dałabym zamknąć się przez 2 tygodnie w hotelu;)) Ale są ludzie,
        którzy tak wyjeżdżają:( Warto także pojechać na safari po Nilu. Ja nie
        miałam zwiedzania, czego bardzo mi brakowało. Sama Hurgada raczej nie
        zachwyciła mnie. Bardzo dużo policji i wszyscy ciągle trąbią, nie używają
        świateł nawet w nocy i jeżdżą pod prąd. Wolna amerykanka. Ale maja fajny
        Aquapark (jakbym przez tydzień nie widziała wody:))

Ps.. Nad Nereusem zastanawiam się, ale oni maja zajęcia tylko w sobotę
        wieczorem więc nie wiem:((

• zuziknatropie Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 23.11.05, 13:41
          ps. zuzka jest opatentowana i pływa z partnerem a nie opiekunem:))
        • polokokt Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 23.11.05, 14:01
          To powiedz ile kosztuje takie safari skoro jest tansze od wyjazdu na BoraBora,
          egiptu czy na Malediwy (o ile dobrze zrozumialem). A moze jakies linki do
          konkretnych ofert? :)
          Pozdrawiam
          • zuziknatropie Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 23.11.05, 14:04
            nie chce tu uprawiać reklamy. Nie wiem czy masz patent czy myślisz o szkoleniu.
            Wystarczy że na poszukasz klubów w Wawie:)) Zapewniam że jest ich kilka:))
            • polokokt Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 23.11.05, 14:10
              w sumie juz znalazlem sobie jedna oferte, nawet w to samo miejsce co Ty bylas.
              Faktycznie cena deczko nizsza (600-700 E za tydzien) ale dodatkowo trzeba
              oplacic bilet lotniczy, wstepy na jakies wyspy i chyba jakas oplate za ochrone
              tego zycia podwodnego (cos chyba jakby oplata klimatyczna u nas). Nic to, taka
              wyprawa to na razie marzenia, ale za marzenia nie karza :)

A co do klubow w wawie, to wystarczy ze juz specjalnie musze jezdzic na teningi
              do wawy :/
              • zuziknatropie Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 23.11.05, 14:16
                no to teraz przyznaj się jakie treningi?

ps. dla mnie to zwykłe oszustwo jesli piszą że cena + cena biletu...tak jakbyś
                miał mozliwość wyboru samochód lub samolot:( Ale marketing....chcą pokazać, że
                mają taniej niż innmi co jest oczywiście oszustwem bo suma sumaru wychodzi
                drożej:((
                • polokokt Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 23.11.05, 14:35
                  a trenuje sobie wieczorkami KravMage, bardzo fajne, polecam :)

Pozdrawiam
                  • aganiok32 No no...Krav Maga... 23.11.05, 14:42
                    resztę wypowiedzi ocenzurowano ;)
                  • zuziknatropie Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 23.11.05, 14:48
                    Krav Maga - "Wychowywać w duchu poczucia własnej wartości i podejmowania
                    wysiłków w celu wyeliminowania agresji z relacji pomiędzy ludźmi na całym
                    świecie bez względu na rasę, religię i poglady polityczne" Imi Lichtenfeld

Bardzo mi się podoba....

ps. no cóż chodziłam na Kick-Boxing całe 3 miesiące, ale instruktor za bardzo
                    onieśmielał:((
                    • guayazyl1 Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 23.11.05, 17:50
                      a czy to nie piekne?..

photobucket.com/albums/a224/detektyw/?action=view¤t=lowcyskarbow.jpg

jeszcze ponurkujmy dopoki nikt nie podrzuci innego miejsca.a ja zapytam... moze
                      naiwnie ale ekspertem nie jestem. czy to nurkowanie to juz wyczyn czy jeszcze
                      rekreacja? czy pod woda oprocz szumu wydychanego powietrza cos slychac jeszcze?
                      czy odczuwa sie zimno? na jaka glebokosc schodzilas?
                      • zuziknatropie Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 23.11.05, 21:48
                        Qua podejde rzeczowo do Twojego pytania. Nurkując na Hvarze to był dla mnie
                        wyczyn w Egipcie to już rekreacja. Ale pewnie wiesz, że rutyna zabija i to
                        prawda.. Chodzi o to, że sam dbasz o swój sprzęt i tylko Ty za niego
                        odpowiadasz..Długo by gadać. Robiłam patent w CMAS-e więc od początku uczono nas
                        odpowiedzialności i profesjonalizmu. Nasz wyjazd szkoleniowy na Mazurach
                        nazwaliśmy jednostką karną i tego się nie zapomina:)) Nurkuje według uprawnień i
                        zwłaszcza w Egipcie jest to przestrzegane. Jakby co, masz komputer który
                        pokazuje twoją głębokość. W razie wypadku, przekroczyłeś nie dostajesz
                        odszkodowania, także jak nurkujemy nie pijemy. Nie wszystkim to odpowiada, ale w
                        mojej ekipie nie było żadnych problemów. Po prostu super ludzie na których można
                        liczyć zarówno pod wodą jak i na lądzie...

Dla mnie profesjonalizm zaczyna się od P3, tam dochodzą wraki i pomoc. A
                        mistrzostwo to już powyżej setki...No cóż im głębiej tym większe ryzyko, ale to
                        już raczej mnie nie pociąga. Panów za to zdecydowanie tak:))
                        Jeśli chodzi o słyszalność to słyszysz oddychanie i każdy inny dzwięk dużo
                        wyraźniej tyle że nie wiadomo skąd i trzeba troszkę się natrudzić żeby namierzyć
                        obiekt. Dziwne uczucie...:)

Jeśli chodzi o zimno. W Polsce to wszędzie jest zimno i ciemno. W Horwacji i
                        Egipcie spokojnie 60-80 min pod wodą w piance 7 mm. Ale po każdym nurkowaniu
                        jesteś wściekle głodny, biegniesz do toalety i śpisz:) I o dziwo po tygodniu nie
                        przytyłam a wręcz schudłam:) Acha i fajne uczucie jak na górze widzisz spokojnie
                        20 metrów, w głąb z 50 a dalej to tylko ciemny kolor czyt. odchłań. Oj
                        wyobraźnia wtedy pracuje. No i niestety nie każdy ma do tego predyspozycje...

www.nurkomania.pl/nurkowanie_encyklopedia.htm
                        • dr.odsiedmiubolesci Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 24.11.05, 14:44
                          kurde, ludzie na wodke nie majom a wy o takich rzeczach.
                          • zuziknatropie Re: klub "Pod kwadratowym globusem" 25.11.05, 15:49
                            też spod wodą ale cudze i z innego miejsca:(

www.rockskipper.com/gallery/459141/1
                            • guayazyl1 "Pod kwadratowym globusem" - reaktywacja 02.10.06, 19:49
                              moze odswiezymy ten watek?
                              moze ktos byl w ciekawym miejscu?
                              moze zuzka...etatowa globtroterka cos nam opowie bo podobno spisuje swoje
                              podroze?
                              • zuziknatropie Re: "Pod kwadratowym globusem" - reaktywacja 02.10.06, 20:08
                                hehe, Gua Ty to zawsze trafisz w moje czułe miejsce:)

moje ulubione miejsce ze zwględu na rolki i....:)
                                img412.imageshack.us/img412/6955/2907fzi8.jpg
                                • zuziknatropie Re: "Pod kwadratowym globusem" - reaktywacja 02.10.06, 20:16
                                  a ostatnio, zabawiałam się w dzwonnika na pewnej kościelnej wiezy w miejscowości
                                  Reszel. Miasteczko polecam, naprawde ma super klimat:)

img527.imageshack.us/img527/7905/obraz1bj5.jpg
                                  img206.imageshack.us/img206/3491/daszfhq9.jpg
                                • guayazyl1 Re: "Pod kwadratowym globusem" - reaktywacja 02.10.06, 20:19
                                  przyblizam wzrok do komputra ale to mi nie wyglada na teren utwardzony do
                                  rolkowania:)
                                  • zuziknatropie Re: "Pod kwadratowym globusem" - reaktywacja 02.10.06, 20:20
                                    Kępa Potocka, zaufaj mi że jak najbardziej jest, Park tetniący życiem, nawet
                                    kajakiem można popływać:) niestety zbyt blisko wisłostrady...wrr
                                    • zuziknatropie Re: "Pod kwadratowym globusem" - reaktywacja 02.10.06, 20:26
                                      aha i jeszcze spływ kajakowy na jeziorze Białym, niestety nie mam fotek (Mission
                                      Impossible:). Ale we wrześniu zero ludzi, cisza spokój, a łabędzie lądowały tuz
                                      nad głowami...rewelacja. a takich krajobrazów i dzikich zatoczek w zyciu nie
                                      widziałam...
                                      • zuziknatropie Re: "Pod kwadratowym globusem" - reaktywacja 02.10.06, 20:32
                                        coś jednak znalazłam:)
                                        img517.imageshack.us/img517/9379/lasy3ma4.jpg
                                    • guayazyl1 Re: "Pod kwadratowym globusem" - reaktywacja 02.10.06, 20:34
                                      zuziknatropie napisała:
                                      ...niestety zbyt blisko wisłostrady...wrr
                                      ------------------------------
                                      jak przecwiczylem swoja pamiec to mi wyszlo, ze na wislostradzie w godzinach 7-
                                      9 oraz 15-17 smialo mozna oddac sie rolkowaniu. ludzie trenuja wtedy takie
                                      sporty: sprzeglo-jedynka-hamulec-sprzeglo. wiec nie jest to takie wrrr...
                                      • zuziknatropie Re: "Pod kwadratowym globusem" - reaktywacja 02.10.06, 20:37
                                        gua, mylisz się korek z wawy na most grota jest od 14-20 (tzn. był w zeszłym
                                        tygodniu bo teraz siedze w domu i nie znam bieżących wieści:( Poza tym ze
                                        wstrzymana ma być budowa mostu na Tarchomin...zgroza!!!! Normalnie po pracy nie
                                        moge wrócic do domu...
                                    • zuziknatropie Re: "Pod kwadratowym globusem" - reaktywacja 02.10.06, 22:17
                                      video.google.com/videoplay?docid=-6508373260448362728&q=maraton+solidarnosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka