Dodaj do ulubionych

fotoradary?

14.06.09, 19:32
spotkała mnie ostatnio plotka że w Legionowie ma stanąć kilka(naście)
(imitacji) fotoradarów stacjonarnych. Wiecie może coś więcej?
Obserwuj wątek
    • pleg Re: fotoradary? 14.06.09, 20:49
      wygląda na to że masz rację
      o
      masztach

ciekawe jakie wybrano lokalizacje?
    • pleg Re: fotoradary? 14.06.09, 21:13
      sam znalazłem :)
      Miejscowa
      ToiOwo
      Extra str.4
      • kka69 Re: fotoradary? 14.06.09, 21:47
        troszkę dziwne lokalizacje tych masztów .
        Dla mnie najwieksza rentowność miałyby na ulicy Sobieskiego w okolicy bazaru i na Piłsudskiego ( jakby mogły robić zdjęcia motocyklom).
        A dobrym pomysłem byłaby tez siec fotoradarów w okolicznych lasach , sporo quadów tam jeździ , tylko większość z nich nie ma tablic.
        • oz_patryk Re: fotoradary? 14.06.09, 23:27
          wokół lasów przydał by się czasami patrol policji, straży miejskiej lub
          nadleśnictwa, bo poza quadami jest problem z odwiecznym problemem - śmieciami.
          no ale gdzie kot śpi to myszy harcują. z tego co wiem quady nie jeżdżą nie
          wiadomo gdzie tylko też po "głównych trasach" w lesie, więc ustawić dwa patrole
          która znienacka wyjadą blokując drogę jak i odwrót. i zgodnie z zasadą
          towarzysza Berii lub Roberta Julianiego - dostanie taki mandat za wjazd do lasy,
          drugi za brak rejestracji, do tego trzeci i czwarty gratis za zakłócanie
          porządku i niszczenie "mienia państwowego" no to się odechce.

na marginesie, ostatnio widziałem kilkanaście motorów krosowych wyjeżdżających z
          CSP, więc mają czym ganiać po lasach quady
          • misiek1974 Re: fotoradary? 15.06.09, 21:41
            Właśnie wystarczy w sobotę wysłać kilku policjantów na motorach do
            lasu i nastanie spokój.
    • 11pietruszka Re: fotoradary? 15.06.09, 23:54
      Właśnie dziś stanął maszt fotoradaru na ul. Piłsudskiego przed US jadąc od
      strony targowiska. Może coś to wreszcie zmieni.
      • benieck Re: fotoradary? 16.06.09, 00:33
        Na Suwalnej też stoi.
      • kka69 Re: fotoradary? 16.06.09, 13:07
        ten na Piłsudskiego myśle że będzie najbardziej wydajny.
        • polokokt Re: fotoradary? 16.06.09, 13:26
          ja tylko nieskromnie zauważę, że mamy tylko jedną maszynkę do wypełnienia tych
          masztów, także wydajność maszyny robiącej zdjęcia pozostanie na niezmienionym
          poziomie. Bo czy słup stoi czy nie to i tak robiła mniej więcej tyle samo zdjęć.
          Słupy mają działać bardziej prewencyjnie, aby ludzie zwalniali zawsze, nie
          wiedząc czy jest w nich wypełnienie. Choc i tak z faktu iż miasto posiada tylko
          jedną taką maszynkę i jest ona nietania, to nie wyobrażam sobie aby po
          umieszczeniu maszynki w słupie, słup pozostał niepilnowany...
          Niestety ale wadą słupów jest to, że stoją w jednym miejscu i rozwiązują problem
          przekraczania prędkości na ostatnich 100 metrach przed słupem. Tak więc w
          zasadzie trzbeaby takie puszki na radary zamieścić na każdej latarni aby to coś
          dało w skali miasta.
          Pozdrawiam
          • xxxxxl13 Re: fotoradary? Dobre sobie... 16.06.09, 19:24
            Fotoradar robi fotki od przodu... Przesiadam się więc na motocykl i ten radar
            mam gdzieś... Kiedy ustawią znaki zakazu dla motocykli, kupię czołg i rozjadę
            zarówno znaki jak i fotoradary...
            • kwitkows Re: fotoradary? Dobre sobie... 17.06.09, 15:21
              Jak będzie patrzył w druga stronę to zrobi fotkę także od tyłu.
            • godgod Re: fotoradary? Dobre sobie... 17.06.09, 23:59
              Z tym czołgiem, to żart...prawda ?

> Fotoradar robi fotki od przodu... Przesiadam się więc na motocykl i ten radar
              > mam gdzieś... Kiedy ustawią znaki zakazu dla motocykli, kupię czołg i rozjadę
              > zarówno znaki jak i fotoradary...
            • radi242 Re: fotoradary? Dobre sobie... 18.06.09, 17:03
              > Fotoradar robi fotki od przodu... Przesiadam się więc na motocykl i ten radar
              > mam gdzieś...

Śmiało. Fotorapida można przekonfigurować aby mierzył prędkość pojazdów które
              się od niego oddalają.
              • czesio_zombie Re: fotoradary? Dobre sobie... 18.06.09, 22:07
                prędzej czy później pewnie ktoś je zamaluje jak to ma miejsce w wielu przypadkach ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka