IP: *.ptr.net.pl 20.05.03, 13:54
witam! Za jakiś czas będę mieszkać w Legionowie i chcę się dowiedzieć jakie
wg. was gimnazjum tam jest dość dobre...Z góry dziękuję za odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • gregorij Re: Gimnazjum 23.05.03, 09:31
      I tak jest rejonizacja - nie masz znajomych dyrektorów gimznazjów - dziecko
      chodzi tam ,gdzie jest administracyjnie przypisane
      • Gość: Peter Re: Gimnazjum IP: *.ssmb.com 23.05.03, 12:02
        gregorij napisał:

> I tak jest rejonizacja - nie masz znajomych dyrektorów gimznazjów - dziecko
        > chodzi tam ,gdzie jest administracyjnie przypisane

tak nie do końca, na żadnym etapie wychowania i edukacji dziecka nikt nie może
        zmusić do uczeszczania do takiej a nie innej placówki edukacyjnej, wyjątkami są
        różnice w mieście zameldowania rodziców w stosunku do miasta do którego chce
        uczęszczać ich dziecko.

nawet za czasów poprzedniego systemu niby była rejonizacja a ja przez całe 8
        lat chodziłem do szkoły podstawowej z nie swojego rejonu, wiec dla chcącego nic
        trudnego

a w temacie pytania podstawowego czyli polecenia gimnazjum legionowskiego to
        niestety nie potrafie pomoc

Peter
        • gregorij Re: Gimnazjum 23.05.03, 14:30
          Masz racje, obowiązku takiego nie ma, teoretycznie, ale nie ma tez obowiazku
          szkoła przyjąc ucznia spoza rejonu, to zalezy od dobrej woli dyrektora i
          wolnych miejsc oczywiscie.
          • polokokt Re: Gimnazjum 23.05.03, 16:45
            a poniewaz jest niz demograficzny (juz od dosc dawna) to biora kazdego ktory
            chce.
            Co do tego Gimnazjiu to kiedys sporo dobrego bylo o Gimnazjum u Selezjanów (nie
            wiem czy jeszcze jest, bo jakos ostatnio cisza), no i chyba w LO im.
            Konopnickiej tez jest niezle, w koncu LO jako szkola nie stoi tak tragicznie.
            Pozdrawiam
            • Gość: bibi Re: Gimnazjum IP: *.ptr.net.pl 23.05.03, 22:29
              a nie pamiętaćie tematu z tamtego roku że można wybrać sobie gimnazjum gdy
              masz dobre a nawet świetne oceny?rejonizacja już się skończyła,można wrócić do
              tak zwanego rejonu gdy wybrane odmówią przyjęcia
              • gregorij Re: Gimnazjum 24.05.03, 16:30
                Gimnazjum w LO jest ale nie robili naboru we wrześniu ubiegłego roku. Za dwa
                lata przestanie istnieć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka