Dodaj do ulubionych

Trasa Legionowo <-> Służewiec przemysłowy ??

12.01.09, 20:02
Witam.
Zmieniłem prace i z chęcią dowiedziałbym się czy ktoś ma podobny problem a
mianowicie długa trasę do pracy.
Muszę dojechać w okolice konstruktorskiej i racjonalizacji i w związku z tym
mam pytanie jak najlepiej jest się tam dostać?
Czy warto już wrócić do pociągu i jechać na dw. gdański czy może jakaś
alternatywa? ( autem raczej nie chciałbym jeździć korki męczą)
Obecnie to trasa 810-> E4-> metro -> tramwaj.
Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi od osób codziennie poruszających się tą
trasą.
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 12.01.09, 23:20
      Z Zerania masz jakies 186 bodajze.. Ale jak to jezdzi to Ci nei powiem,
      korzystalam raz.
    • polokokt Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 13.01.09, 09:42
      ja smigam na 1 sierpnia, wiec w zasadzie obok, choc po drugiej stronie torow
      kolejowych).
      Ja generalnie preferuje metro, wiec wszystko sie sprowadza u mnie do jak
      najszybszego dotracie do metra. Akurat po żwirkach to jest 188 (do politechniki)
      albo 301 (do racławickiej). W Twoim przypadku staralbym sie jak najszybciej
      dostac na stacje Wierzbno. Potem metrem do Gdańskiego i ja tutaj preferuje
      jeszcze tramwaj i na Rondzie Starzyńskiego w prywaciaka, ale jak ktoś lubi to
      może być pociąg, ale mnie to kosztowało za dużo nerwów, bo albo ja nie zdążyłem
      albo pociąg się spóźniał i czas traciłem. A w przypadku prywaciaków jest deczko
      drozej, ale jesli chodz o powrót to jestem w stanie określić godzinę przybycia
      do domu z dokładnością do 5 minut (wychodzac o 16 z pracy w domu jestem okolo
      17:30), wiec powtarzalnosc czasu przejazdu jest spora. No i jak jeden prywaciak
      Ci ucieknie to za max 5 minut jest nastepny autobus.
      Pozdrawiam
      • polokokt Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 13.01.09, 09:48
        a na sezon sprzyjajacy polecam skuter albo motocykl. Znajomy jezdzi jak aura
        pozwala i srednio dojezdza w 50 minut z okolic legionowa i to Okopową gdzie
        miejscami motocykl stoi w korku tak jak samochody. Takze jest to spora
        oszczednosc czasu, kazdego dnia okolo 1-1,5h
    • kka69 Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 13.01.09, 17:57
      ja jak potrzebuję pojechac do pracy na słuzewiec przemysłowy ( wirażowa) na godzinę 8.00 , to wyjeżdzam autem z Legionowa o godzinie 6.00 , jestem na miejscu o 6.40 ( mam 28 km) , do godziny 8 moge się zdrzemnąć w aucie lub zrobić "prasówkę".
      Wyjazd autem z Legionowa po godzinie 6.30 kończy sie tym że na godzinę 8.00 nie dojadę na służewiec.
      • lmolinski Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 14.01.09, 16:14
        też tak kiedyś robiłem :) tylko, ze w końcu mi sie to znudziło i
        rzuciłem robotę:P
    • bela8008 Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 13.01.09, 21:07
      Ja jeżdzę na Domaniewską. Rano - pociąg na Gdański, metrem do Wierzbna, a potem tramwaj (pracuję na końcu Domaniewskiej już przy Marynarskiej/Suwak). Z powrotem ze stacji Warszawa Służewiec jest bezpośredni pociąg do Iłowa (tylko jeden o 15.53). Niestety bardzo się wlecze i w Legionowie jest ok.17.20.Dojazd w te okolice nie jest zbyt ciekawy, ale jak trzeba...
    • matines1 Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 15.01.09, 08:26
      pl.youtube.com/watch?v=fBfQgcLvg-c
      na pocieszenie ze mozna miec gorzej:)
    • d.zlamal Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 15.01.09, 20:35
      autobus z Legionowa+E4/508/511/poc do Gdańskiej
      metro do Wilanowskiej i 165
      • a-ksie Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 16.01.09, 12:56
        A ja myślałam, że tylko ja mam tak słabo. 723, E4/511, metro do Wilanowskiej,
        709 i piechotką ok 10-15 minut Czas 1h30-2h w jedna stronę. Jak pomyślę czasami,
        że jak wsiadam do metra to inni pracownicy dopiero wstają to mnie krew zalewa
        ale cóż zrobić:)
        • polokokt Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 16.01.09, 14:29
          no ja jak patrze ze mieszkanie (wykonczone i gotowe do zamieszkania) na
          Urysonowie oddalone max 5 minut drogi piechotka od metra kosztuje tylko ciut
          wiecej niz nowe mieszkanie w centrum Legionowa (porownywalny metraz) w stanie
          developerskim, to sie zaczynam zastanawiac czy jest sens sie codziennie tluc te
          1,5h w jedna strone, czy nie lepie pospac dluzej a potem miec wiecej czasu
          wieczorem. A na weekendy i tak wpadac do Legionowa, bo w tygodniu i tak wpada
          sie tu tylko spac, z dnia nic nie zostaje specialnie.
          • lmolinski Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 16.01.09, 16:08
            zobaczycie, zrobią remont i do pracy będziemy jeździć migusiem, w
            czystych pociągach, bez palaczy, meneli, alkoholików:D
            wogóle będzie cacy :D
            • polokokt Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 16.01.09, 20:33
              pomarzyć dobra rzecz :)
          • mamazlegionowa Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 16.01.09, 21:02
            a gdzie tak tanio na Ursynowie i gdzie tak drogo w Legionowie? Jakie to były
            ceny za m2? ciekawośc mnie zżera :)
            • polokokt Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 17.01.09, 00:49
              akurat patrzylem na allegro i wybralem sobie dzielnice Urysnow, wprowadzilem
              ograniczenie metrazu od 50 do 60 metrow to ceny zaczynaja sie od 350 (a
              wlasciwie 370) tys PLN za mieszkania jakos juz wykonczone. Za 400 juz jest spory
              wybor (wiadomo, na skrajnie tanie sie nie patrzy) nawet w tych blisko 60 metrow.
              Za okolo 400 tys pln nawet mozna znalezc fajne mieszkania juz w nowym
              budownictwie (w starym to spokojnie ponizej 400 zejdzie). To jak patrze na
              oferte Nowego Bukowca i 50 metrow w stanie developerskim (czyli +/- 40-50 tys
              pln jeszcze do wsadzenia) kosztuje 300 tys pln, to szczerze powiedziawszy chyba
              wole miec te 2 godziny zycia dziennie wiecej na przestrzeni 20 lat.
              Oczywiscie sa tez oferty za grubo ponad 600 tys pln, ale patrzac na oferty za
              okolo 400 tys jakies takie 55 metrow by sie znalazlo w stanie do praktycznie
              natychmiastowego zamieszkania.
              A ceny w Sosnowym Parku sa ponad 6000 PLN za metr, w nowych budynkach ale juz
              wykonczone tez trzeba liczyc jakies 7 tys pln za metr. Wiec cena praktycznie
              warszawska.
              Przynajmniej takie mam wnioski patrzac w cenniki na internecie, moze jak sie
              zaczyna osobiscie chodzic to roznice sa wieksze, ale na razie taki obraz mi sie
              rysuje. A targowac mozna sie i tu i tu.
              • mamazlegionowa Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 17.01.09, 20:11
                a zajrzałam z ciekawości na allegro i w cenie do 350tys za 50-60 m2 sa
                mieszkania z Targówka (najwięcej) kilka z Bemowa.
                ceny w Legionowie tez spadają. Widziałam już na gratce 43m za 200tys (do
                generalnego) ale i 63m2 w wielkiej płycie za 380tys jak 60m2 w nowym
                budownictwie w Centrum chcą sprzedać za 408tys

W Sosnowym parku latem śpiewali mi za 50metrowe mieszkanie z garażem i komórką
                350tys brutto. Wtedy to już była cena z kosmosu.

• polokokt Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 17.01.09, 21:57
                  no wlasnie, ja majac alternatywe zaplacic w wawie przy metrze 440 tys pln a
                  zaplacic 440 tys pln za mieszkanie (odrobine tylko wieksze)w centrum legionowa
                  (oba w nowym budownictwie, tylko w wawie z rynku wtornego juz wykonczone calkiem
                  przyzwoicie, tak ze da sie mieszkac) to tak jakby wybor dla mnie prosty. Takze
                  chyba Mostostal bedzie musial deczko spuscic z ceny w Sosnowym Parku, chyba ze
                  trafi na lokalnych patriotow (bo jak ktos pracuje i zamierza pracowac w
                  Legionowie to wlasciwy wybor).
                  Ostatnio kolega mi tez pokazywal oferte developera, jakiegos duzego, moze JW
                  Construction? Gdzie przy Górczewskiej chyba, gdzies gdzie ma byc stacja drugiej
                  linii metra, mieszkania nowe sprzedaja po 6500 brutto, a pewnie jak pojsc i
                  pogadac to deczko spuszcza z ceny.
                  Takze ciekaweile teraz realnie trzeba zaplacic za mieszkanie np na Nowym
                  Bukowcu? Ile da sie stargowac przy takich ofertach w wawie?
                  • madziulec Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 17.01.09, 22:11
                    Wiesz, Nowy Bukowiec to tak naprawde juz prawie tylko mieszkania z rynku
                    wtornego (podobno ;)

Ja mysle, ze developer przechwala sie procentem sprzedanych mieszkan..
                    Szczegolnie, ze co chwilke w skrzynkach pocztowych sa lisciki, ze dadza upuscik
                    "nagonionym" klientom.
                    • polokokt Re: Trasa Legionowo <-> Służewiec przemys 22.01.09, 16:35
                      no wlasnie, co do tego upusciku to zobaczylem PROMOCJE na stronie Marszalka :):

"Nowym klientom, którzy z polecenia naszych obecnych mieszkańców do dnia 31
                      marca 2009 r.
                      podpiszą umowę przedwstępną zakupu mieszkania w budynku D, E lub G,
                      otrzymają zniżkę w wysokości 100 zł za m2 mieszkania brutto"

100 PLN brutto w dobie kryzysu to ze tak powiem mizerna ta obnizka. Szybko
                      liczac 2%.
                      A dzisiaj juz slyszalem reklame jakiegos developera z wawy, ktory sam udziela
                      pozyczki zeby ludziska mieli na wklad wlasny (akurat uwazam to za srednie
                      rozwiazanie, ale oferta jest...)
                      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka