Dodaj do ulubionych

Cmentarz usunięty

03.11.23, 21:31
Taki melduneczek otrzymałem od googla.

Cmentarz Żołnierzy Rosyjskich na Mazurach z 1915 roku...

/Der Ort, zu dem du etwas gepostet hast, wurde aus Google-Diensten wie Maps und der Google Suche entfernt.
Miejsce, w związku z którym wysłałeś posta, zostało usunięte z uslug googla/

Opisywałem miejsce w Olsztynie, w którym stoi głaz upamiętniający tzw. bitwę nad jeziorami mazurskimi z 1915 roku, kiedy to armia niemiecka pokonała na tych terenach armię rosyjską i kilkanascie zapomnianych grobów żołnierzy z tego okresu.
Czy Google doszło już do takiej paranoi w kasowaniu czegokolwiek z dopiskiem "rosyjskie", że nie dadzą spokoju maleńkiemu cmentarzykowi z czasów pierwszej wojny światowej?

I nie, pieprzone Google, cmentarzyk fizycznie nie został usunięty.

A to miejsce miauem na myśli:
Obserwuj wątek
    • mala200333 Re: Cmentarz usunięty 03.11.23, 23:33
      Nie widzę tam pomników Cesarza, Cara, Bandery..wiec o co googlowi poszło?
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cmentarz usunięty 04.11.23, 06:59
      leziox napisał:

> Taki melduneczek otrzymałem od googla.
      >
      > Cmentarz Żołnierzy Rosyjskich na Mazurach z 1915 roku...
      >
      >
      > /Der Ort, zu dem du etwas gepostet hast, wurde aus Google-Diensten wie Maps und
      > der Google Suche entfernt.
      > Miejsce, w związku z którym wysłałeś posta, zostało usunięte z uslug googla

Znaczy co konkretnie się stanęło? co to znaczy "z usług jak mapy i wyszukiwanie" usunięte?

Tu "polski" gugiel.

www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Cmentarz+%C5%BBo%C5%82nierzy+Rosyjskich+na+Mazurach+z+1915+roku
      • leziox Re: Cmentarz usunięty 04.11.23, 10:17
        Jak wstawiasz coś z opisem i fotkami przez swoje konto na guglu, to inni użytkownicy mogą to też widzieć. Treści i opis nagle zostały usunięte-podejrzewam że przez słowo - rosyjski - bo teraz to słowo zabronione jakby.
        A temat wisiał tam latami.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cmentarz usunięty 04.11.23, 11:00
          Czekaj, na jakie "konto na guglu"? Jakiś tam profil czy gdzie?
          • leziox Re: Cmentarz usunięty 04.11.23, 11:05
            Tak, tam gdzie wstawiasz swoje fotki i opisy. Trzeba być tam zameldowanym.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cmentarz usunięty 04.11.23, 11:20
              No ale ja "tam" to nawet nie wiem gdzie jest smile
              Czekaj, zajrzę w gmailowe opcje.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cmentarz usunięty 04.11.23, 11:45
                O matko, ile tego jest...
                nie no, to dla mnie jest i pozostanie tylko dostarczyciel emaila
                • leziox Re: Cmentarz usunięty 04.11.23, 12:34
                  Tak, gugel zrobił się w międzyczasie dosyć nieprzejrzysty.
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cmentarz usunięty 04.11.23, 12:44
                    Cóż, zaczynał jak każda usługa od pewnej niszy. To ich zdolności tworzenia sieciowych crawlerów wyszukujących odpowiedzi na zapytania użytkownika stworzyła potęgę ich wyszukiwarki. Ich darmowa poczta stała się w pewnym momencie absolutnym No1 - także dzięki dobrym filtrom spamu.
                    Ale potem jak zwykle - szuka się nowych obszarów i wperdala dziesiątku usług...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka