Dodaj do ulubionych

Gliwice To Wieś

IP: *.antsatgor.pl 20.11.07, 20:59
Obserwuj wątek
    • Gość: hara Re: Gliwice To Wieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 00:48
      Bo rzadza nimi wsioki
    • Gość: Maciek Re: Gliwice To Wieś IP: 80.51.222.* 21.11.07, 08:36
      I bardzo dobrze, bo mieszkać na wsi - w dzisiejszych czasach, to
      prawdziwy luksus!

Przyjedź jeszcze kiedyś :)
      • Gość: majka Re: Gliwice To Wieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 14:11
        Wies ma byc wsia a miasto miastem. Niestety Gliwice nie sa ani jednym ani
        drugim.Byly kiedys najladniejszym miastem na Ślasku.Przetrwaly wojne, przetrwaly
        komune ale nie przzetrwaly Frankiewicza.Wszechobecny brud, smrod,likwidacja
        zieleni, glownej ulicy handlowej,burzenie zabytkowych kamienic,budowa
        familokoTBSow w centrum,śmierdzący ściek Kłodnicą zwany.No i główna
        wizytowka:kawalkada TIRow dzien i noc trzesaca miastem niczym czolgi w czasie
        inwazji wojennej.A okoliczne tereny ktore mogly byc zapleczem rekreacyjnym dla
        mieszanców przefrymarczone i zamienione przez inwestorow w blaszanobarakową
        pustynie, w ktorej nikt przy zdrowych zmyslach juz nie chce pracowac
        • Gość: nika Re: Gliwice To Wieś IP: *.kopnet.pl 22.11.07, 18:12
          Bardzo dobrze powiedziane, popieram.
          Największy wiśniak w tych Gliwicach to prezydent,ktory do tego doprowadzil. Jak
          tylko znajde prace w innym miescie to sie wyprowadze z tego syfu! Gliwice
          postrzegane sa jako BRZYDKIE miasto..zreszta prezydent tez nie jest piekny, to
          moze dlatego :P
          • Gość: obywatel Re: Gliwice To Wieś IP: *.antsatgor.pl 23.11.07, 20:15
            Gliwice są również wsią za sprawą ludzi mieszkających na niej wystarczy zobaczyć młodzież zachowująca się po chamsku.albo inne przykłady kiedyś widziałem jak policja spisywała osoby przechodzące na czerwonym świetle koło postoju taksówek(dworzec pkp)paranoja kilka dni póżniej pare metrów dalej zauważyłem jak menele z dworca zaczynają sie bić na placu przed dworcem a w tedy policji niebyło.
            Meneli trzeba przegonić z dworca bo za każdym razem jak tam jestem smród jest odrażających a teraz jest jeszcze gorzej niż było bo kupa lumpów z katowic przeniosła się do gliwic bo tam wyganiają ich prezydent frankiewicz naprawde nic z tym zrobić niemoże.wystarczy popatrzeć na dworzec w sosnowcu albo bielsko-białej i porównać to do gliwickiego i albo nawet i centra tych miasta i odrazu widać że gliwice sie zatrzymały w połowie lat 90 od tego czasu nic tu nikt nie robi.wstyd mi że mieszkam w takim mieście
    • majaiszelka Re: Gliwice To Wieś 26.11.07, 22:33
      Jestem dumna, że jestem z Gliwic. Kocham moje miasto, jest wspaniałe. Nie jest żadną wsią ... wy wieśniaki z zabrza.
      • Gość: ilka Re: Gliwice To Wieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 22:56
        Jak tak go kochasz to popros Frankiewicza ze zaprzestal jego likwidacji,bo juz
        niedlugo nie bedziesz miala czego kochac
      • jeanalesi Re: Gliwice To Wieś 26.11.07, 23:34
        > Jestem dumna, że jestem z Gliwic. Kocham moje miasto, jest
        wspaniałe. Nie jest
        > żadną wsią ... wy wieśniaki z zabrza.
        Bardzo dobrze mówisz. Ja też jestem dumny ze mieszkam w Gliwicach i
        mam dośc grupy narzekających malkontentów sprowadzających WSZYSTKO
        do Tirów i Frankiewicza.
        Mam nadzieje że czesc narzekajacych wyprowadzi sie chociaż na pół
        roku do Zabrza Bytomia Rudy śląskiej lub swietochłowic lub....( tu
        wpisz dowolne sląskie miasto). Niestety powrót uniemozliwi im
        kolosalna róznica w cenie mieszkań. Już nie bedzie miszkania w
        centrum!!! pozostanie życie w miastach nie rządzonych przez tyrana!
        • Gość: obywatel Re: Gliwice To Wieś IP: *.antsatgor.pl 27.11.07, 17:10
          ja mieszkam w gliwicach i wiem jaka jest różnica miedzy gliwicami a katowicami kolosalna i nieporównujcie tu do zabrza ani bytomia bo to są miasta zniszczone przez szkody górnicze a nie prezydenta frankiewicza.gliwice są wsią i pozostaną wsią w cieniu katowic
          • Gość: Liber Re: Gliwice To Wieś IP: *.zabrze.net.pl 27.11.07, 18:13
            Bytom tak ale Zabrze zniszczone przez szkody górnicze?
          • Gość: majka Re: Gliwice To Wieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 18:24
            Proponuje porownac ul. Wolnosci w Zabrzu ze Zwyciestwa.Sklep obok sklepu.
            Odziezowe,spozywcze,sportowe,muzyczne,perfumerie i kilka bankow, ktorych nawet
            sie nie zauwaza.Normalna miejska ulica handlowa,oczywiscie w formule deptaka
            wybrukowanego granitem,ławeczki,lampiony,oswietlenie świateczne. A nie jest to
            jedno z najbogatszych(jak nam wmawia gliwicka propaganda)miast w Polsce
            • Gość: obywatel Re: Gliwice To Wieś IP: *.antsatgor.pl 28.11.07, 13:09
              dobrze mówisz majka zwycięstwa na dodatek jest jeszcze syfiasta kupe ulotek na ziemi tłok i hałas a to tylko 190 tysieczne(miasto).a kto rządzi to już możecie sobie sami odpowiedzieć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka