Dodaj do ulubionych

Lekarze nie widzą problemu, ale...

25.03.13, 11:42
Szukam u Was pomocy, bo lekarze, u których do tej pory byłam nie widzą problemu.
Nie to, że chciałabym, żeby on był i dlatego drążę temat, ale od 1,5 roku staramy się z mężem o dziecko i czytam co mi w ręce wpadnie, żeby poznać ewentualną przyczynę (poza wiekiem 35 lat, ale tego raczej nie zmienię wink ).

Moja gin się „poddała”, bo jak mówi - nie ma u mnie czego leczyć. Ale z tego co czytam na forach, to może nie mieć racji.
Moje wątpliwości budzą poniższe wyniki:
TSH = 2,52 uU/ml; norma: 0,4 – 4,0
FT3 = 5,55 pmol/l; norma: 2,25 – 6,00; 88%
FT4=17,96 pmol/l; norma: 10 – 25; 53,07%

W piątek byłam u endo, która też nie widzi w tych wynikach problemu. Opinie w necie ma bardzo dobre, więc dlatego się do niej wybrałam. Z tego co jednak czytam na tym forum i w artykułach, które polecacie, to nie jest dobrze jak na kobiet, która chce zostać mamą.
Zrobiłam oczywiście test i wyszło mi 16 punktów (głównie uczucie chłodu, wypadanie włosów, senność, podwyższony cholesterol mimo diety lekkostrawnej itp.).

Możecie mi doradzić co robić dalej? Może polecicie mi jakiegoś endo z Warszawy?
Dziękuję Wam bardzo smile
Obserwuj wątek
    • mami-016 Re: Lekarze nie widzą problemu, ale... 25.03.13, 11:54
      Hej!

Ja zaszłam w ciążę przy TSH 2,03 ale niestety w 9 tygodniu poroniłam. Potem zeszłam do TSH 1,00 i udało się ciążę donosić. Ale ja jestem po jodzie radioaktywnym, biorę euthyrox, a Ty z tego co zrozumiałam, nie leczysz się na tarczycę?
      Mogę Ci dać namiary na ginekologa, do którego chodziłam w Krakowie i który też 2 x w tygodniu przyjmuje w Warszawie. Ma duże osiągnięcia w leczeniu bezpłodności. Wielu parom się udało przy jego pomocy. Drąży temat i robi dużo badań, do których inni nie przywiązują wagi.
      Pozdrawiam,
      mami-016@gazeta.pl
      • oby.sie.udalo Re: Lekarze nie widzą problemu, ale... 25.03.13, 12:21
        Nie, nie leczę się na tarczycę. Bo żaden lekarz nie widzi problemu.

Wysłałam Ci maila. Dziękuję smile
        • mami-016 Re: Lekarze nie widzą problemu, ale... 25.03.13, 13:12
          Wysłałam namiary na maila, powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka