Dodaj do ulubionych

Obwodnica Legionowa????????

08.05.06, 20:05
Przypadkowo wrzuciłem posta nie na to forum na jakie zamierzałem, dlatego się
powtarzam.

Ostatnio gdzieś w prasie, chyba w Rzepie, albo w Życiu Warszawy, czytałem, że
8 maja ma być podjęta wreszcie decyzja o budowie pierwszej części obwodnicy
Jabłonnej.

Przy okazji w artykule było wspomniane o obwodnicy Legionowa. Czy ktoś z Was
kojarzy jak miałaby ona przebiegać?

Teen wiesz coś o tym?
Obserwuj wątek
    • potomar Re: Obwodnica Legionowa???????? 12.05.06, 15:32
      Ja wiem -
      www.gddkia.gov.pl/article/informacje/aktualnosci/article.php/id_item_tree/5b17b92ffc316ed672bcd5a223c53944/id_art/ad7709cb94724c2aae850ced70260559
      ale dotyczy to tylko Jabłonnej, niestety.
      • korwin3 Re: Obwodnica Legionowa???????? 12.05.06, 22:43
        O "obwodnicy" Legionowa to nasi drogowcy będą musieli pomyślec ale to chyba już
        niedługo jak się nam wiadukt zawali. Dzisiaj powstała w nim dziura aż na wylot
    • juros1 Re: Obwodnica Legionowa???????? 12.05.06, 23:03
      Z obwodnica to temat rzeka nalezy przesledzic artykuly z 30 lat przeciez to
      bylo w planie ale ludzie ktorzy kupili dzialki walczą z tymi ktorzy chcą
      wygodnie żyć -ponieważ znam temt myśle że to jest dobry temat do dyskusji
    • p65 Re: Obwodnica Legionowa???????? 24.06.06, 19:28
      Jaka obwodnica mówimy chyba o drodze dojazdowej do marketów na dawnych polach
      PAN-u
    • freejocker Re: Obwodnica Legionowa - podpisana umowa 29.06.06, 14:25
      wiadomośc z 14.06.2006

www.gddkia.gov.pl/article/informacje/aktualnosci/article.php/id_item_tree/5b17b92ffc316ed672bcd5a223c53944/id_art/b3c3d2f0f6f5d420ef77466289041e1f
      • freejocker Re: Obwodnica Jabłonnej - podpisana umowa 29.06.06, 14:30
        Oczywiście chodziło mi o obwodnicę Jabłonnej
    • vartina Re: Obwodnica Legionowa???????? 05.07.06, 09:43
      z tego co wiem przetarg na budowę obwodnicy został rozstrzygnięty i już w lipcu
      firma wchodzi na budowę
      jescze parę lat i będziemy jeździć jak ludzie :)
      • polokokt Re: Obwodnica Legionowa???????? 05.07.06, 12:45
        vartina napisała:
        > jescze parę lat i będziemy jeździć jak ludzie :)

na odcinku 3 kilometrow :)

Pozdrawiam
    • kwitkows Re: Obwodnica Jabłonny 27.07.06, 10:33
      Od tygodnia juz cos sie dzieje. Na razie spychacz czysci teren, idzie mu to powolutku, ale ciagle do przodu. Zaczeli od ul.Przylesie i ida w strone ul.Zegrzynskiej... Jeszcze tylko poltora roku ;-)
    • aganiok32 ale umówmy się...to nie jest obwodnica Legionowa 27.07.06, 14:13
      tylko Jabłonnej.
      • chotomow72 Re: ale umówmy się...to nie jest obwodnica Legion 27.07.06, 14:23
        witam,

to moze choć minimalnie, ale wprowadzimy porządek:

1. "Obwodnica Jabłonnej" jest zaplanowana, wiadomo kto jest inwestorem, budowa
        jakby ruszyła i jest to inwestycja przekierowująca ruch poza centrum gminy. Z
        Legionowem nie ma to wiele wspólnego, z tym.... wójtem szczęśliwie też nie,

2. "Trasa mostowa" to zaledwie mglista przyszłość, bo choć pas działek jest
        teoretycznie przygotowany, to nie ma w tej sprawie żadnego realnego dokumenty,
        wskazującego na jakikolwiek termin rozpoczęcia budowy,

3. "Most północny" to zupełnie inna inwestycja, którą Marcinkiewicz szczęśliwe
        doprowadzi do końca, kto chce wiedzieć więcej o moście - niech poszuka w
        dzisiejszej prasie lub google,

4. "Obwodnia Legionowa" to już wymysł naszego forum :) na razie problemem
        Legionowa jest wiadukt, co to zdradliwie rzucił się na Prezydenta :) Patrząc na
        nadchodzące wybory, ubezpieczyłbym go szybciorem (wiadukt od odpowiedzilności,
        prezydenta od następstw) :)

pozdrawiam,

Szeryf
      • kwitkows Re: ale umówmy się...to nie jest obwodnica Legion 27.07.06, 19:17
        > tylko Jabłonnej.

Jabłonny jeśli chodzi o ścisłość.
        • aganiok32 Re: ale umówmy się...to nie jest obwodnica Legion 27.07.06, 20:35
          no właśnie. Zastanawiałam się jaka jest porawna forma.
          Swoją drogą, nawet zwracając komuś uwagę z powodu błędu można się wykazać
          kulturą. Niestety Ty się nie wykazałeś
          .......................................
          • kwitkows Re: ale umówmy się...to nie jest obwodnica Legion 28.07.06, 08:22
            Słucham??? A co Cię tak strasznie uraziło w tym co napisałem?
          • martyna.j Re: ale umówmy się...to nie jest obwodnica Legion 28.07.06, 15:15
            W mojej szkole podstawowej na gazetce ściennej przy klasie języka polskiego była
            poprawna forma odmiany nazwy "Jabłonna".
            Zapamiętałam porównanie tej odmiany i teraz jest mi łatwiej, a ponieważ ciągle
            ktoś pisze "w Jabłonnej", a inni pytają jak brzmi prawidłowa odmiana, to
            odpowiadam (nie jestem polonistką, żeby nie było :))

Nazwę "Jabłonna" odmienia się tak samo jak np. "Częstochowa", i tak np.:

w Częstochowie - w Jabłonnie
            do Częstochowy - do Jabłonny

Pozdrawiam serdecznie :)
            • guayazyl1 Re: ale umówmy się...to nie jest obwodnica Legion 28.07.06, 17:33
              ja tak mimo tematu ale faktycznie Jablonna ma wybitnego pecha do poprawnej
              wymowy i pisowni. zdaje się, ze calkiem niedawno byla na tym forum podpowiedz
              zeby odmieniac ja jak wannę co latwiejsze do zapamiętania jest niz Częstochowa.
              :)
              • bogdan622 Re: ale umówmy się...to nie jest obwodnica Legion 30.07.06, 11:24
                no to sobie pogadaliście o obwodnicy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka