z_oddali 13.09.10, 21:35 nowa komórka, najnowszy model palmtopa, wypasiony laptop, itp. Jesteście wyznawcami kultu dla najnowszych hitów, czy kompletnie nie ma to dla znaczenia? Taka ciekawość po rozmowie, jaką dziś usłyszałam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Gadżety 13.09.10, 22:00 A po cholere?Komp kupiony przez paroma laty,od Soniaka znakomicie sie sprawdza.Palmtopy nei sa mi potrzebne,posiadam notesik w ktorym zapisuje dlugopisem wazne adresy-np kochanek-i wiem ze nie nastapi awaria twardego dysku niszczaca dostep do koch...do danych znaczy. Telefon sluzy mnie tylko do telefonowania,nie mam zamiaru kupowac jakiegos wypasionego ze sztuczna cipá np.Nie dajmy sie zwariowac,sa rzeczy ktore nie sa nikomu do czegokolwiek potrzebne. Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Gadżety 13.09.10, 22:23 Sprzęt ma być sprawny i działać,telefon jest do rozmów nie gadania. Palmtop jest mi zbędny...a fontanny i wodotryski w sprzętach,niby w jakim celu kiedy będą nie wykorzystane,są ciekawsze przyjemności niż "szpan". Hmm...może zbyt racjonalnie podchodzę do przedmiotów, ale mają one swoje przeznaczenie i powinny być wykorzystane,a nie zaszpanowanie Odpowiedz Link
z_oddali Re: Gadżety 13.09.10, 22:24 Lezio, ale tak notesik? I długopis? I nigdy go nie gubisz ? I problem, bo nie ma jak zapisać? Odpowiedz Link
vizjonerka Wyznam, przyznam... 13.09.10, 22:10 bijąc się w pierś: mam najnowszy model Nokii (NOKIA forever, jakoś nie trawię Symbiana ), palmtopa owszem też, laptop wypasiony ponad moje potrzeby... Lubię mieć dobre rzeczy, ot i tyle. A że technologia idzie w zastraszającym tempie do przodu, po co zostawać w tyle? Czekam ukamieniowania... Odpowiedz Link
leziox Re: Wyznam, przyznam... 13.09.10, 22:18 A mnie to rybka.Jestem tradycjonalista,doskonale orientuje sie w nowinkach technicznych,uzywajac tylko tych ktore mnie sie naprawde przydaja lub przydac moga. Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Wyznam, przyznam... 13.09.10, 22:28 Czy nowość to samo zło? Co złego w tym,że urządzenie ma nowe funkcje? Mamy tkwić przy abakusie, aby liczyć? Skoro coś zostało stworzone myślą człowieczą, dlaczego z tego nie korzystać? Odpowiedz Link
z_oddali Re: Wyznam, przyznam... 13.09.10, 22:26 Vizjonerko, nie będzie linczu Co kto lubi, jego wola Co innego jednak markowa rzecz, a co innego zmienianie czegoś, tylko dlatego, że wszedł nowszy model. Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Wyznam, przyznam... 13.09.10, 22:34 A jak kto zmienia markowe rzeczy z powodu pojawienia się nowego modelu, to...? Odpowiedz Link
z_oddali Re: Wyznam, przyznam... 14.09.10, 14:00 Vizjonerko, gdybyś napisała najnowszy model ... butów... tego a tego, to zrozumiałabym, ale Nokia? Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Wyznam, przyznam... 13.09.10, 22:35 Dokładnie tak,a kupowanie i używanie to co innego niż kupić byle tylko mieć. Odpowiedz Link
vizjonerka Re: Wyznam, przyznam... 13.09.10, 22:38 Uffffffffffffffffff Kupuję i użytkuję. Ale znam takich, co kupują, bo "trzeba mieć".... Odpowiedz Link
jootro2010 Re: Wyznam, przyznam... 13.09.10, 22:50 Przypomniał mi się taki dowcip... Heńka...nooo Heńka....noo...a po co ci te kiecki,marynary...przecież ty nawet jak się odchudzisz to w nie nie wejdziesz...noo i co... z tego,ale zobacz jak w szafie wyglądają... te kuronki i insze... atłasa ... Ta troszkę uprościłam i pewne kwieciste "wstawki" ...wykropkowałam Odpowiedz Link
leziox Re: Wyznam, przyznam... 13.09.10, 22:55 Telefon jest dla mnie do telefonowania i wysylania smysow.Do fotek mam dobry aparat.To ,ze ktos uzywa czego innego i za to chce placic,to jego rzecz,nie moja.Jak wspomnialem,wiem czego chce a czego nie i nie napalam sie akurat na to co pokazuje mnie reklama lub bo maja znajomi to ja musze miec co lepszego.Bo akurat takie co mam gdzies. Odpowiedz Link
kolczasty_nemo Re: Gadżety 14.09.10, 12:35 Wymienionymi się nie podniecam, trochę szkoda starej NOKII ale cóż zrobić "zdechła".. Laptop musi mieć jasna klawiaturę / oczy/ i taki mam, jest ok.. Zdecydowanie większą wagę przywiązuję do takich spraw jak buty, ciuchy , autko.. Jestem za biedny aby kupować tanie byle co.. Odpowiedz Link
z_oddali Re: Gadżety 14.09.10, 14:01 Nemo, a nie lepiej dla oczu jak klawiatura jest ciemna? <Zapytała zaniepokojona o swój wzrok> Odpowiedz Link
kolczasty_nemo Re: Gadżety 14.09.10, 14:12 Jasna jest naturalna... jak piszesz ręcznie to ciemnym na jasnym i tak oko zostało przyzwyczajone. Lepiej widać coś ciemnego na jasnym tle. Ergonomia... wyobraź sobie , że piszesz jasną czcionką na czarnym tle monitora..na dłuższą metę to koszmar dla oczu i mózgu. Jak masz wątpliwości to zapytaj dobrego okulisty.. Odpowiedz Link
girl_32 Re: Gadżety 14.09.10, 14:13 Najlepiej gdyby była zielona,od razu uspokoiłaby nerwy Odpowiedz Link
kolczasty_nemo Re: Gadżety 14.09.10, 14:30 Ja jestem niepotykanie spokojnym człowiekiem.. A jeżeli ktoś/ coś mnie zdenerwuje to i tak tego po sobie nie pokażę... nie dam nikomu satysfakcji z tego, że mu się udało.. Tak jest na forum i w realu.. Odpowiedz Link
kolczasty_nemo Re: Gadżety 14.09.10, 14:47 Na forum przez te ponad 2 lata tylko jedna osoba lekko podniosła mi ciśnienie.. I nie byłaś to Ty.. Nie wiem jak to odbierzesz, dobrze czy źle ale tak to/ denerwowanie/ wygląda.. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Gadżety 14.09.10, 18:08 Nie. Dla mnie ma po prostu działać i służyć do tego co pierwpotnie zamierzano.Komórka na ten przykład ma łączyć rozmowy tel. Odpowiedz Link
lidka_77 Re: Gadżety 16.09.10, 14:31 ważne, żeby działało. w sumie np. laptop był mi trochę narzucony, broniłam się przed nim, teraz dbam bardziej niż o siebie, żeby się nie zepsuł stary komp jeszcze stoi sobie, może - przy okazji, ktoś wie, jak zrobić, żeby w laptopie mieć program, który mam w starym kompie - Front Page. Albo hm czy można zrobioną w tym programie stronę przerzucić (hm zawartość) przerzucić w jakiś inny program, który robi strony, nie umiem wytłumaczyć chyba do końca tego. albo telefon - te najnowsze czasami wcale nie są fajne, ale np. ja korzystam z aparatu w telefonie, zdjęcia nie wychodzą aż tak tragicznie. Odpowiedz Link
nawrotka1 Re: Gadżety 16.09.10, 17:29 Jestem zupełnie niewrazliwa na te sprawy ... przeciwnie, nowinki bywają wkurzające, jesli komplikują obsługę zamiast ułatwiać. Dlatego unikam zmiany sprzętu, który lubię i do którego jestem przyzwyczajona - o ile nie jest to konieczne. Poza tym - jak pokazują badania rynku - z większości bajerow ludzie i tak nie korzystają. Ale jakoś trzeba ich przekonać, że tego potrzebują, bo przecież firmy muszą produkować i sprzedawać Odpowiedz Link
leziox Re: Gadżety 16.09.10, 17:34 Trzeba polaczyc dwa komputery kablem,stworzyc network czyli no taka jakby siec zeby sie kompy porozumialy i po prostu wszsytko ze starego skopiowac.Niestety to wymaga troche roboty,nie jest bardzo proste ale funkcjonuje. Moze w necie znajdziesz info,pelno jest poradnikow nawet na gazecie. Odpowiedz Link
lidka_77 Re: Gadżety 16.09.10, 17:50 ale jakim kablem... mój stary komp nie ma nawet hm dziurki na pen drive`a, chyba, że jakos hm przez router można. można? poszukam, ale dla mnie to dość skomplikowane, wpuszczenie strony do sieci to było chyba z rok przyglądania się i prób, aż wreszcie ktoś mi pomógł. ale programy się chyba nie dają kopiować? na dodatek ten program jest chyba dostepny tylko w pakiecie z całym oprogramowaniem, przynajmniej jak kiedyś czytałam to tak jakoś to zapamiętałam. w necie jest dużo info, tylko czasami trudno zrozumiec instrukcje, np. próba założenia licznika odwiedzin albo księgi gości - niby proste, a jak próbuję we FrontPage to widać język html na stronie, którą widzą ludzie, a nie licznik. Odpowiedz Link