oz_patryk 14.06.09, 19:32 spotkała mnie ostatnio plotka że w Legionowie ma stanąć kilka(naście) (imitacji) fotoradarów stacjonarnych. Wiecie może coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pleg Re: fotoradary? 14.06.09, 20:49 wygląda na to że masz rację o masztach ciekawe jakie wybrano lokalizacje? Odpowiedz Link Zgłoś
pleg Re: fotoradary? 14.06.09, 21:13 sam znalazłem :) Miejscowa ToiOwo Extra str.4 Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: fotoradary? 14.06.09, 21:47 troszkę dziwne lokalizacje tych masztów . Dla mnie najwieksza rentowność miałyby na ulicy Sobieskiego w okolicy bazaru i na Piłsudskiego ( jakby mogły robić zdjęcia motocyklom). A dobrym pomysłem byłaby tez siec fotoradarów w okolicznych lasach , sporo quadów tam jeździ , tylko większość z nich nie ma tablic. Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk Re: fotoradary? 14.06.09, 23:27 wokół lasów przydał by się czasami patrol policji, straży miejskiej lub nadleśnictwa, bo poza quadami jest problem z odwiecznym problemem - śmieciami. no ale gdzie kot śpi to myszy harcują. z tego co wiem quady nie jeżdżą nie wiadomo gdzie tylko też po "głównych trasach" w lesie, więc ustawić dwa patrole która znienacka wyjadą blokując drogę jak i odwrót. i zgodnie z zasadą towarzysza Berii lub Roberta Julianiego - dostanie taki mandat za wjazd do lasy, drugi za brak rejestracji, do tego trzeci i czwarty gratis za zakłócanie porządku i niszczenie "mienia państwowego" no to się odechce. na marginesie, ostatnio widziałem kilkanaście motorów krosowych wyjeżdżających z CSP, więc mają czym ganiać po lasach quady Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: fotoradary? 15.06.09, 21:41 Właśnie wystarczy w sobotę wysłać kilku policjantów na motorach do lasu i nastanie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
11pietruszka Re: fotoradary? 15.06.09, 23:54 Właśnie dziś stanął maszt fotoradaru na ul. Piłsudskiego przed US jadąc od strony targowiska. Może coś to wreszcie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: fotoradary? 16.06.09, 13:07 ten na Piłsudskiego myśle że będzie najbardziej wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: fotoradary? 16.06.09, 13:26 ja tylko nieskromnie zauważę, że mamy tylko jedną maszynkę do wypełnienia tych masztów, także wydajność maszyny robiącej zdjęcia pozostanie na niezmienionym poziomie. Bo czy słup stoi czy nie to i tak robiła mniej więcej tyle samo zdjęć. Słupy mają działać bardziej prewencyjnie, aby ludzie zwalniali zawsze, nie wiedząc czy jest w nich wypełnienie. Choc i tak z faktu iż miasto posiada tylko jedną taką maszynkę i jest ona nietania, to nie wyobrażam sobie aby po umieszczeniu maszynki w słupie, słup pozostał niepilnowany... Niestety ale wadą słupów jest to, że stoją w jednym miejscu i rozwiązują problem przekraczania prędkości na ostatnich 100 metrach przed słupem. Tak więc w zasadzie trzbeaby takie puszki na radary zamieścić na każdej latarni aby to coś dało w skali miasta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxl13 Re: fotoradary? Dobre sobie... 16.06.09, 19:24 Fotoradar robi fotki od przodu... Przesiadam się więc na motocykl i ten radar mam gdzieś... Kiedy ustawią znaki zakazu dla motocykli, kupię czołg i rozjadę zarówno znaki jak i fotoradary... Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: fotoradary? Dobre sobie... 17.06.09, 15:21 Jak będzie patrzył w druga stronę to zrobi fotkę także od tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: fotoradary? Dobre sobie... 17.06.09, 23:59 Z tym czołgiem, to żart...prawda ? > Fotoradar robi fotki od przodu... Przesiadam się więc na motocykl i ten radar > mam gdzieś... Kiedy ustawią znaki zakazu dla motocykli, kupię czołg i rozjadę > zarówno znaki jak i fotoradary... Odpowiedz Link Zgłoś
radi242 Re: fotoradary? Dobre sobie... 18.06.09, 17:03 > Fotoradar robi fotki od przodu... Przesiadam się więc na motocykl i ten radar > mam gdzieś... Śmiało. Fotorapida można przekonfigurować aby mierzył prędkość pojazdów które się od niego oddalają. Odpowiedz Link Zgłoś
czesio_zombie Re: fotoradary? Dobre sobie... 18.06.09, 22:07 prędzej czy później pewnie ktoś je zamaluje jak to ma miejsce w wielu przypadkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś