Dodaj do ulubionych

Polowanie na kociaki

19.12.06, 09:11
Jacek Jakubicz to legendarny warszawski dżoler
Obserwuj wątek
    • roll Annę Seniuk faktycznie poznałem od razu. 19.12.06, 09:15
      • baccalia Re: Annę Seniuk faktycznie poznałem od razu. 19.12.06, 09:26
        Seksistowska świnia z tego gościa. Brzydzę się takimi obślizłymi dziadami.
        • zsa-zsa Re: Annę Seniuk faktycznie poznałem od razu. 19.12.06, 10:32
          ???

w opisywanych czasach ten fotograf byl mlodym czlowiekiem, a nie 'dziadem'.
          I czy wszyscy, ktorzy robia zdjecia dziewczynom, to seksistowskie swinie?
        • ania.downar Re: Annę Seniuk faktycznie poznałem od razu. 19.12.06, 10:40
          Swiete slowa o tej swini.
        • darr.darek Re: Annę Seniuk faktycznie poznałem od razu. 19.12.06, 11:55
          baccalia napisała:
          > Seksistowska świnia z tego gościa. Brzydzę się takimi obślizłymi dziadami.

Leczysz się psychiatrycznie ? Masz jakieś problemy osobowości ?
          O co chodzi ?
          Rzucasz obelgę na nieznajomego człowieka (który nota bene dał interesujący
          wywiad) bez podania jednego argumentu. Co ci jest ?

• ready4freddy Re: Annę Seniuk faktycznie poznałem od razu. 19.12.06, 12:04
            co za czasy, panie, musze sie zgodzic z darr.darkiem..:O
        • fidel0000 Re: Annę Seniuk faktycznie poznałem od razu. 19.12.06, 13:49
          Ja też wolę chłopców...!!!
          zadarty nosek
        • evito po co te obelgi , swietny zawod fotograf 19.12.06, 14:51
          po co odrazu tak obrazac , swietnego fotografa , co takiego zlego jest w tych prawdziwych szczerych fotografiach z tamtych lat , ktore mi sie barzdiej podobaja jak te obecne komputerowo robiace z kobiety klon , jedna do drugiej podobna.
        • muddymood Re: Annę Seniuk faktycznie poznałem od razu. 19.12.06, 17:31
          Marna prowokacja
        • damsob Re: Annę Seniuk faktycznie poznałem od razu. 20.12.06, 00:24
          Ty zwykly debil jestes i tyle.
    • krociech Polowanie na kociaki 19.12.06, 09:45
      "Ważny był pomysł: czy to robimy w trawie, czy w lesie, w polu czy w mieście, w zabytku, na schodach, przed murem. Czasami trzeba było działać szybko."

Brzmi dwuznacznie.
      • karolina.lewandowska Re: Polowanie na kociaki 19.12.06, 10:42
        dla Ciebie brzmi dwuznacznie, bo nigdy nie miales aparatu fotograficznego w
        rece, no może poza "idiot camera" żeby pstryknac pocztowke z wakacji..
        • vika28 Re: Polowanie na kociaki 19.12.06, 11:58
          Nie rozxumiem skad tyle agresji i skad ta "seksitowska świnia" hmmm Przeciez
          zdjecia sa piekne, nie robil nic czego same kobiety by nie chcialy.
          Pozatym to jego PRACA i ZAWOD.
          Uwazam, ze tego typu obelgi sa nie na miejscu.
          A zdjecia super, wywiad tez ;)))
        • samozwaniec1 Wiekszosc czytelniczek Obcasow to chore feministki 19.12.06, 12:00
          Wystarczy przeczytac powyzsze posty.Facet kochal piekne
          kobiety/fotografowac/,znajdowal je,pokazywal Polsce/bo wtedy Przekroj to byl
          Dziennik Telewizyjny,absolutnie wszyscy go czytali,przekazywali sobie z reki do
          reki...
          Plewinski nauczyl mnie patrzec na dziewczyny.Jego okladki moglyby jeszcze
          dzisiaj zdobic Vanity Fair lub Paris Match.To gosc z wyczuciem.Przekroj mogl
          wychodzic tylko w czarujacym i nieco tajemniczym Krakowie.Tylko tam byla taka
          atmosfera.Ten obecny ma tyle wspolnego z prawdziwym,starym,doskonalym
          Przekrojem,ile WysokieObcasy z plcia piekna i kochana przez nas.
    • gmxx Polowanie na kociaki 19.12.06, 12:25
      ja pierdykam ale tu dużo ziania ze strony pokopanych feministek(???). laseczki
      czy Wy naprawdę myślicie to, co piszecie? facet , który umie dostrzec i wdydobyć
      piękno jest dla Was "obślizłym dziadem"? kto Was tak skrzywdził? kazdy gosć, co
      chwali płeć piekna to zboczeniec? naprawdę chcecie takiego zrównania babki z
      facetem aby obie płcie wyglądały tak samo i nie było TAKICH PIEWCÓW KOBIECOSCI
      jak ten fotograf?
      bidulki może i to Wasz sposób na Wasz brak urody- tępić facetów, co ją oprawiają
      w ramki. to z zalu chyba, ze to nie dla Was, oj chłopa Wam trzeba.hehehe
      • buhaj_z_rogiem [...] 19.12.06, 12:31
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • gmxx Re: Co chcesz, 19.12.06, 14:35
          hehehehe a pioseneczka "who let the dogs out" wyrypista!!!!
      • fidel0000 [...] 19.12.06, 13:51
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • gmxx a w ogóle to Anna Dymna rules 19.12.06, 12:29
      ale śliczna dziewczyna, boniu, te zdjęcia w ogóle są rewelacyjne. zgadzam sie w
      100% z Plewińskim, ze okładki dzisiejszych czasopism są pozbawione
      niedopowiedzeń, no co tu duzo mówic, cukierkowe i nieprawdziwe.
    • malakobietka Smutne-po naszym pokoleniu zostanie mandaryna, i 19.12.06, 12:32
      inne podobne "gwiazdy" z okladek.
      hmm myslalam ze jestem jedyna osoba, ktorej brakuje tego dreszczyka emocji przy
      1 ogladaniu efektu zdjec niecyfrowych...
    • centaur10 Polowanie na kociaki 19.12.06, 12:34
      Warszawiści ulokowali Nowodworek w Nowym Dworze Mazowieckim, tak przynajmniej
      wynika z pisowni. Kongretjulejszynz.
    • robertgt To były czary! 19.12.06, 12:44
      właśnie tak to było (i jeszcze jest trochę) :)

Robert
      www.robert.art.pl
    • lotta79 Re: Polowanie na kociaki 19.12.06, 13:08
      Z Anny Dymnej to była cud dziewczyna, nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie.
      Bardzo fajny wywiad.
      • dziewczynka_z_tatuazem Re: Polowanie na kociaki 19.12.06, 15:08
        Anna Dymna wciaz jest kochana :)

Widuje ja czasem w czasie wakacji w Lubiatowie (tworzy tam osrodek dla dzieci)
        i sam jej widok napawa mnie spokojem, a jak sie usmiechnie to.. heh ;))
    • mike_ab anna dymna 19.12.06, 13:12

ahh
      i pomyslec, ze ja, lat dwadziescia i kilka (mniej niz 10), wzdycham obecnie do
      jej zdjec z (jej) mlodosci

piekna dziewczyna to byla

i nadal jest piekna kobieta. widac w niej to cos

awr :)
      • mekagojira Czy okreslenie kociak to nie mobbing? 19.12.06, 14:00
        GW wstydzcie sie, popieracie seksizm i posla Lyzwinskiego!
        • mike_ab nie 19.12.06, 14:24
          kobieta ktora sie na to slowo obrazi, powinna sie obrazic na siebie
        • kraxa klimat tych zdjec jak z "Dowidzenia do jutra" 19.12.06, 14:26
          jednego z moich ulubionych filmow...Lata 50/60, gdanski klub Zak, jazz i teatr,
          dziewczyny z czarnymi kreskami na powiekach. Tylko kompletna kretynka mogla
          nazwac tego goscia obslizglym dziadem- jakiez to musi byc ograniczenie, jakie
          kompleksy, albo obycie nie wykraczajace poza realia "ballady o lekkim
          zabarwieniu erotycznym", ech zenada.

p.S. jestem kobieta- dla jasnosci
    • gs-arts.net W tym wieku..! to juz chyba na Aniolki.... 19.12.06, 14:35
      W tym wieku..! to juz chyba na Aniolki....
      • asasello_krakow Re: W tym wieku..! to juz chyba na Aniolki.... 19.12.06, 14:46
        następny jełop...zapewne nieśmiertelny...
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Polowanie na kociaki 19.12.06, 14:47
      Nazywanie autora seksistowską świnią pachnie mi trochę szariatem. Nie można już
      robić zdjęć pięknych dziewczyn? Co najważniejsze, to to że były to naturalne
      modelki, fotografowane w oświetleniu zastanym, a nie photoshopowane plastikowe
      barbi, idealne co do pixela.
    • oko.cyklonu Polowanie na kociaki 19.12.06, 15:35
      O to, to, szczypta tajemnicy.
      Smakowity wywiad, ale ja o czymś innym.

Czegoś nie rozumiem, po co dodawać "ówczesne mohery", do stwierdzenia "tłum
      wiernych"? Dlaczego tak się pan wyraża jakby gardził tymi ludźmi? Czyżby było
      więcej takich, którym wydaje się, tak jak ostatnimi czasy Wałęsie, że komunizm
      to On sam obalił, ostatecznie Kuroń z Michnikiem trochę pomagali?

Przecież gie.uzik by oni wszyscy zrobili bez tych setek tysięcy ludzi - tam, z
      tego placu w Warszawie, bez papieża, niezłomnych księży - bez owej rzeszy
      rozmodlonych wiernych śpiewających "Boże coś Polskę".

Bez tego poparcia "tłumu moherów", opozycjoniści mogliby sobie co najwyzej pół
      litra obalić, a nie komunizm.

Dla mnie, jako człowieka który pragnie, aby jak najwięcej ludzi aktywnie
      uczestniczyło w życiu politycznym swojego kraju (społeczeństwo obywatelskie),
      moher to przykład, który, o zgrozo, nam młodym dają starsi.

Można się nie zgadzać z ich wizją Polski, z ich poglądami, ale dlaczego od razu
      pogardzać, i to kim - ludźmi w podeszłym wieku(!!!), i dlaczego - że mają
      odwagę w coś wierzyć, że mimo tegoż wieku mają odwagę być aktywnymi i wyrażać
      swój pogląd na to, co się wokół nich dzieje.

Pod pewnymi względami to współcześni bikiniarze - charakterystyczny styl
      ubierania, jako znak rozpoznawczy, a jednocześnie jedna z form wyrażania
      sprzeciwu wobec podłości władzy, za co w prasie dostaje im się od różnych
      kulturalnych inteligentów, tak samo jak bikiniarzom pół wieku temu...

Także, trochę więcej szacunku, i dla "tłumu wiernych", i dla "moherów", proszę.

Zabrałem głos, bo słowa te przypomniały mi pewną zupełnie przypadkowo
      podsłuchaną rozmowę prowadzoną na korytarzu gmachu uniwersyteckiego przez dwóch
      pracowników naukowych, tak samo jak dziś uderzyła mnie wtedy pogarda, zdawałoby
      się światłych ludzi, z jaką odnosili się do ludzi wierzących.
      • mike_ab troche racji masz... 19.12.06, 16:24
        ...ale jeszcze wiecej humoru :P

> Pod pewnymi względami to współcześni bikiniarze - charakterystyczny styl
        > ubierania, jako znak rozpoznawczy, a jednocześnie jedna z form wyrażania
        > sprzeciwu wobec podłości władzy, za co w prasie dostaje im się od różnych
        > kulturalnych inteligentów, tak samo jak bikiniarzom pół wieku temu...

padlem ze smiechu :)

widzisz, ja nie mam nic przeciwko mowienai "mohery".
        ty dorabiasz do tego filozofie
        ja do mojej babci (gleboko wierzaca katoliczka, slucha radia itd) mowie:babciu,
        ty moherze

i smiejemy sie na glos. z siebie

po czym klocimy sie o polityke

widzisz, on mowi "mohery" o tych moherach ktore nie maja dystansu do siebie

a jak ktos nei ma do siebie dystansu, to zapraszamy w kosmos. znajdzie sie
        miejsce dla kazdego
      • norymberga3 zgadzam się! 20.12.06, 10:37
        Też mi tu zgrzytnęło...
    • carwszechrusi Anna Dymna- niekoronowana miss Polski! 19.12.06, 15:54
      Pani Anna do dziś ma tą "ciepłą" urodę i spokój w oczach. No a za młodu... uh
      nie trzeba tłumaczyć creme de la creme :)
    • langston Prosze nie porownywac dawnego Przekroju do obecneg 19.12.06, 17:25
      Prosze nie porownywac dawnego Przekroju do obecnego!!!!!
      Dawny to bylo PISMO...
      obecnie to lewacki zin!!!!
    • mircos Grażyna Barszczewska 19.12.06, 17:53
      to najpiękniejsza kobieta na globie, a jej głos tak cudowny że nie mam słów.
    • emj1 Polowanie na kociaki 19.12.06, 19:16
      Przeczytałam wywiad, który mnie zachcwycił! Pan Plewiński jest ARTYSTĄ, którego
      spojrzenia nie sposób nawet w najmniejszym stopniu naśladować! Fotografował
      piękne kobiety patrząc na nie z zachwytem, a nie ze zwierzęcym pożądaniem, to
      widać. Używanie epitetów pod Jego adresem typu "seksistowska śinia", itp., albo
      porównywanie do posła Łyżwińskiego jest rzeczą karygodną!!! Zgadzam się z
      opinią, że tego typ obelgi mogą wypisywać tylko niedopieszczone paskudy, które
      nigdy nie zaznały podziwu w oczach mężczyzny. PODZIWU, a nie zwykłego apetytu
      na seks z kimkolwiek. Kiedyś u mojej Babci w piwnicy znalazłsm skrzętnie
      przechowywane w teczkach roczniki Przekroju - coś wspaniałego! Właśnie te
      okładki, na wrednym, chropowatym papierze, bez możliwości manipulacji cyfrwych,
      ale jakie piękne, nie to co obecne lakierowane produkty odarte z kobiecości.
      Chciałabym, żeby ktoś zrobił mi kiedyś takie zdjęcie.
    • visavis2 Fot. Wojciech Plewinski!! 19.12.06, 22:03
      To chyba przykra pomylka, ze zdjecie Anny Dymnej na okladce jest podpisane nazwiskiem pani Makary?!
      G.Makara wykonala jedynie ZDJECIE ODBITKI - fotografie mlodziutkiej Dymnej zrobil przeciez Wojciech
      Plewinski! Pani Makary prawdopodobnie wtedy jeszcze na swiecie nie bylo... Jest to ewidentne naruszenie
      praw autorskich autora zdjec, naleza mu sie co najmniej przeprosiny...
    • kalia9 Polowanie na kociaki 20.12.06, 16:03
      uwielbiam zdjęcia pięknych kobiet!!!w ogóle piękne zdjęcia-ale kobiety są bardzo
      wdzięcznym obiektem...a zrobić świetne zdjęcie to sztuka dlatego podziwiam tego
      pana jako artystę. może to jego wyszukiwanie kociaków przechodzilo w pewną
      obsesję;) no taka praca...nie jeden by zazdrościł
    • magiciatko Re: Polowanie na kociaki 10.08.08, 00:53
      Mi sie cos tu nie zgadza. Ja na tych zdjeciach nie widze malych, zadartych
      noskow, na szczescie. Te kobiety na pewno nie odpowiadaja wyobrazeniu o
      blondynkach z niebieskimi oczkami i zadartym noskiem. Osobiscie nienawidze
      takich prosiaczkowych noskow w miniaturce, bo zawsze za nim idzie jeczacy glos
      wiecznie mowiacy: "zrob za mnie to, a ty zrob za mnie tamto" i "masz mi zawsze
      pomagac we wszystkim". Az mi ciarki przechodza jak cos takiego slysze. Kobiety
      na zdjeciach sa oczywiscie o wiele piekniejsze niz te fotoszopowe roboty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka