slavko.matejovic 04.08.08, 12:28 Brawo ten pan! Jeden z lepszych podglądaczy rzeczywistości. Śmiać się chce tylko z tych "ludzi sukcesu", co cieszą się, że pan Jachimek napisał o nich skecz. Sami słomy w buciorach nie widzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ptr0 Nie lubię go tylko za jedną rzecz... 04.08.08, 16:56 Że wystąpił w tych idiotycznych reklamówkach Microsoftu "Legalny windows", ech... Odpowiedz Link Zgłoś
go_bsh Re: Nie lubię go tylko za jedną rzecz... 05.08.08, 03:23 business is business - jak tego nie rozumiesz to grzeb sobie w tym komunistycznym debianie, a nie wylewaj tu swoje nielubienie. Facet jest niezastąpiony na polskiej scenie kabaretowej i niech jego monologii trwają jak najdłuzej. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe.le.pew Re: Nie lubię go tylko za jedną rzecz... 05.08.08, 06:34 Jaki boom kabaretowy? Chyba na ilość, a nie na jakość kabaretów. Chociaż muszę przyznać, że i tak jest poprawa, bo przez 5 lat w ogóle nie dało się kabaretu oglądać tzn. dało ale z kamienną twarzą, a teraz można od czasu do czasu wyizolować jakąś perełkę. Brakuje takich osobowości jak Daukszewicz czy Daniec (wypalił się biedak) z inteligentnym humorem, natomiast zdecydowanie za dużo takich co założą przyduży sweter, zrobią głupią minę i myślą, że to kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: Nie lubię go tylko za jedną rzecz... 05.08.08, 07:36 Daukszewicz i Daniec w jednym szeregu? Daniec zabawny? Gdzie?! Kiedy?! Chyba kiedy stara się na poważne opowiadać jakit to on nie jest kibicem polskiej reprezantacji kopanej. Proszę nie deprecjonować P. Daukszewicza przez porównanie z ww. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Nie lubię go tylko za jedną rzecz... 06.08.08, 01:51 Daniec, czlowiek z wasami i dowcipami w stylu 'otwieram Koszerna... hehe... Wybiorcza, hehe' jako symbol humoru z klasa? Badzmy powazni. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 wow...czy wszystkie jego skecze jak ten z tuby 05.08.08, 03:53 sa takie beznadziejne? w tym tekscie o "marczaku" nie bylo ani jednego momentu w ktorym ktos o ilorazie inteligencji wiekszym niz 50 mialby sie z czego zasmiac. Odpowiedz Link Zgłoś
roland_x Re: wow...czy wszystkie jego skecze jak ten z tub 05.08.08, 05:40 zgadzam się, te pogadanki są dla cwierćinteligentów, jedyna rzecz, która wyróżnia tego pana to pewien rodzaj charyzmy scenicznej ale teksty i dowcip - bardzo mierne Odpowiedz Link Zgłoś
zabers Re: wow...czy wszystkie jego skecze jak ten z tub 05.08.08, 07:32 Oj, już tak źle to nie jest z panem. J. I tak się wyrobił. Pamiętam, że na początku w "Szkle" to głównie było "mhmm", "tak", a teraz to i czasami trafny komentarz się trafi. O wiele bardziej wkurzające jest zapraszanie do "Szkła" np. Łepkowskiej i spółki. Ci to już naprawdę nudzą :( Odpowiedz Link Zgłoś
merkawa Re: wow...czy wszystkie jego skecze jak ten z tub 05.08.08, 07:51 Z takim zgryzem to powinien siedziec w domu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kotlubaj Re: wow...czy wszystkie jego skecze jak ten z tub 05.08.08, 08:49 A ja już wolę Łepkowską. Pozytywnie mnie zaskoczyła. Jachimek przyszedł do Szkła z kredytem śmieszności, a jest najnudniejszy - on po prostu nie potrafi improwizować. Odpowiedz Link Zgłoś
craftwork Szkło Kontaktowe to Volkischer Beobachter 05.08.08, 09:01 chyba o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
babka20 Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 07:46 Mam poczucie humoru ale Jachimka uważam za krzykliwego nudziarza. Odpowiedz Link Zgłoś
isiah.thomas Re: Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 08:06 Jachimek <<< Łowcy B. <<<<<<<<<<<<<<< Poniedzielski Odpowiedz Link Zgłoś
bigboboko Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 08:23 A ja jachimka uwielbiam ;D Świetny jest ;p Odpowiedz Link Zgłoś
cecora Jachimek cienki 05.08.08, 09:17 Jachimek jest cienki jak d**a węża. Facet który uwierzył w siebie produkując się dla "Szzkła kontaktowego" reprezentuje tak marny poziom że aż bolą zęby. W potyczce słownej z kabaretem "Neonówka" był malutki. Ślinił się tylko a nic nie był w stanie wymyślić śmiesznego. Powinien sobie pooglądać, stare kabarety, i zobaczyć jak się robi dobry żart. Choć dla Jachimka nie ma już ratunku. Marnizna. Odpowiedz Link Zgłoś
roberciunio Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 09:56 Lubię jego humor. Facet jest oryginalny Odpowiedz Link Zgłoś
margeritta.goth Zęby to nie wszystko... 05.08.08, 10:23 Liczy się także błyskotliwość i inteligencja - zwłaszcza w "Szkle". jak do tej pory Pan Tomek wypada najmarniej z całej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
prunio4 Jachimek: Zęby mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 10:41 w zasadzie oprócz tych zębów i wzorowego "nieszklanego" wyglądu pan Jachimek nie ma w sobie z kabareciarza nic oryginalnego. Żart na poziomie miernym, głuszony krzykiem. Plus miny sprawiające wrażenie głupszego od swojej widowni. Nie dobre, co dobre, tylko co się komu podoba. Mnie Jachimek się nie podoba. ----------------------------------------------------------------- * pożądasz nie tego, co widzisz, lecz tego, co sobie wyobrażasz* Odpowiedz Link Zgłoś
gabriela.sosnik Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 10:52 Szacunek ! Odpowiedz Link Zgłoś
operatorkoparki reklama go zabiała 05.08.08, 10:54 ja gościa lubiłem do chwili gdy zwisł w durnej reklamie przy każdej cenie w skepie AGD - poprostu sracił poziom - reklama ok -może byc al w takim badziewiu? obrzydł mi gość troche. Szanuj się facet szanuj. (reklama AGD w Białymstoku) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin22w Szkło kloakowe i ten gościu z deficytami aparatu 05.08.08, 11:18 mowy to rzeczywiście obraz polskiego medialnego szamba! Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Nawet posłowie PiS mogli w TVN wystepować 05.08.08, 12:23 A tam jeden piękniejszy od drugiego, a o rozumie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
tymboy Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 12:27 Jachimek rządzi i basta. Z zębami czy bez. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 a antypisowskie poglądy nie ? 05.08.08, 12:45 od kiedy kabareciarze przyłączyli się do nagonki na jeden obóz polityczny skończyła się ich niezalezność . Kabaret ma być niezalezny , a nie służalczy jednostronnie, lub co gorsza o charakterze oportunistycznym . Żart to trudna strona artyzmu , ale nie pozbawiona refleksji i odpowiedzialności . Pan Tomasz reprezentuje tę bezrefleksyjną grupę kabareciarzy . Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: a antypisowskie poglądy nie ? 05.08.08, 13:23 To nie jest "nagonka". Ciemnotę, genetyczną głupotę można i należy obśmiewać. Zresztą pan prezydent sam aż się prosi: a to palnie mówkę na Powązkach, że nie wiadomo czy siadać czy płakać, a to "zachowa" się odpowiednio jak ostatnio przy prezydencie Litwy. Wyjątkowo się zgadzam, że głoszenie się zwolennikiem tej tandety i głupoty jest kompromitujące. Z tego można się tylko śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: a antypisowskie poglądy nie ? 05.08.08, 13:47 a ty swoje , jakby jakieś zaciemnienie ... jeśli nie dostrzega taki kabareciarz komizmu PO , a do tego cynizmu - hipokryzji i konfomizmu (tak określił PO Stefan Niesiołowski kiedy jeszcze był zdrowy)to jest tanim kabareciarzem . To nie jest kabaret. Swoją drogą obiektywnie na to patrząc polskie kabarety w większości to tanie i prymitywne rozróby obliczone na poklask gawiedzi i to tej bezmyslnej lub tej prymitywej lub tej bardzo młodej , lub wszytko razem . Wyjatkiem są tu Hrabi i Mumio , reszta to niestety prostako- studenkie siupy , które trudno nazwać artyzmem . Oczywiście poza markami z okresu PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Wszyscy wiemy co mu bardziej niz zeby w karierze 05.08.08, 13:11 pomoglo-jest to "szklo kontaktowe".Audycja soft-propagandy dla cwiercinteligentow,tuba PO i WSI,tfu...TVN.Hanba,kiedys kabareciarz byl z ludzmi,przeciw ciemiezycielom.Teraz oni skaptowani przez salon, bredza o zlych Kaczorach i dobrym Donku.Jachimek ma "kabaretowa" twarz.lecz nie ma pomyslow-taka jest prawda.Salon mu jednak pomoze,jesli bedzie lizal odpowiednio szklo kontaktowe. Odpowiedz Link Zgłoś
alba20 Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 13:32 Z wywiadu jawi się człowiek sympatyczny, ale jako kabareciarz niestety nie śmieszy. A rola konferansjera to juz totalna porażka. To tylko nudny zapowiadacz. Żadnej własnej inwencji, dowcipu, kalamburu... Można nie przepadać za rozdętym ego Bałtroczyka, ale jest b.błyskotliwy. Świetny bywa w duetach i tercetach z Poniedzielskim i i Andrusem. A Jachimek płaski jak naleśnik nawet przy słabym kabarecie. Natomiast przy Halamie, Kryszaku, Mumio, Neonówce i K. Moralnego Niepokoju - nie może stanąć. Krzywy zgryz nie gwarantuje talentu scenicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 13:56 no niedo końca , robienie jaj z wieku kobiet , lub z wyglądu starych ludzi nie bawi mnie jakoś zupełnie(KSM) , tak jak nie bawi mnie schemat głupoli (Neonówka) Odpowiedz Link Zgłoś
alba20 Re: Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 14:14 Anno-76,Twoje prawo, ale KMN ma b.wiele różnorodnych skeczy i świetnych tekstów (czasem starsze emituje "Powtórka z rozrywki"). Ciekawe jednak, co sądzisz o p.Jachimku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: 05.08.08, 15:16 Tomasz Jachimek ? Dla mnie artystyznie obojętny . Powyżej wypowiedzieli się ludzie znający jego twórczość lepiej jak sądzę . Razi mnie główie jednostronność p.Tomka , a co do braku zdolności konferanjerskich to potwierdzam z doswiadczenia na żywo . Dokładnie to samo powiem o Halamie i chłopach z Chatelet . Dobry konferansjer to nie taki co kpi z zaproszonych gości lub z zapowiadanych wydarzeń . Kabareciarze nie nadają się na konferansjerów , no chyba , że to aktorzy(młody Stuhr) , ale znowu wśród tych nie ma wielu dobrych kabareciarzy ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
farukh2 Jachimek: Uwielbiam ten Pana Humor 05.08.08, 14:23 i mam nadzieje,ze nowy usmiech nie zmieni Pana wewnetrznie.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra220 Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 14:24 naglowek Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Czyli kaczynscy,karski,gosiewski,jolcia oraz... 05.08.08, 14:57 cały "piękny" PIS jak najbardziej może liczyć na WIELKI sukces dopiero w kabarecie. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 16:00 Jachimek sam mowi, ze dostosowuje sie do swoich widzow. Jednak tez trafic chce do takich wlasnie, ktorzy knajacki, niski i krzykliwy dowcip uwazaja za rozrywke. Wszystkie te kabarety "telewizyjne" ida w strone bylejakosci, moze to kwestia koniecznosci przygotowywania szybko nowych numerow. Jakosc jest tragiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
magisterona Re: Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 16:59 mam odruch wymiotny,gdy czytam lub slysze:wazniejsza od kariery jest rodzina i szablonowe ble ble ,jak to wszystko stalo sie malo wazne po urodzeniu syna/corki (niep.skr.) Odpowiedz Link Zgłoś
1group Re: Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 05.08.08, 20:58 Co tam zęby,facet jest mało dowcipny.Na estradzie bez talentu się nie da.Są przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
2myszki Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 06.08.08, 01:17 Niech się Tomek Jachimek odczepi od swoich zębów! Z dwoma, jednym lub z połówką też będzie świetny. Nawet bez żadnego, bo ma facet jaja, a tych na szczęście w jego zawodzie nie pokazuje się w ustach, tylko na scenie. W wykonaniu Jachimka duuużo ich jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-5 Jachimek: Zęby bardzo mi w zawodzie pomogły 08.08.08, 09:31 Panie Tomaszu - u mnie w domu cała rodzina Pana uwielbia. Wszystkiego dobrego Panu życzę. Odpowiedz Link Zgłoś