Dodaj do ulubionych

Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie?

16.11.07, 20:52
A może korzystacie tylko z bankowości elektronicznej?
Proszę o podawanie nazw banków, ciekawi mnie, czy mój się pojawi i w jakim
kontekście:)
Obserwuj wątek
    • pawelkownacki Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 16.11.07, 21:19
      z racji uzywania internetu jestem w oddzialach banku tylko gosciem - ale jesli
      po tych kilku wizytach można oceniac to... na minus za częste maniery z dawnej
      epoki to ING na Handlowej a na plus oddzial tego samego banku przy Globi - mimo
      ciasnoty obslugi naprawde sprawna, kompetenta i mila.
      • misiek1974 Bank ING na Handlowej 16.11.07, 21:24
        Właśnie ten bank to również prowadzi tradycję peerelowską. Totalna
        olewka klienta. Ludzie czekają w kolejce tylko dlatego, że kasjerka
        robi przelewy koleżanek i inne własne sprawy. Jak skończy to otwiera
        okienko i wtedy obsługuje ludzi. Jest tam taka niska kobieta
        wymalowana, opalona na solarium i cała we złocie, której się
        pracować nie chce. Cągle tylko gdzieś wychodzi.
    • misiek1974 Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 16.11.07, 21:21
      Ja mam konto elektroniczne ale czasami muszę się do banku udać aby
      pieniądze wpłacić. Ten bank to PKO BP największy popeerelowski bank.
      Tam w obsłudze się chyba nic tak jak na poczcie, nie zmieniło.
      Klient jest całkowicie olewany. Kiedy przychodzi pora na przerwe to
      kasjerka punktualnie wychodzi nie przejmując się tym, że dużo ludzi
      czeka. Działa tylko jedna kasa. Są ludzie co stoją przy kasie 20
      minut. Trzeba się tam naprawdę naczekać.
      Takie podejście się chyba nigdy nie zmieni.
      • ralphie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 16.11.07, 21:52
        Będę strzelał, PKO przy rondzie na Husarskiej? :) Byłem tam 2 razy, nie jako ich klient... dokumenty miały byc przygotowane, a formalności trwać 15min, zgodnie z głośna reklama w TV. Dokumenty przygotowywano na miejscu, trwało to zbyt długo, bo panie nie mogły się zorganizowac przy drukarce :/ w tym oddziale powinien pojawic się UOKiK, bo nagminnie sa naruszane nasze prawa. Panie nawet nie zdają sobie z tego sprawy z własnej bezmyślności i pogardy dla petenta.
        • zakkahletz BZ WBK przy kościele garnizonowym: 16.11.07, 22:34
          Fachowa, miła obsługa wewnątrz, całkiem przyjemne kobitki (i przynajmniej połowa
          z nich nawet dość atrakcyjna wizualnie). Natomiast mogliby wymienić pękniętą
          szybkę w bankomacie i pilnować sprawnego zakładania tam nowej rolki taśmy do
          wydruków od razu po wyczerpaniu się starej.
      • zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 08:49
        w tym PKO powinni wymienic cały personel - kiedys łaske mi zrobiły ze wieksza
        gotówke wypłacili poza kasa. Oczywiscie jak wczesniej zrobiłam awanture. Nie
        mineły 3 dni jak zorganizowano napad na bank:)
        • misiek1974 Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 14:34
          Napad na bank dokonali zdesperowani klienci :)
      • polokokt Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 18.11.07, 00:01
        niby tak, ale sadze ze sporo winy w tym polityki wewnętrznej banku. W banku jak
        to w banku zawsze są klienci więc cały czas jest "złą pora" na zrobienie sobie
        przerwy. Poza tym jak znam życie to kasjerki są obłożone kilkoma innymi
        obowiązkami niż obsługa tylko klientów a godziny obsługi tychże pewnie mają tak
        wyznaczone, że wszystkie papierki najlepiej jakby robiły po godzinach w domu. Ja
        staram się spojżeć na to z drugiej strony i widzę, że pewnie tej przerwy jak
        Pani nie weźmie teraz, w godzinie która jest na to wyznaczona i napisana na
        okienku, to potem nikt jej nie pozwoli odebrać tej przerwy, bo przecież następni
        klienci będą, a tam na okienku będzie pisało ze powinno być otwarte.

A ja korzystam z elektronicznego konta Inteligo (PKO BP?) i jestem bardzo
        zadowolony ze przestałem korzystać ze Śląskiego na Handlowej, gdzie żeby coś
        załatwić to niemalże urlop trzeba było brać, bo w soboty zamknięty.

Pozdrawiam
        • zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 18.11.07, 00:20
          popieram:) i o ile mniej zmartwień i stresów:)
          • zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 18.11.07, 00:24
            www.bankier.pl/fo/konta/narzedzia/zestawienie/
            • zakkahletz Jeszcze kilka słów o BZ WBK: 18.11.07, 00:31
              Też jakoś w soboty nie pracują, ale za to mają bardzo poręczną, przejrzystą i
              łatwą w obsłudze bankowość elektroniczną. W sumie to korzystam z usług tego
              banku już od paru ładnych lat i jestem zadowolony, poza tym przez ten czas
              zrobili duży, bardzo zauważalny postęp (prawda, że na pewno w dużej części
              wymuszony ogólnym postępem technologicznym). I mają bardzo niekulawe fundusze
              inwestycyjne Arka, na których naprawdę (mówię / piszę z doświadczenia swojego i
              Rodziny) DOBRZE zarobić.
              • zuziknatropie Re: Jeszcze kilka słów o BZ WBK: 18.11.07, 00:38
                gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4681784.html
                ps. a pamiętacie czasy kiedy nie było kart tylko czeki i w bankach stało się
                godzinami? jedyny plus to oprocentowania lokat - 30%:))
    • zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:14
      nie ma takiego banku...albo maja wysokie opłaty:)
      • zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:34
        uwielbiam takie "najlepsze i najtańsze i za darmo" - np. raty "0%" - i ludziska
        płacą i cieszą sie..ech
        • zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:36
          ostatnio wydziałam taką reklame "jak weźmiesz u nas kredyt hipoteczny dostaniesz
          za darmo toyote" - za darmo - 30 lat spłacania kredytu...Czy ludzie łykają wszystko?
          • zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:43
            www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4352236.html
            • zuziknatropie Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:46
              www.centrum-finansowe.v10.pl/kontaosobiste/
    • misiek1974 Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 17.11.07, 23:30
      Taki bank nie istnieje chyba, że na Kajmanach :)))
    • pantoranaga Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 18.11.07, 20:31
      Z pewnością wielki płacz i zgrzytanie zębów to oddział banku Millenium.Obsługuję
      tam sporadycznie swój rachunek i za każdym razem mam ochotę wrócić tam powtórnie
      w kominiarce i z pistoletem żeby zmotywować pracujące tam panie do
      sprawniejszych działań.Całe szczęście że nie mam kominiarki i pistoletu.
    • alealex Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 18.11.07, 21:10
      Ten post jest bez sensu. Nie wczytywałem się w regulamin tego forum ale to nie
      jest chyba miejsce na szukanie klienta. Też pracuję w banku i wiem, że targety
      do wypracowania są duże (znaczy - trzeba wyrobić ileś tam kart w miesiącu,
      złapać iluś tam klientów na konto) żeby dostać premię itp. Lisiczko naprawdę
      jest aż tak źle, że trzeba i tutaj szukać klienta??????
      • psychomaszyna Wykasowane posty 19.11.07, 06:51
        Posty z reklamami zostały wykasowane
      • woloszki Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 22.11.07, 13:29
        a w dodatku jeśli jest to praca od świtu do zmierzchu i za najniższą krajową to
        nie ma co się dziwić jakości obsługi. każdy kto za takie pieniądze pracuje w
        banku w okienku widocznie nie ma wyjścia i musi bo w przeciwnym przypadku
        rzucił by to w cholerę.

A czy ktoś korzysta z nowości w Legionowie w postaci Eurobanku?
    • polokokt Re: Jeszcze kilka słów o BZ WBK: 19.11.07, 00:06
      a i jeszcze co do funduszy, wszystko jest supoer jak GPW idzie do gory, problem
      sie zaczyna jak GPW spada. Popatrz sobie na fundusze akcyjne kilka lat temu,
      wiele z nich zarabiało mniej niż można było zarobić na lokacie. Bum się zaczął
      raptem z 2 lata temu jak giełda ruszyła w górę. Niestety większość
      inwestujących, nowo przybyłych nie rozumie że jest to inwestycja na długie lata
      i takie spadki jak były w okolicach kwietnia-czerwca tego roku (straty nawet po
      20-30 procent) wystraszyły niejednego który dał się zwieść reklamom zysków
      rocznych 100% :)

Pozdrawiam
      • zakkahletz Re: Jeszcze kilka słów o BZ WBK: 19.11.07, 11:32
        Mylisz się, pierwsze jednostki funduszy kupiłem ponad 4,5 roku temu, po 12
        miesiącach zarobiłem ok. 30%, potem było jeszcze lepiej. Co prawda jednostki w
        całości spieniężyłem w 2006 r., więc tegoroczne spadki, o których piszesz, mnie
        nie dotknęły, ale przy dzisiejszej mnogości rodzajów funduszy można to zrobić
        tak, żeby zminimalizować ryzyko, a podstawową zasadą jest tzw. dywersyfikacja
        portfela, czyli niewkładanie kasy w jeden rodzaj funduszu. Oczywiście potrzeba
        też trochę intuicji i szczęścia, ale to już tak jak ze wszytkim w życiu.

polokokt napisał:

Bum się zaczął raptem z 2 lata temu jak giełda ruszyła w górę. Niestety
        większość inwestujących, nowo przybyłych nie rozumie że jest to inwestycja na
        długie lata i takie spadki jak były w okolicach kwietnia-czerwca tego roku
        (straty nawet po 20-30 procent) wystraszyły niejednego który dał się zwieść
        reklamom zysków rocznych 100% :)
    • roberttak Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 19.11.07, 01:08
      lisiczka_76 napisała:

> konto obsługiwane zarówno elektroniczne (24h/dobę, jak i w oddziale

bankowosc elektroniczna to wam zwisa czesciej niz windows, codziennie wieczorami
      czy w nocy pada system jak potrzebuje porobic przelewy

inne konta: mbank - tanio, prosto, dobrze dopoki nie trzeba samemu robic sobie
      wplat, pisza wiele zlego o wplatomatach,

ing bank: korzystam krotko, przy wyplacie z karty kredytowej gotowki zabieraja 9
      zl, ze swoich bankomatow 5 zl, mi zabrali 9 ale skorygowali, mozna sobie zrobic
      karte z wlasnym obrazkiem <wow>, ogolnie za krotko korzystam zeby cos powiedziec
      ale jak narazie okej.
      • roberttak Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 19.11.07, 01:10
        zreszta chcialem tez sprawdzic czy dostalem jakies wplaty na konto i w ing tez
        przerwa techniczna.
    • psychomaszyna Prośba 19.11.07, 06:47
      Uprzejma prośba o nieprzekraczanie cienkiej granicy pomiędzy opinią
      konsumenta a reklamą.
    • rybk_a Re: Jak oceniacie obsługę w bankach w Legionowie? 19.11.07, 11:13
      Nie znam w Legionowie banku, który byłby czynny także w soboty. PKO BP oba są
      wyjątkowo beznadziejne, kolejki ogromne, 1 kasa czynna. W sobotę trzeba jeździć
      do NDM. Potrzebujemy 1 raz w miesiącu wpłacić gotówkę na inteligo, które
      obsługujemy elektronicznie i jest to problem. Ja mam konto w mbanku i ok, tylko
      jak trzeba gotówkę wpłacić to jest problem, bo nigdzie bez prowizji nie
      przyjmują. Gdyby nie to, że wypłatę dostajemy do ręki, omijalibyśmy oddziały
      banków szerokim łukiem, a tak to co miesiąc jest problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka