Dodaj do ulubionych

El Med czy Mediq ???

22.11.08, 20:38
Witam, proszę o podpowiedź, w której z tych przychodni są lepsi
specjalisci? Nie tylko chodzi mi o wysokie kwalifikacje, ale również
o kulturę osobistą i cierpliwość do pacjenta.

Obecnie najbardziej zależy mi na znalezieniu dobrego pediatrę.

Zależy mi tylko na opniach tych dwóch konkretnych placówek, gdyż
posiadam pakiet pracowniczy i tylko tam moge się zglosić.

Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie uwagi, podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mamazlegionowa Re: El Med czy Mediq ??? 22.11.08, 23:03
      o ja też jestem ciekawa. Jak miałam pakiet w medicoverze to korzystałam z Mediqa
      ale bez rewelacji (mało korzystałam). Teraz mam enel-med i na pewno mam w tym
      legionowskie mediq i chyba el-med
      • iwciab Re: El Med czy Mediq ??? 22.11.08, 23:41
        jeśli chodzi o pediatrów to akurat nie korzystam z tych przychodni ale ogólnie
        wolę elmed, w mediqu poszli już strasznie na ilość pacjentów, w elmedzie nie
        polecam zdecydowanie ortodonty, brak i kultury i cierpliwości, co do innych
        specjalistów w elmedzie mam raczej dobre doswiadczenia
        • agter Re: El Med czy Mediq ??? 23.11.08, 18:08
          Może nie do końca moja wypowiedź dotyczyć będzie bezpośrednio pytania autora
          wątku, ale napiszę ogólnie.
          Niestety to prawda, że w Mediqu poszli zdecydowanie na ilość pacjentów. Przykra
          sytuacja, której doświadczyłam nawet w tym tygodniu, była podczas wizyty u
          lekarza - specjalisty. Przyniosłam wyniki badań z innej przychodni, bo było tam
          dokładnie 40% taniej niż w Mediqu. Doktor stwierdziła, że w badaniach są błędy
          pomiarów i dała skierowanie na te same badania, ale w Mediqu - czyli trzeba
          dofinansować klinikę, bo badania mam oczywiście zrobić prywatnie. Po 10 minutach
          wyszłam bez diagnozy (z badań jednoznacznie wynikała choroba, ale doktor nawet
          na resztę badań nie spojrzała, bo przecież jak są z innej przychodni, to na
          pewno złe). Zapłaciłam ok. 77 zł (dzięki Bogu mam kartę stałego pacjenta i 10%
          zniżki, bo bym zapłaciła 85), ale tak naprawdę za nic. Więcej się tam nie
          wybiorę, tym razem czekam państwowo, trudno.
          Jedyny plus, to taki, że np. na prywatną wizytę czeka się maksymalnie tydzień, a
          w El-Medzie nawet do 3 tygodni (a państwowo nawet 6 m-cy).
          Co do lekarzy, to akurat w El-Medzie trafiłam na kiepskiego specjalistę,
          chodziłam do niego przez pół roku i nic, więc udałam się do Mediqa i tam lekarz
          tej samej specjalizacji od razu postawił trafną diagnozę, ale już na drugą
          wizytę udałam się prywatnie do domu pani doktor, bo po prostu taniej, więc to
          też zależy. No i kilku lekarzy przyjmuje równocześnie i w Mediqu i w El-Medzie.
          Ale generalnie chyba będę skłaniać się ku El-Medowi (tam też jest trochę taniej).
    • anitajas1 Re: El Med czy Mediq ??? 24.11.08, 09:02
      Dziękuje wszystkim za wszelkie uwagi i opinie. Osobiście Byłam raz w
      Mediqu i już na samym początki pani z rejestracji nie zrobiła na
      mnie wrażenia, ponieważ do mnie miała pretensje, że nie usłyszała
      jak jej mówiłam, że ja mam wykupiony pakiet firmowy (Lux Med) i
      wystawiła mi rachunek za wizytę, który musiała anulować. Potem
      utknęłam w gignatycznej kolejne i spędziłam pod gabinetem 2h ( nie
      wspomnę o tym, że byłam umowiona ,a konkretna godzinę -
      zastanawiałam się tylko po co zapisują na godziny, jak to i tak nie
      ma rąk ani nóg).
      Zadałam takie pytanie o te przychodnie, ponieważ bedę w niedługim
      czasie potrzebować sprawdzonego, dobrego pedriatrę, a obecnie
      potrzebuję okulistę, kardiologa i ortopedy.
      • agter Re: El Med czy Mediq ??? 24.11.08, 11:17
        Do okulisty absolutnie nie do Mediqa - wizyty są co 5 minut, doktor robi badanie
        tylko ze sprzętu i do domu. Ja po takiej wizycie za 3 m-ce musiałam iść znowu do
        kolejnego okulisty, bo nadal bolała mnie głowa i oczy. Okazało się, że oprócz
        wady mam też astygmatyzm i podwyższone ciśnienie w oku. Niestety tego w Mediqu
        już raczyć nie sprawdzili.
        Jeśli chodzi o kardiologa, to mam mieszane uczucia. Już nie będę pisać po
        nazwiskach, ale kardiolog z El-Med'u za bardzo mi nie pomógł, chociaż pewnie w
        końcu by doszedł do tego, skąd u mnie wysokie nadciśnienie (bo okazało się, że
        wystarczyło przestać brać tabletki antykoncepcyjne, a doktor zaczął sprawdzać od
        "poważniejszych" rzeczy, czyli tryb życia, nerki, serce i inne takie) ;) Za to
        dostawałam leki prawie całkowicie refundowane, wykupowałam je po 3 czy 4 zł i
        zero skutków ubocznych - przeprowadził bardzo szczegółowy wywiad, a kardiolog z
        Mediqa miała w pokoju na ścianach plakaty, zegary i inne takie, jednego leku,
        który mi także przepisała i okazał się być strasznie drogim (jakieś 6 razy od
        poprzedniego) - czyli przekupiona. Już nie będę dodawać, jak fatalnie się po tym
        leku czułam.
    • zaq1975 Re: El Med czy Mediq ??? 26.11.08, 18:59
      Jeżeli chodzi o pediatrę to polecam el-med tam przyjmuje dr. Marat bardzo dobry
      fachowiec
      • anitajas1 Re: El Med czy Mediq ??? specjalisci 10.12.08, 08:07
        Dziekuję za podpowiedzi.
        A czy ginekologa-położnika z EL-MED możecie polecić ??? Głównie
        takiego, który dobrze zaopiekuje się mną w okresie połogu ???

Z góry dziękuję za informacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka