lisiczka_76 16.11.07, 20:52 A może korzystacie tylko z bankowości elektronicznej? Proszę o podawanie nazw banków, ciekawi mnie, czy mój się pojawi i w jakim kontekście:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawelkownacki Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 16.11.07, 21:19 z racji uzywania internetu jestem w oddzialach banku tylko gosciem - ale jesli po tych kilku wizytach można oceniac to... na minus za częste maniery z dawnej epoki to ING na Handlowej a na plus oddzial tego samego banku przy Globi - mimo ciasnoty obslugi naprawde sprawna, kompetenta i mila. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Bank ING na Handlowej 16.11.07, 21:24 Właśnie ten bank to również prowadzi tradycję peerelowską. Totalna olewka klienta. Ludzie czekają w kolejce tylko dlatego, że kasjerka robi przelewy koleżanek i inne własne sprawy. Jak skończy to otwiera okienko i wtedy obsługuje ludzi. Jest tam taka niska kobieta wymalowana, opalona na solarium i cała we złocie, której się pracować nie chce. Cągle tylko gdzieś wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 16.11.07, 21:21 Ja mam konto elektroniczne ale czasami muszę się do banku udać aby pieniądze wpłacić. Ten bank to PKO BP największy popeerelowski bank. Tam w obsłudze się chyba nic tak jak na poczcie, nie zmieniło. Klient jest całkowicie olewany. Kiedy przychodzi pora na przerwe to kasjerka punktualnie wychodzi nie przejmując się tym, że dużo ludzi czeka. Działa tylko jedna kasa. Są ludzie co stoją przy kasie 20 minut. Trzeba się tam naprawdę naczekać. Takie podejście się chyba nigdy nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 16.11.07, 21:52 Będę strzelał, PKO przy rondzie na Husarskiej? :) Byłem tam 2 razy, nie jako ich klient... dokumenty miały byc przygotowane, a formalności trwać 15min, zgodnie z głośna reklama w TV. Dokumenty przygotowywano na miejscu, trwało to zbyt długo, bo panie nie mogły się zorganizowac przy drukarce :/ w tym oddziale powinien pojawic się UOKiK, bo nagminnie sa naruszane nasze prawa. Panie nawet nie zdają sobie z tego sprawy z własnej bezmyślności i pogardy dla petenta. Odpowiedz Link Zgłoś
zakkahletz BZ WBK przy kościele garnizonowym: 16.11.07, 22:34 Fachowa, miła obsługa wewnątrz, całkiem przyjemne kobitki (i przynajmniej połowa z nich nawet dość atrakcyjna wizualnie). Natomiast mogliby wymienić pękniętą szybkę w bankomacie i pilnować sprawnego zakładania tam nowej rolki taśmy do wydruków od razu po wyczerpaniu się starej. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 08:49 w tym PKO powinni wymienic cały personel - kiedys łaske mi zrobiły ze wieksza gotówke wypłacili poza kasa. Oczywiscie jak wczesniej zrobiłam awanture. Nie mineły 3 dni jak zorganizowano napad na bank:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 14:34 Napad na bank dokonali zdesperowani klienci :) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 18.11.07, 00:01 niby tak, ale sadze ze sporo winy w tym polityki wewnętrznej banku. W banku jak to w banku zawsze są klienci więc cały czas jest "złą pora" na zrobienie sobie przerwy. Poza tym jak znam życie to kasjerki są obłożone kilkoma innymi obowiązkami niż obsługa tylko klientów a godziny obsługi tychże pewnie mają tak wyznaczone, że wszystkie papierki najlepiej jakby robiły po godzinach w domu. Ja staram się spojżeć na to z drugiej strony i widzę, że pewnie tej przerwy jak Pani nie weźmie teraz, w godzinie która jest na to wyznaczona i napisana na okienku, to potem nikt jej nie pozwoli odebrać tej przerwy, bo przecież następni klienci będą, a tam na okienku będzie pisało ze powinno być otwarte. A ja korzystam z elektronicznego konta Inteligo (PKO BP?) i jestem bardzo zadowolony ze przestałem korzystać ze Śląskiego na Handlowej, gdzie żeby coś załatwić to niemalże urlop trzeba było brać, bo w soboty zamknięty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 18.11.07, 00:20 popieram:) i o ile mniej zmartwień i stresów:) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 18.11.07, 00:24 www.bankier.pl/fo/konta/narzedzia/zestawienie/ Odpowiedz Link Zgłoś
zakkahletz Jeszcze kilka słów o BZ WBK: 18.11.07, 00:31 Też jakoś w soboty nie pracują, ale za to mają bardzo poręczną, przejrzystą i łatwą w obsłudze bankowość elektroniczną. W sumie to korzystam z usług tego banku już od paru ładnych lat i jestem zadowolony, poza tym przez ten czas zrobili duży, bardzo zauważalny postęp (prawda, że na pewno w dużej części wymuszony ogólnym postępem technologicznym). I mają bardzo niekulawe fundusze inwestycyjne Arka, na których naprawdę (mówię / piszę z doświadczenia swojego i Rodziny) DOBRZE zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: Jeszcze kilka słów o BZ WBK: 18.11.07, 00:38 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4681784.html ps. a pamiętacie czasy kiedy nie było kart tylko czeki i w bankach stało się godzinami? jedyny plus to oprocentowania lokat - 30%:)) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:14 nie ma takiego banku...albo maja wysokie opłaty:) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:34 uwielbiam takie "najlepsze i najtańsze i za darmo" - np. raty "0%" - i ludziska płacą i cieszą sie..ech Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:36 ostatnio wydziałam taką reklame "jak weźmiesz u nas kredyt hipoteczny dostaniesz za darmo toyote" - za darmo - 30 lat spłacania kredytu...Czy ludzie łykają wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:43 www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4352236.html Odpowiedz Link Zgłoś
zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:46 www.centrum-finansowe.v10.pl/kontaosobiste/ Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:30 Taki bank nie istnieje chyba, że na Kajmanach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pantoranaga Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 18.11.07, 20:31 Z pewnością wielki płacz i zgrzytanie zębów to oddział banku Millenium.Obsługuję tam sporadycznie swój rachunek i za każdym razem mam ochotę wrócić tam powtórnie w kominiarce i z pistoletem żeby zmotywować pracujące tam panie do sprawniejszych działań.Całe szczęście że nie mam kominiarki i pistoletu. Odpowiedz Link Zgłoś
alealex Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 18.11.07, 21:10 Ten post jest bez sensu. Nie wczytywałem się w regulamin tego forum ale to nie jest chyba miejsce na szukanie klienta. Też pracuję w banku i wiem, że targety do wypracowania są duże (znaczy - trzeba wyrobić ileś tam kart w miesiącu, złapać iluś tam klientów na konto) żeby dostać premię itp. Lisiczko naprawdę jest aż tak źle, że trzeba i tutaj szukać klienta?????? Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Wykasowane posty 19.11.07, 06:51 Posty z reklamami zostały wykasowane Odpowiedz Link Zgłoś
woloszki Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 22.11.07, 13:29 a w dodatku jeśli jest to praca od świtu do zmierzchu i za najniższą krajową to nie ma co się dziwić jakości obsługi. każdy kto za takie pieniądze pracuje w banku w okienku widocznie nie ma wyjścia i musi bo w przeciwnym przypadku rzucił by to w cholerę. A czy ktoś korzysta z nowości w Legionowie w postaci Eurobanku? Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Jeszcze kilka słów o BZ WBK: 19.11.07, 00:06 a i jeszcze co do funduszy, wszystko jest supoer jak GPW idzie do gory, problem sie zaczyna jak GPW spada. Popatrz sobie na fundusze akcyjne kilka lat temu, wiele z nich zarabiało mniej niż można było zarobić na lokacie. Bum się zaczął raptem z 2 lata temu jak giełda ruszyła w górę. Niestety większość inwestujących, nowo przybyłych nie rozumie że jest to inwestycja na długie lata i takie spadki jak były w okolicach kwietnia-czerwca tego roku (straty nawet po 20-30 procent) wystraszyły niejednego który dał się zwieść reklamom zysków rocznych 100% :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zakkahletz Re: Jeszcze kilka słów o BZ WBK: 19.11.07, 11:32 Mylisz się, pierwsze jednostki funduszy kupiłem ponad 4,5 roku temu, po 12 miesiącach zarobiłem ok. 30%, potem było jeszcze lepiej. Co prawda jednostki w całości spieniężyłem w 2006 r., więc tegoroczne spadki, o których piszesz, mnie nie dotknęły, ale przy dzisiejszej mnogości rodzajów funduszy można to zrobić tak, żeby zminimalizować ryzyko, a podstawową zasadą jest tzw. dywersyfikacja portfela, czyli niewkładanie kasy w jeden rodzaj funduszu. Oczywiście potrzeba też trochę intuicji i szczęścia, ale to już tak jak ze wszytkim w życiu. polokokt napisał: Bum się zaczął raptem z 2 lata temu jak giełda ruszyła w górę. Niestety większość inwestujących, nowo przybyłych nie rozumie że jest to inwestycja na długie lata i takie spadki jak były w okolicach kwietnia-czerwca tego roku (straty nawet po 20-30 procent) wystraszyły niejednego który dał się zwieść reklamom zysków rocznych 100% :) Odpowiedz Link Zgłoś
roberttak Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 19.11.07, 01:08 lisiczka_76 napisała: > konto obsługiwane zarówno elektroniczne (24h/dobę, jak i w oddziale bankowosc elektroniczna to wam zwisa czesciej niz windows, codziennie wieczorami czy w nocy pada system jak potrzebuje porobic przelewy inne konta: mbank - tanio, prosto, dobrze dopoki nie trzeba samemu robic sobie wplat, pisza wiele zlego o wplatomatach, ing bank: korzystam krotko, przy wyplacie z karty kredytowej gotowki zabieraja 9 zl, ze swoich bankomatow 5 zl, mi zabrali 9 ale skorygowali, mozna sobie zrobic karte z wlasnym obrazkiem <wow>, ogolnie za krotko korzystam zeby cos powiedziec ale jak narazie okej. Odpowiedz Link Zgłoś
roberttak Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 19.11.07, 01:10 zreszta chcialem tez sprawdzic czy dostalem jakies wplaty na konto i w ing tez przerwa techniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Prośba 19.11.07, 06:47 Uprzejma prośba o nieprzekraczanie cienkiej granicy pomiędzy opinią konsumenta a reklamą. Odpowiedz Link Zgłoś
rybk_a Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 19.11.07, 11:13 Nie znam w Legionowie banku, który byłby czynny także w soboty. PKO BP oba są wyjątkowo beznadziejne, kolejki ogromne, 1 kasa czynna. W sobotę trzeba jeździć do NDM. Potrzebujemy 1 raz w miesiącu wpłacić gotówkę na inteligo, które obsługujemy elektronicznie i jest to problem. Ja mam konto w mbanku i ok, tylko jak trzeba gotówkę wpłacić to jest problem, bo nigdzie bez prowizji nie przyjmują. Gdyby nie to, że wypłatę dostajemy do ręki, omijalibyśmy oddziały banków szerokim łukiem, a tak to co miesiąc jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś