Gość: MAYKA IP: *.ptr.net.pl 20.05.03, 13:54 witam! Za jakiś czas będę mieszkać w Legionowie i chcę się dowiedzieć jakie wg. was gimnazjum tam jest dość dobre...Z góry dziękuję za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gregorij Re: Gimnazjum 23.05.03, 09:31 I tak jest rejonizacja - nie masz znajomych dyrektorów gimznazjów - dziecko chodzi tam ,gdzie jest administracyjnie przypisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Gimnazjum IP: *.ssmb.com 23.05.03, 12:02 gregorij napisał: > I tak jest rejonizacja - nie masz znajomych dyrektorów gimznazjów - dziecko > chodzi tam ,gdzie jest administracyjnie przypisane tak nie do końca, na żadnym etapie wychowania i edukacji dziecka nikt nie może zmusić do uczeszczania do takiej a nie innej placówki edukacyjnej, wyjątkami są różnice w mieście zameldowania rodziców w stosunku do miasta do którego chce uczęszczać ich dziecko. nawet za czasów poprzedniego systemu niby była rejonizacja a ja przez całe 8 lat chodziłem do szkoły podstawowej z nie swojego rejonu, wiec dla chcącego nic trudnego a w temacie pytania podstawowego czyli polecenia gimnazjum legionowskiego to niestety nie potrafie pomoc Peter Odpowiedz Link Zgłoś
gregorij Re: Gimnazjum 23.05.03, 14:30 Masz racje, obowiązku takiego nie ma, teoretycznie, ale nie ma tez obowiazku szkoła przyjąc ucznia spoza rejonu, to zalezy od dobrej woli dyrektora i wolnych miejsc oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Gimnazjum 23.05.03, 16:45 a poniewaz jest niz demograficzny (juz od dosc dawna) to biora kazdego ktory chce. Co do tego Gimnazjiu to kiedys sporo dobrego bylo o Gimnazjum u Selezjanów (nie wiem czy jeszcze jest, bo jakos ostatnio cisza), no i chyba w LO im. Konopnickiej tez jest niezle, w koncu LO jako szkola nie stoi tak tragicznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Gimnazjum IP: *.ptr.net.pl 23.05.03, 22:29 a nie pamiętaćie tematu z tamtego roku że można wybrać sobie gimnazjum gdy masz dobre a nawet świetne oceny?rejonizacja już się skończyła,można wrócić do tak zwanego rejonu gdy wybrane odmówią przyjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
gregorij Re: Gimnazjum 24.05.03, 16:30 Gimnazjum w LO jest ale nie robili naboru we wrześniu ubiegłego roku. Za dwa lata przestanie istnieć Odpowiedz Link Zgłoś