Dodaj do ulubionych

nowe centrum handlowe

15.08.06, 19:02
dostalem tak zwany cynk, ze na dawnym targowisku miesnym we wrzesniu
zapowiada sie huczne otwarcie nowego centrum handlowego. ceny za wynajem
powierzchni sa horendalnie wysokie. cos kolo 20 Euro plus Vat za meter
kwadrantowy. do tego oplata za media i ochrone. to juz zmartwienie handlowcow
jak sobie z tym poradza. myslicie, ze w miescie jest jeszcze miejsce na to
centrum? zdaje sie, ze akurat sklepow to mamy w brod.
Obserwuj wątek
    • w.iwo Re: nowe centrum handlowe 16.08.06, 01:48
      a co to za centrum handlowe... znasz może bliższe ploteczki ? ;o))
      • guayazyl1 nowe centrum handlowe juz otwarte 19.09.06, 19:30
        a tam...delikatesy Bomi. a w delikatesach....o jeny to co lubie...piwo do
        wyboru i koloru...slodycze takoż :)
        • aretah Re: nowe centrum handlowe juz otwarte 20.09.06, 06:21
          BOMI już działa...
          • chodorski Re: nowe centrum handlowe juz otwarte 20.09.06, 07:50
            Myslę, że będzie im lepiej szło niz Błękitnemu Centrum. Ludzie przyjazdą do
            sklepików bo jest tam "supermarket" a ludziska to lubią. Będzie ruch, przejdzie
            tam część klienteli Globiego i Kauflanda, poza tym przyjdą ludzie z osiadla
            (jednak dużego osiedla).
            Myslę, że ruch tam będzie, ale zobaczymy czy stawki się utrzymają. W "Błękitnym"
            początkowo czynsze były też z kosmosu, po jakimś czasie jak się okazało, że nie
            ma rwania lokali, a i klienci nie ruszyli tłumnie, to czynsz spadł, myslę, że
            jeżeli ludzi będzie mało, to czynsz spadnie, jeżeli BOMI przyciąnie tłumy to
            ceny wynajmu zostaną.
            Podobno na razie tam jest niewiele sklepów i dużo do lokali wynajęcia.
            Zobaczymy.
    • polokokt Re: nowe centrum handlowe 21.09.06, 00:16
      byłem widzialem i ogólnie mi sie podoba. Ale na poczatku to wszedzie wszystko
      bylo ladne (moza poza kauflandem, ktory od poczatku mi sie nie podoba) a
      zobaczymy jak z ta czystoscia bedzie za pol roku, bo w Albercie nie potrafia
      nawet koszykow umyc raz na jakis czas.
      A ceny w Bomi tez umiarkowanie wysokie, jedynie na promocyjne rzeczy sa deczko
      nizsze.
      Pozdrawiam
      • ralph123 Re: nowe centrum handlowe 21.09.06, 07:22
        "A ceny w Bomi tez umiarkowanie wysokie, jedynie na promocyjne rzeczy sa deczko
        nizsze."

No tak, tyle że Bomi to delikatesy a nie super/hyper market czy inny dyskont.
        Za to jest/powinien być duży wybór "ciekawego" asortymentu (te różne rarytaski
        z odległych zakątków świata :), no i, co mnie najbardziej cieszy, ten wybór win
        i piwa...
        Ps: Jako miłośnik złocistego napoju, zawsze lubiłem poeksperymentoać i wyrabiać
        sobie zdanie o różnych gatunkach piwka. Teraz, przy każdych zakupach w Bomi
        kupuje jedno lub dwa ciekawe "egzemplarze" i smakuje. Takie lekkie zboczenie ;-
        ). Chcecie recenzje ?? :-)
        • guayazyl1 Re: nowe centrum handlowe 21.09.06, 07:33
          ralph123 napisał:
          > Ps: Jako miłośnik złocistego napoju, zawsze lubiłem poeksperymentoać i
          wyrabiać
          >
          > sobie zdanie o różnych gatunkach piwka. Teraz, przy każdych zakupach w Bomi
          > kupuje jedno lub dwa ciekawe "egzemplarze" i smakuje. Takie lekkie
          zboczenie ;-
          > ). Chcecie recenzje ?? :-)
          --------------------
          oj tak...tak...
          :)
          • ralph123 Re: nowe centrum handlowe 22.09.06, 07:55
            No to po "łyk-endzie" (w sobote jade na wesele i bede raczej konsumował
            gorzałke. Testów nie będzie, bo sie raczej nie znam i nie przepadam :-)zaczynam
            testowanie. Kurcze, chyba nowy temat będe musiał założyć, bo tyle jest obiektów
            moich testów ;-)
            • w.iwo Re: nowe centrum handlowe 22.09.06, 21:57
              bardzo prosimy o opis przeprowadzanych testów i objawy kliniczne ;o)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka