Dodaj do ulubionych

Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki

31.10.06, 23:47
Kilka ciekawostek wyborczych, bo jak śpiewa Kayah w "Prawy do lewego":

Wstał by nowy toast wniesć
Za rodzin świętą rzecz
No i teściowych też
Rodzina to jest siła!

1. Zacznijmy od Wieliszewa. Niezależnie od kolegi z forum na wójta kandyduje ktoś o takim samym nazwisku.
2. Legionowo. Oprócz kandydata PiS-u na prezydenta miasta kogoś o tym samym nazwisku możemy znaleźć na pozycji tej listy nr 10 w okręgu nr 3. A także na pozycji nr 2 listy SLD plus w okręgu nr 1....
3. Legionowo. Nr 1 listy nr 27 w okręgu nr 1 i lider tej listy w Legionowie [nasz ulubieniec ;-) ]

Zamierzona zbieżność, czy przypadek?
Kto da więcej?
Obserwuj wątek
    • magda_kielczyk Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 01.11.06, 03:20
      A propos wyborów...
      Co mi wpadnie w rece to czytam od deski do deski - co sie usmieje przy okazji to
      moje. Ale ostatnio chadzam po stronach internetowych ugrupowan i poszczegolnych
      kandydatow.
      I oto moje spostrzezenia.
      Zapomnijcie o znalezieniu stron przez przegladarki - strata czasu. jak nie macie
      pelnego adresu, to sie trzeba niezle nagimnastykowac.
      Ale do rzeczy - stroma Platformy Samorzadowej utknela w martwym punkcie. Do dzis
      nie znalazl sie na niej program stowarzyszenia, nic nowego oprocz kilku fotek,
      na wiekszosci kandydatow/urzedujacych radnych pojawia sie komunikat "strona w
      budowie". Poza tym strona totalnie nieinteraktywna mozna sobie poczytac i pobrac
      2 pliki na krzyz. No chcialoby sie czegos wiecej, szczegolnie, ze PS wyprzedzila
      wszystkich rozpoczynajac kampanie dawno temu.
      Platforma obywatelska. Ladna graficznie strona z odwolaniami do macierzy PO, ale
      podobny problem programowy co w PS - po prostu brak programu. Dodatkowo (tu
      nawiaze do tresci) wiekszosc postulatow, zalozen i idei opiera sie na negowaniu
      i osmieszaniu PS. No mozna i tak, ale jakos bardziej do mnie trafia
      konstruktywizm. A juz pojac nie moge sensu robienia forum jedynie dla
      zarejestrowanych uzytkownikow. Wiem, ze na tym forum jest podobnie, ale przed
      wyborami nowoczesne i liberalne ugrupowanie jak PO, wydawaloby sie, chcialoby
      sie otworzyc na wyborcow i podjac z nimi sensowna polemike. No ale idealow nie
      ma, zobaczymy co bedzie dalej.
      nie moge znalezc strony Nasze Miasto Nasze Sprawy.
      Podobnie Mala Ojczyzna. Jak ktos zna adresy niech je moze opublikuje, ja chetnie
      poogladam.
      PIS - o rany, ludzie, zatrudnijcie jakiegos grafika chociaz i wlozcie cos
      lokalnego oprocz info o biurze PIS w Legionowie. Ogolnie w mojej ocenie zenada.
      A trafilam tez na strone Piotra Zadroznego - calkiem fajna stronka, mam
      nadzieje, ze sie rozwinie i bedzie na biezaco aktualizowana.
      Strona Agaty Zakliki daje mi komunikat "sprobuj pozniej" wiec nie mam zdania,
      jeszcze poprobuje.
      Na deser zostawilam sobie strone Pawla Kownackiego i uwazam, ze jest to
      najfajniejsza ze stron jakie widzialam (na pewno nie widzialam wszystkich).
      Bardzo ladna, sporo "miesa" i mozna dzieki niej miec pojecie kto to i co robi.
      Tak trzymac Pawle.
      Powiadaja, ze internet to najtansza i calkiem efektywna forma dotarcia do ludzi.
      Czemy nasi kandydaci tak ja zaniedbuja? - nie wiem. Moze trzeba kolejnych 4 lat,
      zeby nauczyli sie dopieszczac nas, internautow...?
      Magda

PS
      Sory za grafomanstwo :-)
      Pozdrawiam
      Mag
      • zadrozny.piotr Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 01.11.06, 16:07
        Witam
        Dzięki za opinię
        Będę się starał nie zaniedbać również internautów.
        Pozdrawiam forumowiczów
      • polokokt Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 01.11.06, 23:25
        zgadzam się. Ja napisałem posta na forum legionowskiej PO. Dluuugo czekałem na
        odpowiedz. Jedna z kandydatek odpowiedziała mi na jedno pytanie (bodajze z
        9-ciu) że jeśli w wawie wygra Pani Walz (nie wiem czy dobrze napisalem nazwisko)
        to wspolny bilet miejski sie przyblizy. CO bedzie jesli ta Pani nie wygra, tego
        już nie napisala :) A kilka dni pozniej odpisal mi admin tamtejszego forum, ze
        przepraszaja, ale nie maja czasu odpowiadac bo teraz trwa kampania i jesli chce
        pogadac na poruszone przeze mnie tematy to moge przyjsc na konsultacje w
        godzinach pelmnienia dyzurów przez kandydatów... Oni odpowiedziec czasu nie
        maja, za to ja jesli chce miec odpowiedz na moje pytania (dotyczace ich
        programu) i podjac decyzje czy zaglosowac na nich czy na kogos innego to
        powinienem poswiecic swoj prywatny czas na chodzenie po siedzibach partii :) No
        coz, wydaje mi sie ze jesli ktos tu do kogos powinien przyjsc to Oni do mnie a
        nie ja do nich, ale moze sie myle? Zreszta wszystko do przeczytania na ich forum.
        Coz, kazdy prowadzi kampanie na swoj sposob.
      • pawelkownacki Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 02.11.06, 09:49
        tak dla uzupelnienia

wlasna strona ma Pani Olga Muniak kanydat na wojta Jablonny
        www.olgamuniak.pl
        komitet Zgoda i Praworządność Pana Grzegorza Kubalskiego

www.zgodaipraworzadnosc.home.pl/
        komitet wyborczy Andrzeja Olechowskiego z Nieporetu

www.nieporet.com/
      • zakkahletz Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 02.11.06, 11:18
        "Starszaki" PS (z pewnymi wyjątkami) wyraźnie olali sprawę treści swoich sekcji
        na stronie www, ale "młodzież", tzn. w wieku Pięknego Romana i młodsi,
        legitymuje się krótko i przystępnie podaną treścią w sobie przypisanych
        zakątkach website'u. Niechlubnym wyjątkiem od tej reguły jest póki co WiceGrabiec.

magda_kielczyk napisała:
        Ale do rzeczy - stroma Platformy Samorzadowej utknela w martwym punkcie. Do dzis
        > nie znalazl sie na niej program stowarzyszenia, nic nowego oprocz kilku fotek,
        > na wiekszosci kandydatow/urzedujacych radnych pojawia sie komunikat "strona w
        > budowie". Poza tym strona totalnie nieinteraktywna mozna sobie poczytac i
        pobrac 2 pliki na krzyz. No chcialoby sie czegos wiecej, szczegolnie, ze PS
        wyprzedzila wszystkich rozpoczynajac kampanie dawno temu.
      • zakkahletz Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 02.11.06, 11:22
        Właściwie oprócz Grabca pustą sekcję ma jeszcze tylko Klejment - sprawdziłem
        dokładniej. Panowie chyba nie doceniają potęgi Internetu...
      • pawelkownacki Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 03.11.06, 10:27
        Roman Kielbasinski NMNS

www.kielbasinski.za.pl/
        • zakkahletz Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 03.11.06, 11:57
          Następny kreatywny, przedsiębiorczy, aktywny, "dyrektor zarządzający pionem
          sprzedaży", żona - "wysokiej klasy specjalista w zakresie rachunkowości i
          finansów" (boziu, jakie to wszystko krańcowo zdehumanizowane, Bartusiu i
          Wiktorio, szkoda mi Was) etc., etc. Potem długaśna lista pobożnych życzeń
          (dobrze, że przynajmniej wspomniał w niej, i to nawet sporo, o przyrodzie,
          czystości lasów i temu podobnych sprawach, to mu się liczy na mały plusik).
          Komunały i banały w próżniowym opakowaniu marketingu, koniecznie na niebieskim
          tle, bo uspokaja i dobrze się kojarzy. Podsumowując: beczka dziegciu z łyżeczką
          miodu.

pawelkownacki napisał:

> Roman Kielbasinski NMNS
          >
          > www.kielbasinski.za.pl/
      • legjonowo Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 03.11.06, 12:39
        Mała Ojczyzna: www.malaojczyzna.org.pl/
        Nasze Miasto, dobrze zakonspirowane: www.terbet.pl/naszemiasto/kontakt.html
        • zakkahletz Ogólnie o stronach www radnych i kandydatów: 10.11.06, 09:25
          Po lekturze tego (i kilku innych "wyborczych") wątku można odnieść wrażenie, że
          wśród części radnych czy kandydatów panuje przekonanie, że założenie sobie
          własnej strony na kilka(-naście) dni przed wyborami dowodzi bycia "na czasie",
          dbania o doinformowanie elektoratu oraz większego niż innych zaawansowania w
          korzystaniu z internetu. O ile dobrą, bogatą w informacje - a nie przechwałki -
          stronę powinno moim zdaniem mieć KAŻDE ugrupowanie wystawiające kandydatów w
          tych i każdych następnych wyborach, o tyle strona prywatna założona rzutem na
          taśmę to nic innego jak czysty koniunkturalizm, działanie na zasadzie "a,
          zarzucę sieci w Sieci, na pewno jeszcze parę dodatkowych głosów wpadnie". Radzę
          zastanowić się kilka razy zanim się na taką osobę zagłosuje. Zauważyłem
          prawdziwy owczy pęd ku Wyborczym Laurkom Internetowym i brzydzę się tym. Co
          innego, jeśli wiemy, że osoba prowadzi swoją stronę już dłuższy czas, powiedzmy
          rok lub dłużej, wtedy przynajmniej wiadomo, że założyła ją w celach
          informacyjnych, a nie czysto marketingowych, a jeśli nawet, to potrafi myśleć z
          dużym wyprzedzeniem, co dobrze o niej świadczy, bo polityk, nawet na szczeblu
          lokalnym, powinien przecież umieć myśleć perspektywicznie.

Znam przynajmniej kilka osób, które są podobnego zdania w tej kwestii. Jedną z
          nich jest obecny radny i ponownie kandydat do legionowskiej rady miejskiej, na
          którego na pewno będę głosował w niedzielę - człowiek w wieku nieco
          "przedchrystusowym" robiący naprawdę dużo dla młodzieży, tej "spoko" i tej
          nienajłatwiejszej. Kto ceni taką działalność i zna jej zalety, wie - lub ma
          jeszcze szansę się dowiedzieć - o kim piszę.

Wspomnę jeszcze tylko, że według mnie (i Osoby, o której piszę wyżej) pochwały
          godnym działaniem jest internetowe zaistnienie nowo wybranego radnego
          któregokolwiek szczebla niedługo PO wyborach, a nie PRZED, ale jest dodatkowy
          warunek: na takiej stronie powinny być odpowiednio często zamieszczane kolejne
          informacje o bieżącej działalności jej właściciela. Proponuję zwracać na to
          uwagę i wkrótce zacząć dopominać się tego od radnych!
          • pawelkownacki Re: Ogólnie o stronach www radnych i kandydatów: 10.11.06, 09:33
            Brawo - dokladnie o to chodziło.
            Ja na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że propozycje kandydydowania
            dostałem na przełomie września i pazdziernika. Wiec raczej cieżko było mi
            prowadzic personalna strone duzo wczesniej.
            Ale mam nadzieje, ze odnosnik na strone eMki dal szanse, na sprawdzenie co
            zrobilem dotychczas.
            Tak jak zakkahletz napisales ważne jest, żeby ta strona po wyborach byla
            radnego łącznikiem z mieszkańcami.
            I taki mam zamiar oczywiscie w przypadku sukcesu :).
            pozdrawiam
            Pawel Kownacki
      • l.ruta Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 06.11.06, 21:19
        i taka jeszcze skromna stronka kandydatow Wirtualnego Legionowa i Spolecznej
        Rady Pasazerow na Listach PO
        www.legionowo.eu.org
        www.leszekruta.pl
        Tez mamy w programie upowszechnienie dostepu do internetu,troche doswiadczen w
        tej dziedzinie /niestety glownie klod pod nogi/ zdobylismy zakladajac
        osiedlowa siec na Sobieskim w piecsetkach.Choc glowny NASZ temat to komunikacja,
        w szczegolnosci z Warszawa choc nie tylko.Skandal ze wspolny bilet konczy sie na
        Choszczowce
      • jan.grabiec Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 09.11.06, 23:38
        dzięki za uwagi, trochę się ostatnio poprawiło więc zapraszam na:
        www.platformasamorzadowa.pl
    • pawelkownacki Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 01.11.06, 08:18
      Nie wiem czy kolega wie ale kandydatura Waldemara Kownackiego pojawila sie w
      ostatniej chwili-tylko ze wzgledu na powazny stan zdrowia obecnego wojta-
      murowanego kandydata na wojta.
      Nic nie moge poradzic na to, ze ktos z mojej rodziny o takim samym nazwisku
      kandydduje, powiem wiecej nawet nie mam zamiaru nic na to radzic.Gdyz uwazam, ze
      ta osoba jest godna kandydowania.
      Czy przez to wypelniony zostal limit startujacych Kownackich w powiecie
      legionowskim?Pozwolcie mi sprobowac popracowac nie tylko na swoje nazwisko ale i
      imie. W koncu nie pojawilem sie nagle miesiac przed wyborami.
      pozdrawiam

Paweł Kownacki
      www.pawelkownacki.pl
    • chodorski Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 02.11.06, 08:42
      nie jestem pewien czy mnie oczy nie myliły, ale ostatnio zobaczyłem jakiś plakad
      Zenka Durlki, który kandyduje do Powiatu i to... z Platformy Samorządowej (a
      jeszcze przy poprzednich wyborach samorządowych tacy wrogowie ze Smogorzewskim)
      - ale może mnie pogieło coś i na oczy padło.
      • bimm Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 02.11.06, 09:17
        dobrze,żeś byl zauwazyl:)
        • e-legionowo Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 02.11.06, 10:00
          koryto jest koryto, nie wazne z kim sie zre :P

a MOK jest wykorzystywany do prowadzenia kampani wyborczej
          • pawelkownacki Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 02.11.06, 13:56
            roznosilem dzis po gminie Jablonna troche moich ulotek - patrze a tu atak
            pozytywnej energii tj. jablonowska PS i oni tez maja strone internetowa
            www.jablonna.info ale chyba tylko zarezerwowali adres bo nic nie dziala.
            a co do plakatu to fotka z tym rozdzielonym jabłkiem i kontaktem - wyglada
            troche psychodelicznie :).
            • pawelkownacki Jablonna.info 05.11.06, 09:00
              juz dziala - calkiem niezle wykonanie - tylko ta scena z Jablkiem, pozytywna
              energia nie bardzo im wyszla - troche to takie bardziej diaboliczne :)
    • amberglass Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 05.11.06, 17:21
      Podnoszę rękawicę "kampfschwimmer" ;)

1.Pan redaktor zabierający tu głos spółdzielczej telewizji "and his wife".
      2.Dyrektor-kameleon polityczny a-MOKU "and also his brand new wife" ;)))
      3.Rodzina lekarska wraz z całym swym drobiazgiem.
      4.Do tych rozkosznych familii dodaję na deser zarząd spółdzielni mieszkaniowej wraz ze swym tubistą propagandowym, szefem lokalnych mendiów, w tym także pana redaktora zabierjącego tu głos wyborczy ;)

Teraz Twoja kolej ;)))
      • polokokt Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 05.11.06, 17:55
        Pan Smogorzewski i Jego brat, z tego co widziałem na listach, chyba że to dziwny
        zbieg okoliczności (a w takie przypadki nie wierzę :) )
        Pozdrawiam
        • amberglass Re: Prawy do lewego - wyborcze ciekawostki 14.11.06, 22:00
          > Pan Smogorzewski i Jego brat, z tego co widziałem na listach, chyba że to
          dziwn
          > y
          > zbieg okoliczności (a w takie przypadki nie wierzę :) )

-------------------------------------------------------------------------------

Legionowo awansowało do ligi "Miasta Szwagrów" ;)

• picassa zagadka ;) 08.11.06, 17:26
      do kogo nalezy ta jakze wyczerpujaca wypowiedz...kto posiada ten dar
      przemawiania? ;)
      www.chotomow.pl/gmina/wicestr.mp3
      • j.kubicki1 Re: zagadka ;) 08.11.06, 20:34
        Czyżby Wicestarosta Kwiatkowski??

A przy okazji melduję POsłusznie, że ja też mam stronkę skromną, bo tyle
        potrafię (w tej materii oczywiście)
        zapraszam Kubicki:
        www.kubicki.home.pl
        • picassa Re: zagadka ;) 08.11.06, 21:22
          Zagadka rozwiazana...Brawa dla Pana Kubickiego !!!!
        • e-legionowo Re: zagadka ;) 08.11.06, 21:28
          proponuje jeszcze poprawic literowki na stronie i bedzie super
          • j.kubicki1 Re: zagadka ;) 09.11.06, 17:06
            dzięki za uwagi...
            • zuziknatropie a ja mam dosyć wyborów.. 09.11.06, 21:44
              teledyski.onet.pl/10174,1031158,teledyski.html
              • jan.grabiec Re: a ja mam dosyć wyborów.. 09.11.06, 23:41
                Gdyby jednak ktoś miał ochotę głosować to pod tym linkiem możan sprawdzić adres
                siedzibę swojej obwodowej komisji wyborczej:
                legionowo.pl/wybory06/
                Niestety ze względu na zmiany demograficzne i przepisy ordynacji przybył nowy
                obwód na Piaskach i musiały się zmienić granice pozostałych. Moża się zgubić...
                • polokokt Re: a ja mam dosyć wyborów.. 10.11.06, 11:08
                  a mi wychodzi że dla mojego adresu brak komisji wyborczej :) zresztą próbowałem
                  dla kilku adresów i dla niektórych działa a dla niektórych nie....
                  Pozdrawiam
    • przegrane.zycie150 Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 10.11.06, 14:33
      Co z miejscami parkingowymi na ul. Królowej Jadwigi? dla bloków z ul. Hubala 5
      i 6 ??? Gdzie Wasze obietnice, zapewnienia ??? Miało być kilka miejsc
      oznakowanych dla ON (sprawnych inaczej???). Po dzisiejszych rozmowach z
      wykonawcami kończącymi roboty - nic w ich planach i zleniechach robót nie
      było. OSZUKALIŚCIE NAS CHODZĄC PO MIESZKANIACH ORAZ NA SPOTKANIU W SZKOLE
      PODSTAWOWEJ NR 7.!!!!!!!

NIE ZAPOMNIMY WAM TEGO W NAJBLIŻSZYCH WYBORACH.

P.S.zabraliście nam nasze miejsca - zabierzcie nam naszą niesprawność, ból i
      cierpienie "ZŁOTOUŚCI".
      • zadrozny.piotr Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 10.11.06, 14:52
        Witam
        Właściwie nie powinienem odpowiadać na tego typu post, szkalujący moją osobę i prezentujący kłamstwo na tym forum. Jednak bardzo szanuję to forum i jego czytelników, dlatego piszę:

- miejsca dla niepełnosprawnych będą wyznaczone po zakończeniu remontu ulicy ( potwierdziłem to raz jeszcze w wydziale inwestycji w dniu dzisiejszym),

- przy urzędzie społecznie funkcję pełni rzecznik osób niepełnosprawnych i on opinieje tego typu projekty, więc niezależnie od moich, czy innych osób obietnic, dba on o potrzeby osób niepełnosprawnych (sam jeździ na wózku)

-robotnicy prowadzący pracę nie są osobami w tym zakresie kompetentnymi, aby się na nich opierać formułując tego typu opinię

- dzięki spotkaniu z mieszkańcami o którym pani/pan (bo oczywiście nie ma podpisu :) wspomina, zwiększona została liczba miejsc parkingowych wg. pierwotnego projektu i zamontowane zostaną progi zwalniające

Mimo wszystko z wyrazami szacunku
        Piotr Zadrożny
        www.zadrozny.info
        • zakkahletz Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 10.11.06, 15:17
          Chcąc zweryfikować ew. podstawy oskarżenia dot. miejsc parkingowych dla osób
          niepełnosprawnych zadzwoniłem do A. Żuchowskiego (gdyż Jego również wymieniono
          jako rzekomego winowajcę, a zamierzam na Niego głosować) - Jego wersja jest
          zgodna z oświadczeniem Piotra Zadrożnego.
          • przegrane.zycie150 Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 13.02.07, 00:36
            zakkahletz napisał(a):

> Chcąc zweryfikować ew. podstawy oskarżenia dot. miejsc parkingowych dla osób
            > niepełnosprawnych zadzwoniłem do A. Żuchowskiego (gdyż Jego również wymieniono
            > jako rzekomego winowajcę, a zamierzam na Niego głosować) - Jego wersja jest
            > zgodna z oświadczeniem Piotra Zadrożnego.
            >

Wersje były zgodne przed wyborami - proszę sprawdzić po wyborach.
            Kpią z nas w biały dzień za grosz przyzwoitości, dla "złotoustych" najważniejsze, że grzeją swoje swoje stołki.......(: (:
        • przegrane.zycie150 Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 10.11.06, 20:02
          Z pełnym szacunkiem - nikt nie szkaluje, nie kłamie, lecz stwierdza fakty:

1. Owszem ilość miejsc parkingowych została zwiększona w pobliżu zamkniętego
          osiedla (róg Królowej Jadwigi i Piłsudskiego. Na terenie ww osiedla mieszkańcy
          mają miejsca zarówno na terenie zamkniętym, jak również przed ogrodzeniem od
          strony Królowej Jadwigi.

2. Mieszkańcy ul.Królowej Jadwigi 4 i Al.3-Maja 33 mają duży plac do parkowania
          między ww blokami oraz miejsca parkingowe wzdłuż ul. Królowej Jadwigi od bloku
          Al.3-Maja 33 do ul. Królowej Jadwigi 4 i dalej do ul. Piłsudskiego. Ponadto
          mieszkańcy bloku Al. 3-Maja 33 korzystają z parkingu przy Administracji "Oś.
          Jagiellońska".

3. Mieszkańcy Hubala 5 i 6 w obecnej sytuacji zostali pozbawieni jakiejkolwiek
          możliwości chociaż chwilowego postawienia samochodu. Czyli jednym odebrano
          wszystko, co jeszcze można było odebrać a innym dano min. 5-krotnie więcej
          mimo, że mieli bardzo dużo. To jest właśnie demokracja?

4. Przed przebudową ww ulicy nic nie wspomnieliście Panowie, że będą tą ulicą
          jezdzić autobusy. Pytanie : po co min. zatoczka autobusowa przy Zakładzie
          Stomatologicznym Państwa Olton??? Nie mylcie 2 zatok dla autokarów na potrzeby
          wycieczek szkolnych i przedszkolnych.

5. Gdzie mają stawiać samochody pracownicy i klienci: zakładu
          stomatologicznego, fryzjerskiego, kosmetycznego biura rachunkowego ?

6.Miejsca dla ON (sprawnych inaczej) powinny być oznakowane w pierwszej
          kolejności!!. Oni nie mogą czekać miesiącami, latami. Nikt nie jest w stanie
          żyć tylko obietnicami - wystarczy, że ból i cierpienie wykańcza.

7. Panie Zadrożny - to Pan przede wszystkim odpowiadał na pytania mieszkańców
          bloków przy ul Hubala 5 i 6 na zebraniu w Sz.P nr 7. Więc niech Pan się nie
          obraża za to, że wtedy kłamał.
          PAN NIE KŁAMAŁ, PAN TYLKO NIE MÓWIŁ PRAWDY !!!.

8. My jako wyborcy nie musimy obecnie ujawniać swoich danych. Zrobimy to w dniu
          wyborów.

9. Natomiast kandydaci niestety powinni, chociaż niektórzy ukrywają się pod
          nick-ami.

10. Panie Zadrożny wziął Pan na zebraniu w S.P. Nr 7 telefony i adresy ON
          (sprawnych inaczej) - miał przekazać rzecznikowi osób niepełnosprawnych, mimo
          że słyszeliśmy tylko prośbę o nr telefonu do rzecznika. Co Pan zrobił z tymi
          danymi? Nikt się nie skontaktował z tymi osobami. Od słynnego zebrania upłynęło
          już wiele miesięcy!

11. Czasami więcej wiedzą zwykli robotnicy tak "pomiatani", niż Prezydenci,
          radni, pracownicy etc.

Pozdrawiamy, życzymy wygrania i tym razem wyborów.

Mieszkańcy Hubala 5 i 6 (to tylko 120 rodzin), więc można ich zlekceważyć, a ON
          do eutanazji?

• zakkahletz Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 10.11.06, 23:32
            Moje miasto to Legionowo, a moje życie to Legionowo... ;)
            Cicho, bo przyjdzie Krzycho (choć ma spory kawałek z Białegostoku, ale brat z
            matką Go podwiozą) i rozpędzi towarzycho!
            • zakkahletz Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 10.11.06, 23:59
              Niniejszym uprasza się Szanownych Państwa o przestrzeganie ciszy wyborczej. :)
              • leg13 cisza wyborcza 11.11.06, 10:48
                Niestey nie wszyscy przestrzegają ciszy wyborczej. Ekipa znanej powszechnie
                kandydatki na radną w nocy z piątku na sobotę na os Sobieskiego zrywała plakaty
                konkurencji. Ponoć zostali przyłapani przez policję.
                Niektórym puszczają nerwy...
                • keechaczu Re: cisza wyborcza 11.11.06, 11:26
                  my musielismy przypilnowac jednego slupa, gdyz przedstawiciele partii rządzącej
                  niszczyli plakaty jednego z kandydatow na wojta - ale zaloze sie, ze znow
                  zniszcza - po prostu niektorzy nie potrafia - grać, przegrywac...
                  • gosia51 Re: cisza wyborcza ale nie w Legionowie 11.11.06, 14:25
                    Jaka cisza wyborcza? Napewno nie w Legionowie.Przed północą wyjęłam ze skrzynki
                    wszystkie ulotki. Rano otwieram skrzynkę i stos ulotek. Wszystkie starych,
                    wielo-kadencyjnych radnych. Miłe zaskoczenie tylko z tego powodu, że nie było
                    ani jednej kandydujących po raz pierwszy.
                    • keechaczu Re: cisza wyborcza ale nie w Legionowie 11.11.06, 14:52
                      kolejna niemiła sytuacja to obklejenie calych slupów ogłoszeniowych w Legionowie
                      przez pub Alcatraz - prawie całych bo pewne plakaty zostały oszczędzone.Czyje??
                      • pawbrzez Re: cisza wyborcza ale nie w Legionowie 11.11.06, 16:21
                        autor:Gosia51 napisała prawdę, to jest nagminne, szlag mnie dzisiaj już
                        trafia. Rano wyrzuciłem kilkadziesiąt ulotek ze skrzynki, niedawno wracając do
                        domu, zaglądam do skrzynki - znowu pełna. Robią to w biały dzień posługując się
                        małymi dziećmi. Mieszkam na parterze. Do klatki wchodzą dzieci z plecakami - w
                        sobotę????. Wychodzę więc i pytam się w czym mogę im pomóc. Odpowiedz: Oni
                        zmarzli i weszli do klatki ogrzać się, proponuję napicie się czegoś ciepłego,
                        nie oni niedawno pili i nie są głodni. Zamykam więc drzwi i po cichu
                        nadsłuchuję. Po kilku minutach słyszę: stary h... nam przeszkodził,
                        pozbylibyśmy się towaru i pobiegli po następny do samochodu. Poprosiłem córkę,
                        aby szybko wyszła na spacer i zapamiętała numery samochodu oraz markę. Okazało
                        się, że to nie jeden samochód, ale aż 3 (słownie: trzy)uczestniczą w tej "CISZY
                        WYBORCZEJ". Mamy zapisane ich numery rejestracyjne.

Pytam się jak ma mnie i moją rodzinę szlag nie trafić - skoro po wyjściu z
                        klatki dzieciaczków w wieku 10-14 lat, wyjąłem ze skrzynki "reklamówki"
                        kandydujących,"starych wyg legionowskich"?
                        • leg13 Re: cisza wyborcza ale nie w Legionowie 12.11.06, 11:23
                          właśnie przed chwilą widziałem jak przed Klubem 411 - lokal wyborczy rozdawał
                          ulotki kandydat partii szczycącej się praworządnością w nazwie, określając przy
                          okazji swoich konkurentów swojsko brzmiącym przydomkiem "żydzi"
                          • leg13 Re: cisza wyborcza ale nie w Legionowie 12.11.06, 11:42
                            Sory, chodziło o Scenę 210, ale ponoć przyjechała już policja i zabrała klienta.
                        • zakkahletz Re: cisza wyborcza ale nie w Legionowie 12.11.06, 17:57
                          Z jednej strony to posługiwanie się dziećmi do kolportażu jest naganne - a
                          gdybym usłyszał, że taki gówniarz lub gówniara nazywa mnie ch***m, wyskoczyłbym
                          od razu z mieszkania, wytargał za łachy, sprzedał kopa w kość ogonową i
                          wychrzanił z klatki na zbity pysk, niech się bydlę nauczy, że takie nazywanie
                          ludzi może być groźne dla zdrowia i że u nas nie Szwecja z ich bezstresowym
                          wychowaniem. Z drugiej zaś, cisza wyborcza, tzn. w dniu wyborów, jest o.k.,
                          zapobiega chaosowi, natrętnemu wpychaniu materiałów propagandowych przy lub
                          nawet w lokalach wyborcych etc., ale czemu ma służyć cisza PRZEDwyborcza, dzień
                          wcześniej? Argument, że spokojnemu zastanowieniu się nad wyborem kandydatów, do
                          mnie zupełnie nie przemawia, bo spokojnie to można się zawsze zastanowić, a jak
                          ktoś nie potrafi sobie takich paru chwil wygospodarować, to niech sobie weźmie
                          urlop, wskoczy do łóżka, przykryje się kołdrą na głowę i przy świetle latarki
                          kontempluje lub wertuje ulotki i foldery. Moim zdaniem cisza PRZEDwyborcza to
                          idiotyzm.

pawbrzez napisał:
                          > Pytam się jak ma mnie i moją rodzinę szlag nie trafić - skoro po wyjściu z
                          > klatki dzieciaczków w wieku 10-14 lat, wyjąłem ze skrzynki "reklamówki"
                          > kandydujących,"starych wyg legionowskich"?
                          • leg13 Re: cisza wyborcza ale nie w Legionowie 13.11.06, 05:46
                            i już po ciszy...
                            Zdaje się mamy prezydenta w pierwszej turze i to z dużą przewagą. Może to
                            lepiej: mniej ulotek i plakatów. Nasze skrzynki pocztowei klatki odpoczną.
        • amberglass Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 14.11.06, 22:37
          Witam
          > Właściwie nie powinienem odpowiadać na tego typu post, szkalujący moją osobę
          i
          > prezentujący kłamstwo na tym forum. ------------------------------------------
          --------------------------------------

Ty się za robotę bierz miglancu jeden, łaski nikomu nie robisz żadnej.
          Legionowski podatnik wytyka mu kłamstwo, a ten ma czelność burczeć jeszcze...

Masz teraz zapracowac w ciszy i pocie czoła na tę swoją wyśnioną dietę, bo
          otrzymujesz ja dzięki ludzkiej dobrej wierze a i pewnie naiwności ...
          Co za tupet!

Dziad.
          • leg13 Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 15.11.06, 09:21
            > Legionowski podatnik wytyka mu kłamstwo, a ten ma czelność burczeć jeszcze...
            > Dziad.

Masz rację. Dowal mu jeszcze ze dwa razy z kopa i wykończ z główki zanim się
            zorientuje co się dzieje.
            Żeby nie burczał zaklej mu usta.
            • amberglass Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 26.11.06, 22:38
              > Masz rację. Dowal mu jeszcze ze dwa razy z kopa i wykończ z główki zanim się
              > zorientuje co się dzieje.
              > Żeby nie burczał zaklej mu usta.
              ----------------------------------------------------------------------------
              Co niniejszym uczyniłem ;) ;) ;)

Żałosny typ ;)
            • amberglass Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 26.11.06, 22:51
              Dwa.
              Jeżeli nie jestes klonem , uwierz mi - "kopany" to słup.
              Bezwolny i płytki jak polder pod Rotterdamem, głos ( jęk) PS w radzie miasta.

;)))

• amberglass Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 26.11.06, 22:59
              Secundo!
              Szefostwo uwaliło na całego ;)))

Szefuńcio "dziada" "łurżnął" z kretesem, a nadszefuńcio z lokalnej spółdzielni
              mieszkaniej wśliznął się w pojedynkę ( solista !!!) do rady powiatowej ;)))
              Zółta kartka dla obecnego rozdania i niech daje to do myślenia naszej
              prokuraturze. Stos doniesień na spółdzielnię mieszkaniową, zarząd i działanie
              na szkodę prezesa NO I CO ????

Cisza jak na flałcie od lat przynajmniej dwóch ;):);)

"ŁUKŁAD LEGIONOWSKI"

:)

• amberglass Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 26.11.06, 23:04
                upsaaa;)

Miałobyć "...a prezesa TO CO" ;)
                Oczywiście NIC ;)

• przegrane.zycie150 Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 13.02.07, 00:30
            Gdzie te miejsca parkingowe oznaczone dla ON "złotouści" przed wyborami???????
            • zadrozny.piotr Re: Panie Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 16.02.07, 20:38
              Miejsce parkingowe dla osoby niepełnosprawnej zostało wyznaczone zgodnie z dokumentacją (przy szkole nr 7). Jeżeli jest potrzeba wyznaczenia (plus oznakowanie) dodatkowego miejsca do parkowanie dla osoby niepełnosprawnej proszę o kontakt ze mną: zadrozny@wp.pl lub wydziałem inwestycji
              tel. 0-22 774 43 26, 0-22 774 20 31 wew. 253, 227, 267, 288
              e-mail: inwestycje@um.legionowo.pl
        • przegrane.zycie150 Re:Smogorzewski, Zadrożny, Żuchowski 13.02.07, 00:51
          zadrozny.piotr napisał:

> Witam
          > Właściwie nie powinienem odpowiadać na tego typu post, szkalujący moją osobę i
          > prezentujący kłamstwo na tym forum.

> - miejsca dla niepełnosprawnych będą wyznaczone po zakończeniu remontu ulicy (
          > potwierdziłem to raz jeszcze w wydziale inwestycji w dniu dzisiejszym),

>
          > -robotnicy prowadzący pracę nie są osobami w tym zakresie kompetentnymi, aby si
          > ę na nich opierać formułując tego typu opinię
          >
          > - dzięki spotkaniu z mieszkańcami o którym pani/pan (bo oczywiście nie ma podpi
          > su :) wspomina, zwiększona została liczba miejsc parkingowych wg. pierwotnego p
          > rojektu i zamontowane zostaną progi zwalniające

Kłamstwa wyborcze pozwoliły "złotoustym" zająć takie ciepłe stołeczki, smutne lecz prawdziwe. Czegóż można było się spodziewać? Oni nie kłamali, oni tylko nie mówili prawdy!

Zabraliście nam nasze miejsca, zabierzcie nam naszą niesprawność, ból i cierpienie........
    • zetkalg Mamy Nowych Starostów 27.11.06, 17:52
      Starosta Jan Grabiec
      vce Starosta Janusz Kubicki
      Serdecznie gratuluję obu panom.
      więcej info w biuletynie publicznym na stronie starostwa
      • l.ruta Re: Mamy Nowych Starostów 27.11.06, 18:42
        a o NOWYM czlonku Zarzadu Powiatu nie informujesz? Gratulacje dla Pana
        Kownackiego.Ciekawa mieszanka ten NOWY ZARZAD POWIATU. Oby to byl dobry "zaczyn"
      • kwitkows Re: Mamy Nowych Starostów 27.11.06, 19:33
        Znaczy sie ten Pan co uczyl moja zone religii jest starosta? ;-))))
        • amberglass Re: Mamy Nowych Starostów 09.12.06, 22:24
          ;-)
          ;-)
          :-)
          • machiavelli2 Re: Mamy Nowych Starostów 15.02.07, 18:34
            Wydaje mi się, że trzeba by poczekać jeszcze jakiś czas i pozwolić nowym władzom
            się wykazać. W parę miesięcy niewiele da się zrobić.

A to, że nie spełniają wyborczych obietnic:) No nie bądźmy dziećmi. Wybory to
            przecież kampanie reklamowa produktu - nic innego. Trzeba patrzyć nań z
            dystansem - jak na reklamę proszku do prania. Każdy nie może być nr 1 na świecie
            mimo, że tak twierdzi :)

Ech i co roku wszyscy (no nie wszyscy) dają się nabierać i głosują na tych
            samych (PS)
            pozdrowienia
            m

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka