Dodaj do ulubionych

X Trojany!!! X

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 14:58
"Witryna wykorzystująca lukę w zabezpieczeniach została zablokowana" - takie i
podobne informacje wyświetlają się u mnie po wyjściu z rynsztokowego. Nie chcę
tu rzucać jakichkolwiek podejrzeń, ale może ktoś miał podobnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: X Trojany!!! X IP: 195.205.21.* 26.02.10, 15:24
      co to jest rynsztokowy
      • Gość: top Re: X Trojany!!! X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 16:32
        chyba nie jesteś swój, że o to się pytasz? :>
    • sierpien-1 Re: X Trojany!!! X 26.02.10, 19:53
      Moze byc wesolo.Ktos znajacy sie na rzeczy powinien to sprawdzic i
      upulicznic. Nie mam na mysli malpki z rynsztokowego.Rynsztokowy to--
      INFORMATOR RYNKOWY GLIWICE czyli SLUZEBNICA NIEOMYLNEGO.
      • Gość: kukuła Re: X Trojany!!! X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 21:18
        Dziś już osiemnaście razy mój system zablokował witrynę wysyłająca trojany.
        Gdzie to trzeba zgłaszać?
        • Gość: autor Re: X Trojany!!! X IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 21:27
          marku napisz interpelację. upss.. już nie możesz. to idź do prokuratora! i
          napisz jeszcze że frankiewicz ma tylko 10% poparcia
    • Gość: luka Re: X Trojany!!! X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 20:21
      Luki w zabezpieczeniach pozwalają hakerom na uzyskanie dostępu do systemu. Jeśli w oprogramowaniu nie występują żadne luki, hakerzy są zmuszeni „łamać” system bezpieczeństwa komputera. Jednak dzięki istnieniu luk hakerzy mają ułatwione zadanie. Używają oni oprogramowania, które skanuje sieć Web w poszukiwaniu komputerów z lukami zabezpieczeń i atakują je w pierwszej kolejności. Najnowsze wirusy stosują tę samą technikę; rozprzestrzeniają się dzięki wykorzystaniu luk zabezpieczeń. Niektóre z nich są w stanie zainfekować komputery tylko dzięki istniejącym lukom zabezpieczeń. Brak luk w zabezpieczeniach chroni komputery przed tego rodzaju wirusami.
    • Gość: siup Re: X Trojany!!! X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 11:35
      To byłby prawdziwy skandal, gdyby jeszcze i takie numery wykręcali :-[
    • Gość: gosc Re: X Trojany!!! X IP: 195.205.21.* 27.02.10, 11:41
      nie mam takich komunikatow
      • Gość: kaptur Re: X Trojany!!! X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 13:38
        Zależy od tego, czy masz dobrą ochronę swojego kompa, która wyłapie trojana i
        jeszcze wyświetli o tym komunikat, i ewentualnie również od tego czy na wrogiej
        witrynie go jakoś nie zaktywizujesz, klikając w coś, lub wysyłając od siebie.
    • Gość: adam78 podgryzanie konkurencji IP: *.centertel.pl 27.02.10, 13:20
      Ciekawe gdzie miałby się wyświetlać taki komunikat bo nawet jak wpiszę go w
      googlu to nie ma dla czegoś takiego wyników :)
      Pachnie mi to niestety kolejną prowokacją konkurencji. Żałosne.
      • Gość: kaptur Re: podgryzanie konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 13:52
        www.bezpiecznyinternet.org/spyware.html
        • Gość: adam78 Re: podgryzanie konkurencji IP: *.centertel.pl 27.02.10, 14:41
          Wynik
          wyszukiwania rzekomego komunikatu Witryna wykorzystująca lukę w
          zabezpieczeniach została zablokowana w google

Wyników brak, czyli ściema a komunikat wymyślony na potrzeby forum :)
          • Gość: kaptur Re: podgryzanie konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 15:07
            A co mają do tego google?

To są zapewne komunikaty konkretnego programu antywirusowego.

W googlach jest od groma informacji na temat wrogich witryn wykorzystujących
            luki w zabezpieczeniach.
            • Gość: adam78 Re: podgryzanie konkurencji IP: *.centertel.pl 27.02.10, 16:02
              Gość portalu: kaptur napisał(a):
              > A co mają do tego google?

A znasz takie powiedzenie, że jak czegoś nie ma w google to znaczy, że nie
              istnieje? Z ciekawości sprawdziłem i dokładnie tu zacytowanego komunikatu w
              ogóle nie ma w żadnej wyszukiwarce. Czyli nigdy nikt się z czymś takim wcześniej
              nie spotkał :)
              Albo mamy więc do czynienia z działaniem całkowicie pionierskim w wykonaniu
              redakcji albo komunikat i cała sytuacja jest wytworem wyobraźni jakiegoś
              wirtualnego obszczymurka.
              Stawiam na to drugie :)
              • Gość: ramon Re: podgryzanie konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 17:17
                a kogo obchodzą twoje idiotyczne koncepcje i zakłady. obstawiaj sobie co tam chcesz.
                jeśli są jakieś niejasne sytuacje to trzeba jeśli nie można ich wyjaśnić to
                przynajmniej innych ostrzec.
                • Gość: kibic Re: podgryzanie konkurencji IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.10, 19:03
                  ramon napisał(a):

> jeśli są jakieś niejasne sytuacje to trzeba jeśli nie można ich wyjaśnić to
                  > przynajmniej innych ostrzec.

Noooo to proponuję wam lekcję podstawową nr,1;-)
                  komputer.wieszjak.pl/slownik/80915,t_jak_trojan.html
                  • Gość: snajper Re: podgryzanie konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 10:31
                    Gość portalu: kibic napisał(a):
                    > Noooo to proponuję wam lekcję podstawową nr,1;-)

Bardzo zabawne, ale jeśli ktoś informuje, że jakaś witryna może strzelać do
                    internautów jakimś szpiegującym badziewiem, to nie ma opcji na edukowanie, tylko
                    na zweryfikowanie tego. Pytanie istotne, czy to jest za przyzwoleniem tej
                    strony, czy też jest dziurawa i ktoś przez nią kieruje te przestępcze ataki?
                    • Gość: kibic Re: podgryzanie konkurencji IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.10, 14:54
                      snajper napisał(a):

> Pytanie istotne, czy to jest za przyzwoleniem tej
                      > strony, czy też jest dziurawa i ktoś przez nią kieruje te przestępcze ataki?

Takie pytanie należy kierować do właściciela tej strony;-)
                      Ale ponieważ widzę, ze nie radzisz sobie z wykorzystywaniem jeszcze nieograniczanej wiedzy, którą ofiaruje ci twój komp, to polecam na zakończenie w tym temacie taką kolejną nowinkę:
                      www.dobreprogramy.pl/Trojany-od-bawarskiej-policji,Aktualnosc,8640.html
                      • Gość: snajper Re: podgryzanie konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 16:14
                        Gość portalu: kibic napisał(a):
                        > Takie pytanie należy kierować do właściciela tej strony;-)

Brawo! Znakomity pomysł. Z pewnością się przyzna:
                        - Tak dla jaj wysyłam wam ten szajs.
                        albo inaczej
                        - Mój znajomy bardzo mnie o to prosił, więc chcę być tylko pomocny. Co w tym
                        złego? ))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka