Dodaj do ulubionych

Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał?

17.09.08, 05:52
Chcę tam zapisac synka, na oko bardzo mi się podoba i cena rozsądna,
czy ktoś o nim słyszał? Jest na rogu Jagiellońskiej i Parkowej.
Obserwuj wątek
    • anita.anita80 Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 17.09.08, 07:49
      a jaka jest cena za miesiąc ? i w jakich godz jest przeszkole otwarte?
    • luizabla Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 18.09.08, 08:51
      ja widziałam tylko ulotkę przy Rossmanie z informacją o stronie
      www.drugi-dom.pl/
      mysle ze na podstawowe pytania znajdziesz tam odpowiedzi. Pytanie
      tylko jak sie tam zajmują dziecmi i czy dzieci dobrze sie tam
      czują... Tylko wydaje mi sie ze jest to nowa placowka i chyba bedzie
      ciezko znalezc kogos kto na to odpowie....
      • godgod Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 18.09.08, 10:35
        Strona wygląda ciekawie. Trochę drogo i nie doczytałem się, czy zajęcia dodatkowe są płatne dodatkowo. A jak jest w praktyce to chyba dowiemy się za kilka miesięcy.
        Martwi mnie tylko nazwa - ją słyszę, to widzę smutne oczy dzieci z reklam jednej z wielu fundacji. Tym bardziej, że przedszkole jest otwarte od 6:30 do 18:30. Długo, ale mam nadzieję, że w tych godzinach będzie jeszcze/już puste.
        • mamazuczka2006 Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 18.09.08, 12:47
          To chyba dobrze, że tak długo jest otwarte? Dzięki temu umożliwia uczęszczanie
          nie tylko dzieciom rodziców, którzy pracują np. w urzędzie od 7:00 do 15:00 (jak
          to ma miejsce w przypadku wielu przedszkoli państwowych), ale też tym , którzy
          pracują przykładowo w sklepie - od 10:00 do 18:00.
          • bronka29 Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 18.09.08, 15:28
            godziny otwarcie super - wreszcie ktoś pomyślał o tych rodzicach,którzy muszą
            dojechać do W-wy komunikacją miejską.
            • godgod Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 18.09.08, 16:02
              Owszem, dla rodziców, to wspaniale, ale ja miałem na myśli raczej interes dzieci. Wiem, że jest jak jest i trzeba pracować, ale to chyba nie jest komfortowa sytuacja dla dziecka w sytuacji, gdy jest późno i zostaje kilka osób w przedszkolu. Piszę o samej sytuacji, a nie o przedszkolu, bo oni robią to z myślą rodzicach i dzieciach (i dobrze). Mój post nie był żadną krytyką.
              • uwaga_tramwaj Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 21.09.08, 16:33
                ale to chyba nie jest komfortowa sytuacja dla dziecka

mniej komfortowo mieć bezrobotnych rodziców i pustą lodówkę.
        • ewa.zaspiewa Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 19.09.08, 10:14
          Zajęcia dodatkowe są w cenie, płaci się ddoatkowo wpisowe 300 i
          ubezpieczenie 40 zł na cały rok.
          Zdecydowałam się na nich, za jakiś czas będę znała więcej konkretów.
          Narazie jest jeszcze mało dzieciaków (działają od września) - razem
          12, ale liczą na ok. 40-50. Posiedziałam tam trochę z synkiem i
          wygląda to porządnie, jak przedszkole, a nie przechowalnia dzieci.
          Posiłki tez bardziej mi się podobają niż np. w przedszkolu prywatnym
          w Nieporęcie, gdzie wszystko jest na słodko. Przynajmniej w menu :)
          Szkoda tylko, że ogródek dość blisko ulicy i słychać samochody,
          trudno, będzie się relaksował w domu...

• kkater Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 19.09.08, 14:13
            No dobrze, ale od jakiego wieku jest to przedszkole??? W reklamach,
            które widzę rozwieszone po całym mieście jest napisane, że od 2 roku
            życia natomiast w statucie, że od 3 r.ż a w wyjątkowych sytuacjach,
            od 2,5. To jak to w końcu jest???
            • ewa.zaspiewa Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 22.09.08, 19:42
              od 2,5 na sto procent przyjmują. Dwulatków chyba nie.
              • gosiamic Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 03.11.08, 21:30
                Domyślam się dlaczego wątek zamilkł... Wystarczy przyjść do
                przedszkola i sprawdzić "jak tam jest", a jest tak, jak powinno być,
                czyli dobrze... Tak na marginesie zastanawiam się dlaczego mamom
                małych dzieci tak spieszno do rozstania się z nimi. Rzumiem
                konieczność zarabiania pieniędzy, ale myślę, że kasa to nie
                wszystko.
                • sdr Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 04.11.08, 00:09
                  Masz rację -kasa to nie wszystko. Ale i mama nie zastapi całego
                  ciekawego świata.
    • joanna247 Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 10.12.08, 22:37
      Wszystkim rodzicom którzy zamierzają oddać swoje dziecko pod opiekę sprawdzonej
      placówki polecam przedszkole Drugi dom. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona,
      jest to miejsce w którym moje dziecko czuje sie bezpieczne, dobrze się bawi i
      może się czegoś nauczyć.A co do wcześniejszych postów to przyjmują dzieci od 2
      lat wiem to bo moja koleżanka też chce zapisać tam swojego maluszka. Naprawdę
      warto zainteresować się tym przedszkolem.
      • najlepszy.jagoda Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 13.01.09, 22:17
        A skąd wiesz, że dziecko Twoje czuje się tam dobrze? Mówi Ci to? Jeśli tak, to
        zwracam honor. Podoba mi się zdanie: "może czegoś się nauczyć", a sprawdzasz,
        czego się nauczyło? Ja uważam, że jak coś jest tanie, to nie może być dobre.
        Strona internetowa przedszkola jest dość bogata w zajęcia. Jakoś ie chce mi się
        wierzyć, że wszystkie one są prowadzone i że pracują tam dobrze zarabiające
        opiekunki.... Coś za coś. Ja zanim oddam dziecko gdziekolwiek porozmawiam z
        paniami, które pracują w przedszkolu. Piękne słówka mnie nie zwiodą. Jestem
        realistą i nie wierzę w charytatywną motywację, powołanie i takie tam. Jeszcze
        jedno - co to za przedszkole, skoro przyjmują dwulatki? Pozdrawiam wszystkie
        mamusie, które oddają do obcych Maluchy, które nie potrafią mówić, powodzenia.
        • myszka2312 do najlepszy... 14.01.09, 12:57
          Szlag mnie mało nie trafił po Twoim poście.Po pierwsze pogratulować sytuacji, w
          której nie musisz oddawać 2 letniego dziecka do przedszkola czy żłobka.Jako
          facet być może nie wiesz, że zdarzają się dzieci, które nie mówią nawet w wieku
          3-4 lat i co? Nie nadają się do przedszkola?Szkoda słów na Twój komentarz do
          sprawy, naprawdę. Myślę, że jesteś gościem, którego żona siedzi w domu bo mężuś
          pracuje i kasę do domu przynosi, gra cwaniaka mądralę, a tak naprawdę niewiele
          wie o dzieciach i ich wychowaniu.Znam kilka takich osób osobiście. Nie lubię
          komentować takich bubków, ale wkurzyłeś mnie setnie.Miłego
          dnia.Najlepszy...tylko w czym...
          • najlepszy.jagoda Re: do najlepszy... 19.01.09, 23:42
            Dziękuję Pani za komentarz. Niestety nie trafiła Pani oceniając moją sytuację.
            Przykro mi, że tak negatywną opinię wywołałem z Pani strony. Moje słowa miały
            jedynie zwrócić uwagę rodziców na coś więcej, oprócz niskiej ceny, "pozornego"
            zadowolenia dziecka itp. Być może jestem "bubkiem", ale jestem także realistą i
            troszczę się samotnie o moje dziecko. Oprócz tego jestem pracodawcą i wiem, że
            źle opłacani ludzie, źle pracują, stąd moje wątpliwości. Jest takie mądre ludowe
            przysłowie:"uderz w stół, a nożyce się same odezwą"... Pozdrawiam Panią serdecznie.
            • myszka2312 Re: do najlepszy... 20.01.09, 13:55
              Na początek-proszę przeczytać swoja opinię jeszcze raz-tą
              wcześniejszą.Tym sposobem na pewno nie przemówi Pan, tylko wzbudzi
              niepotrzebne emocje.Przyzna Pan też,że nie jest prawdą,że tam,gdzie
              płaci się za opiekę tysiącami, jest ona lepsza.Ja też troszczę się o
              moje dziecko i teraz właśnie jestem w takiej sytuacji, że szukam dla
              niego najlepszej opieki,bo opiekunka mi rezygnuje.Serce mnie boli i
              dlatego reaguję alergicznie na wszelkie zjadliwe opinie.Przepraszam,
              jeśli uraziłam,pozdrawiam.
        • na_pustyni Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 15.01.09, 15:53
          Drogi najlepszy.jagodo
          Szkoda, że nie wziąłeś pod uwagę faktu, że oprócz komunikacji werbalnej istnieje
          jeszcze niewerbalna i doprawdy nie jest problemem orzec, czy dziecko jest
          zadowolone czy niezadowolone z chodzenia do tego, a nie innego przedszkola.
          Szkoda, że nie wziąłeś pod uwagę, że są też dzieci, które mówią w wieku 2 lat i
          do takich zaliczała się moja córka (dla jasności dodam, że poszła do przedszkola
          w wieku 3 lat). Mogą więc ono również werbalnie zasygnalizować, czy im się dane
          przedszkole podoba, czy też nie.
          Szkoda, że są ludzie, którzy nie rozumieją, że niektórzy rodzice po prostu muszą
          albo po prostu chcą "oddać do obcych" kilkumiesięczne dziecko - do żłobka. A cóż
          dopiero mówić o dwulatkach..
          I szkoda też, że są tacy ludzie, dla których drogie=dobre. Nie zawsze, oj nie
          zawsze.
          I tak jak sam napisałeś - warto najpierw przejść się do przedszkola, porozmawiać
          z opiekunkami, zainteresować się po prostu - żeby potem wygłaszać opinie tego
          typu jak Twoja.
          pozdrawiam
          P.S. Moje dziecko nie chodzi do tego przedszkola.
          • madziulec Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 15.01.09, 20:53
            Komunikujac sie z moim dzieckiem stwierdzam wiec, ze jemu jest bardzo niewiele
            do szczescia potrzebne.
            Najbardziej zadowolony bylby gdyby:
            - mogl caly czas biegac
            - pani nie kazala rysowac, malowac, lepic (slowem uzywac rak - ma klopoty..)
            - nie kazala jesc

A w ogole jest szczesliwy, bo sa koledzy i kolezanki.
            Czyli nie musze przeplacac?
            • na_pustyni Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 21.01.09, 17:33
              ja myślę, że nie ;)
    • kasica_545 Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 26.01.09, 10:31
      Czytając ostatnie posty zauważyłam ,że niektóre osoby mają dziwne podejście do
      życia "im drożej tym lepiej". Chciałabym zwrócić uwagę,że na wysokość ceny
      przedszkola mogą mieć wpływ różne czynniki.Być może przedszkole korzysta z
      jakichś dotacji gminnych lub unijnych i stąd niska cena czesnego albo
      właściciele nie liczą na szybki zysk windując w górę opłaty. Znam przedszkola,
      które oprócz wysokich opłat nie oferowały nic w zamian i już ich nie ma!Jeśli
      chodzi o nauczycieli to każda placówka przedszkolna może zatrudniać tylko ludzi
      z wyższym wykształceniem pedagogicznym. Wynagrodzenie to ich wspólna umowa.
      Pozdrawiam
      • najlepszy.jagoda Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 31.01.09, 23:22
        Ma Pani rację, że : "przedszkola,
        > które oprócz wysokich opłat nie oferowały nic w zamian i już ich nie ma!". Sam
        osobiście takie znałem. Nie zgadzam się jednak z opinią, że "każda placówka
        przedszkolna może zatrudniać tylko ludzi
        > z wyższym wykształceniem pedagogicznym", szczególnie dotyczy to określenia:
        "pedagogicznym". Fakt, to muszą być ludzie wykształceni i potrafiący pracować z
        cudzymi dziećmi. Poza tym, z tego co się doczytałem Ośrodek o którym mowa, nie
        jest przedszkolem dotowanym przez MEN, czy też gminę lub powiat. Są pewne ścisłe
        zasady, które pozwalają na uzyskanie dotacji. Już sama nazwa sugeruje, że
        placówka ta ma pełną swobodę w kwestii wieku przyjmowanych dzieci, kadry, umów i
        innym czynników. Takich miejsc jest wiele, także w moim mieście. Życzę im
        powodzenia, ale nie ufam prowizorkom.
        Pozdrawiam wzajemnie.
    • malwina_82 Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 17.02.09, 10:24
      Witam, czytając poprzednie posty zauważyłam że totalnie zeszliście z tematu. Nie
      mówiąc już o tym że Pan "najlepszy jagoda" podsumował wszystkie prywatne
      przedszkola jako prowizorkę. Myślę że aby wygłaszać swoje opinie trzeba coś
      wiedzieć na temat który się wypowiada a nie teoryzować.Każdy kto chce oddać
      swoje dziecko do przedszkola powinien najpierw przejść się do danej placówki
      porozmawiać z personelem, wypytać się o wszystko i dopiero wyrobić sobie zdanie.
      Ja tak zrobiłam, byłam w 3 przedszkolach w Legionowie i wybrałam właśnie "Drugi
      dom". Jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. Zajęcia nie są tylko wypisane na
      stronie ale naprawdę się odbywają jest to udokumentowane (chociażby na
      zdjęciach). Panie tam pracujące są bardzo sympatyczne i co najważniejsze po
      pedagogice!. Zawsze jak odbieram dziecko to ktoś wychodzi i zdaje mi relacje z
      tego co dziecko robiło, ja się zachowywało i czy jest jakiś problem. Potwierdzam
      wcześniejsze opinie nie jest to przechowalnia a prawdziwe przedszkole.Polecam.
      • najlepszy.jagoda Re: Przedszkole prywatne Drugi Dom - ktoś słyszał 19.02.09, 22:20
        Cieszy mnie, że jest Pani taka zadowolona. Niestety nie może być Pani pewna z
        kim Pani rozmawiała odwiedzając przedszkole i czy ta osoba opiekuje się Pani
        dzieckiem, a co do pedagogiki, no cóż, nie trzeba jej skończyć, aby kochać
        dzieci... Raczej Ci, co ją "zaliczyli" mają wysoko nosy i czują się lepsi od
        innych. Ale nie o tym jest ten wątek. Tak, jak pisałem wcześniej, ja życzę
        powodzenia tej placówce. Troszkę o niej wiem. Zostawię to dla siebie.
        • renanna Czy coś więcej wiadomo o tej placówce? 06.04.09, 00:53
          Jak w temacie.

Do jagody:
          Co to za gadanie: wiem, ale nie powiem. Po co zaśmiecasz wątek,
          jagoda?
          Jeśli masz jakieś "ale", to gadaj, a nie podchody robisz i psujesz
          ludzim opinię. Jak przychodzi co do czego, to odważnych nie ma.
          "Zaliczać" można wszędzie i nochal nosić wysoko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka