Dodaj do ulubionych

Oktoberfest.....

19.09.10, 19:04
kobieta.interia.pl/wiadomosc-dnia/news/bawarskie-przysmaki-na-oktoberfest,1532679
Przeczytałam, i się głowię....jak ugotować jednocześnie 6 golonek w jednym garnku w 5-6 litrach wody??? Czy tam mają innej wielkości golonki???
Piwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .... big_grinbig_grinbig_grin

PS. czy to, co na zdjęciu jest wyjmowane z wazy, to kiełbaski? Cholernie sztucznie wyglądają...plastikowo tongue_out
Obserwuj wątek
    • exman Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 19:14
      a jak sprzedać kufel cienkiego piwa za 8 eurasów ?
      • vizjonerka Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 19:22
        Bardzo łatwo, wbrew pozorom.... ale ja nie jestem przedstawicielem handlowym...big_grin
        • netgabriela Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 20:56
          Na goloneczkę i piwo jestem chętna big_grin w ubiegłym roku byłam na tej imprezie ...fajna zabawa....pozostał mi kufel.....zawartość wypiłam big_grin
          • vizjonerka Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:20
            Mnie tam jeszcze nie było, ale nadrobię big_grin
            Golonka polska jakaś lepsiejsza.... Dawaj do 3City, wszak daleko z pewnością nie masz smile
            • netgabriela Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:23
              Rzut beretem..jakieś 50km...bywam czasami big_grinbig_grin
              • vizjonerka Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:27
                Nooooooooooo, aby nie moherowym beretem...big_grin
                Jasna cholera, zgadamy się na jakiś weekendowe szaleństwo big_grin
                • netgabriela Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:33
                  No nie ...teraz przegięłaś !!!!ha ha ha ha Moherom stop......wolę miec wolny umysł ...bez ucisku beretki big_grinbig_grin Jestem za !!!!!Szaleństwem oczywistatongue_out
                  • vizjonerka Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:36
                    Za ciepło jednak na jakoweś berety....zresztą psują fryzurę, a nie po to człowiek (czytaj:kobieta) spędza tyle czasu przed lustrem aby beretem psuć efekt, prawda?big_grin big_grin big_grin
                    • netgabriela Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:42
                      ha ha ha ha racja !!! poza tym na moich "herach" nic się nie utrzyma big_grin Zawsze jeden kosmyk w prawo, drugi w lewo a trzeci jak mu się zachce...... no chyba że zastosuję jakiś super glue..... ale nie zamierzam....wiatr we włosach to jest to big_grinbig_grin
                      • vizjonerka Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:10
                        Więc, na pohybel beretom! Wypijmy za to big_grin
                        Aaaaaaaaaaaaaa...chyba,że mowa o "czerwonych beretach" i mężczyznach noszących takowe.....to całkiem insza inszość big_grin Kaj mój komandos...? big_grin
    • kolczasty_nemo Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:41
      A co mnie ...w jakim garnku, grunt, że dobre chociaż do Naszych im daleko..smile
      A to cóś to parzona biała kiełbasa, całkiem niezła, noooo ale to zależy od piwa, od ilości piwa..smile

Od tego roku obowiązuje ...zakaz palenia ..big_grin
      • netgabriela Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:46
        A piwo lubi dym big_grin
        • kolczasty_nemo Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:54
          Hmmmm...
          Mówisz do wroga palenia...

Cześć.smile
          • vizjonerka Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:11
            Wrogu palenia, a gdzie tolerancja,hę?big_grin
            • kolczasty_nemo Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:15
              Ma ..wolne..smilebig_grin
      • vizjonerka Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:48
        Znam ja ich kiełbasy....Sperrholz und Papier tongue_out
        Dużo tego piwa by musiało być, baaardzo dużo smile

Hmmm...skoro zakaz palenia, to jeszcze przemyślę, czy warto jechać tyle kilosów tongue_out
        • kolczasty_nemo Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:53
          Zakaz mi odpowiada..smile

W Bawarii jeszcze potrfią robić prawdziwe kiełbasy, szyneczki itd..
          Wiem co mówię..smile
          • netgabriela Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 21:59
            Ta biała jest całkiem smaczna smile
            Wrogu palenia..... Każdego szkoda big_grinbig_grin
            Nie ma to jak dymek przy piwku big_grinbig_grin
            • kolczasty_nemo Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:16
              Może być dymek z ...grilla..smile
              • netgabriela Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:24
                Ooooooooooo też .... grilll lubi piwo....a z fajką można się oddalić big_grin Kompromis cudna sprawa big_grin
                • leziox Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:40
                  Bywalem tam nieraz,wcale nie jest tak slicznie i wesolo.
                  Masa napitych tubylcow,szczajacych gdzie popadnie,wszechobecny odór moczu,awantury i bójki.
                  O kuchni tradycyjnie bawarskiej nie ma co mowic,bo to zadnej tradycji nie ma,a smakuje wyjatkowo kutasowo,zwlaszcza gdy golonka w afekcie pédzenia za klientem niedogotowana lub niedopieczona.
                  Zlodzieje robia swoje,ceny szaleja,maaß czyli litr piwa w granicach 9 euro za co mozna kupic sobie spoko cala skrzynke w sklepie.
                  Wariacje na karuzelach i innych rzeczach mozna sobie darowac i wybrac sie do Europapark Rust na przyklad,wyjdzie o niebo taniej i milej sie czlowiek zabawi.
                  Wyglada to tak prosze panstwa-wszyscy lubia oktoberfest.Szczególnie ci,ktorzy jeszcze na nim nie byli.
                  • vizjonerka Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:46
                    Cześć, Leziowy big_grin Już chciałam słać za Tobą listy gończe smile
                    • leziox Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:48
                      Spoksik,jak trzeba to sie zjawie.
                      Wielki brat czuwa nieustannie nad wami,kochana dziczy.
                      • vizjonerka Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:52
                        Hahaha...smile Tralala, a muzyczka gra tongue_out
                      • netgabriela Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:53
                        heh...... wielki brat.....jakoś malkontencko podszedł do "octobera".... chyba bylismy na dwoch róznych albo ja za krótko byłam big_grinbig_grin
                  • kolczasty_nemo Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:54
                    Byłem 2 razy w czasach gdy jeszcze płacono markami..smile
                    Co do kuchni to podtrzymuję co powiedziałem, może po prostu miałem szczęście trafić na dobrze przygotowane jedzonko..smile

Nie żałuję..smile
                    • netgabriela Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 22:59
                      Jak i ja big_grin Może głównego Melyniarza trudno zadowolić ?? big_grinbig_grin ha ha ha ha
                      • kolczasty_nemo Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 23:02
                        Lezio, przynajmniej ostatnio bardzo często widzi szklankę pustą..

Jakiś taki marudny się zrobił...smile
                    • leziox Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 23:00
                      Ja nie twierdze Kolczasty ze jest czego zalowac,bo poza tym Monachium to ladne miasto,ale znam inne miejsca i inne impry,wprawdzie nie tak bardzo rozreklamowane ale mniejsze,milsze i ze swoistym duchem.Nawet taki wrzesniowy festyn w Stuttgarcie potrafi byc calkiem milutki.
                      • kolczasty_nemo Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 23:10
                        Zapewne..smile
                        Ale jak sam mówisz i wiesz ..reklama robi swoje.
                        Co do innych imprez to podobały mi się ... jak to nazwać , takie targi/festyny przedświąteczne..
                        można było kupić ozdoby, pierniki, niedźwiedziówkę itd..
                        • leziox Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 23:13
                          Takie przedswiateczne jarmarki maja swoja tradycje,zwlaszcza wlasnie znowu w Monachium i w Norymberdze,ale w sumie kazde i mniejsze i wieksze miasto ma takie zwyczaje-parafrazujac,gdzie by nie splunac w Niemczech w grudniu,stoi mniejszy lub wiekszy swiateczny jarmark.Z grzanym winem,pieczonymi kasztanami,migdalami i innymi ciekawostkami.Ma to w sumie swoj styl i wdziek,nie powiem.
                          • kolczasty_nemo Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 23:16
                            O właśnie... te jarmarki bardzo mi się podobały.
                            Sporo różnych pierdółek na nich kupiłem..smile
                            • netgabriela Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 23:34
                              Łeeeeeeeeeeeee Panowie ! to z wami tylko na zakupy chodzic na festynach ha ha ha a te pierdółki to niby co????
                              • leziox Re: Oktoberfest..... 19.09.10, 23:46
                                No jak to co?Kobitka z lewej,kobitka z prawej big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka