Dodaj do ulubionych

Na zdrowie Melyno!

19.09.13, 23:06
Kupilam sobie dzisiaj Federweißer i popijam, to takie mlode wino, pije sie jak kompot, tylko w nogi wchodzi...
Obserwuj wątek
    • anus-hka Re: Na zdrowie Melyno! 19.09.13, 23:56
      Zdrówkowink hmm tez jestem po degustacji winka wiśniowego wyrobu regionalnego 100 ekologicznego świetnie w chodziło zwłaszcza w nogi
      • leziox Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 00:08
        Dobrze jest miec na melynie ostre zaprawiarki big_grin
        A u Maski ten Federweisser klasycznie o tej porze jest popijany i potem narzeka,ze taki dobry iz nie moze sie od flaszki odczepic.
        Natomiast Anuszka kombinuje jakies bimbry i kwasiorki z owockow.
        No,w razie prohibicji jakos sie przezyje.
        • m.maska Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 00:40
          To prawda, to juz drugi tydzien leci... tylko, ze ten dzisiaj, o ju wczoraj, kupiony musi zostac jeszcze teraz wypity - jutro juz nie moge - bo mnie droga czeka - tak wiec... "na zdrowie" big_grin
          • mala200333 Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 03:06

• super.halusia Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 06:16
              A dziś może główka pobolewaćsmirk
              • anus-hka Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 06:23
                Ojj możesmile
                • super.halusia Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 06:56
                  Najlepsza jest woda z cytryną
                  • m.maska Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 07:15
                    Nic nie boli smile to sie pije naprawde jak kompot, a okazuje, ze ma 10% - procenty sa niewyczuwalne, tylko w nogi idzie... glowa przytomna a nogi odmawiaja posluszenstwa, jesli sie tego za duzo wypije... Niemcy jeszcze do tego jedza tzw. ciasto cebulowe - ale do tego sie jakos nie przekonalam, sama nazwa mnie nie zacheca.
                    • anus-hka Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 07:24
                      Ehmm no ja tak myślę, ze to co ja piłam miało więcej jak 10%...zdecydowanie więcej hyhy hmm...
                      • super.halusia Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 07:33
                        anus-hka napisała:

> Ehmm no ja tak myślę, ze to co ja piłam miało więcej jak 10%...zdecydowanie wię
                        > cej hyhy hmm...

Główka,nie boli?
                        • anus-hka Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 07:49
                          No jak nie jak tak
                          • super.halusia Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 07:57
                            anus-hka napisała:

> No jak nie jak tak

Czyli trzeba zaliczyć,wodę z cytrynkąbig_grin
                    • super.halusia Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 07:32
                      m.maska napisała:

> Nic nie boli smile to sie pije naprawde jak kompot, a okazuje, ze ma 10% - procent
                      > y sa niewyczuwalne, tylko w nogi idzie... glowa przytomna a nogi odmawiaja posl
                      > uszenstwa, jesli sie tego za duzo wypije... Niemcy jeszcze do tego jedza tzw. c
                      > iasto cebulowe - ale do tego sie jakos nie przekonalam, sama nazwa mnie nie zac
                      > heca.

Ciasto cebulowe?? a może to ciasto jest dobre?
                      • m.maska Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 08:54
                        Pewnie jest i dobre skoro to jedza - ale nie lubie zapachu zlezalej cebuli a to mi sie tak jakos kojarzy...
                        Ciasto cebulowe, Amerykanie robia ciasto z marchwi - kiedys mnie tym poczestowano - zachwytu nie wzbudzilo.
                        Ostatnio, kiedy bylam w kraju, moja kuzynka zaserwowala zupe migdalowa - nie powiem, nie byla zla, nawet dobra - ale gdybym miala sie naobierac tyle migdalow i tyle narobic, to ta robota nie jest tego warta.
                        • super.halusia Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 12:20
                          Smaka mi odebrałaśbig_grin
                          • m.maska Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 14:53
                            Na co? na ciasto cebulowe czy na zupe migdalowa?

No wiesz, ja bym sie moze nawet zdecydowala obierac te migdaly, potem je podgotowywac, miksowac, gdyby na koniec to nie byla zupa migdalowa, tylko orszada - pycha.... ale i tak za duzo roboty.
                            • super.halusia Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 15:24
                              Na ciasto cebulowe
                            • mala200333 Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 16:39
                              No to ja same te migdaly pojem sobie..bez obierania, gotowania..ot taki leniuch ze mnie..
                              • dunajec1 Re: Na zdrowie Melyno! 20.09.13, 23:48
                                Tez se za chwile wypije, ale drinka.
                                "Raduje sie sie serce raduje je sie dusza gdy nasza kompania na wodeczke rusza...."
                                Nasza , Luksusowa.
                                "Przepijemy naszej babci domek caly...." zn. melyne.
                                Na zdrowie.
                                Wasze zdrowie, w gardlo moje.
                                • leziox Re: Na zdrowie Melyno! 21.09.13, 22:51
                                  A to na zdruffko Dunajec i niech Ci wóda dobrze sluzy,dla humorku a nie dla kaca.
                                  smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka