Dodaj do ulubionych

Czy wszyscy są zawiani?

19.01.18, 10:33
Jw
Obserwuj wątek
    • leziox Re: Czy wszyscy są zawiani? 19.01.18, 11:28
      Dziwne pytanie.
      A niby jacy ci wszyscy mają być na melynie?
      Trzeźwi?
      • cambria1.2 Re: Czy wszyscy są zawiani? 19.01.18, 13:26
        O cug mię się rozchodziło. Przeeeeeeeeeeciąg.
        • urszulka_ma Re: Czy wszyscy są zawiani? 19.01.18, 14:40
          wczoraj urszulka była bardzo zawiana, bardzo,
          świata nie widziała...
          na początek wielkie śniegowe płaty leciały, jakby ktoś niejedną poduszkę rozerwał na strzępy
          później deszcz siekł w szyby jak oszalały
          a na koniec,... wicher dmuchał, targając wszystko, co na jego drodze stało
          wieczorem o świeczce siedziała urszulka, a popołudniu nawet o dwóch wink
          dziś już śniegu śladu nie ma, czarno i sennie,
          i słychać jeszcze ale już cichnące pomruki Fryderyki
          • leziox Re: Czy wszyscy są zawiani? 19.01.18, 20:10
            Przeciągi przeciągami, a zawianie na melynie może oznaczać tylko jedno, czyli stan nietrzeźwiały.
            Ja rozumiem że było Wam bardzo wesoło wczoraj, ale mnie było bardzo wesoło przedwczoraj więc łączę się z Wami wszystkimi w cierpieniu na szczęście już byłym.
            U mnie chociaż prund był, co też nie było oczywistością podczas wizyty Fryderyki.
            Wolę nie myśleć co będzie jak przyjdzie Hermann czy jakiś inny Adolf.
          • cambria1.2 Re: Czy wszyscy są zawiani? 19.01.18, 20:11
            Fryderyka się wyszumiala.
            • urszulka_ma Re: Czy wszyscy są zawiani? 19.01.18, 21:32
              Widzę, że dwa "wicherki" przeleciały przez forum, popisały, popisały i frrrrrrr już ich nie ma! wink
              • leziox Re: Czy wszyscy są zawiani? 19.01.18, 21:40
                Są są. Siedzą cicho w kąciku i łypią oczkami...
                • urszulka_ma Re: Czy wszyscy są zawiani? 19.01.18, 21:43
                  kare mają jakąś, że w kąciku ? smile
                  • leziox Re: Czy wszyscy są zawiani? 19.01.18, 21:46
                    Nie.
                    Tak tam specjalnie.
                    Niezauważalnie.
                    • urszulka_ma Re: Czy wszyscy są zawiani? 19.01.18, 21:51
                      znowu się bawią w niewidzialną rękę? wink
                      • leziox Re: Czy wszyscy są zawiani? 19.01.18, 22:23
                        Tak, tylko tym razem nic nie wrzucają do piwnicy, a z niej wynoszą.
                        • urszulka_ma piwnice, tunele, duchy i inne takie 19.01.18, 22:55

w innym miejscu o tunelach i duchach
                          tutaj o piwnicach, to się urszulce przypomniało o nietoperzach wink

• leziox Re: piwnice, tunele, duchy i inne takie 19.01.18, 23:02
                            Aha, a w MRU Urszulka bywała? W Nietoperku, rezerwacie?
                            • urszulka_ma Re: piwnice, tunele, duchy i inne takie 19.01.18, 23:10
                              Tak, byłam, i tunele schodziłam, nietoperki widziałam i na lufie od czołgu się pohuśtałam wink
                              • dunajec1 Re: piwnice, tunele, duchy i inne takie 19.01.18, 23:15
                                Ten tank to byl Rudy?
                                • urszulka_ma Re: piwnice, tunele, duchy i inne takie 19.01.18, 23:19
                                  tak, Rudy jemu było, taka dodatkowa atrakcja dla turystów
                                  ale czy to był ten Rudy, nie sądzę smile
                                  • urszulka_ma Rudy 19.01.18, 23:32

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ng/di/ofky/z3IHMWK3Jg6gP8LinX.jpg
                                    • leziox Re: Rudy 19.01.18, 23:36
                                      No ten czolg stał koło takiego jeziorka, kiedy była Noc Nenufarów, ale przypuszczam że czołg zmieniał miejsce pobytu.
                                      Ale ten czołg to nie jest z filmu o 4ch zbokach i psie.
                                      • urszulka_ma Re: Rudy 19.01.18, 23:41
                                        lubiłam ten film, a nawet oglądałam powtórki, kilka razy smile
                                        i nie wiem czy jest jeszcze jakiś serial polski aż tyle razy oglądany
                                        • leziox Re: Rudy 19.01.18, 23:48
                                          A Kapitan Kloss to pies?
                                          • urszulka_ma Re: Rudy 19.01.18, 23:54
                                            J 23! zapomniałam!, czyżby mnie dopadał już ten Niemiec, o którym Lezio pisał?
                                            • urszulka_ma Re: Rudy 20.01.18, 10:00
                                              a Gustliczek ostatnio udzielił wywiadu, z okazji swoich 90 urodzin, pięknie się zestarzał.
                                              • leziox Re: Rudy 20.01.18, 15:09
                                                Duecik z Honoratką, kiedy to sobie granacikami z bagażnika rzucali po polach, był genialny.
                                                Zresztą cały serial, gdy nie podpierać się prawdami historycznymi, był wyjątkowo rozrywkowy.
                                                • cambria1.2 Re: Rudy 20.01.18, 16:06
                                                  A Honorata omdlewająca honorowo na czołgu? Cudmjut!
                                                  • dunajec1 Re: Rudy 20.01.18, 16:48
                                                    I to na ruskim czolgu.
                                                  • cambria1.2 Re: Rudy 20.01.18, 17:14
                                                    Szczyt wszystkiego! wink
                                                  • leziox Re: Rudy 21.01.18, 00:09
                                                    Na ruskim dlatego bo polskich czołgów wtedy nie było big_grin
                                                  • cambria1.2 Re: Rudy 21.01.18, 08:30
                                                    Był polski wsad.
                                                  • urszulka_ma Rudy 21.01.18, 12:03

...ryży, był ruski wink

• leziox Re: Rudy 21.01.18, 16:20
                                                    A Marusia chociaż niby ruska to była polska i zajebista laska też.
                                                    smile
                                                  • urszulka_ma Re: Rudy 21.01.18, 19:54
                                                    ale nie taka drewniana?
                                                  • leziox Re: Rudy 21.01.18, 20:49
                                                    Nie, nie drewniana. Taka inna laska chociaż i tak nie nebeska.
                                                  • urszulka_ma Re: Rudy 21.01.18, 21:05
                                                    nebeska to była czeska wink
                                                  • leziox Re: Rudy 21.01.18, 23:24
                                                    Tera mamy multikulti. A i tak dobrze że nie była syryjska albo afgańska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka