narewa 23.02.06, 21:35 U niektórych było to kilka,kilkanascie lat temu,ale tez i kilkadziesiat bywa...Widzę,że zagladają tu absolwenci Konopnickej,tej starej również..Zawsze jest miło powspominać...Zaczynajmy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narewa Re: A moze powspominajny szkolne lata... 23.02.06, 21:40 Czy wiecie,że zyje jeszcze prof.Przybyszowa?Ma już ponad 102 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
juros1 Re: A moze powspominajny szkolne lata... 23.02.06, 21:46 pamietam jak podczas lekcji kichnęła i wypadła jej szczęka-ale byl ubaw Odpowiedz Link Zgłoś
prezes111 Re: A moze powspominajny szkolne lata... 03.03.06, 12:57 narewa napisała: > Czy wiecie,że zyje jeszcze prof.Przybyszowa?Ma już ponad 102 lata... b.rzadko bywam teraz w Legionowie wiec informacji nie mam za duzo Zaskoczylas mnie ta wiadomoscia,to chyba ostatnia prof.ze starej budy. Kiedys pytalem sie tutaj o zjazd absolewntow z okazji rocznicy Liceum niestety przewazala "mlodziez" i nie wiele sie dowiedzialem ,szczegolnie o tej starszej czesci absolwentow pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: A moze powspominajny szkolne lata... 03.03.06, 18:12 bardzo żałuję,że wcześniej nie zaglądałam na to forum.Zaczęłam dopiero niedawno tu bywać.a spotkanie było 'owocne',bo od tej pory utzymujemy częstsze kontakty.Ale coś podpowiem...Dwa razy w roku oraganizowane są przez Stowarzyszenie Absolwentów spotkania. Gwiazdkowe i" jajeczkowe'...Najblizsze będzie na początku kwietnia,w liceum..Przychodzi sporo osób,raczej te starsze roczniki...Jest wesoło,wspominki z różnych lat...Jeśli chciałbyś więcej wiedzieć,to napisz na moją pocztę.tę na forum...Zapraszam na to spotkanie,bo wtedy wszyscy jesteśmy o wiele,wiele lat młodsi... Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: A moze powspominajny szkolne lata... 23.02.06, 22:31 byl taki watek, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=20978504&a=20978504 moze on Cie zainteresuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
juros1 Re: A moze powspominajny szkolne lata... 24.02.06, 10:21 e-legionowo napisał: > byl taki watek, > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=20978504&a=20978504 moze on Cie > zainteresuje :) wiem ze byl,ale widać na necie są nowi-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: A moze powspominajny szkolne lata... 24.02.06, 09:42 A może jest ktoś z okolic bliższych NDM? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ala261 Re: A moze powspominajny szkolne lata... 04.03.06, 19:19 a ktoś z was moze jest z podstawówki z 3 w Legionowie i konczył ją w 93/94 r. Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: A moze powspominajny szkolne lata... 13.03.06, 09:17 Ja chodziłem do "trójki". Kończyłem w 91, chyba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: A moze powspominajny szkolne lata... 30.03.06, 11:45 a moze ktos chodzil do 7 :) i ukonczyl ja w 92r. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: A moze powspominajny szkolne lata... 10.03.06, 17:14 dziś przeczytałam,że prof.Przybyszowa zmarła.Miała 103 lata.. Odpowiedz Link Zgłoś
julia.com Re: A moze powspominajny szkolne lata... 29.03.06, 21:50 ja też chodziłam do 3, chyba w 90 /91koczyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
kobusk Re: A moze powspominajny szkolne lata... 30.03.06, 11:29 Czasy "Konopnickiej" to moje najpiękniejsze lata (jak do tej pory). W tym roku mam 10-rocznicę matury. Prof. Przybyszowej nie poznałam, ale uczyła moich rodziców, absolwentów tej samej szkoły oczywiście :-) Mamy za to innych wspólnych profesorów np. p. Bogutyn oraz Pana od WOS-u (zapomniałam nazwisko). Szkoda, że tak wiele się zmieniło w LO.. Nie wiem czy zdecydowałabym się wysłać tam swoje dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
bezlacznik TGW/LO Dębe 30.03.06, 13:52 a moze sa osoby, ktore pamietaja lata swietnosci szkoly przy zaporze?? obecnie Dębe-Dębridż to najbardziej wysmiewana szkola, ale kiedys... miala swoj klimat Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: TGW/LO Dębe 30.03.06, 14:15 ja pamietam :)) pamietam sklepik tuz przy przystanku, ktory zlikwidowali.. pamietam slynna knajpe za zapora.. Odpowiedz Link Zgłoś
bezlacznik Re: TGW/LO Dębe 31.03.06, 06:20 i ten ponadczasowy Pietraszek, wrecz niezniszczalny:) Mlodziez z calej Polski, muzyka z radiowezla na jakims pozimie, a nie to co teraz-czyli sieczka. Ale to juz nie jest ta sama szkola :( wystarczy na gronie znalezc forum Dembridz. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: TGW/LO Dębe 31.03.06, 08:53 dawno byles/bylas w LO ?? za moich czasow rzadzili radiowezlem blizniaki i technikum budowlane.. pozniej my, czyli LO zaczelismy tam przenikac.. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: TGW/LO Dębe 31.03.06, 09:21 Rany czesto wspominam te wspaniale czasy gdy chodzilam do Debego, ale wtedy ta szkola miala jeszcze jakas renome, mowilismy z duma ze chodzimy do tej szkoly, a teraz??? straszne co sie stalo z ta szkola :( A oporcz Pietraszka pamietam Janiszewskiego (Pinola) czy pania od Matematyki, kurcze nie moge sobie przypomniec jak sie nazywala (wiem ze mieszkala w Legionowie na Piaskach) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: TGW/LO Dębe 31.03.06, 10:03 Kurcze.. wiem, ktora matematyczke masz na mysli, ale tez nie moge sobie przypomniec nazwiska.. a z kim mieliscie polski ?? rany a niemiecki Helga :) pamietacie Piaseckiego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bezlacznik Re: TGW/LO Dębe 31.03.06, 23:41 blizniaki czyli Piotr i Pawel z klasy budownictwa? a Piasecki wg mnie jeden z najlepszych nauczycieli w Dębe. Do tego wspomniany wyzej Pinol i pani Uznańska, najbardziej kochana kobieta w tej szkole. Wymagajaca, a jednak z sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_zal Re: TGW/LO Dębe 03.04.06, 09:47 Dokladnie :) Piotrek wzial sobie za zone kolezanke z mojej klasy :) ooooooo no wlasnie Uznanska mialam na mysli, genialna kobieta.. na studiach nie mialam problemow z matma :) wiecznie mi szpile wbijala i wbila mi sporo wiedzy do glowy :) ehhhhhhhh to byly czasy Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: TGW/LO Dębe 04.04.06, 09:43 Rany no wlasnie kochana pani Uznanska :) do tej pory jak mnie widzi na ulicy to pyta co u mnie slychac :)a skonczylam szkole 10 lat temu :) Super kobieta A polski mialam na poczatku niestety z pania Wierzbicka ale w ostatniej piatek klasie z super nauczycielem Panem Piaseckim - do dzis wspominam wyjazdy z nim w gory :) To byly czasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq6 Re: A moze powspominajny szkolne lata... 31.03.06, 03:19 a moze jest ktos z 6,ja konczylem w 88,jestem rocznik 73. Odpowiedz Link Zgłoś
agulica Re: A moze powspominajny szkolne lata... 31.03.06, 21:23 Chociaż od dawna nie mieszkam w Legionowie i z wiekszościa straciłąm kontakt to może tu przypomnimy sie sobie nawzajem : SZkoła Podst. Nr3 , rocznik 70 , roku ukończenia nie pamietam - klasa dumnie zwana sportową . Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: A moze powspominajny szkolne lata... 04.04.06, 10:11 LO, 1 kwietnia, lata 70. Prof. j. angielskiego Pan P. F. zastał pustą salę lekcyjną. Byliśmy na zawnątrz zastanawiając się jak nieco przyjemniej spędzić najbliższe 45 minut. Nauczyciel dostrzegł nas i po nieudanej próbie narócenia zbłąkanych (groźbami i prośbami), dołączył do klasy by udać się razem na pieszą wycieczkę po okolicach. Rozmowy odbywały sie łamaną angielszczyzną. To była super lekcja. Odpowiedz Link Zgłoś