Dodaj do ulubionych

chyba warte nowego watku

08.01.06, 23:08
witam,

co z Legionowskimi blokersami, ale nie tylko:

1. Temat zglosic na spotkaniu z policja,

2. za kazdym razem dzwonic na policje + straz miejska i notowac nr radiowozu
oraz godzine interwencji. W razie "pozaru" dzwonic na straz, jesli ktos nie
wie, to przypomne, ze przewody i zawory gazowe obowiazkowo znajduja sie na
klatkach schodowych, poza zamknietymi mieszkaniami. Jesli ktos ma wyobraznie,
mozna przewidziec skutki "probnego pozaru made by blokers".

3. po tygodniu od interwencji, na pismie, zadac pytanie policji pytanie, co
zrobili w sprawie Twojego telefonicznego zglosznia. Uwaga! masz prawo
dowiadywac sie o postepy w "policyjnym postepowaniu" ktore rozpoczelo sie z
Twojego doniesienia, w tym telefonicznego. Nie mozna tego odpuszczac, bo
inaczej ta nasza zalosna policja tez to odpuszcza. Policja na odpowiedz ma 30
dni. Po tym czasie lamie prawo administracyjne.

4. Nasza liste czyta i czesc wladz Legionowa i Komendant policji w Legionowie.
Obie formacje robia to juz regularnie. Ja mam nadzieje, ze albo wyciagna z
naszej listy wnioski, albo pojda na wczesniejsze emerytury.

5. Uwaga, przetrenowane wlasnie ostatnio: Jesli na stronie komendy
wojewodzkiej Policji napiszecie e-mail na:
skargi_kwp@mazowiecka.policja.gov.pl i podpiszecie go imieniem i nazwiskiem
oraz adresem pocztowym, to jest to traktowane jako Wasza oficjalna skarga na
dzialanie policji. Nie odpuszczjacie, mozna to zrobic z domowego komputera,
zajmuje chwile. Ja w takim wlasnie trybie sciagnalem kontrole z komendy
wojewodzkiej do Legionowa i mam nadzieje, ze jak kontroli bedzie pare, to
policjanci beda wiedzieli, ze patrzymy na to, co robia.

pozdrawiam,

Marcin
Obserwuj wątek
    • e-legionowo Re: chyba warte nowego watku 08.01.06, 23:46
      chotomow72 napisał:

> witam,
      >
      > sorry za zamieszanie, ale moje radiowe lacze plata mi figle.
      >
      > pozdrawiam,
      >
      > Marcin

heheh zmien operatora, masz takiego przyzwoitego niedaleko a z takiego g%*%*%^*a
      korzystasz:)

Co do "upierdliwosci" to zdarzalo mi sie pare razy przetrenowac panow leniwych
      policjantow w kwestii dwukierunkowej ulicy dawnej Broniewskiego w aspekcie
      zebran rodzicow naszych licealistow z "konopnickiej".
      pierwszy telefon przy okazji wyjezdzanie w "teren" z prosba o udroznienie ulicy
      gdyz na pasie ruchu od pilsudskiego w kierunku 3maja parkuja samochody i stadami
      na trawnikach, powrot po polgodzinie efekt zaden, wiec kolejny telefon z
      zapytaniem czemu nadal samochody tam stoja, odpowiedz wykretna ze niby tam byli,
      wiec stwierdzam ze ktos mi ciemnote wciska, prosze o przyjazd kolejny raz z
      interewncja, patrzac z balkonu widze dokladnie co sie dzieje, przyjezdzaja
      leniwi policjanci popatrzyli, postali chwile i znow pojechali, nie zdarzyli
      daleko bo znow wykonalem tel czemu nie podejmuja zadnej interwencji, odpowiedz
      ze kierowcy samochodow sa w srodku budynku i nie moga wystawic mandatu, wiec
      wtedy juz mnie trafilo zszedlem na dol i policzylem ze w 1/6 samochodow byli
      kierowcy, kolejny telefon z zapytaniem czy to mi sie wciska ciemnote czy to
      patrol wciska ja swoim przelozonym, decyzja byla oczywiscie ze patrol
      natychmiast wraca i ma sie tym zajac, wiec dyskretnie z bliskiej odleglosci
      zaczalem sie przygladac co sie bedzie dzialo, wkoncu jakies dzialania raczyli
      sie przejsc i poprosili o odejchanie tych co byli za kierownica, a reszta bedaca
      na zebraniach zostala poinformowana za posrednictwem dyrekcji ze maja
      natychmiast odjechac, odjechaly 4 samochody w tym policyjny :P
      wykonalem znow telefon i poinformowalem ze jest to granda, olewanie zgloszen i
      nie przestrzeganie oraz nie egzekwowanie prawa. Dalem sobie na luz bo nie moglem
      dluzej ogladac tej farsy.
      czas trwania wezwania 1,5 godziny, chyba 5 przyjazdow patrolu, wynik - na 40
      samochodow tylko 1/3 zastosowala sie do plecen patrolu a reszta ....niech
      zostanie milczeniem :P
      • chotomow72 Re: chyba warte nowego watku 09.01.06, 09:12
        witam,

Co do lacza - stumbler nie wyswietla mi niczego innego w okolicy :(
        jakas podpowiedz?

co do policji - niestety, mentalnosc lokalnych strozow prawa, zyjacych jeszcze
        w poprzedniej epoce, musimy spowodowac my. Ja np. nie czuje sie bezpiecznie,
        wiedzac, ze ta sama policja, ktorej nie chce sie zbierac sladow po wlamaniu czy
        ganiac policjnatow, tak chetnie nosi bron palną. Nie chce sie juz zastanawiac,
        jak wyglada poziom wyszkolenie w tej materii, bo niestety wiem. Sam strzelam na
        Gwardii, z takiego samego glocka i slysze od policyjnych instruktorow, jak sie
        sprawy maja. Nie jest dobrze, niestety. Poziom strzelania jest taki sam, jak
        ich motywacja do pracy.

pozdrawiam,

Marcin
        • e-legionowo Re: chyba warte nowego watku 09.01.06, 09:39
          chotomow72 napisał:

> witam,
          >
          > Co do lacza - stumbler nie wyswietla mi niczego innego w okolicy :(
          > jakas podpowiedz?
          biez pod uwage ze masz antene kierunkowa wiec wystarczy ze nadajnik bedzie z
          boku o kilkanascie stopni i juz nie wylapiesz go, sa dwie firmy radiowe
          dzialajace w Chotomowie: Hotnet i Netmaniak.

> co do policji - niestety, mentalnosc lokalnych strozow prawa, zyjacych jeszcze
          > w poprzedniej epoce, musimy spowodowac my. Ja np. nie czuje sie bezpiecznie,
          > wiedzac, ze ta sama policja, ktorej nie chce sie zbierac sladow po wlamaniu czy
          >
          > ganiac policjnatow, tak chetnie nosi bron palną. Nie chce sie juz zastanawiac,
          > jak wyglada poziom wyszkolenie w tej materii, bo niestety wiem. Sam strzelam na
          >
          > Gwardii, z takiego samego glocka i slysze od policyjnych instruktorow, jak sie
          > sprawy maja. Nie jest dobrze, niestety. Poziom strzelania jest taki sam, jak
          > ich motywacja do pracy.
          wiem wiem, kumpel po odsluzeniu roku w UN wstapil do "kominiarzy" mowi ze to co
          sie dzieje w kwestiach zwiazanych z bronia wsrod spore czesci "mundurowej"
          policji jest na kiepskim poziomie, czasem wrecz groteskowo to wyglada na strzelnicy.
          • chotomow72 Re: chyba warte nowego watku 09.01.06, 15:03
            witam,

no i wlasnieto mnie martwi - biegaja z tymi giwerami a nie potrafia sie tym
            poslugiwac. Od 4-5 miesiecy biegam na Gwardie (3 strzelnice), ile widzialem
            policjantow? Zero :) Byc moze cwicza gdzie indziej, ok, ale instruktorzy sa
            bezlistosni - nasza policja lepiej by nie wyciagala broni, bo inaczej bedziemy
            mieli drugi Tarchomin (kto pamieta ucieczke tygrysa?)

pozdrawiam,

Marcin
            • chupacabra009 Zwołają Ciebie. 09.01.06, 15:32
              Ponieważ Ty jesteś takim znakomitym strzelcem i fachowcem w kwestiach procedur
              prowadzenia sledztw, to pewnie niedługo poproszą Ciebie o pomoc.
            • narni Re: chyba warte nowego watku 11.01.06, 22:03
              NUDZISZ !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka